• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Asosyal Olduğumu Farkettim

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
20 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim. Son zamanlarda farkettim ki pek arkadaşım yok. Önceden de vardı bu durum ama pek takmıyordum. Lisede falan annem dışarı çıkmama pek izin vermezdi, sonra okul değiştirdim arkadaşlarımla iletişimim koptu. Aslında sorunum bu zaten, arkadaşlarımla iletişimim bir yerden sonra kopuyor. Aslında hemen arkadaşlık kurabilen biriyimdir ama sanırım böyle asosyal olmaya alışmışım.

Üniversite 3.sınıfta okuyorum ve daha yeni yeni dışarı çıkabilmeye başladım sayılır, şehir dışından gelen arkadaşlarım istanbulu avuçlarının içi gibi biliyorlar. Bense daha oturduğumuz semti yeni öğrenebildim. Annem lisedeyken semt dışına çıkmama izin vermezdi (istanbuldayız). Üniversiteye geçince de ödev için arkadaşlarımla buluşmama bile söyleniyordu ama ona alıştı şu an çok şükür. Okul çıkışı bi yere gidelim diye teklif geldiğinde bile tedrgin oluyorum hala annem kızacak diye.

Derdim bir sürü arkadaşım olsun değil, az ama öz olsa yeterli. Gel gelelim ki o da yok. Rehberimdeki kişiler bile o kadar az ki sadece sınıf arkadaşlarım bir kaç akrabam falan. Bir tane çok yakın dediğim bir arkadaşım vardı ama artık bazı itici davranışlarından dolayı kendimi yakın hissetmiyorum ona, zaten sürekli ders çalışıyor, bi yere gidelim desem 100 tane bahanesi var kırk yılda bir buluşuruz. Okuldan da iki tane yakın arkadaşım var ama kafalarımız pek uyuşmuyor, seviyorum onları ama otak noktamız pek yok gibi. Kendimi yanlız hissediyorum. Şöyle bir derdimi rahatça paylaşabileceğim, tatlı tatlı sohbet edebileceğim, hadi gel şuraya gidelim dediğimde gelecek bir arkadaşım yok. Canım dışarı çıkmak istiyor mesela ama çıkacak arkadaşım yok, tek başıma da yer yurt bilmediğimden gezemiyorum zaten tek çıkmaktan hoşlamam.

Öyle işte, yazayım dedim. Bir tek burası var. Kusura bakmayın uzun oldu

Size neden kimse yorum yapmamış? Neyse ilk yorum benden olsun, okuldan arta kalan zamanlarda part time bir iş ya da ne bileyim bir kursa falan gidip ortam oluşturabilirsiniz. Ben ki sizden daha asosyaldim, ama böyle ortamlara hemen alışıp uyum sağlardım. Üniversitede de çeşitli etkinliklere katılıp yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

istanbul ünv sınde okuyorsn.senınle oklda bulusmak ısterım acıkcası.benmde cok arkdaşm yok ama kafa dengı var 1 tane oda yeterlı oluyor.zaten unv gelınce cok ardşlar yakın olamıyorsun.illaki 1 yada 2 kşyle sıkı olursn

sizde de sosyal fobi olabilir bunu yenince olmak istediğiniz kişiliğe kavuşabilirsiniz çözümü çok basit bir psikiyatriden randevu alarak bu gidişatı değiştirmeye başlayabilirsiniz

Asosyal demeyelim de çevre dar diyelim.. Bir kurs, hobi edinsen orda insanlarla tanışırsın hem de vakit geçer. Halk eğitim kursları da olur. Okulda çok yakın arkadaş edinmek her zaman iyi değil, bir aran bozuluyor aynı sınıfta yüz yüze kalıyorsun. İyi seçmek lazım.. Biraz çevreni genişlet, insalarla konuş. Okul kulüplerine katıl vs. Hangi okulda okuyorsun

Back
X