- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.030
- 78
Nasıl ikna ettiniz eşinizi benimki Ölsem gitmem diyoSizde problem yok ki, problem eşinizde.
Evlenmeden önce eşimin piskolojik olarak obsesif kompulsif (takıntı ve kaygı) rahatsızlığının olduğunu biliyordum.Ama ne nedir nasıl yaşanır nasıl başa çıkılır aynı evi paylaştıktan sonra öğrendim.Yaşadığınız problemlerin aynısını eşimde yaşadım.Hatta Bir tık fazlasını...
Sizin gibi kendimi sorguladım kabahati kendimde aradım...
O tip insanlar yanındaki insanları da kendisine benzetmeye ve baskılamaya çalışırlar.Siz onun nizamında biri olmaya çalıştıkça o daha çok şey isteyecek, daha çok titizlik daha çok düzen...Siz herşeyin en mükemmelni yapsanız dahi o yine beğenmeyecek.Çünkü onun yaşadığı piskolojik ve kendine engel olamadığı bir durum.AKSİNE Siz onun istediği gibi düzenli, titiz biri olmaya çalıştıkça ona iyilik etmemiş olacaksınız.
O yüzden öncelikle eşinizi suçlamadan onu bir psikiyatriden destek almaya ikna edin.İlaçlarını kullanmaya başladıkça düzelecek en önemlisi siz rahat nefes alacaksınız.
Bİz bu şekilde aştık çok şükür.Darısı başınıza.Zira öyle insanlar yanındakilerini de hasta edebiliyorlar..
Bende çok uzak tuttum kendimi aylarca yaklaşmadiğim oldu ama bir kere bile yaklaşmadi bana yanı hiç yaklaşmadan hiç olmayacakcanım sen beceriksiz değilsin. ben senin yaptığının onda birini dahi yapmıyorum mesela. eşin de büyük sıkıntı var. herşeyde simetri araması mesela. bunu diyeceğim için kusura bakma eşin sağlam obsesif. psikiyatr a gidip ilaç almaya başlaması lazım. gözün korkmasın tedavisi kolay. bu şekilde hayat senin için geçmez tedaviye gitmesi şart. sen de cinselliğe yaklaşma madem. o sana diyo ya yok tencereler eğri yapmam diye sen de bıktım tedavi olmadıkça uzak dur diyebilmelisin. ilaçsız bunun çözümü yok haberin olsun
İşte o korkutmak için değil böyle restde çektim aldı telfnu babani ara gelsin alsın seni dedi yanı gözü çok kara ve acayip inatçı gururlu değişik bi adam ve biliyorum ki asla tükürdüğünü yalamaz kaybetmekten hiç korkmazCanım sen kendini etiketlemissin beceriksizim diye, kocan bunu hissediyor doğal olarak ve hatayı sende goruyor. Benim evimde dağınık çoğu zaman esim bu yüzden benden boşanmak istese caktirmadan kendimi düzeltmeye calisir ama yüzüne karşı keyfin bilir bosanalim ozaman derim. Bunu su nedenle söylüyorum erkeklere çok alttan aldikca böyle saçma şeylerle üstüne gelirler, bunun sonu yok. Tamam elinden geleni yap ama sana boşanmaktan filan bahsederse tamam nasılsa sen tedaviyi kabul etmiyorsun bende yiprandim artık bosanalim de. Ezilip büzülme sakin karsisinda. Merak etme bosanma laflari Fasa fiso. İş ciddiye bindiginde tedaviyi bile kabul eder. Yeterli sen eşine kendine deger verdiğini ve ondan da aynı şeyi beklediğini emin bir sekilde belli et. Sen kendine saygı duymayip beceriksiz olduğunu düşünürsen agzinla kus tutsan yaramazsin kocana. Umarım herşey gönlünce olur.
Kim dedi kocama kabahat bulmadiğimi biliyorum hasta olduğunu ama başka çarem yokki herkes ağzında altın kaşıkla doğmuyo benimde ne bir işim var nede beş kuruş param..ailem desen sahip çıkmaz iki evladım var onlardan ayrı kalmayı göze alamam.. Ben çok dedim benim gibisini mumla arasan bulamazsın diye ama onun egosu okadar tavanki hiç umursamaz azcik eli yüzü düzgün diye zannediyorki herkes onunla geçine bilir ama bilmiyorki okyanustaki renkli göz alıcı ama zehirli balıklardan farkı yok evet karşıdan bakan adam saniyo ama ne yazıkki hayatına girenleri hep zehirliyorAferin kendini suçla ki kocan da nasıl olsa suçlayacak birini bulmuş iyice tepelesin seni.Sakın kocana suç bulma melek o çünkü.
AminSorun sende degil arkadaşım eşinde onun takıntılarında sen ne kadarda düzenli temiz olsan yaranamazsın çünkü eşinin sorunu pskilojik allah yardımcın Olsun
Canım direkt kendini suçlamış sın. Bukadar iş yapan iki çocuklu bir bayanın evi nekadar daginik olabilir. Belkiki eşin takıntılı. Sen ne yaparsan yap bir bahane bulacak tır. Araştırdım benin bu dağınıklık tan kurtulmam için çift terapisi gerekiyormuş de . al götür eşini doktorun karşısında ak koyun kara koyun çıkar meydanaMerhaba ben 7 yıllık evliyim iki çocuk annesiyim.Benim sorunum beceriksizliğim ve dağinikliğim.Ben her hafta koltuk kanape kaldırır detaylı temizlik yaparim. İnanın akşama pestilim çıkmış olur.onun dışında günlük ev süpürme silme vs yaparım ama nedense ben başkaları gibi düzenli olmaz benim evim mutfak dolabim ve kıyafet dolabı en çabuk dağılan yerler ve maalesef eşim hep bundan şikayetçi kendisininde simetri ve düzen takıntısı var dolabinda artik hiç biseye dokunmuyorum katladiğim zaman beğenmez bozar yeniden katlar yaptığım ütüyü giymez kendi yeniden yapar inanın çocuklar ayakkabısını çıkarsa neden yamuk bırakmışlar ona bile takar
Cinsel sorunlarimizda var ayda bir kere benim zorumla olur ve her seferinde önce duş almış ve epilasyonumu yapmadan asla yaklaşmaz ilk evlendiğimiz dede haftada bir olurdu duş almadan dokunmazdi ben bakımlı bir kadınım normalde bakimimi hiç ihmal etmem iki günde bir kışın yazında her gün duş alırım ilk zamanları iki günde bir çıkan kıl köklerine kadar alir öyle yaklaşirdim gerçi hoş genellikle red edilirdim bu gibi problemlerimiz var eşim hep benim düzensizliğimden söylenir durur hatta bu durumun cinselliği de etkilediğini söyler defalarca Dr gitmeyi teklif ettim hep reddetti bende sorunu kendi açımdan halletmeyi istiyorum nasıl daha tertipli düzenli olurum ev işlerinde günlük yaptıklarıniz neler nasıl titiz temiz bir bayan olurum eşim artik boşanmaktan bahseder oldu iki çocuğum var ve meslek sahibi değilim bu sebepten boşanamam iki çocuğu aileden yoksun yetiştirmekte istemiyorum bi akıl verin lütfen
Lütfen eleştirip Üzmeyin zaten yeterince mutsuzum
sen ona göster kapıyı.Bunu demeye kalksam direk kapıyı gösterir eminim
Onuda denedim dedimki benim dağinikliğimin tedavisi için seninle görüşmek isiyor Dr hayır gelmek dediCanım direkt kendini suçlamış sın. Bukadar iş yapan iki çocuklu bir bayanın evi nekadar daginik olabilir. Belkiki eşin takıntılı. Sen ne yaparsan yap bir bahane bulacak tır. Araştırdım benin bu dağınıklık tan kurtulmam için çift terapisi gerekiyormuş de . al götür eşini doktorun karşısında ak koyun kara koyun çıkar meydana
Yorumunuz güldürdü beniPipişkosunun çalışması Dolapların düzeni ve herşeyin simetri olması ile doğru orantılı zaar
Sorun eşinizde herkes soylemis zaten, boyle bir adama 7 yildir tahammul ediyor olmaniz bile nirvanaya ulastiginizi gosterir.
Birakin her isini kendisi yapsin, dolap duzenlesin, utu yapsin, evi de temizlesin, sonra da siz elestirin bakalim ne hissedecek.
Bi de kendisi butun vucut tuylerini kokunden aliyor mu acaba cok merak ettim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?