Çok bencil bir insanım...

Dışarıdan nasıl göründüğünü bir bilsen kendini saniyede değiştirirsin. Geçen gün sınıfa dikkatimi çeken bir olayı paylaşayım seninle. Formasyon eğitimi aldığım sınıfta toplamda 10 kişi kadarız. Sınıfta bir çocuk var gayet eli yüzü düzgün ve yakışıklı ffakat arka sıralarda oturup kimseyle muhattap olmaz. Sürekli ön sırada oturan bir kız var. O kızla 1-2 muhabbetim olmuş ve sevmiştim kendisini. Çok sempatik ve şirin geliyordu bana. Son dersimizde bu arkalarda oturan yakışıklı arkadaş sunum yapmak için kürsüye çıktı. Meğerse peltekmiş. Bu sempatik bulduğum arkadaş kendi çapında çocuğa gülmeye başladı. Sunumu 20 dk sürdüyse kız 20 dk boyunca hiç durmadan güldü. Ve gülmesine sınıf da eşlik etsin diye bekleyerek yaptı bunu. Ben sadece durup kızı izledim. O sempatik bulduğum sevdiğim kız gözümde düştü düştü düştü yok oldu. Ve kız meğerse bir hayli etine buduna dolgunmuş. Şişmanlığı hiç dikkatimi çekmemişti, ben güzel yönlerine odaklamıştım ama bu yaptığı ile kızın kusurlarına da görmeye başladım ve şimdi kendisinden nefret ediyorum. Bir dış göz olarak ben bu hissiyata kapıldıysam eminim ki tek değilimdir. Sınıfta eskiden seveni kadar şimdi sevmeyeni vardır eminim. Ve şunu da farkettim, aşağılık kompleksi olmayan insanlar başkasının kusurları ile eğlenmez. O kız şişman, belli ki çok dalga geçilmiş çok gülünmüş kendisine. Şimdide aynısını başka insanların kusurlarına yaparak rahatlıyor. Bu yüzden de biraz acıdım. Beni bir dış göz kabul et. İnsanlara kendin için böyle düşündürmek ister misin ? Eminim istemezsindir yoksa böyle bir konu açmazdın. İnsanları kusurları ile kabul et, kusurları ile sev. Güzel yönlerine odaklan. Empati yap, o kusurlu insan sen de olabilirdin. Sana da aynı şekilde gülüyor olabilirlerdi. Ve olmayacağın ne malum? Güzellliğine güvenme, kimde bir güzellik varsa bilsin ki o ona emanettir. Her an elinden uçup gidebilir. Biraz uzun oldu ama faydana bu cümlelerim arkadaşım, bence dikkate al

Senden daha güzel olan insanları gördüğünde herhangi bir şey düşünüyor musun? Yoksa kimseyi kendinden güzel bulmuyor musun?

bu yanıtlara vereceğim genel Yanıt yanlış yolda olduğumun ve bunu düzeltmem gerektiğinin farkındayım, dışarı komik gözüküyor muyum bilmem çünkü bu huylarımı dışarı yansıtmam yani düşüncemde Yaşarım her şeyi ve evet komik duruma düşmek istemiyorum. niyetim empati yapıp daha çok kitap okuyarak bu davranışımı değiştirmek. ayrıca Aslan Burcuyum. kendimden güzel insanlar gördüğümde güzel olduklarını kabul ediyorum Zaten kendim aman aman güzelim demiyorum kendimi aman aman güzel de bulmuyorum.. sadece bu huyumun değişmesi Lazım. teşekkür ederim yardımcı olan herkese

Agresiflik de mi var sanki.. nick inden yola cikarak oyle dusundum. Bu arada yapman gereken sey psikolojik danismanlik almak .
nickim Avril lavigne nin şarkı isminden Alıntı. bu şekilde devam ederse gideceğim Zaten

nickim Avril lavigne nin şarkı isminden Alıntı. bu şekilde devam ederse gideceğim Zaten
Canim bi sakin ol istersen..burda her kesimden her dusunceden insanla muhatapsin malum..sinirlenme..hepimizin kusurlari var , ne guzel ki sen kusurlarini duzeltmek istiyorsun. Istemek basarmanin yarisidir.samimi soyluyorum, psikolojik danismanlik alman Cok rahatlatacaktir seni..bulundugun universitede pdr anabilimdalindaki hocalara basvurabilirsin seni yonlendirirler belki

yok sinirlenmedim zaten neden öyle dediniz ki? şu an açıkçası derslerimden Kafamı hiç kaldıramıyorum ve bu bi süre daha böyle olacak. hedefim tatilde ve boş zamanlarımda empati ve psikoloji üstüne kitaplar okumak, daha da olmazsa terapiye gitmek..teşekkür ederim yanıtınız için..

Bunu kabullenmen yolu yarıladığını gösterir zaten, yanlışlarının farkına varmışsın, artık yapman gereken daha hoşgörülü olmak

Her insanın senden üstün en az bir yani olduğunu hiç aklından çıkarma.bazen bana da oluyor.kiloluysa gözleri seninkinden güzeldir,boyu kısasa bacakları senden guzeldir. cahilse tatlı evlatları vardır gibi gibi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…