Çok bencil bir insanım...

hiçbir karşılık beklemeden iyilik yapmakla başla. sonra insanları sevmeye başlayacaksın. korkma. korkulacak bişey değil.

Bende bencilimdir ama senin kadar degil. Benimki daha cok oz guvendir.
Kendme gore yaptiklarim ve soylediklerim dogrudur, ki tartarak soyledigim icin boyle bi dusunce sarar beni.
Yanilma payida olabiliyor bazen dogruya dogru.
Ama kimseyi ilk bakista benden alcak gormem.

Galiba sen digerlerine gore daha luks yasayan birisin.
Ne biliyim en son model telefon, en sonki moda takibi.
Bu kendini begenmislik belkide ordandir.

iyi tarafından baktığımda yaptığının yanlış olduğunun farkında olman güzel birşey. kendini geliştirmemiş kişi kendine bir kötülük yapıldığında daha sonra fırsatını bulduğunda o da başkalarına aynı kötülüğü yapan kişidir halbuki iyi insan olmak demek birileri sana kötüülük yaptığında bu seni mutsuz ediyorsa şunu diyebilmektir" ben elime fırsat geçtiğinde insanlara bana kötü davrandıkları gibi davranmayıp hoşgörülü olacağım" sana tavsiyem eğer haksız yere etrafındaki insanlara kötü davranışlarda bulunuyorsan pişman olduğunda gidip onlarla konuşman kendini affettirmen. bunu devamlı yaparsan bir zaman sonra sürekli insanlardan özürdilemek yerine düşünerek hareket etmeyi yeğlersin diye düşünüyorum.

Acikcasi saskinlikla okudum ve bunlari farkedip degismek istemeni gercekten taktir ediyorum. .
Bence sen bu anlattigin gibi biri degilsin. .tam tersisin. .ve sadece yasadiklarin her neyse ona inat istem disi davraniyorsun. ..

Belkide bu davranislarinla kendini daha guclu hissediyorsun. ..
Empati yap insanlarla. ..sisman birinin metabolik rahatsizligi oldugu icin kiloluu oldugunu veya yasadigi psikolojik sorunlar dan dolayi kilo veremedigini dusun. ..
ayni tabaktan yiyen insanlarin kulturu oldugunu boyle gorduklerini dusun

Ne kadar alcak gonullu olursan okadar guzellesirsin. .

Sevgilerimle

yok cnm esteğfurullah sen zaten iyi bir insansın öyle olmasan bukadar iyi niyetli düşünemezdin sadece bilinçaltının formata ihtiyacı var biraz :) oda ancak psikolog yardımıyla olur keşke elimizden fazlası geleblse .. :)

Hatalarının farkında olmak da bir erdemdir.Düzeltebilirsin , yaşında daha küçük zamanla aşabilirsin .

emin ol dışardan sende çok komik görünüyordursun insanlar senin tuhaf kompleksli hareketlerini görünce içlerinden gülüyordur şöyle düşün kilolu insan kilosunu verebilir diğeri kıyafetini düzeltebilir vs... ama sen kafanı değiştirmezsen belli bir yaştan sonra istesende değişmez en zor değişen şeydir bir ömür takıntıların at gözlüklerin dik burnunla yaşamak zorunda kalacaksın...

bencillik başka şey. sizin durumunuz faklı.
bencil insan kendi iyiliğini, çıkarnı gözetir çoğu zaman. hiç sevmem bencil insanları, çekemem de. ilgi-alaka sevmek ile bencillik bambaşkadır.
siz narsistsiniz. kendinizi güzel, akıllı, başarılı... filan buluyorsunuz. kilolu insanlar size göre kötü, çirkin, tu kaka. hata yapan insanları izlemek keyif veriyormuş size ki bu pek iyiye işaret değil.

bunun geçmişte hor görülmekle ilgisi yok, yetiştiriliş ve karakterle ilgisi var.

yaşınız çok ta küçük değil ama aslında şöyle bir silkelenip sizden çok daha güzel bir çok kız olduğunu, hayatta çok başarılı insanlar olduğunu, insanların çok farklı uğraşları ve dünyaları olduğunu ve bazen çok boş şeylerle uğraştığınızı (hepimiz uğraşıyoruz boş işlerle arada) görürseniz çok sıradan bir insan olduğunuzu anlarsınız.

azıcık okumak, farklı insanlar tanımakla başlayın bence.

Senden daha güzel olan insanları gördüğünde herhangi bir şey düşünüyor musun? Yoksa kimseyi kendinden güzel bulmuyor musun?

Bu arada yazdığın semptomlar bencillik değil narsisizm rahatsızlığının belirtileri.

Agresiflik de mi var sanki.. nick inden yola cikarak oyle dusundum. Bu arada yapman gereken sey psikolojik danismanlik almak .

kibir hoş bişey değil ama bu devirde de herkesle arkadaşlık etmek herkesi sevmek çok zor.
açıkcası bende sadece bir avuç insanı önemsiyorum etrafımda. diğerleri olsada olur olmasa da.
hatta bazıları olmasa daha iyi olur
ne kadar çok insan o kadar çok skıntı.

Seninkisi bencillik değil.Huy,dar düşünce yapın,bakış açın.Ve bunlara kılıf olarakta geçmişte yaşadıklaırm diyorsun.Bakış açını nasıl değiştirirsin,kendini geliştirerek.Fiziksel görüntünün,akıl zeka yanında sıfır kaldığını zaman öğretiyor zaten.

aynı beni anlattın sanki bende aynen senin gibiyim eşime bile bazen okadar bebncilce ve kötü davranıyorum ki kendim bile şaşıyorum merak ettim terazi burcumusun benim terazi burcu arkadaşlarım ve ben hep bu şekildeyiz de

Farkindaligi yuksek bir kizsin, bu guzel. Davranis bozukluklarin zamanla duzelir, yasla birlikte olgunlasirsin. Farkindalik olduktan sonra degisim zor degil

yalnız gülmek felan yani bu çok aşırı bir şey ve gerçekten biraz akılsızca bir bakış açısı.biraz hayattan korksan kaybetme korkun olsa böyle davranamazsın.bak insanların başına neler geliyor.bu hayatta ne kadar aciz oldugunu farkedebilmen için ne kadar büyüyeceksin daha

Bendede aynisi var başak burcusun sanirim basaklar bencil olur bende basagim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…