- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
iyi tarafından baktığımda yaptığının yanlış olduğunun farkında olman güzel birşey. kendini geliştirmemiş kişi kendine bir kötülük yapıldığında daha sonra fırsatını bulduğunda o da başkalarına aynı kötülüğü yapan kişidir halbuki iyi insan olmak demek birileri sana kötüülük yaptığında bu seni mutsuz ediyorsa şunu diyebilmektir" ben elime fırsat geçtiğinde insanlara bana kötü davrandıkları gibi davranmayıp hoşgörülü olacağım" sana tavsiyem eğer haksız yere etrafındaki insanlara kötü davranışlarda bulunuyorsan pişman olduğunda gidip onlarla konuşman kendini affettirmen. bunu devamlı yaparsan bir zaman sonra sürekli insanlardan özürdilemek yerine düşünerek hareket etmeyi yeğlersin diye düşünüyorum.Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
evet ben de en çok bundan korkuyorum ancak psikoloğa ayıracak vaktim de neredeyse hiç yok, bölümüm ağır ve ancak dışarı hafta sonları nadir çıkabiliyorum onda da eğlenmek istiyorum, okuldan zaten geç geldiğim zamanlar oluyor, hafta içi 3 gün okuldan sonra spora gitmeye çalışyorum vs.. amacım okulum tatile girdiğinde bunun üstüne kitaplar okumak daha da olmazsa öyle psikolojik yardım almak çünkü bu durum insanlardan çok beni yıpratıyor, dünyaya bu gözle bakmak gerçekten çok kötü bir şey.. mesela dersten kötü bir not alsam bile sanki başıma gelen en kötü şeymiş gibi hırçınlaşıyorum, hırsımdan ağlıyorum ama biliyorum ki benden daha fazla derdi olan insanlar var ve o an gerçekten kendimi aptalmışım gibi hissediyorum, kendinden başkasını düşünmeyen aptal bir insan gibi görüyorum kendimi.. ve böyle olmaktan gerçekten çok ama çok yoruldum. örneğin bu siteye bu denli bencilliğimi aktarmama rağmen burada bana bir çok insan yardımcı olmaya çalışıyor ve böyle olmaktan bir kez daha utanıyorum. umarım ben de siz ve sizin gibilerin kişiliğine bir gün sahip olabilirim..
Seninkisi bencillik değil.Huy,dar düşünce yapın,bakış açın.Ve bunlara kılıf olarakta geçmişte yaşadıklaırm diyorsun.Bakış açını nasıl değiştirirsin,kendini geliştirerek.Fiziksel görüntünün,akıl zeka yanında sıfır kaldığını zaman öğretiyor zaten.Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
aynı beni anlattın sanki bende aynen senin gibiyim eşime bile bazen okadar bebncilce ve kötü davranıyorum ki kendim bile şaşıyorum merak ettim terazi burcumusun benim terazi burcu arkadaşlarım ve ben hep bu şekildeyiz deMerhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
Farkindaligi yuksek bir kizsin, bu guzel. Davranis bozukluklarin zamanla duzelir, yasla birlikte olgunlasirsin. Farkindalik olduktan sonra degisim zor degil
Bendede aynisi var başak burcusun sanirim basaklar bencil olur bende basagim :)Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
Bendede aynisi var başak burcusun sanirim basaklar bencil olur bende basagim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?