Çok bencil bir insanım...

Kinadigini gorurken yine birilerini kiniyorsun ama. Bu boyle zincirleme bir surec. Gittikce devam edecek te. Herseyimizi bir saniyede kaybedebiliriz. Ugrasmana gerek yok, bunu dusunmen yeterli.

zannetmiyorum.
Kisiligin, yada yetistirilisinden dolayi bencil ve kendini beyenmissindir bence.
Benim de hor goruldugum zamanlar cok oldu, ama kimseyi sirf dis gorunusunden, ya da durumundan dolayi hor gormem.
Her kesimden insanla oturup konusabilirim.
Arkadaslik kriterimde ki tek onemli sey, karakterinin, huyunun ve terbiyesinin guzel olmasidir.
Kendini kandirma, yok yasadiklarimdan dolayi boyleyim diye.
Seni rahatsiz ediyorsa kendini deyistir, bunu yapabilecek yastasin.

Tekrar soyliyeyim, hor goruldugun icin deyilsindir.
Bu sendeki bir karakter ozelligidir, ya da yetistirilisindendir.
Herkesin vardir kotu huyu.
Ama farkindasin ne guzel, deyistirebilirsin kendini.

tek çocuklukla mı alakalı bilmem ama ben de tek çocuğum hiç hor görülmedim vs ama çok hastaymışım küçükken üstüme feci düşülmüş falan büyüyünce de atamadım üstümden haliyle, aşırı bencilim öyle böyle değil, ilgi alaka delisiyim resmen. aynı sayılırız senden bi farkla ben insanlara acırım hem de fazlasıyla, kötü olsunlar istemem : ) bencillik kötü bi şey değil öyle çeken biri elbet bulunuyor ama diğer huyun hiç iyi değil o düşüncelerin çok yanlış bi an önce düzeltilmesi gerek, güldüğün şeyi illa yaşarsın çünkü. hatta belki de başkaları da sana gülüyordur..

Bu bir kişilik bozukluğu çeşidi olabilir. doktor yardımı ile çözmeniz daha kolay diye düşünüyorum. bence geçmişteki halinizin acinasi olduğunu düşünüyor ve kendi geçmişinizle barisamiyorsunuz. Bunun hirsini da etrafta size çeşitli yönlerden ezik gorunerek gecmisinizi anımsatan insanları asagilayarak çıkarıyor olabilirsiniz.

evet acı çektiğim günler de oldu ve o acıyı yaşamadan daha beterdim şimdi biraz daha düzeldim. tamamen geçmesi için çabalamak istiyorum..

15 yasimda dolgu topuk sandaletlerle kot pantolon giyip altinada babaane corabi giymistim kahverengi otobusteki kadinlar bana guluyordu farkettim sonraaa 'kissskancclar hemende guzel gorunce cekemiyorlar 'diye ıc gecirdim ne icmistimde o kafayi yasiyordum bilmiyorum dikkat et yaniii hahaha bencilligim hala vardir ama kimseyi kucumseyip kendimi ustun veya cok guzel gormem eskisi gibi babaaane corabi giymiyorken bile

sanırım en doğru tespit bu oldu.. şu an zamanım yok ancak okulum bitince böyle bir yardım almayı düşünebilirim. teşekkürler

Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor.

Bu sadece düşüncede kalıyorsa veya kilolu bir insanın atıyorum zekasını da küçümseme biçiminde ilerlemiyorsa, herhangi bir konuda yardım isterse sırf kilolu olduğu için geri çevirmeyecekseniz ne sorun var ki? Kendinize 3. kişi gözüyle baktığınızda yaptığınız hareketler bir başkasının üzülmesine/kırılmasına yol açmıyorsa sorun yok bence, kafamızın içindeki düşüncelerden sorumluyuz ama bunun sınırını koyabiliyorsak hasta olduğumuz anlamına gelmez. Aşağılayarak bakmaktan kendimi alamıyorum ve sevmediğim insanlarla aynı havayı solumaktan muzdaribim gibi bir şey okumadım çünkü.

sen sadece bencil değil ,kendini beğenmiş kendini birşey sanıp insanları hor gören biriymişsin de aynı zaman da

evet bunlar sadece düşüncemde kalıyor, kimseyi kolay kolay kırmam onlar beni üzüp kırmadıkça. kafamdaki düşünceleri de değiştirmek istiyorum sadece.

sen sadece bencil değil ,kendini beğenmiş kendini birşey sanıp insanları hor gören biriymişsin de aynı zaman da
yani? ben bunları zaten biliyorum? bu yanıtınızın bana katkısı ne şimdi?

evet çok büyük günah ve gerçekten değiştirmek istiyorum bu huyumu. allaha inancı olan biriyim çok şükür..

Yaşadığın şey bencillik değil kibir
Sen zaten yanlış yaptığının farkındasın
Madem inancın var, böyle şeyler düşündüğün zaman; şeytan beni günaha sokmak için uğraşıyor diye geçir içinden, besmele çek ve o düşünceleri dağıtmaya çalış. Ben kilolu bir insan gördüğümde Rabbim bu kuluna yardım et diyorum, çünkü elde olan bir şey değil, obezite sınırlarını aşmış kiloları taşımak hiç de kolay değil, büyük eziyet, hastalık, onlara içinden dua et Rabbim şifa ver diye. Her şey için böyle, becerebildiğin kadar sadaka vermeye çalış ama cebinde artanı değil; kullandığın senin için önemli olan bir eşyayı, çok ihtiyacın olan bir parayı vs... insanlara yaklaşırsın, zamanla kaybolur içindeki kibir, hep telkin et kendine kibir şeytandandır diye, çok gençsin ve farkındalığın var, başarabilirsin inan

Ben de senn yaslarinda 50 kg iken sismanlara uzuluyodum, allahim iyiki oyle degilim ne guzel zayifim

diyodum

, suanda 70 im ,

Simdi de zayiflari gorunce "keske ben de boyle zayif olsam diyorum "

Yani 20 kg kadar çarpıldım

Daha da gitmem ins

Sonuc olarak sen de degisecegini cok begendigin ozelliklerin biranda yok olacagini dusun

evet bunlar sadece düşüncemde kalıyor, kimseyi kolay kolay kırmam onlar beni üzüp kırmadıkça. kafamdaki düşünceleri de değiştirmek istiyorum sadece.

Tamam anladım ama kafanızdaki düşünceleri nasıl değiştireceksiniz ki, nasıl olmasını bekliyorsunuz yani, dünyanın öteki ucundan bir felaket haberi aldığınızda için için ağlamak isteyip de bunu yapamıyor musunuz? Kendi yakın çevreniz dışındaki insanları daha iyi anlayabilmek için sosyoloji, psikoloji vs. okuyun, sporu bırakıp kilolularla daha fazla empati kurabilecek olmak kilo alın gibi bir tavsiyenin işe yarayacağını sanmıyorum çünkü. Ama insanların kusurlarını ararken, hiç bir iyi özelliklerinin farkına varamıyorum gibi bir halden bahsediyorsak evet öyle bir durumda gerçekten sorun olabilir

yok hayır iyi özelliklerinin farkına elbette varıyorum. benim istediğim önyargılı yaklaşımı atıp, çevremdeki tanıyayım ve tanımayayım her türlü insana yardımcı olabilmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak. çünkü böyle olmak en başta bana zarar veriyor..

:) Kolay gelsin diyim o zaman, bencilliğimle ve önyargılarımla memnunum ben, bana zarar verdiğini de şimdiye hiç kadar düşünmedim gerçekten. İyiye yönelik kullanıldığı sürece adı kötü diye artık karakterimizin bir parçası haline gelmiş özelliklerden çok da rahatsız olmamamız lazım diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…