- 27 Şubat 2013
- 6.231
- 15.033
- 498
Kinadigini gorurken yine birilerini kiniyorsun ama. Bu boyle zincirleme bir surec. Gittikce devam edecek te. Herseyimizi bir saniyede kaybedebiliriz. Ugrasmana gerek yok, bunu dusunmen yeterli.zaten sorumun başında da yazdım, zamanında hor görüldüğüm için böyle olduğumu düşünüyorum yani kınadığımı yaşadığım için böyleyim sanırım.gerçekten çok kötü duygular ve zamanında nefret ettiğim insanlardan ne farkım kalıyor böyle yapınca, elime ne geçiyor diyorum kendi kendime. ve değişmeyi istiyorum, bunun için uğraşmak istiyorum..
Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
zaten sorumun başında da yazdım, zamanında hor görüldüğüm için böyle olduğumu düşünüyorum yani kınadığımı yaşadığım için böyleyim sanırım.gerçekten çok kötü duygular ve zamanında nefret ettiğim insanlardan ne farkım kalıyor böyle yapınca, elime ne geçiyor diyorum kendi kendime. ve değişmeyi istiyorum, bunun için uğraşmak istiyorum..
Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
evet acı çektiğim günler de oldu ve o acıyı yaşamadan daha beterdim şimdi biraz daha düzeldim. tamamen geçmesi için çabalamak istiyorum..bi 4 yıla kendine gelirsin...
ve biliyormusun hayattan alacağın en küçük bir ihanette yıkılacaksın zaten,tadını çukar...not:eski bir bencil
senden farkım yoktu sonra geçti :)
özlemiyor değilim o günleri
sanırım en doğru tespit bu oldu.. şu an zamanım yok ancak okulum bitince böyle bir yardım almayı düşünebilirim. teşekkürlerBu bir kişilik bozukluğu çeşidi olabilir. doktor yardımı ile çözmeniz daha kolay diye düşünüyorum. bence geçmişteki halinizin acinasi olduğunu düşünüyor ve kendi geçmişinizle barisamiyorsunuz. Bunun hirsini da etrafta size çeşitli yönlerden ezik gorunerek gecmisinizi anımsatan insanları asagilayarak çıkarıyor olabilirsiniz.
sanırım en doğru tespit bu oldu.. şu an zamanım yok ancak okulum bitince böyle bir yardım almayı düşünebilirim. teşekkürler
Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor.
evet bunlar sadece düşüncemde kalıyor, kimseyi kolay kolay kırmam onlar beni üzüp kırmadıkça. kafamdaki düşünceleri de değiştirmek istiyorum sadece.Bu sadece düşüncede kalıyorsa veya kilolu bir insanın atıyorum zekasını da küçümseme biçiminde ilerlemiyorsa, herhangi bir konuda yardım isterse sırf kilolu olduğu için geri çevirmeyecekseniz ne sorun var ki? Kendinize 3. kişi gözüyle baktığınızda yaptığınız hareketler bir başkasının üzülmesine/kırılmasına yol açmıyorsa sorun yok bence, kafamızın içindeki düşüncelerden sorumluyuz ama bunun sınırını koyabiliyorsak hasta olduğumuz anlamına gelmez. Aşağılayarak bakmaktan kendimi alamıyorum ve sevmediğim insanlarla aynı havayı solumaktan muzdaribim gibi bir şey okumadım çünkü.
yani? ben bunları zaten biliyorum? bu yanıtınızın bana katkısı ne şimdi?sen sadece bencil değil ,kendini beğenmiş kendini birşey sanıp insanları hor gören biriymişsin de aynı zaman da
evet çok büyük günah ve gerçekten değiştirmek istiyorum bu huyumu. allaha inancı olan biriyim çok şükür..
Ben de senn yaslarinda 50 kg iken sismanlara uzuluyodum, allahim iyiki oyle degilim ne guzel zayifimMerhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
evet bunlar sadece düşüncemde kalıyor, kimseyi kolay kolay kırmam onlar beni üzüp kırmadıkça. kafamdaki düşünceleri de değiştirmek istiyorum sadece.
yani? ben bunları zaten biliyorum? bu yanıtınızın bana katkısı ne şimdi?
yok hayır iyi özelliklerinin farkına elbette varıyorum. benim istediğim önyargılı yaklaşımı atıp, çevremdeki tanıyayım ve tanımayayım her türlü insana yardımcı olabilmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak. çünkü böyle olmak en başta bana zarar veriyor..Tamam anladım ama kafanızdaki düşünceleri nasıl değiştireceksiniz ki, nasıl olmasını bekliyorsunuz yani, dünyanın öteki ucundan bir felaket haberi aldığınızda için için ağlamak isteyip de bunu yapamıyor musunuz? Kendi yakın çevreniz dışındaki insanları daha iyi anlayabilmek için sosyoloji, psikoloji vs. okuyun, sporu bırakıp kilolularla daha fazla empati kurabilecek olmak kilo alın gibi bir tavsiyenin işe yarayacağını sanmıyorum çünkü. Ama insanların kusurlarını ararken, hiç bir iyi özelliklerinin farkına varamıyorum gibi bir halden bahsediyorsak evet öyle bir durumda gerçekten sorun olabilir
yok hayır iyi özelliklerinin farkına elbette varıyorum. benim istediğim önyargılı yaklaşımı atıp, çevremdeki tanıyayım ve tanımayayım her türlü insana yardımcı olabilmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak. çünkü böyle olmak en başta bana zarar veriyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?