Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
Farkindaligi yuksek bir kizsin, bu guzel. Davranis bozukluklarin zamanla duzelir, yasla birlikte olgunlasirsin. Farkindalik olduktan sonra degisim zor degilMerhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
inşallah derken? ben buraya yardım almak amaçlı yazarken bana ters cevap veren birinin de benden çok farklı olduğunu düşünmüyorum, bana derken kendinizde aynı şeyi yapıp kendinizle çelişiyorsunuz ve anladığım kadarıyla insanlara beddua etmeyi marifet sanıyorsunuz. hayran kaldım kişiliğinize.Hahay ilk defa kendini böyle kötü anlatan birini gördüm ilahi yani, nasıl bir insan oldugunun farkındasın ya oda bişey bazı senin gibi tipler kendini dünya iyisi oldugunu sanır ama sen kötü bir insan oldugunun farkındasın ve değişmek istiyorsun bu iyi birşey ama bunun bir tedavisi var mı bilmiyorum yok galiba çünkü bir gün güldüğün insanlardan kat ve kat daha kötü bir duruma düşersin inşallah ta bu şekilde gülmeyi bırakırsın huyundan vazgeçersin : )
senin kadar olamam ama daha o kadar acınası duruma düşmedim düşmem de kilolu insanlara içten içe gülen bir insanın akıl ve ruh sağlığı nasıl olabilir merak ediyorum doğrusu bu duruma gelmeyi nasıl başardın, ne yaşadın ?inşallah derken? ben buraya yardım almak amaçlı yazarken bana ters cevap veren birinin de benden çok farklı olduğunu düşünmüyorum, bana derken kendinizde aynı şeyi yapıp kendinizle çelişiyorsunuz ve anladığım kadarıyla insanlara beddua etmeyi marifet sanıyorsunuz. hayran kaldım kişiliğinize.
evet çok büyük günah ve gerçekten değiştirmek istiyorum bu huyumu. allaha inancı olan biriyim çok şükür..kendini güzel görüp beğenmiş tipleri görünce de ben çok gülüyorum
bazıları o havada olmuyor gereksiz yani
ben de olmayan güzel bir şey karşımdakin de vardır diye düşünüyorum
siz de böyle düşünebilirsiniz
ayrıca büyüklenmek kendini beğenmek başkasından üstün görmek en büyük günahlardan biridir
senin kadar olamam ama daha o kadar acınası duruma düşmedim düşmem de kilolu insanlara içten içe gülen bir insanın akıl ve ruh sağlığı nasıl olabilir merak ediyorum doğrusu bu duruma gelmeyi nasıl başardın, ne yaşadın ?[/QUO
bu kişilikte birinin bana yardımcı olabileceğini zannetmiyorum, bu yüzden sorunumu size anlatmak büyük aptallık olur. iyi günler.
çok teşekkür ederim. şu an zamanım yok ama yazın okulum tatile girince bol bol bununla ilgili kitaplar okuyup empati yapabilmeyi daha iyi öğrenmek istiyorum, sanırım faydası olur..bakış açını değiştirmelisin yoksa cidden ilerde çok üzülürsün.
böyle insanların düşüşü çok uzun sürmüyor, amacım yargılamak değil ama gerçekler bunlar.
varsa olanağın farklı ortamlara girip diğer insanlarla kaynaşmandır.
tek başına başarılı olamayacaksan destek alabilirsin bir uzmandan.
bunun farkına varıp değişmeye çalışmak büyük bir adım tebrik ederim, dilerim istediğin gibi olur.
evet kesinlikle öyle. farkında olduktan sonra kendi kendime değiştirebilirim gibi geliyor. teşekkür ederim.Bunları düşünmek kendini değiştirmeyi istemek bile bana kalırsa çok iyi bir adım demek ki kendini değiştirebilirsin demek ki o potansiyel var sende burada kimse sana yardımcı olabileceğini sanmıyorum ama senin bu halini değiştirmen güzel bir durum iş sende yani sen isteyeceksin kararlı olacaksın yapacaksın!! Yarından itibaren başla derim bu düşüncelerine
neden olmasın? sen istedikten sonra.çok teşekkür ederim. şu an zamanım yok ama yazın okulum tatile girince bol bol bununla ilgili kitaplar okuyup empati yapabilmeyi daha iyi öğrenmek istiyorum, sanırım faydası olur..
Onlar senin gibi olabilir, sen de onlar gibi olabilirsin.Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
zaten sorumun başında da yazdım, zamanında hor görüldüğüm için böyle olduğumu düşünüyorum yani kınadığımı yaşadığım için böyleyim sanırım.gerçekten çok kötü duygular ve zamanında nefret ettiğim insanlardan ne farkım kalıyor böyle yapınca, elime ne geçiyor diyorum kendi kendime. ve değişmeyi istiyorum, bunun için uğraşmak istiyorum..Onlar senin gibi olabilir, sen de onlar gibi olabilirsin.
BU DUNYADAN KINADIGINI YASAMADAN GITMEZSIN.
Cok dogru bir soz, bir gun bu dalga gecmelerin, alay etmelerin sana yapildigini dusun. O zaman belki buna bir son verirsin.
Insana insan olarak deger vermek lazim, kilosuyla boyuyla posuyla degil.
Demek ki sen kendini bu olcutlerde degerli goruyorsun.
Once o kafayi degistirmen lazim.
Karsindakini bir et parcasi olarak degil de insan diye gormek lazim.
Yarin senin de ne olacagin belli degil, benim de.
Her an basimiza bir sey gelebilir, ve guzelligimizi, kolumuzu, bacagimizi, aklimizi, canimizi kaybedebiliriz.
Hepsi geliiir ve gecer.
Bu mantikla yaklas..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?