Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

hibbo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2023
191
277
18
Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim

Yaş kaç?
Bu yasa kadar düzenli çalışma hayatınız oldu mu sigorta vs var mı?
Emekli olma durumunuz var mı?
Ne okuyorsunuz okul bitince ne işi yapma durumunuz var?
Baştan sizi öyle kabul ettiyse zorlaması mantıksız.
Kadınların çalışmasını isterim ama gönül rızasıyla.
En azından okulum bitince çalışacağım diyorsunuz o zamana kadar bekleyebilir.
Tek maaşla geciminiz zor mu çok?
Çocugunuz yok sanırım.
Aslında çocuk olana kadar size uygun bir işte çalışıp biraz birikim yapsanız güzel olur.
Çocuk olunca kadınlar en az bir yıl çalışmıyor ve maddi olarak zorlanıyor.

İş yeriniz kötüyse kendinize başka bir iş bulun, ama maddiyat kötüyse mecbur çalışacaksınız yani öyle evde yat koca çalışsın devri bitti, bu ekonomide ev geçindirmek için eşiniz çok kazanmıyorsa malesef imkansız. Ben de çocukluğumdan beri çalışıyorum hiç bu konuyla ilgili sızlanmadım. Çalıştığım yerin şartları çok kötüyse başka bir iş yaptım. Siz de kendinize başka bir iş bakabilirsiniz. Bu evde oturmak istiyorum modundan acilen çıkıp durumu kabullenmek zorundasınız

Hangi bölümü okuyorsunuz? Hayallere ve hedeflere sahip olmak güzeldir evet, ama 2023 yılında okuduğu bölümle ilgili meslek sahibi olan o kadar az kişi var ki. Eşim yönetici, teknisyen ve tekniker pozisyonuna taşra üniversitelerinden mezun mühendislerin başvurduğunu söylüyor. Teknisyen için lise mezunu olmak lazım, mühendis başvuruyor, durumu siz düşünün. Diş hekimliği mezunu bir çift var yakından tanıdığım, masraflar kurtarmıyor diye muayenehaneyi kapatıp organizasyon şirketi açtılar ama onu da kapatacaklar sanırım, işler çok kötü.
Siz bu çalışma işini biraz takıntı yapmış olabilir misiniz? Ben mesela bir iş yapacağım varsa da biri “bunu yapman lazım” derse sinir olurum ve yapmam. Ama hayat artık maalesef bir ailedeki iki kişinin de bulduğu işlerde fazla düşünmeden çalışmasını gerektirecek durumda. Karamsarlık yapmak istemiyorum ama bunlar daha iyi günlerimiz, kış gelecek ve herşeyin ama herşeyin fiyatı ikiye katlanacak. Kendi iyiliğiniz için çalışmaya devam edin. İş yerinizi sevmiyorsanız çalışırken iş arayın.

Kusura bakmayın ama sizin acil psikolojik destek almanız lazım iş hayatında değilsiniz ama uyku problemi,aglama krizleri kötü düşünceler taşıyorsunuz bu belirtiler pek de normal değil.
Şuan ki iş yerinizden memnun değilseniz başka iş arayın

Daha üniversite bitmeden, elinize bir meslek almadan, kendi ayaklarınızın üzerinde durmadan koşa koşa evlenmenizin sebebi neydi?

Siz istiyorsunuz ki evlenince kocanız size baksın. Ama hiç market alışverişi yapıyor musunuz?
Küçüklüğünüzde bile tarlalarda çalıştıysanız şu an ki işiniz onlara kıyasla çok daha rahattır. Niye bu kadar ağlama krizlerine giriyorsunuz?
Eşiniz sizin kazandığınız parayı yine eve harcamıyorsa evet sizi kullanıyor deriz. Ama eve katkınız olsun istiyor. Kendi başına yetecek olsa zaten der sen çalışma diye.

Bu devirde tek bir kişinin çalışması yetmez. Mecbur sizde bir şeyler yapacaksınız.

Ama, ev elden gidiyor bu işe de tek başınıza bakıyorsanız eşiniz orda bir dursun. Ya size ev işi konusunda yardım etsin. Yada temizlik için hafta da 1 birini tutsun. Evinizin dağılması yetişememk de psikolojinizi bozar.

Büyük bir beklenti var üzerinizde önce eşinizle o durumu aşın. Sonra sevebileceğiniz, kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz bir işe girin. Buna da eşiniz karar vermesin.

erkek yoğunluklu bir ortamda çalışıyorum ofisimde hiç kadın yok. Daha çok idari birimlerde kadın oluyor onlarla da işim yok. Teknik bir birimdeyim. Ofiste 18 erkek var bir de ben. Ortam erkek kokuyor. Küfür kıyamet. Sürekli ps muhabbeti kız muhabbeti. Duymamayı öğrendim 35 yaşımdayım.
Sen muhtemelen daha 20lerindesin. Ve çocuk yok. Evde oturup ne yapacaksın?

Bana asıl sorun çalışmakla ilgili değil gibi geldi. Uykusuzluk ağlama krizleri yorgunluk bide kendinizi değersiz hissediyorsunuz sanki depresyon başlangıcı veya kaygı bozukluğu olabilir. Destek almanız şart. Bunalmış olabilirsiniz normal. Eşinize çalışmaya ara vermek istediğinizi söyleyip biraz dinlenin derim. Hastalık var kötü gün var eşiniz de mecbur idare etmek zorunda siz kendinizi toplayana kadar

Çalışmayıp evde yaşamak istiyorduysanız zengin koca bulmalıydınız. Bu aday uygun değil hanımefendi. İş ortamınızdan şikayetiniz varsa farklı işler, farklı iş kolları mevcut başvuru yapınız.

Tek maaşla ev geçinmeyeceğini şu an 5 yaşındaki bebeler bile biliyor, siz evlenirken bilmiyor muydunuz peki? Keşke mesleğinizi iyice toparlayıp kafanıza göre bir işe girip öyle evlenseydiniz. Daha 20'lerinizin başındasınız diye anlıyorum diğer sorularınızdan, hayatınızı yoluna koyabilme yaşları bunlar. Destek alıp bu durumu atlatmaya çalışın, çok ağır yaşıyor gibisiniz.

Bir de geri çekilmeyle korunuyormuşsunuz, gerçek bi korunma yöntemi uygulayın, size çocuk ı ıh şu an.

Bazi kadınlarda bu var ya evde oturayım kocam getirsin ben evcilik oynayayım. Hiç bir zaman böyle bir kadın olamadim . Eşiniz çok zeki ve çalışkan biri valla aferim. Kulağınızdan tutmus ise sokmuş.

Yarın biegun ben sevmiyorum bu adamı bosanirim diyede tutturacaksiniz emekliliginiz olur col çocuk ortada kalmazsiniz.

Esiniz daha uygun bi yere soksun sizi madem her seyi o biliyor ve yapiyor dusunuyorsa bunu da dusunsun kadinlarin adapte olamayacaklari isyerleri vardir siz sanirim kotu sartli bi yerdesiniz, bu psikolojiyle zaten cikarilirsiniz isten yarin bigun. Cift maas olayinda diger uyelere hak veriyorum devir o devir evimin sultani cocuklarimin anasi olayim devri bitti herkes calismak zorunda. Esinizin maddi durumu elverisli oldugu halde mi sizi calistiriyor? Yani bu kadar aglanip evden cikmak istemiyorum diyosaniz adamda para var? Anlamadim orayi. Buna ragmen mi calis diyor esiniz?

okuyormuşsunuz ,çalışmak zorunda da değilsiniz ,evlenirken çalışıcam diye bir sözleşmemi yaptınız?
siz şimdi artık ev işlerini sen yapacaksın deseniz eşiniz kabul eder mi?
erkeklerin kadınlrı köle gibi kullanmsından nfret ediyorm
hiçbir kadın çalışmak zorunda değil, eğer zorunda olsa idi erkek de yemek pişirmek ,ttemizlik yapmak zorunda olurdu
kadın eğer kendisi isterse çalışır,nokta..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…