evet normal şartlarda öyle olması lazımben bu devirde calismak zorundayim esim de yemek ,temizlik yapmak zorunda . kimse kimseyi finanse etmek zorunda degil adam calismasini istiyorsa yapacak bir sey yok .
ev işleri zaten sadece kadinin gorevi olmadigi icin, bundan sonra ev isleri sende demesine gerek yok aslinda. Ama sizin gibi, ben evde is goreyim, kisir yiyeyim adam calissin getirsin mantiginda kadinlar oldugu surece, erkekler ev işlerininin sadece kadinlarin görevi oldugunu dusunmeye devam edecek!okuyormuşsunuz ,çalışmak zorunda da değilsiniz ,evlenirken çalışıcam diye bir sözleşmemi yaptınız?
siz şimdi artık ev işlerini sen yapacaksın deseniz eşiniz kabul eder mi?
erkeklerin kadınlrı köle gibi kullanmsından nfret ediyorm
hiçbir kadın çalışmak zorunda değil, eğer zorunda olsa idi erkek de yemek pişirmek ,ttemizlik yapmak zorunda olurdu
kadın eğer kendisi isterse çalışır,nokta..
çok komiksiniz siz beni nerden tanıyorsunuz?ev işleri zaten sadece kadinin gorevi olmadigi icin, bundan sonra ev isleri sende demesine gerek yok aslinda. Ama sizin gibi, ben evde is goreyim, kisir yiyeyim adam calissin getirsin mantiginda kadinlar oldugu surece, erkekler ev işlerininin sadece kadinlarin görevi oldugunu dusunmeye devam edecek!
siz benim yerime yiyin")çok komiksiniz siz beni nerden tanıyorsunuz?
ben 20 yıldr çalışan bir kadınım
ben ülke gerçekleriyle konuşuyorum
siz evde kısır yiyen kadınlara takmışsınız kafayı anlaşılan
siz de oturun kısır yiyin engel olan yok
zaten, o zaman ev isleri de erkeğin gorevi olsun diyen birinden baska yorum beklemezdim.çok komiksiniz siz beni nerden tanıyorsunuz?
ben 20 yıldr çalışan bir kadınım
ben ülke gerçekleriyle konuşuyorum
siz evde kısır yiyen kadınlara takmışsınız kafayı anlaşılan
siz de oturun kısır yiyin engel olan yok
yok benimki değişmez ,siz değiştirinsiz benim yerime yiyin")
az onceki yazinizi tekrar okuyun.
Aksama kadar okuyun ve o kafa yapinizi degistirin lütfen, rica edeceğim")
Herkes evde oturmak mı istiyor ?yok benimki değişmez ,siz değiştirin
erkeklere köle olmaya alışmış bizim kadınlarımız
burada konu açanların yüzde 90 ı da çalışıyorum eve de bakıyorum ama yaranamıyorum boşanıcam diye konu açıyor
herşeyi kadınlar yapıcak,alt benliğe bunu kazımışlar
gerekirse kadın otursun evinde, kısır yapsın ,evine eşine gereken özeni gösteriyorsa, maddi gücü yetiyorsa,kime ne?
ne demek çalışmak zorundasın?
herkes mecburiyetten çalışıyor ,gelip burda ahkam kesiyor ,herkes evde oturmak istiyor aslında içten içe.
ama konuşmaya gelince zorla kadını çalıştırmak isteyen de yine bir kadın
kaynanasının mecburi gelinlik beklediği kadınların durumu gibi bu durum..
tek örnekler konuyu açıklamıyor ,genele bakmak gerekHerkes evde oturmak mı istiyor ?Yok artık. Ona göre adamlarla evlendiğiniz zaman ev işi sizin olmuyor zaten. Evin işini eşim benden çok yapar mesela.
Vallahi gayet zengin bir insanim, ayrica sosyal devlet ulkesi, calismasan da pasa pasa baktıkları bir ulkede yasiyorum, ama yine de calisiyorum, karakter meselesi der susarim!yok benimki değişmez ,siz değiştirin
burada konu açanların yüzde 90 ı da çalışıyorum eve de bakıyorum ama yaranamıyorum boşanıcam diye konu açıyor
gerekirse kadın otursun evinde, kısır yapsın ,evine eşine gereken özeni gösteriyorsa, maddi gücü yetiyorsa,kime ne?
herkes mecburiyetten çalışıyor ,gelip burda ahkam kesiyor ,herkes evde oturmak istiyor aslında içten içe.
Kizlar bir tekstil işine girdim asgari ücret + sigorta çalışma arkadaşları ve patronum da çok çok iyi bir insan iş yaparken size kimse karışmıyor fakat çalışma süresi çok fazla günde 12 saat ve ilk iş gunumde mesai yapacağını söyledi zorunlu dedi herkesi toplayıp birkaç kişi kaytarip gelmiyormus ürünler yetişmiyor sanırsam o konulara değindi ve mesai yapacağım dedi toplam 14 saat olmuş oldu ben sabahın 8.30 unda gidip akşam 10 da çıkmış olacaktim ve eve gelene kadar saat 11 olacaktı bende haliyle istemedim ama birşey de diyemedim ama kendisi gelip kızımızı ilk günden mesaiye birakmayalim dedi beni eve yolladı malesef bugün mesaiye baslicam akşama kadar ayakta, işin kötüsü eşim de çalışma saatlerini fazla buluyor bana kızıyor çik oradan diye çıkacağım ama 8 saat çalıştıran yer yok bulamıyorum öyle bir yer varmı onerebileceginiz fabrikalar diye duymuştum ama nasıl nerden basvuracagim onu da bilmiyorum okul bitene kadar çalışmak istiyorum üni okuyorum açıktan
Genele bakarsak Türkiye şartları içerisinde evlenmek bile gereksiz aslında. Ama eşimizi biz seçiyoruz. Konu sahibi eşiyle nikah günü mü tanıştıysa bilemem tabi.tek örnekler konuyu açıklamıyor ,genele bakmak gerek
benim eşim de yapıor ev işi
çocuklarıma bile öğrettim .
ama burada genel bir sorun var
yok artik nasil da eminsiniz herkesin evde oturmak istediginden. siz oturmak istiyorsaniz buyrun evde oturun ben evde oturmak istemiyorum . emek verdigim, ciktilarini gordukce mutlu oldugum bir isim var umarim size de nasip olur da her kadinin hayalinin evde oturmak olmadigini anlarsinizyok benimki değişmez ,siz değiştirin
evlilik kumar gibidir,büyük konuşmamak lazım hepimizin çocupu var, kavun değil ki koklayasın ,bazı şeyler anlaşılır ama aynı eve girmeden tamamen bir insanı tanıyamayızGenele bakarsak Türkiye şartları içerisinde evlenmek bile gereksiz aslında. Ama eşimizi biz seçiyoruz. Konu sahibi eşiyle nikah günü mü tanıştıysa bilemem tabi.
Kaç yaşındasınız? Kaç yıllık evlisiniz? Yani sen de çalışsan şu olurdu, mantığı şurda yanlış; artık çalışarak bir şey olunmuyor sadece yaşamaya yetiyor iki kişi çalışsa bile.Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
evet egonuzu tatmin etmişsiniz, sizin dışınızdakilerin karakterine de laf etmişsiniz, şimdi çekilebilirsinizVallahi gayet zengin bir insanim, ayrica sosyal devlet ulkesi, calismasan da pasa pasa baktıkları bir ulkede yasiyorum, ama yine de calisiyorum, karakter meselesi der susarim!
Çocuğum yok. Akıllı seçimler yapan öngörü sahibi arkadaşlarımda gayet memnunlar evliliklerinden. Bir şeyleri görmezden gelip evlenip kumara bağlamanın alemi yok benim için. Diğer taraftan kötü çıkıyorsa boşanmak seçenek. İşi bırakıp kaderini erkeğin eline bırakmakta daha büyük kumar.evlilik kumar gibidir,büyük konuşmamak lazım hepimizin çocupu var, kavun değil ki koklayasın ,bazı şeyler anlaşılır ama aynı eve girmeden tamamen bir insanı tanıyamayız
anlamayacaginizi tahmin etmistim. Iyi günler.evet egonuzu tatmin etmişsiniz, sizin dışınızdakilerin karakterine de laf etmişsiniz, şimdi çekilebilirsiniz
sizi kaale bile almıyorum.
önce fikre saygı duymayı öğrenin pek karakterli bayan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?