Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

calisacak diye ölmek isteyen birini de ilk defa görüyorum, tövbe...Esiniz de yorgunum bitkinim bahanelerine siginip çalışmak istemez ise ne olacak? Kime el açacaksiniz size baksin diye?
Kendiniz çalışmak istemeniz lazim, kocaya mi guveneceksiniz? Ona bir sey olursa, ayrilik/ölüm vs o zaman size biri baksin diye hemen yeniden evlenecek misiniz?
böyle mi geçecek hayatiniz?
Ne yorgunluğu, tembelim desenize şuna.
hayat devam ettigi sürece calismak zorundayiz. Bazi ihtiyaçlarımiz sureklilik gostermek zorunda, yeme/icme/barinma/ bunlar icin surekli çalışacagiz.
Tembellik etmeyin, yorgunum demeyin.
Ayrica bu zamanda tek maasla gecinmek İmkansız, hatta iki maaşla bile!
Insafsizlik yapip esinizin ustune yuklenmeyin

ben bu devirde calismak zorundayim esim de yemek ,temizlik yapmak zorunda . kimse kimseyi finanse etmek zorunda degil adam calismasini istiyorsa yapacak bir sey yok .
evet normal şartlarda öyle olması lazım
ama o durum erkeğin de ev işi yaptığı durumlarda geçerli
burada ev işi yapan erkek yok
ama çalışmasını isteyen erkek var

ev işleri zaten sadece kadinin gorevi olmadigi icin, bundan sonra ev isleri sende demesine gerek yok aslinda. Ama sizin gibi, ben evde is goreyim, kisir yiyeyim adam calissin getirsin mantiginda kadinlar oldugu surece, erkekler ev işlerininin sadece kadinlarin görevi oldugunu dusunmeye devam edecek!

Çoğu kadında az yerim ama çalışmam kafası var.
Benim alt komşum oyle gaza geldi girdi bir işe.
Üç çocuğu var üçü de büyüdü.
Havalara girdi çalışacağım diye giyim magazasiydi.
Sonra baktım üç ay olmadan çıkmış.
Evin temizliği geri kalıyordu demiş vs.
Sorsan gecinemiyorum herşey pahalı der.
Ama ev daha rahat ve kolay geliyor.
Az yer içerim evde dururum çoğu kişi de var.
Eğer konu sahibinin eşi gibi hırslı adamlar varsa onlar zorluyor.
Yoksa diğerleri de yemeğim önümde diye ses etmiyorlar.

çok komiksiniz siz beni nerden tanıyorsunuz?
ben 20 yıldr çalışan bir kadınım
ben ülke gerçekleriyle konuşuyorum
siz evde kısır yiyen kadınlara takmışsınız kafayı anlaşılan
siz de oturun kısır yiyin engel olan yok

siz benim yerime yiyin")
az onceki yazinizi tekrar okuyun.
Aksama kadar okuyun ve o kafa yapinizi degistirin lütfen, rica edeceğim")

zaten, o zaman ev isleri de erkeğin gorevi olsun diyen birinden baska yorum beklemezdim.
o kadar benimsemişsiniz ki ev islerini kadin yapmasi lazim diye, sadece üzülürüm size ve bu düşünceleri empoze ederek yetistirdiginiz/eceginiz cocuklar adina

siz benim yerime yiyin")
az onceki yazinizi tekrar okuyun.
Aksama kadar okuyun ve o kafa yapinizi degistirin lütfen, rica edeceğim")
yok benimki değişmez ,siz değiştirin
erkeklere köle olmaya alışmış bizim kadınlarımız
burada konu açanların yüzde 90 ı da çalışıyorum eve de bakıyorum ama yaranamıyorum boşanıcam diye konu açıyor
herşeyi kadınlar yapıcak,alt benliğe bunu kazımışlar
gerekirse kadın otursun evinde, kısır yapsın ,evine eşine gereken özeni gösteriyorsa, maddi gücü yetiyorsa,kime ne?
ne demek çalışmak zorundasın?
herkes mecburiyetten çalışıyor ,gelip burda ahkam kesiyor ,herkes evde oturmak istiyor aslında içten içe.
ama konuşmaya gelince zorla kadını çalıştırmak isteyen de yine bir kadın
kaynanasının mecburi gelinlik beklediği kadınların durumu gibi bu durum..

Herkes evde oturmak mı istiyor ? Yok artık. Ona göre adamlarla evlendiğiniz zaman ev işi sizin olmuyor zaten. Evin işini eşim benden çok yapar mesela.

Herkes evde oturmak mı istiyor ? Yok artık. Ona göre adamlarla evlendiğiniz zaman ev işi sizin olmuyor zaten. Evin işini eşim benden çok yapar mesela.
tek örnekler konuyu açıklamıyor ,genele bakmak gerek
benim eşim de yapıor ev işi
çocuklarıma bile öğrettim .
ama burada genel bir sorun var

Vallahi gayet zengin bir insanim, ayrica sosyal devlet ulkesi, calismasan da pasa pasa baktıkları bir ulkede yasiyorum, ama yine de calisiyorum, karakter meselesi der susarim!

Burada eşim çık o işten diyor demişsiniz, çıkıp farklı bir işe mi girdiniz hala aynı yerde misiniz?

tek örnekler konuyu açıklamıyor ,genele bakmak gerek
benim eşim de yapıor ev işi
çocuklarıma bile öğrettim .
ama burada genel bir sorun var
Genele bakarsak Türkiye şartları içerisinde evlenmek bile gereksiz aslında. Ama eşimizi biz seçiyoruz. Konu sahibi eşiyle nikah günü mü tanıştıysa bilemem tabi.

yok artik nasil da eminsiniz herkesin evde oturmak istediginden. siz oturmak istiyorsaniz buyrun evde oturun ben evde oturmak istemiyorum . emek verdigim, ciktilarini gordukce mutlu oldugum bir isim var umarim size de nasip olur da her kadinin hayalinin evde oturmak olmadigini anlarsiniz

Genele bakarsak Türkiye şartları içerisinde evlenmek bile gereksiz aslında. Ama eşimizi biz seçiyoruz. Konu sahibi eşiyle nikah günü mü tanıştıysa bilemem tabi.
evlilik kumar gibidir,büyük konuşmamak lazım hepimizin çocupu var, kavun değil ki koklayasın ,bazı şeyler anlaşılır ama aynı eve girmeden tamamen bir insanı tanıyamayız

Kaç yaşındasınız? Kaç yıllık evlisiniz? Yani sen de çalışsan şu olurdu, mantığı şurda yanlış; artık çalışarak bir şey olunmuyor sadece yaşamaya yetiyor iki kişi çalışsa bile.
Sen gönülsüz gittiğin için anlattığın şeyler bahane gibi geliyordur eşine ki belki kasten bahane uydurmuyorsan da isteksiz olumca ufacık şeyler bile gözüne batar ya insanın.

Vallahi gayet zengin bir insanim, ayrica sosyal devlet ulkesi, calismasan da pasa pasa baktıkları bir ulkede yasiyorum, ama yine de calisiyorum, karakter meselesi der susarim!
evet egonuzu tatmin etmişsiniz, sizin dışınızdakilerin karakterine de laf etmişsiniz, şimdi çekilebilirsiniz
sizi kaale bile almıyorum.
önce fikre saygı duymayı öğrenin pek karakterli bayan..

evlilik kumar gibidir,büyük konuşmamak lazım hepimizin çocupu var, kavun değil ki koklayasın ,bazı şeyler anlaşılır ama aynı eve girmeden tamamen bir insanı tanıyamayız
Çocuğum yok. Akıllı seçimler yapan öngörü sahibi arkadaşlarımda gayet memnunlar evliliklerinden. Bir şeyleri görmezden gelip evlenip kumara bağlamanın alemi yok benim için. Diğer taraftan kötü çıkıyorsa boşanmak seçenek. İşi bırakıp kaderini erkeğin eline bırakmakta daha büyük kumar.

evet egonuzu tatmin etmişsiniz, sizin dışınızdakilerin karakterine de laf etmişsiniz, şimdi çekilebilirsiniz
sizi kaale bile almıyorum.
önce fikre saygı duymayı öğrenin pek karakterli bayan..
anlamayacaginizi tahmin etmistim. Iyi günler.

Ben sizi anlıyorum ama eşinizi de anlıyorum. Hele şu son zamanda tek maaş olanaksız inanın. Eşim banka emeklisi, aynı zamanda hala bankada çalışıyor. Ben öğretmenim. Banka ile yol ayrımına girmek üzere. Ayrılırsa çocukların masraflarına nasıl yetişiriz diye kara kara düşünmeye başladık. Üstelik kira derdimiz de yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…