ÇOK BOZULDUM. Haksız mıyım?

fotoğraf olayını anlarım
çünkü ben olsam bende fotoğraf göndermem

2.de haklısınız
ama buldumcuk arkadaşınız ne olursa olsun hareketleri değişmez
aslına bakarsanız hemen hemen tüm yeni doğum yapmışlar böyle
sürekli kendileri bile maaşallah diyerek seviyorlar cinsler
en ufak bir hapşırık da nazar değdi diyorlar

O haklı tabii ki dünyada doğum yapan ilk insan o çünki,anne sıfatını alan ilk insan o çünkü,dünyanın en mükemmel bebeği onunki çünkü...Hayatta tek derdi çocuk olan insanlar bunlar,çok da takılmamak lazım böylelerin tavırlarına

Hamile bir bayan olarak söylüyorum bence biraz anlayışlı olmalısın. Arkadaşının bu davranışı elbette normal değil normal olduğunu savunmuyorum. Sen de normal davranmasını beklememelisin zaten. Çünkü yeni doğum yapmış lohusa bir kadın şu an o. Lohusalıkta hem psikoloji biraz hassas oluyor hem de o şimdi bebeği için o kadar çok şeyden endişe ediyor ki... Belli ki nazara çok inanıyor arkadaşınız. Belli ki birileri de gözünü korkutmuş ''aman maşallah dedirttir herkese nazar değer bu çocuğa benim çocuğa çok nazar ettiler.'' diyenler olmuştur. Öpmeye kıyamıyordur şimdi o bebeğini. Kafasında 50 tane korku vardır. Yorgundur belki. Daha öncesinde bu olay haricinde size karşı hep normal davrandıysa mazur görün idare edin.

Ben bile şimdiden bebeğim için bir sürü şey düşünüyorum endişeleniyorum pimpirikleniyorum... Bir kaç saat hareket etmeyince korku sarıyor. Şimdiden bu kadar koruyup sakınmaya çalışıyoruz. Şimdiden doğum için millete benden haber bekleyin, uygun olduğum vakit ben arayıp çağırırım diyesim geliyor. Şimdiden düşünüyoruz lohusalığımızı, bebeğimizi.

Ayrıca o bayana görgüsüz diyen diğer arkadaşlar. O daha yeni anne oldu çok heyecanlı. Elbette her anneye kendi çocuğu dünyanın en tatlı çocuğu olur. Bu hassas tavırları ömür boyu sürmeyecek. Belli ki henüz bu mucizevi hissi tatmamışsınız. Kınamayın başınıza gelir..

Kesinlikle katılıyorum sana

Çok heyecanlıdır endişelidir arkadaşın yeni anne şimdi. Olur öyle. Lohusalıktan de geç.

aynen bende :) cok tuhaf gorunuyor birde kucuk govde de koca surat.
anneye cocugu cok tatli gelir o bir gerçek. benimde oglum var. ama cok az cocuk aslinda coook tatli oluyor diğerleri normal oluyor. etrafta zaten cocuk var baya. herkesin kendi yegeni evladi osu busu var
nazardan bende korkarim ama abartmamak lazim.

emojililerde hem pasta yiyeyim hem kilo almayayim der gibi oluyor. ya paylas ya paylasma.

İşte onun adı lohusa sendromu canım yaa. Bence sana özel bir şey değildir. Geçen gün bi arkadaş burda konu açmıştı daha doğmamış bebeğimi annemden vs bile kıskanıyorum filan diye. Bu dönemde böyle şeyler olabilir yani.

Bence tek sıze boyle degıldır kımı anne bu konuda cok hassas
Oyuzden kırılmayın

Yeni moda anneler. Bir de bunların içinde çocuğun fotosunu sosyal medyada paylaşıp yüzünü kapatan cinsi var. Sadece yüzüne mi nazar değiyor anlamıyorum, göstermek için çatlıyor bakın benim de var demek istiyor ama olaya gizem katıyorlar. Arkadaşın da onlardan

Böyle dendiği zaman ister istemez kızıyorum. Nereden biliyorsunuz??? İnsanları kışkırtmak yerine daha olumlu yorumlar yapamaz mısınız? Şunda haklısınız. Hem resmini koyup hem yüzünü göstermeyen anneler çok yapmacık. Ama direk o bayanı da bu yönde suçlamanız anlamsız geldi. Dediğiniz gibi olsaydı yüzü kapalı bir fotoğraf atabilirdi arkadaşına. Belli ki biraz sinirleri bozulmuş o bayanın. Korkutmuşlar yaşlı annaneler babanneler ''nazar değer'' diyerek. Ha normal mi elbette normal değill. Ama normal olması fazla kusursuzca olurdu zaten. Gerçekten lohusa psikolojisi çok farklı. Kınamayın başınıza gelir. Ben yengemi çok kınadım şimdi hamileyim yengemi anlamaya başladım.

Böyle dendiği zaman ister istemez kızıyorum. Nereden biliyorsunuz??? İnsanları kışkırtmak yerine daha olumlu yorumlar yapamaz mısınız? Şunda haklısınız. Hem resmini koyup hem yüzünü göstermeyen anneler çok yapmacık. Ama direk o bayanı da bu yönde suçlamanız anlamsız geldi. Dediğiniz gibi olsaydı yüzü kapalı bir fotoğraf atabilirdi arkadaşına. Belli ki biraz sinirleri bozulmuş o bayanın. Korkutmuşlar yaşlı annaneler babanneler ''nazar değer'' diyerek. Ha normal mi elbette normal değill. Ama normal olması fazla kusursuzca olurdu zaten. Gerçekten lohusa psikolojisi çok farklı. Kınamayın başınıza gelir. Ben yengemi çok kınadım şimdi hamileyim yengemi anlamaya başladım.

Fazla abartmış tek çocuk doğuran o değil ya, kuzenim doğum yaptı gecenin bir vakti bebeğin resimlerini attı ne oldu nazar değmedi bir şey olmadı. İnsan ister istemez soğur bu kadar korumacı birinden.

Fazla abartmış tek çocuk doğuran o değil ya, kuzenim doğum yaptı gecenin bir vakti bebeğin resimlerini attı ne oldu nazar değmedi bir şey olmadı. İnsan ister istemez soğur bu kadar korumacı birinden.

Valla o annenin de umrunda olmaz soğuması. Malum şu an psikolojisi normal değil. Gözünün gördüğü tek şey bebeği. Bazı anneler fazla korumacı. Daha doğmadan bebeğini kıskananlar var. Olabilir. Hele bir de benim gibi ilk hamileliğini yaşayanlar çok heyecanlı oluyor. Bilmiyorum ya hamile ve lohusa olan hiçbir kadına laf yok. Çok da abartmamış hani normal değil normal olduğunu savunmuyorum ama her zamanki gibi normal olmasını beklemek hata olur zaten. Lohusalık döneminde olabiliyor. Hiç gelmeyin bakmayın deyip kaynanasını annesini akrabalarını kovanlar bile var onlara ne diyeceksiniz?

Evli değilim doğal olarak çocuk sahibi de değilim nasıl duygular bilmem ben dışardan bakan göz olarak böyle bir yorumda bulundum.
Son olarak şunu da diyeyim, Hiç gelmeyin bakmayın diyen insan da normal değil , bu kadar korumacı olanlar genelde daha narin oluyor bizzat böyle bir tanıdığım vardı şans belki de bilemicem çocuk sürekli hasta olurdu . Böyle bir şey başıma gelse uzun bir süre gitmezdim o arkadaşımın evine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…