- 20 Aralık 2007
- 5.300
- 5.781
- 398
- Konu Sahibi powerpoint
-
bende ay bi tar..fim görmemişin çocuğu olmuş tutmuş koparmış derdim güler geçerdim
Geçen hafta arkadaşımın bebeği oldu. Uzak yerlerde oturuyoruz ve görmeye gidemedim. Telefonda tebrik ettim vs. Bebeği çok merak ediyorum fotoğrafını göndersene dedim. Gelince görürsün çok tatlı falan dedi geçiştirdi anlıyacağınız. Bi şey demedim onun kararı yeni doğum yapmış üstüne gitmek istemedim.
Daha sonra dün bebeği görmeye gittim. Çok samimi ve heycanlı bir tavırla hadi bebeği göreyim artık çok merak ediyorum kime benzediğini falan dedim. Odanın kapısına geldik. Durdu ve duanı et maşallah deki göstereyim dedi. O an şok oldum. Kendimi fesat, nazarcı, kötü niyetli biri gibi hissettim. Ben o kadar mutlu ve heycanlıyken bebeği göstermeden böyle tedbir alması beni çok üzdü. Sonra modum düştü ister istemez. Çok belli etmemeye çalıştım ama elimde olmadan bozulduğumu belli ettim galiba. Haklı olan kim sizce?
Hamile bir bayan olarak söylüyorum bence biraz anlayışlı olmalısın. Arkadaşının bu davranışı elbette normal değil normal olduğunu savunmuyorum. Sen de normal davranmasını beklememelisin zaten. Çünkü yeni doğum yapmış lohusa bir kadın şu an o. Lohusalıkta hem psikoloji biraz hassas oluyor hem de o şimdi bebeği için o kadar çok şeyden endişe ediyor ki... Belli ki nazara çok inanıyor arkadaşınız. Belli ki birileri de gözünü korkutmuş ''aman maşallah dedirttir herkese nazar değer bu çocuğa benim çocuğa çok nazar ettiler.'' diyenler olmuştur. Öpmeye kıyamıyordur şimdi o bebeğini. Kafasında 50 tane korku vardır. Yorgundur belki. Daha öncesinde bu olay haricinde size karşı hep normal davrandıysa mazur görün idare edin.
Ben bile şimdiden bebeğim için bir sürü şey düşünüyorum endişeleniyorum pimpirikleniyorum... Bir kaç saat hareket etmeyince korku sarıyor. Şimdiden bu kadar koruyup sakınmaya çalışıyoruz. Şimdiden doğum için millete benden haber bekleyin, uygun olduğum vakit ben arayıp çağırırım diyesim geliyor. Şimdiden düşünüyoruz lohusalığımızı, bebeğimizi.
Ayrıca o bayana görgüsüz diyen diğer arkadaşlar. O daha yeni anne oldu çok heyecanlı. Elbette her anneye kendi çocuğu dünyanın en tatlı çocuğu olur. Bu hassas tavırları ömür boyu sürmeyecek. Belli ki henüz bu mucizevi hissi tatmamışsınız. Kınamayın başınıza gelir..
aynen bende :) cok tuhaf gorunuyor birde kucuk govde de koca surat.:)) O emojili fotolara ben de kılım. Koyma kardeşim madem o kadar pimpiriklisin, sanki millet yalvarıyor paylaş çocuğunu diye. Milletin çok umrunda sanki, hayatında hiç bebe görmemişler ya. Bir de çocuğunun sadece el, ayak, parmak gibi parçalarını koyan oluyor. O da komik. :))
Yeni moda anneler. Bir de bunların içinde çocuğun fotosunu sosyal medyada paylaşıp yüzünü kapatan cinsi var. Sadece yüzüne mi nazar değiyor anlamıyorum, göstermek için çatlıyor bakın benim de var demek istiyor ama olaya gizem katıyorlar. Arkadaşın da onlardan
Yeni moda anneler. Bir de bunların içinde çocuğun fotosunu sosyal medyada paylaşıp yüzünü kapatan cinsi var. Sadece yüzüne mi nazar değiyor anlamıyorum, göstermek için çatlıyor bakın benim de var demek istiyor ama olaya gizem katıyorlar. Arkadaşın da onlardan
Gozumden yas geldi cok yasayinKonunuzu görünce aklıma bu geldi. Eki Görüntüle 1965711
Fazla abartmış tek çocuk doğuran o değil ya, kuzenim doğum yaptı gecenin bir vakti bebeğin resimlerini attı ne oldu nazar değmedi bir şey olmadı. İnsan ister istemez soğur bu kadar korumacı birinden.
Evli değilim doğal olarak çocuk sahibi de değilim nasıl duygular bilmem ben dışardan bakan göz olarak böyle bir yorumda bulundum.Valla o annenin de umrunda olmaz soğuması. Malum şu an psikolojisi normal değil. Gözünün gördüğü tek şey bebeği. Bazı anneler fazla korumacı. Daha doğmadan bebeğini kıskananlar var. Olabilir. Hele bir de benim gibi ilk hamileliğini yaşayanlar çok heyecanlı oluyor. Bilmiyorum ya hamile ve lohusa olan hiçbir kadına laf yok. Çok da abartmamış hani normal değil normal olduğunu savunmuyorum ama her zamanki gibi normal olmasını beklemek hata olur zaten. Lohusalık döneminde olabiliyor. Hiç gelmeyin bakmayın deyip kaynanasını annesini akrabalarını kovanlar bile var onlara ne diyeceksiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?