cok bunaldı artık

• Konu Sahibi Konu Sahibi bex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bex

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
65
0
6
35
Siirt
Merhabalar biraz uzun olacak gerçi nereden başlayacağımı da bilemiyorum .Antalyalıyım hemşireyim 21 yaşındayım ve 1 yıldır evliyim eşim de Hataylı astsubay ve 24 yaşında . tahmin ettiniz belki çok kültür sorunu yaşadık yemek olsun dil olsun onlar sofu ben açığım falan akla hayale sığmayacak sıkıntılar herkes karşı çıktı evliliğimize birini dinleseydim keşke . neyse pişmanlık duysam da mutluyum şuan keşke sorunlar böyle kalsaydı . eşimle sözlendiğimiz vakitlerde kayınbabam beyin kanaması geçirdi ve şuan konuşma bozukluğu telafi de zorlanma ve duygu değişikliği yaşıyor dolayısıyla çalışmıyor ve eşim tamı tamına neredeyse 3 yıl olacak her ay para gönderiyor aslında 7 kardeşler 3ü erkek biri okuyor diğeride az maaş alıyor kızlar evli aslında kocaları çok zengin evlerinde yok yok ama sorsanız en zenginleri biziz. evimin fotolarını göndermek isterdim ama utanıyorum resmen gerçi şuan Siirt te bir dış karakol lojmanındayız bakkal bile yok en yakın köy 3 km Siirt 53 km lojmanlar berbat mutfak dolabı yok 1+1 banyo ve tuvalet bir burayada pek eşya almadık mesela iki çekyat bir yatak tv duvara monte bez gardrop aldık falan mutfakta işte buzdolabı çamaşır makinası fırın falan . neyse eşimin düğün için para biriktirmesine izin vermediler şimdide borcu bitirmeye izin vermiyorlar uyuz oluyorum 30.000 tl borcumuz var ayıptır söylemesi 4.500 maaş alıyor eşim çok şükür ama arada arayıp görümcelerim beni çıldırtıyor birde eşim bazen bir şey almak istediğimde para yok deyiveriyor kan beynime sıçrıyor. kaynımın haziranda düğünü var onun için iki aydır bankaya 1.500 tl atıyoruz aslında bizi fazla sıkmıyor gibi görünüyor ama bi bakıyorum ay sonu elimizde 300 tl gibi bir para kalıyor saf harcamalar için o da bir şekilde birey çıkıyo oraya gidiyor düşünmeden edemiyorum hele ki böyle beni arayıp saçma saçma konuşuyorlar ya diyor ki bana biz burada şehrin merkezindeyiz biz 1000 tl harcıyorsak siz 500 tl harcamalısınız 4000 de kenara atmanız lazım bu nasıl mantık ya 1200lira kredi ödüyoruz 1500 bankaya kaynım için yaklaşık 1000 lira mutfak kantin ve sigara harcamalarımız . ayda bir iki kere fala siirte gidiliyor korucularla benzin parası ödüyorsun ayda bir kere dağdan indiğimiz için biraz cozutuyoruz falan kısacası yememiz içmemizden kısmıyoruz internetten de mutlaka 2 ayda bir ufak tefek birşeyler alıyoruz ama sanki para yı çar çur ediyormuşuz gibi beni çıldırtıyorlar dolayısıyla bende eşimi. geçenlerde yine çıldırdım bağırdım çağırdım o da dedi ki neyin eksik diyecek laf bulamıyorum şu borç bitsede kurtulsam of. ama Allah razı olsun ki nisan 27 de ablamın düğünü var almak istediğim şeyleri rahatlıkla alabileceğiz işte diyor mesela bilezik mi almak istiyosun diyor falan hakkınıda yiyemem yani .hazirandada kaynımın düğünü olduğu içi temmuza kadar biraz sıkıntı çekicez sanırım ne yapmam lazım sürekli kafamda hesaplar yapıyorum bi yandan diyorum boşa git borçtan kurtul bu dereceye geldim ama eşimi de çok seviyorum . kafayı yemek üzereyim

hemşireyim yazmışsın sen çalışmıyor musun?
madem eşin para yok diyor maaşının en azından bir kısmını kendine ayır
görümcelerine de söyle karışmasınlar herşeye
kalp kırmadan sakinlikle söyle lafını
sinir oldum k.bakma

Boşanmanızı gerektiren bir durum yok bana göre
Başkalarının söylediklerini takmayın
Bir de kendi adınıza ufak da olsa birikim yapın ne olur ne olmaz

Senin paranin hesabi , Gorumcelerinemi kalmis ?
Onlar kendi hesaplarina baksinlar..
acik acik soyle , ay sinir olurum oyle seylere kendi evlerine baksinlar..
Kimseye hesap vermek zorunda degilsin.
Sende kendine bir is bulup calissan? Olmazmi..
belki daha rahat edersin , hesap felanda yapmamis olursun.

çalışmıyormusunuz

Ben sadece evi anlatmanizi anlamadim. Ne kadar müşkül durumda.olduğunuzu mu belirtmek istediniz bilemedim..

Tek doğu.görevinde olan kirada.lojmanda.oturup evi düzgün olmayan siz değilsiniz. Öyle bir anlatmissiniz ki sanki Eşiniz sizi kotu bir eve mahkum etmiş gibi...

Ardahanin köyünde doğu görevimiz vardi sobayi kurdugumz duvar isinir karsisindaki duvardan buzlari siyirmaya calisirdik... Yapacak bir şey yoktu o zamanlar imkanlar bunu gerektiriyordu..

Senin maaş nerde :27: Birde kaynın için her ay neden 1500 tl atıyorsunuz araba falan mı alacaksınız düğün hediyesi :27: Milleti boşveeeerrrr herkes konuşur sen keyfine bak

Merhaba
Eşim yurtdışında gayet iyi bir pozisyonda görevli ve maaşıda çok astronomik ayrıca son kuruşa kadar benim hesabıma yatar dolar olarak ve benimde beş görümcem var ayrıca iki kaynım kv kp vesaire değil sizinkiler gibi laf etmek daha miktarını bile bilmezler yalnız bir defa ev alacağımız sıra ima gibi bir durum oldu ve ben anında dedim ki eşimden ayrı tek başına yaşayan bu zorluğu çeken benim bu yüzden hiç kimsenin bana akıl vermesine gelemem! O oldu ve bitti tamamdır! Siz orda resmen mahrumiyet bölgesinde zor koşullarda yaşayacaksınız eşiniz kelle koltukta çalışacak onlarda akıl verecek öyle mi? Tam zurnanın zırt dediği yere gelmişsiniz şimdi müdahale ettiniz ettiniz yoksa hayat boyu hesap verirsiniz ayrıca kaynınızın düğünden sonra da size kambur olmamasını sağlayacaksınız değil mi ? Ben sizi biraz pasif gördüm para durumlarında eşiniz ailesine yağdırıyor daha da yaranamıyor! Ablanıza bilezik alacakmış tamam da kaynınız için zaten her ay 20 gr bilezik parası atıyorsa kenara ablanıza yüz gram bilezik takmalı ki durum eşitlensin yapmayın lütfen böyle kandırmayın kendinizi günah değilmi en güzel yaşlarınız mahrum bölgede geçiyor sefasını da başkaları sürüyor ben olsam görümce akıl vermeye kalktığı an sayardım tek tek eşimin sırtımda böyle böyle kambur var bunlar olmasa bende bilirim biriktirmeyi derdim! Mutlaka söyleyin yoksa çok ezilirsiniz Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
eşinin hasta babasına yardım etmesi evlatlık ve insanlık görevi. kardeşi de evlenecekmiş, bir iki hayrınız dokunsun. ama tabii evlendikten sonra herkes kendi yoluna.
eşinin maaşı çok iyi, sen de hemşiresin. borçları da çıkardığımız da yine de rahat rahat geçinmeniz lazım.
ama ne olursa olsun görümcelerin maaşınıza, harcamalarınıza karışma hakkı yok. benim kayınlarım da aynı şeyi yapıyor sinir oluyorum.:47:

Son düzenleme:
Ben sadece evi anlatmanizi anlamadim. Ne kadar müşkül durumda.olduğunuzu mu belirtmek istediniz bilemedim..

Tek doğu.görevinde olan kirada.lojmanda.oturup evi düzgün olmayan siz değilsiniz. Öyle bir anlatmissiniz ki sanki Eşiniz sizi kotu bir eve mahkum etmiş gibi...

Ardahanin köyünde doğu görevimiz vardi sobayi kurdugumz duvar isinir karsisindaki duvardan buzlari siyirmaya calisirdik... Yapacak bir şey yoktu o zamanlar imkanlar bunu gerektiriyordu..

katılıyorum.. biz de lojmanda kalıyoruz ve tek kelimeyle felaket. çiyan, fare ne ararsan var. ama ne yapalım. genel olarak lojmanların durumu böyle. memurluk sabır işi..

okudum ve sinir oldum kan emicilere.nasil sizin ustunuzden gecinip bir de akil verirler?esinizle konusun kararli bir sekilde.ben olsam kiyameti koparmistim asla asla izin vermem kendim cefasini cekip kazanicam da bunlar da sefasini surecek ve akil verecek hadi ordan.

harcadıgın paranın hesabını soran görümcene gıcık oldum
kocana diyecek laf yok
kardeşine sen kimsinde benim paramın hesabını yapıyorsun diyememiş mi
pısırıklar hep burda yahu:47:

Kaynını nüfusunuza falan geçirmediniz değil mi?

1500TL her ay onun için ayırmak 6 ay olsa düğüne 9000TL yapar. Eşin mi yükleniyor tüm yükü düğün için?
Kardeşi çalışmıyor mu? Hadi eşin kendince babalık yapacak da senin suçun ne? Sen ortak olmak zorunda mısın bu alakasız birikime?

Sen de hemşireyim demişsin senin maaşın yok mu? Çalışmıyor musun?

Merhabalar biraz uzun olacak gerçi nereden başlayacağımı da bilemiyorum .Antalyalıyım hemşireyim 21 yaşındayım ve 1 yıldır evliyim eşim de Hataylı astsubay ve 24 yaşında . tahmin ettiniz belki çok kültür sorunu yaşadık yemek olsun dil olsun onlar sofu ben açığım falan akla hayale sığmayacak sıkıntılar herkes karşı çıktı evliliğimize birini dinleseydim keşke . neyse pişmanlık duysam da mutluyum şuan keşke sorunlar böyle kalsaydı . eşimle sözlendiğimiz vakitlerde kayınbabam beyin kanaması geçirdi ve şuan konuşma bozukluğu telafi de zorlanma ve duygu değişikliği yaşıyor dolayısıyla çalışmıyor ve eşim tamı tamına neredeyse 3 yıl olacak her ay para gönderiyor aslında 7 kardeşler 3ü erkek biri okuyor diğeride az maaş alıyor kızlar evli aslında kocaları çok zengin evlerinde yok yok ama sorsanız en zenginleri biziz. evimin fotolarını göndermek isterdim ama utanıyorum resmen gerçi şuan Siirt te bir dış karakol lojmanındayız bakkal bile yok en yakın köy 3 km Siirt 53 km lojmanlar berbat mutfak dolabı yok 1+1 banyo ve tuvalet bir burayada pek eşya almadık mesela iki çekyat bir yatak tv duvara monte bez gardrop aldık falan mutfakta işte buzdolabı çamaşır makinası fırın falan . neyse eşimin düğün için para biriktirmesine izin vermediler şimdide borcu bitirmeye izin vermiyorlar uyuz oluyorum 30.000 tl borcumuz var ayıptır söylemesi 4.500 maaş alıyor eşim çok şükür ama arada arayıp görümcelerim beni çıldırtıyor birde eşim bazen bir şey almak istediğimde para yok deyiveriyor kan beynime sıçrıyor. kaynımın haziranda düğünü var onun için iki aydır bankaya 1.500 tl atıyoruz aslında bizi fazla sıkmıyor gibi görünüyor ama bi bakıyorum ay sonu elimizde 300 tl gibi bir para kalıyor saf harcamalar için o da bir şekilde birey çıkıyo oraya gidiyor düşünmeden edemiyorum hele ki böyle beni arayıp saçma saçma konuşuyorlar ya diyor ki bana biz burada şehrin merkezindeyiz biz 1000 tl harcıyorsak siz 500 tl harcamalısınız 4000 de kenara atmanız lazım bu nasıl mantık ya 1200lira kredi ödüyoruz 1500 bankaya kaynım için yaklaşık 1000 lira mutfak kantin ve sigara harcamalarımız . ayda bir iki kere fala siirte gidiliyor korucularla benzin parası ödüyorsun ayda bir kere dağdan indiğimiz için biraz cozutuyoruz falan kısacası yememiz içmemizden kısmıyoruz internetten de mutlaka 2 ayda bir ufak tefek birşeyler alıyoruz ama sanki para yı çar çur ediyormuşuz gibi beni çıldırtıyorlar dolayısıyla bende eşimi. geçenlerde yine çıldırdım bağırdım çağırdım o da dedi ki neyin eksik diyecek laf bulamıyorum şu borç bitsede kurtulsam of. ama Allah razı olsun ki nisan 27 de ablamın düğünü var almak istediğim şeyleri rahatlıkla alabileceğiz işte diyor mesela bilezik mi almak istiyosun diyor falan hakkınıda yiyemem yani .hazirandada kaynımın düğünü olduğu içi temmuza kadar biraz sıkıntı çekicez sanırım ne yapmam lazım sürekli kafamda hesaplar yapıyorum bi yandan diyorum boşa git borçtan kurtul bu dereceye geldim ama eşimi de çok seviyorum . kafayı yemek üzereyim
Babasına bu durumda yardım etmesi doğal, hadi kardeşine de kıyamadı evlendirdi diyelim, evlendikten sonra kendi kendini çevirir inşallah kardeşi. Abisine güvenip evlenmemiştir diye düşünüyorum.
Görümcelerinize gelirsek, onların karışmaya hiç hakkı yok, orada yaşayan, o sıkıntıyı çeken sizsiniz.
Konuşmak, akıl vermek kimseye düşmez.
Bir iki cevap verin, yada konuşturmayın bu konuda bence. Zamanla hadlerini bilirler, siz biraz pasif kalmışsınız bu konuda sanki.

kayınbabam 2 yıl sonra emekli olucakmış kaynıma dair bi fikrim yk şahsen bize kımse yardım etmezken ona yardım etmemz için bizi zorluyolar kızıyolar çok zoruma gidiyor bide burada çok piskolojim bozuldu aşağı yukarı 300 liralık bi lıste hazırladm tv unitesi mutfak için küçük kullaışlı bi dolap bi kaç işime yarayacak bişey bakalım ne tepki alıcam . sabretmeyi unuttum. görümcelerimden evet sıkıntı çekıyorum aşağılama bile oldu zamanında şimdi yenı yenı hazmedemiyorum eşim söz vermıstı batı ya gittiğimizde evimiz çok güzel olucak dıye ama sabredemiyorum çıldırcal gbi oluyorum

çalışamıyorum çünkü burada en yakın hastaneye gidebilmek için bi vasıta yok . ev anlatmamın sebebı de onlar sanıyo kı lüks içindeyız o yüzden hani haketmediğim bi şekilde karışyolar o anlamda dedim

[SUB][/SUB]
hemşireyim yazmışsın sen çalışmıyor musun?
madem eşin para yok diyor maaşının en azından bir kısmını kendine ayır
görümcelerine de söyle karışmasınlar herşeye
kalp kırmadan sakinlikle söyle lafını
sinir oldum k.bakma

maalesef otobüs vs yok gidip gelme şansım yk

evi anlatmamın sebebi kendımı acındırmak vs değil grümcelerim öyle bi konusuyo ki sanki ben lüks içinde yüzüyormuşum onlardan bin kat zengın mişim paraları oraya harcıyomusum gbi hani onların evı benm kının yanında saray gbi geliyor o yüzden dedm yksa Allaha şükr yani .

ayyy hepinizden Allah razı olsun o kadar içim rahatlıyorki okudukça

kayınbabam 2 yıl sonra emekli olucakmış kaynıma dair bi fikrim yk şahsen bize kımse yardım etmezken ona yardım etmemz için bizi zorluyolar kızıyolar çok zoruma gidiyor bide burada çok piskolojim bozuldu aşağı yukarı 300 liralık bi lıste hazırladm tv unitesi mutfak için küçük kullaışlı bi dolap bi kaç işime yarayacak bişey bakalım ne tepki alıcam . sabretmeyi unuttum. görümcelerimden evet sıkıntı çekıyorum aşağılama bile oldu zamanında şimdi yenı yenı hazmedemiyorum eşim söz vermıstı batı ya gittiğimizde evimiz çok güzel olucak dıye ama sabredemiyorum çıldırcal gbi oluyorum

size birisi yardım etti mi cevabı hayırsa
sizde etmek zorunda değilsiniz
görümcelerine sinir oldum resmen:47::47:
parana karışma, aşağılama başka
varmıymış başka dertleri
ya sabır ya ya sabır akşam akşam sinirlerim bozuldu:47:
sana tavsiyem kendini ezdirme sen söyleyemiyorsan eşin söylesin
eşin senin yanında olduğunu bilsinler

Back
X