• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok bunaldim artik hayattan biktim

Kendi dusen aglamaz madem akil istedin akil verelim ama dinle. Annene gitmeyi kes esinden de destek bekleme . Annene gelemuyorum yoruldum bugun su isim var bugun su isim var diye hep ertele sonra da gidemedigin icin uzgun oldugunu soyle ve gitme. Arada yemek gonder ama hep degil ki kendisi yapsin. Allah allah o sana bakti diye senin de ona mi bakman gerekir 2yil bakmissin ki bebek buyuturken zor durumdayken. Bence boyle yapmalisik aklini basina devsir yoksa boyle keskelerle daha cook aglarsin yazarsın.

Sadece anlatmak biraz olsun anlatarak rahatlamak icin yaziyorum .. ben 23 yasindayim 2.5 yasinda bir kizim var esim isi dolayisiyla aksam 10 dan once eve gelemiyor cok sukur durumumuz gayet iyi maddi acidan bir sikintimiz yok annemin kendine ait bir is yeri var kendisi terzi dukkani acali yaklasik 2 sene oldu ve iki senedir annemin evinin temizligini yemegini ben yapiyorum evim cok yakin degil uzakta degil aksam oluncada yemegimi kaba koyuyorum esim eve gelene kadar babam arabayla evime goturuyor ama dedigim gibi 2 senedir bu tempo rutin dewam ediyor gidemedigim zaman kendi evimde yapiyorum yemegi babam is cikisi gelip aliyor benden inanmazsiniz belki ama cikardiklari corabi bile birakiyorlar oldugu gibi ben gitmezsem evi supurmuyorlar bir gidiyorum annemlere ev darmadagin kizim zaten yaramaz cok yoruluyorum bide evime geliyorum kendi eviminde temizligi var cok yoruluyorum esimle evleneli 4 sene olucak 4 senede beraber gecirdigimiz zaman sayilidir ya 2 ya 3 ben artik kendimi anlatmaktan ne hissettiklerimi anlatmaktan cok yoruldum boguluyorum artik ev annemler ev köy cok skildim pazar gunleride yaz kis esimin koyundeyiz degisik hicbirsey yapmiyoruz kendime zaman ayiramiyorum hep kendimi geri planda tutmaktan cok sikildim bazen yeterrrr deyip bagira bagira aglamak geliyor icimden esimle evlenmeden once boyle degildim cok sosyal bir insandim ama evlendikten sonra ki hayatim artik beni cok bunaltmaya basladi esimden ne guzel bir soz guzel sozude birakin insan aksam eve gelince bir cift laf etmez mi zaten 10 da geliyorsun eve yok etmiyor gezmez bi yere gitmez evde otur otur otur sıkildim sıkildim sıkildim cok sıkildim cokkkk

Kendinizi cok yıpratırsınız böyle devam ederseniz ve bı gun artık ben yapamıyorum anne dediğinizde bu yaptıklarınızın hepsi akıldan silinir ve siz kötü olursunuz bence. Anneniz sizi düşünse 2 yasında çocuğu olan kızından yemek beklemez size yardımcı olmaya çalışır . Onu kırmadan anlatmaya Çalışın . Eşinizin ilgisizlıgı ise cok soyleyıp hala aynı durumdaysa siz kızınızla gun içinde bi yerlere gidip oturun bişeyler yersınız kızınız oyun parkında oynar sizede iyi gelır eşinize de cok eglendık çocuk cok mutlu oldu falan dıe anlatırsınız Belkı o zmn sizınle daha önce hiç yapmadığını farkeder sürekli söylenmek yerıne bu daha başka noktadan bakmasını sağlar .

Kızını yarım gün kreşe ver annenin yemeğini evinde yap temizlik için birisini bulsun sen de kendi evinin işi dışında kalan zamanı sevdiğin şeyler yaparak değerlendir, gezme, alış veriş, arkadaş sohbeti gibi, hayat çok kısa

Sen bekarsin galiba cunku cocugu krese vermek kolay degil az para değil bir de gezip tozmak da az para degil.

Esimle konusuyorum ama sadece dinliyor baska hicbirsey yok ben konusmaktan biktim akliniza gelemeycek kdar knustum defalrca defalarca anlattim hissettiklerimi bna kendimi nasl hissettrdgni yok yok yok ..

Sana muhtemelen akil vermistir fikrini soylemistir de uygulamadigin icin artik cevap vermeyi kesmistir

Anneniz cok yasli degildir sanirim yettigi kadar kendi isini yapsin. Esiniz hergun gitmenize bozulmuyo mu sonucta sizin bir yuvanız ve bir evladiniz var. Anneninizi baya bir düşüncesiz buldum birazda keyfine düşkün sanırım

Evet anne babaya hizmet çok güzel bir şey ama anneniz çalışabiliyorsa eli ayağı tutuyor demektir. Hani evi süpüremeyecek kadar ne yaşamış olabilir bu insanlar ? Annenizin evini tabi ki temizlersiniz normal ama her gün yemek götürmek, siz temizlemeyince çoraplar her yerde falan bu nedir yani ? Bence siz yine elinizi eteğinizi çekmeyin ama bu kadar da her işe koşmayın. Biraz sıklığı azaltın mesela 7 gün yemek gidiyorsa 3 gün götürün her gün farklı yemek kaç kişi yiyordur ki ? Çalışan insanlar zaten akşamdan yemeğini yapar koyar işten gelince ısıtır yer. Anneniz için bu çok zor bir şey olmasa gerek. Annenizle bu durumu kırmadan konuşmalısınız. Geri kalan vaktinizde zaten hep yorgun oluyorsunuzdur biraz kendinize vakit ayırıp gece eşiniz gelince onu dışarı falan çıkarabilirsiniz. Buna enerjiniz olur en azından.

Anneniz cok yasli degildir sanirim yettigi kadar kendi isini yapsin. Esiniz hergun gitmenize bozulmuyo mu sonucta sizin bir yuvanız ve bir evladiniz var. Anneninizi baya bir düşüncesiz buldum birazda keyfine düşkün sanırım
Esim bu durumdan sikayetci degil hatta memnun cunku mutfak masrafi yok sadece evde kaldigim gunler yemk yapmk icin bseyler aliyorum o gunluk annemlere gidiyorum ama esim gelene kadar evde oluyorum zaten saat 10 da geliyor en erken evimin isini de aksatmadigim icin onun icin sikayetci olunacak bi durum yok yani

Artık kendinizi ve çocuğunuzu düşünmenin zamanı gelmiş de geçmiş. herkese karşı tavrınızı koyun artık. Dinlemiyorlarsa bildiğinizi okuyun istediğiniz gibi davranın. Depresyona girerseniz hiç kimseyle ilgilenecek haliniz kalmaz. her insanın bir kapasitesi vardır ve kaldırabileceği yükten fazlasını vermemek lazım. Bence haftada bir gidin annenize yemeklerini akşamdan kendi yapsın. temizliğe yardımcı alsın madem çalışıyor.

Kusura bakmayin ama yorgunum kosturmaktan diyosunuz. Belkide bir geldi yanasti esiniz, iki yaklasti yanasti ama siz hep o yorgunluktan dolayi goremediniz esinizi? Olamazmi? Yok olmadi boyle bisey dersiniz. Haklida olabilirsiniz.

Peki ozmn size sorarim siz en son esinizle beraber bi plan yapmak icin fikir yuruttunuzmu? hadi askim gel filme gidelim dedinizmi mesela? yorgun oldugunuzdan sormadiniz bilgilendirmediniz istediklerinizi diye dusunuyrum. Esiniz burya konu acip" esim cok mesgul bana zamani yok" dese haklimi bu adam? Hakli.

Diger bi ucundan bakalim olayin. " e film teklifiyle oda gelmedi hic? yoksa hatirlardim ben" dersiniz. Kim bilir belki adam " zaten cok mesgul, bide gezmeye tozmayami vakti olsun" diye szi daha yorucak seyleri, gezmeyi tozmayi rafa kaldiryor cunku yataga zor atiyosunz kendinizi gunun yorgunlugundan. Olamazmi?

Ozetle. Esinizde hata aramayin siz gunluk rutininizi bu kdr tempolu tutarken. Cok gereksiz bi davranis annenizn evini temizlemek. Kendi yapsin. Tm annenizdir ama yani sizinde bi yuvaniz var. Bi anne buna nasil izin veriyor zaten oda sasirtici. Gitmeyin annenizin evinize. Az calissin 1 gun evde otursun bi zahmet. Herkesin annesi kizina kosar torunlarla destek icn, sizn anneniz torunlarida yukle omzuna gel bana kostur diyor.

Her neyse. Siz bi annenize gitmekten ve yardimdan vaz gecin. Sonra baktiniz esiniz hala ayni esiniz. o zmn gelip burda sitem edin hak veririm.

Kusura bakmayin ama yorgunum kosturmaktan diyosunuz. Belkide bir geldi yanasti esiniz, iki yaklasti yanasti ama siz hep o yorgunluktan dolayi goremediniz esinizi? Olamazmi? Yok olmadi boyle bisey dersiniz. Haklida olabilirsiniz.

Peki ozmn size sorarim siz en son esinizle beraber bi plan yapmak icin fikir yuruttunuzmu? hadi askim gel filme gidelim dedinizmi mesela? yorgun oldugunuzdan sormadiniz bilgilendirmediniz istediklerinizi diye dusunuyrum. Esiniz burya konu acip" esim cok mesgul bana zamani yok" dese haklimi bu adam? Hakli.

Diger bi ucundan bakalim olayin. " e film teklifiyle oda gelmedi hic? yoksa hatirlardim ben" dersiniz. Kim bilir belki adam " zaten cok mesgul, bide gezmeye tozmayami vakti olsun" diye szi daha yorucak seyleri, gezmeyi tozmayi rafa kaldiryor cunku yataga zor atiyosunz kendinizi gunun yorgunlugundan. Olamazmi?

Ozetle. Esinizde hata aramayin siz gunluk rutininizi bu kdr tempolu tutarken. Cok gereksiz bi davranis annenizn evini temizlemek. Kendi yapsin. Tm annenizdir ama yani sizinde bi yuvaniz var. Bi anne buna nasil izin veriyor zaten oda sasirtici. Gitmeyin annenizin evinize. Az calissin 1 gun evde otursun bi zahmet. Herkesin annesi kizina kosar torunlarla destek icn, sizn anneniz torunlarida yukle omzuna gel bana kostur diyor.

Her neyse. Siz bi annenize gitmekten ve yardimdan vaz gecin. Sonra baktiniz esiniz hala ayni esiniz. o zmn gelip burda sitem edin hak veririm.
+1

Gercekten bunlarin hicbiri olmadi hep ben diyorum bseyler yapalim diye cinselliktede oyle normal hayatimzda da iki kre dedim sinemaya gidelim diye bn skiliyorum gitmem dedi dsari ckalim sahilde yuruyelim diyorum istemiyorum diyor cok nadir biyere gitsek elini tutsam elini cekiyor ben ergen miyim ne o oyle diyor kahvaltiya gidelim diyorum gidemem ne grek var diyor alisverise gdelim diyorum sen git diyor ben baska ne yapabilirim soyleyin

+1

Ve daha bircok ornek sayabilirim bunlar gbi sze biz 4 senelk evliyiz sadece bulundugumuz yerdeki 5 dk mesafedeki sahile toplam 3 kere gittik o da ben aglaya zirlaya sitem ettim diye

Gercekten bunlarin hicbiri olmadi hep ben diyorum bseyler yapalim diye cinselliktede oyle normal hayatimzda da iki kre dedim sinemaya gidelim diye bn skiliyorum gitmem dedi dsari ckalim sahilde yuruyelim diyorum istemiyorum diyor cok nadir biyere gitsek elini tutsam elini cekiyor ben ergen miyim ne o oyle diyor kahvaltiya gidelim diyorum gidemem ne grek var diyor alisverise gdelim diyorum sen git diyor ben baska ne yapabilirim soyleyin

Sozumun arkasindayim hala.
Evet su ustte soylediklerinizden yola cikarsak; esiniz sizi bi aile olrak gormuyor.
Ama sizde saga sola kosturmaktan, kapida guler yuzle karsilamamayarak/ telasli/ sakin sohbet vakitlerinine zaman ayirmaya mecaliniz yoksa esinizle; e ben olsam bende telastan eli ayagina dolasan karima bakimli yasamam kendi keyfime bakarim. Sizi hic bi yuva olrak gormedim. Ve pekte sasirmadim esinizin kendi isine bakmasina. Baskasinin yuvasina kosturun siz boyle devam.

Mesela su an problemlermi var? Oturup konusun diycem. Ama belkide en son ne zmn sakince oturup konustunuz sorunlarinizi. Sakinden kastim nedir " saat 1 e kadar bosum, sonra yemek hazirlamam lazim annemgillere, gel problemlerimizi cozelim saat dolmadan" demek degildir.

Ve daha bircok ornek sayabilirim bunlar gbi sze biz 4 senelk evliyiz sadece bulundugumuz yerdeki 5 dk mesafedeki sahile toplam 3 kere gittik o da ben aglaya zirlaya sitem ettim diye

Eger o 4 senenin basindan beri siz annenize kosturuyosaniz o zmn hakli bulmuyorum sizi. Sebebi azda olsa sizsiniz diyorum. Cunku hala butun gun annesinin saga sola atilmis coraplarini toplayan bi kadin dusunemiyorum. Mantik disi.

Back
X