- 19 Mart 2023
- 351
- 700
- 33
- 37
Ben de hep öyleydim.Yıllarca hiç çift çizgiyi göremedim.Çatlatmalar, aşılamalar derken ilk defa tüp bebekle hamile kaldım.Onda da kalbi durdu kürtaj oldum.Aradan zaman geçtikten sonra bir kez daha tüp bebek için plan yaparken hayatımda ilk defa kendiliğimden hamile kaldım ve şu an 17 haftalık hamileyimKesinlikle öyle kendimi kandırıyorum hep düşünmüyorum diyorum ama içim içimi yiyor
Değil mi ne güzel dediniz stresimizin stresi. Bir de stres yapıyor muyum yapmıyor muyum diye düşünceler yiyor insanın beynini. Tebrik ederim bu arada. Rabbim bize de nasip etsinBen de hep öyleydim.Yıllarca hiç çift çizgiyi göremedim.Çatlatmalar, aşılamalar derken ilk defa tüp bebekle hamile kaldım.Onda da kalbi durdu kürtaj oldum.Aradan zaman geçtikten sonra bir kez daha tüp bebek için plan yaparken hayatımda ilk defa kendiliğimden hamile kaldım ve şu an 17 haftalık hamileyim
Hamile kaldığımda da hiç düşünmeyi falan bırakmamıştım.Sadece biraz kabullenme vardı kendi kendine olmicak yaz gelsin de tedavi olayım diye.Ama gene de alttan alta umut devam ediyordu işte her ay acaba mı diye? O yüzden abartılıyor dedim, kimisininin başına öyle geliyodur ama kafasından atmayıp rahatlamayan hamile kalamaz diye de bişey yok bence.Onca stresin içinde bi de stresimizin stresini yaşamayalım yani
nasıl unutucaksınız veya takmayacaksınız bana da hala mantıksız geliyor. sadece hepsinden önce kendinize odaklanıp iyi hissetmeye calisin. beni spor ve alışveriş çok toplamıştı. psikolojik olarak daha iyi hissediyordum. evde dısarı çıkmayan ben her aksam arkadaslarla kafelerdeydim. ama odağım yine hep bebekteydi. spora gideyim kilo vereyim ki daha sağlıklı bir hamilelik yasayayım diye düsünüyordum meselaDemek ki unutmak diye bir şey yok. İnanın sizin bu hikayeleriniz insanın içine su serpiyor ama hala kabullenemiyorum bu durumu ve yüreğim acıyor
Çalışıyorum ben de ama yiyorum kendimi yine evde olsam ne yapardım bilmiyorum. Unutmak mümkün mü ya bu işin içine girincenasıl unutucaksınız veya takmayacaksınız bana da hala mantıksız geliyor. sadece hepsinden önce kendinize odaklanıp iyi hissetmeye calisin. beni spor ve alışveriş çok toplamıştı. psikolojik olarak daha iyi hissediyordum. evde dısarı çıkmayan ben her aksam arkadaslarla kafelerdeydim. ama odağım yine hep bebekteydi. spora gideyim kilo vereyim ki daha sağlıklı bir hamilelik yasayayım diye düsünüyordum mesela
Ben de bu ay kendimi alışverişe vericem :d yüzmeye başlamıştım boyun düzleşmem yüzünden onda da ya rahmim soğursa diye düşünmekten bırakma noktasına geldim. Hayatımı normal yaşayamıyorum artık sürekli bir şeylere dikkat etmeye çalışmak çok yorucuymuşnasıl unutucaksınız veya takmayacaksınız bana da hala mantıksız geliyor. sadece hepsinden önce kendinize odaklanıp iyi hissetmeye calisin. beni spor ve alışveriş çok toplamıştı. psikolojik olarak daha iyi hissediyordum. evde dısarı çıkmayan ben her aksam arkadaslarla kafelerdeydim. ama odağım yine hep bebekteydi. spora gideyim kilo vereyim ki daha sağlıklı bir hamilelik yasayayım diye düsünüyordum mesela
rahim nasıl soşuyormus ayolBen de bu ay kendimi alışverişe vericem :d yüzmeye başlamıştım boyun düzleşmem yüzünden onda da ya rahmim soğursa diye düşünmekten bırakma noktasına geldim. Hayatımı normal yaşayamıyorum artık sürekli bir şeylere dikkat etmeye çalışmak çok yorucuymuş
ğuyo ya hele üşütürsen falan. Bi de mizaç muhabetleri var hiç oraya girmiyim :d evet mat platesi çok faydalırahim nasıl soşuyormus ayolilk defa duydum ben pilates yapmıştım. doktorum yumurtalıklar için en ideali pilates demişti.
ben pilatese basladığım ay hamile kaldıö valla. bir de akdeniz diyetiSo
ğuyo ya hele üşütürsen falan. Bi de mizaç muhabetleri var hiç oraya girmiyim :d evet mat platesi çok faydalı
Ben de bu ay kendimi alışverişe vericem :d yüzmeye başlamıştım boyun düzleşmem yüzünden onda da ya rahmim soğursa diye düşünmekten bırakma noktasına geldim. Hayatımı normal yaşayamıyorum artık sürekli bir şeylere dikkat etmeye çalışmak çok yorucuymuş
Ay herkes yazınca kendi görüyorum sanki. Hep aynı hayal kırıklığı. Hep bi kendiliğinden olması umuduBende bu kervandayimevlendigimizden beri korunmadik regl düzensizliği oldu ara kanamalar falan doktora gittiğimizde pco olduğumu öğrendim hormonlarima bakıldı sıkıntı yoktu ama pco görünümü var dedi doktor ben tabi gebeliğe engel bir durum falan var mı diye sordum 1 seneye kadar deneyin dedi kiloma falan dikkat etmemi söyledi folik asit kullandım gebe kalırım herhalde diye çok takmamaya çalıştım ama tabi gebelik olmadı 15 ay oldu hala yok bu ay da olmaz gibi yeniden tedavi amaçlı gidicez doktora ama zamanı var biraz yani tahmini 3 ay sonra falan tabi bu zamanda kendiliğinden olur mu diye içimde de bir umut şu son aylar iyice takar oldum aklım hep hamilelikte olucak mı olmayacak mı diye her regl günü olduğum da çok üzülüyorum stres sinir her yönden etkileniyorum yani gerçekten yorucu bir süreç
Çok teşekkür ederim amin inşallah tüm isteyenlere nasip olsunDeğil mi ne güzel dediniz stresimizin stresi. Bir de stres yapıyor muyum yapmıyor muyum diye düşünceler yiyor insanın beynini. Tebrik ederim bu arada. Rabbim bize de nasip etsin
En büyük korkularımdan birisi vazgeçtiğinde gelmesi, heves kalmadığında. Er ya da geç olur elbet Rabbim çok büyük. Ama heves kalmazsa yollar yürünür mü nasıl yürünürÇok teşekkür ederim amin inşallah tüm isteyenlere nasip olsun
Stres olmamak mümkün değil.Ama öyle bi noktaya geldik ki kendimizde, etrafımızda o kadar çok insan var ki bu sorunla baş eden.Ve çok nadir durumlar dışında gerçekten herkes er ya da geç kavuşuyor bebeğine.Ama kendiliğinden, ama tedaviyle.Bazen hiç takmazken, bazen çok takarken.Ama oluyor arkadaşlar çok klişe biliyorum ama gerçekten bi zamanı var o zaman gelince de öyle ya da böyle oluyor, olacak inşallah
Canım eşinde bi sorun çıkmayacagını nerden düşünüyosun ki belki sorun onda ben 3 yıl denedim 1 kez aşılama ile gebe kaldım kaybettim sonra yine aşılama yaptırdım şuan tekrar hamileyim ama hem rahim filmi çektirdim hem 4 aşılama yaptım tamam bitti dedim bazen ağladım çok düşündüm bebekli ortamlara girmek istemedim ama vazgeçmedim çok şükğr rabbim tekrar nasip etti vazgeçme aşılama dene olmasa tüp bebek deneKızlar bizim bu ay çocuk istemimizin 12. ayı. Geçen ay hsg çektirdim bi sıkıntı çıkmadı eşim sperm testi vermedi henüz ama onda da bişey çıkacağını sanmıyorum muhtemelen ben aşırı stres yaptığım için olmuyo. İnsanlar sürekli kafana takmamaya çalış, ne zaman kafandan atarsan o zaman olur diyo ama yapamıyorum ben. Yani 1 ay çok uzun bi süre bir gün düşünmesem bir gün yine düşünüyorum.ayrıca ben çocuğumun artık vazgeçtğim anda değil isterken gelmesini istiyorum. Benim gibi sürekli stres halinde olup gebe kalan var mı :/ biraz umuda ihtiyacım var
Benim sürecim senin ki kadar uzun değil ama.bende şöyle bir şey yaşadım.iki ay deneyip olmayınca genel bir kan vereyim kontrol edileyim dedim.doktor rahim ve yumurtaların çok iyi bir sıkıntı yok dedi .iki gün sonra kan sonuçlarım için gittim.senin normal yolla çocuğun olmaz tüp bebek yaptirman lazım dedi.ben ağlayıp sizlanirken o ay hamile kalmışım.Evet ya. Ben aslında kafaya takmış haldeyken hamile kalan var mı onu merak ediyorum
Doktorlar da her şeyi pat diye söylüyo ya. Neyse ki bekletmeden olmuş ne mutlu sizeBenim sürecim senin ki kadar uzun değil ama.bende şöyle bir şey yaşadım.iki ay deneyip olmayınca genel bir kan vereyim kontrol edileyim dedim.doktor rahim ve yumurtaların çok iyi bir sıkıntı yok dedi .iki gün sonra kan sonuçlarım için gittim.senin normal yolla çocuğun olmaz tüp bebek yaptirman lazım dedi.ben ağlayıp sizlanirken o ay hamile kalmışım.
Bence hamilelikte çok farklı süreçler var çoğu doktor bilmiyor bile.Doktorlar da her şeyi pat diye söylüyo ya. Neyse ki bekletmeden olmuş ne mutlu size
Yaa geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasınBence hamilelikte çok farklı süreçler var çoğu doktor bilmiyor bile.
Biz bebeğimiz kaybettik ama 10. Hafta veda ettik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?