Cok Buyuk bir cikmazdayim Lutfen Yardim...

buhranlar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
56
6
98
İstanbul
Mrb ben 34 yaşında 8 senelik evliyim 4 yaşında bir ćocuğun var çalisiyorum Konuşacak bana yol gösterecek kimsem yok maalesef o yüzden buraya yazıyorum. Eşimle aşamadigimiz problemlerimiz var. Eşim ailemi hiç sevmemiş hep mesafeli olmuş ve hep açıklarını bulup sürekli yüzüme vurmuştur.Ama artık dayanicak gücüm kalmadı. Bundan 6 sene önce babam emekli maaşıyla kardeşime ev satın aldı bu bizim evliliğimiz en büyük problemlerinden sürekli kavga sebebimiz oldu sürekli bu yüzden hakaretine maaruz kaldım ailen herseyi kardesine yapiyor seni önemsemiyor diye sürekli en ufak şeyde mesele yaptı.Bu durumu atlatmistikki geçtiğimiz ramazan bayramı yine bir olay patladı babam kendine araba almış ve bunu benden ve eşimden saklamışlar annem kardeşim kardeşimin eşi bizden sakladılar. Babam şehir dışına çıktığında neyle gitti diye sorduğumda annem yalan soyledi bilmiyorum falan diye gecistirdi. Biz bir olay sonucunda sonradan babamin bize soylesiyle ogrendik Tabi benim zoruma gitti ailemin benden saklamasi EŞim bu durumu sindiremedi 1 aydır sürekli kavga halindeyiz. Ya ben ya ailen diye secim yapacaksin diyor. Aileme her turlu hakareti ediyor. Ailenle konuşmayacaksin gitmeyeceksin diyor. Ben kendimi gectim kizimi dusunuyorum kizim icin en iyi nasil olur diye dusunuyorum. Eşim iyi olunca cok iyidir ama kötü olunca gozü hiç birşey görmez delirir bazen boşanmayi cok dusunuyorum ama kizim olmasi beni durduruyor Çocugum nasil etkilenir nasil bir yaşamimiz olur kafamda tonlarca soru işareti ne yapmaliyim yardimci okurmusunuz

Sen sana yapılan haksızlıkların farkında mısın?Eşin de sana bu haksızlıkları hatırlatıyor kardeşine ev alındı sana da herhangi yardım yapıldı mı?Eşinin karşısında duracagina evet bende çok üzgünüm ama elimden bir şey gelmiyor diyebilirsin boşanmak bir yana eşinle bunun için aranı bile bozma

Olan çocuğa olur kimseye birşey olmaz. O şimdi anlamaz belki diyelimki boşandınız. Bir süre sonra atlatacaksınız. Belki 1 yıl sürer belki 10 yıl. Kızınız büyüdüğü zaman onun psikolojik problemleri başlayacak. Bence eşinizi karşınıza alıp konuşun. Boşanmak çözüm değil eksik kalıyor çocuklar. Yarım kalıyor ..

esiniz zaten anlayisli biri olsa bunlari hic dert etmez ki Allah yardimciniz olsun inanin hic bilmiyorum.. iki tarafla da yakin mi oturuyosunuz

Aileniz kardesimiz yapıp size yapmadıysan size ayıp etmiş esinize ne olmuşki... Saçmalıyor resmen. Sende annene babana sormafnmı neden böyle davrandınız diye. Valla anaysa ana babaya Baba. Eşine de yeri geldiginden hak ver. Ama okadar da ailene karsı müdahale ettirme bu senin problemin. Artı ne demek ya ilen ya ben sen görüşmüosan görüşme tabiki ailem derdim bu saçmalıga

Eşinin annesi babası size bir katkı sağlıyor mu? Sağlamak zorunda mı hayır değiller. Ama madem eşiniz karısının ailesinden menfaat bekliyor, kendi ailesinden de beklesin

Malı mülkü geçin. Aileye bu kadar nefret kusan hakaret eden bir adam size normal mi geliyor. Haksızlık yapılıyorsa derdi tasası kocasına mı düşmüş. Utanır insan karısının ailesinden menfaat beklemeye. Birde ya ben ya ailen diyor. Ne hakla..

Bi kere sizin aileniz size bir şey almak zorunda değil. Onun ailesi alsın. Madem konu ana-babaya sırt yaslamak... ne kaba ne açgözlü bi adammış. Zaten böyle olduğunu bildikleri için sizinkiler size bir şey almamıştır. Hak edecek bir hareketi olsaydı yaparlardı zaten. Eşinizin sizi tercih yapmak zorunda bırakması doğru değil. Bu psikolojik baskıdır. Yapacağından değil yani. Aklı sıra O sizi baskılayacak , siz de ailenizi baskılanacaksınız. Yerinizde olsam anamın babamın cebine göz dikmekten vazgeç derim. Aç değiliz açıkta değiliz sana ne ailemin kararları, alışverişi bilmem nesi. Gurursuz herif.. demeyin tabi siz böyle. Kibar olun. İki tarafa da kulak tıkayın. Seviyeyi düşürmeyin. Para pul yüzünden hem de kendi kazancı olmayan, başkasına ait para için insan kendini küçültmez, evliliğini de harcamaz.

Haklısında ama neden kardeşime var bana yok her neyse sebebi bilmek isterdim. Bu kardeşimiz önce bi onu yapsn cevaba göre eşine davransın.,

Tabi ki hakaret etmek haddine değil ama kiza yapılan bir haksızlıkta var eşine karşı bile olsa ona da herhangi bir şey yapılabilirdi.Sizce babası onlardan neden arabayı saklamış çünkü kardeşi ev kendine araba bu kıza da bir şey yapılıp eşinin de ağzını kapatabilirlerdi.Esini de savunmuyorum menfaat terbiyesizlik var ortada ama ailesinin de suçu var kız kalmış arada

Aile gönlünden koparsa imkan dahilinde yapmak istediğini yapar fakat bu asla bir zorunluluk değil. Zaten karı koca çalışan insanlarmış. Hani çok ihtiyacları vardı da aile yardım mı etmedi.. Damat olarak onun söz hakkı yok.Demek damat beyi aile anlamış o an araba aldığını söyleyememişler, nasıl sindirmiş insanları ki, insanlar kendi parasıyla aldığı malı söyleyemiyor. Zaten en başından beri sevmemiş aileyi hep hakaret etmiş. Bilemiyorum ama bu kadın iyi sabretmiş bu hakaretlere bunca yıl

Kardeşiniz kız mı erkek mi önce onu belirtirmisiniz ?

Vallahi eşiniz adına ben utandım. Ne demek karısının ailesinin çocuğuna aldığı evin lafını etmek, bişeyler ummak

Diğer arkadaşlara katılıyorum arabayı da eşinizin huyunu bildikleri için saklamışlardır. Hayır anneniz babanız size bişey yapmak istese bile kocanızın bu tavırlarından dolayı yapmaz ki. Çözüm önerim yok maalesef Allah yardımcınız olsun.

Babanın araba alması normalde bunu kendi kızından saklaması annenin yalan söylemesi gerekçesi nedir. Devamında senin eşin yüzünden diye bir cevap varsa eşinde kızmakta nispeten haklı olur. Bunlar boşanma sebebi olmamalı bence bu konular evinizde hiç konuşulmasa daha iyi.

Ailen kardesin ve senin aranda ayrimcilik yapiyorsa bu seni baglar esini degil .. Esin bence Ailenle baglari koparmak icin bahane ariyor ilk buldugu acigida öne sürüyor .. kendi görüsmek istemeyebilir ama size asla bu konu tek kelime edemez .. sizin aileniz esiniz yokken onlar vardi bu konuda asla taviz vermeyin ..

Allah Allah babanın malı damadı gerdi...
Seninle babanın varlığı için mi evlenmiş sor bakalım... Adam olup kazanıp herşeyi kendin yapmayacaksan, benim babamın malına tamah edecek insanla bende yapamam zaten de... Secim yapmanı istiyorsa ailemi seçiyorum hadi ne halin varsa gör de... (emin ol pusacaktır) Sen alttan aldıkça daha cok tepene cikmaya çalışır... Yeter artık demelisin bence...

Kardesim erkek evli çocuğu var ben aileme 50 km uzakta oturuyorum kardesimle ailem yakın oturuyorlar. Babam kanser hastası 2 sene herşeyiyle ben ve eşim koşturduk kardeşim hiç ilgilenmedi bile eşim hep babamın başında bekledi o yüzden eşimin zoruna gitti neden seni beni önemsemiyorlar hep ikinci plana atıyorlar diye. Hep soyledim eşime sen görüşmek istemiyorsan görüşme benim ailem bana engel olamazsın dedim ama yengeç burcu sinirlenince gözü dönüyor görüşürsen boşanırız diyor 2 gün önce kızımla ilgili bir konu hakkında tartıştık lafı yine aileme bağladı tartışma büyüdü de büyüdü ben artık dayanamadım kızımı da alıp gitmeye kalkıştım çantamı falan toplraken sustu kaldı sindi bunlara daha fazla nasıl dayanırım bilmiyorum babamlar bir yandan sıkıştırıyor beni dik dur sakin taviz verme o kimki bilmeme ne diye eşim bir yandan offfff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…