babaniza da kizdim simdi ne demek dik dur o kim oluyo bilmem ne.. sizin yapmaniz gereken sey bence esinize de babaniza da duracaklari yeri soylemeniz. esinize onlar benim ailem tabi ki goruscem sen de gorusme o zaman kendi ailenle nasil gorusmyceksen deyin babaniza da o benim esim onunla ben yasiyorum evimin icine karismayin deyin iki tarafi idare etmek zok zor ama iki taraf da haddini bilsinKardesim erkek evli çocuğu var ben aileme 50 km uzakta oturuyorum kardesimle ailem yakın oturuyorlar. Babam kanser hastası 2 sene herşeyiyle ben ve eşim koşturduk kardeşim hiç ilgilenmedi bile eşim hep babamın başında bekledi o yüzden eşimin zoruna gitti neden seni beni önemsemiyorlar hep ikinci plana atıyorlar diye. Hep soyledim eşime sen görüşmek istemiyorsan görüşme benim ailem bana engel olamazsın dedim ama yengeç burcu sinirlenince gözü dönüyor görüşürsen boşanırız diyor 2 gün önce kızımla ilgili bir konu hakkında tartıştık lafı yine aileme bağladı tartışma büyüdü de büyüdü ben artık dayanamadım kızımı da alıp gitmeye kalkıştım çantamı falan toplraken sustu kaldı sindi bunlara daha fazla nasıl dayanırım bilmiyorum babamlar bir yandan sıkıştırıyor beni dik dur sakin taviz verme o kimki bilmeme ne diye eşim bir yandan offfff
Ya ortada ayrımcılık var bak konu sahibi de yazmış diğer kardeş kanser babasıyla ilgilenmemis bile damat beklemiş başında adam kendini 2.planda görmüş ilgili alakalıyken siniri bence bu bunun karşılığında manfaat beklenmez ama konu sahibinin boşanacam demesi de saçma yapmamalı benceAile gönlünden koparsa imkan dahilinde yapmak istediğini yapar fakat bu asla bir zorunluluk değil. Zaten karı koca çalışan insanlarmış. Hani çok ihtiyacları vardı da aile yardım mı etmedi.. Damat olarak onun söz hakkı yok.Demek damat beyi aile anlamış o an araba aldığını söyleyememişler, nasıl sindirmiş insanları ki, insanlar kendi parasıyla aldığı malı söyleyemiyor. Zaten en başından memiş aileyi hep hakaret etmiş. Bilemiyorum ama bu kadın iyi sabretmiş bu hakaretlere bunca yıl
Esin daha ne yapmaliydi koşturmanda ilgilenmede sana yardımcı olmuş kendi bile başında beklemiş babası gibi bir haksızlık yapıldığı zamanda evlat gibi sinirlenmiş bu durumda o adamı terk edeceksin boşayacaksin öyle mi?Çok mantıksızKardesim erkek evli çocuğu var ben aileme 50 km uzakta oturuyorum kardesimle ailem yakın oturuyorlar. Babam kanser hastası 2 sene herşeyiyle ben ve eşim koşturduk kardeşim hiç ilgilenmedi bile eşim hep babamın başında bekledi o yüzden eşimin zoruna gitti neden seni beni önemsemiyorlar hep ikinci plana atıyorlar diye. Hep soyledim eşime sen görüşmek istemiyorsan görüşme benim ailem bana engel olamazsın dedim ama yengeç burcu sinirlenince gözü dönüyor görüşürsen boşanırız diyor 2 gün önce kızımla ilgili bir konu hakkında tartıştık lafı yine aileme bağladı tartışma büyüdü de büyüdü ben artık dayanamadım kızımı da alıp gitmeye kalkıştım çantamı falan toplraken sustu kaldı sindi bunlara daha fazla nasıl dayanırım bilmiyorum babamlar bir yandan sıkıştırıyor beni dik dur sakin taviz verme o kimki bilmeme ne diye eşim bir yandan offfff
Senin ailen benim ailem durumları sıkıntılı, babanız kardeşinize ev almış kendine araba almış falan bu gibi konular kocanızı değil sizinle aileniz arasındaki mevzular ,eşinizi pek ilgilendirmesede maalesef bazı erkekler bu gibi durumları fırsat bilip yüze vurmayı severler bu konuyla alakalı boşanmayı düşünmek yerine eşinizle sağlıklı bir iletişim kurmanız gerekiyor .ya ailen ya ben lafı çok bencilce onlar sizin aileniz kopmanız mümkün değil .eşinizin kıskançlık huylarından dolayı babanız araba meselesini saklamış.fakat babanız kardeşinize ev aldıysa biraz eşit davranmamış gözüküyor her ne olursa olsun yinede eşinize bu konuda laf düşmezMrb ben 34 yaşında 8 senelik evliyim 4 yaşında bir ćocuğun var çalisiyorum Konuşacak bana yol gösterecek kimsem yok maalesef o yüzden buraya yazıyorum. Eşimle aşamadigimiz problemlerimiz var. Eşim ailemi hiç sevmemiş hep mesafeli olmuş ve hep açıklarını bulup sürekli yüzüme vurmuştur.Ama artık dayanicak gücüm kalmadı. Bundan 6 sene önce babam emekli maaşıyla kardeşime ev satın aldı bu bizim evliliğimiz en büyük problemlerinden sürekli kavga sebebimiz oldu sürekli bu yüzden hakaretine maaruz kaldım ailen herseyi kardesine yapiyor seni önemsemiyor diye sürekli en ufak şeyde mesele yaptı.Bu durumu atlatmistikki geçtiğimiz ramazan bayramı yine bir olay patladı babam kendine araba almış ve bunu benden ve eşimden saklamışlar annem kardeşim kardeşimin eşi bizden sakladılar. Babam şehir dışına çıktığında neyle gitti diye sorduğumda annem yalan soyledi bilmiyorum falan diye gecistirdi. Biz bir olay sonucunda sonradan babamin bize soylesiyle ogrendik Tabi benim zoruma gitti ailemin benden saklamasi EŞim bu durumu sindiremedi 1 aydır sürekli kavga halindeyiz. Ya ben ya ailen diye secim yapacaksin diyor. Aileme her turlu hakareti ediyor. Ailenle konuşmayacaksin gitmeyeceksin diyor. Ben kendimi gectim kizimi dusunuyorum kizim icin en iyi nasil olur diye dusunuyorum. Eşim iyi olunca cok iyidir ama kötü olunca gozü hiç birşey görmez delirir bazen boşanmayi cok dusunuyorum ama kizim olmasi beni durduruyor Çocugum nasil etkilenir nasil bir yaşamimiz olur kafamda tonlarca soru işareti ne yapmaliyim yardimci okurmusunuz
Ne kadar doğru bir analiz yapmışsınız. Evet eşimi ilgilendirmez ama bunu ona bi türlü anlatamiyorum ben sesimi çıkarmadigim için aileme karşı daha bir sinirleniyor seni ilgilendirmez dediğimde benim babamda bana aynısını yapsın diyor kardeşimin üstüne yapsın ozman diyor bana ben de ne istersen yap diyorum daha çok sinirleniyorSenin ailen benim ailem durumları sıkıntılı, babanız kardeşinize ev almış kendine araba almış falan bu gibi konular kocanızı değil sizinle aileniz arasındaki mevzular ,eşinizi pek ilgilendirmesede maalesef bazı erkekler bu gibi durumları fırsat bilip yüze vurmayı severler bu konuyla alakalı boşanmayı düşünmek yerine eşinizle sağlıklı bir iletişim kurmanız gerekiyor .ya ailen ya ben lafı çok bencilce onlar sizin aileniz kopmanız mümkün değil .eşinizin kıskançlık huylarından dolayı babanız araba meselesini saklamış.fakat babanız kardeşinize ev aldıysa biraz eşit davranmamış gözüküyor her ne olursa olsun yinede eşinize bu konuda laf düşmez
Olayların üstüne gitmeden birbirinizi kırmak yerine anlayış göstermeniz gerekiyor özellikle eşiniz bu durumda ama bazı erkekler kıskanç bu konuda karısıyla ailesinin ilişkisini kıskanabiliyor ikinci planda kalmış gibimi hissediyorlar altındaki neden tam olarak ne anlamak mümkün değilNe kadar doğru bir analiz yapmışsınız. Evet eşimi ilgilendirmez ama bunu ona bi türlü anlatamiyorum ben sesimi çıkarmadigim için aileme karşı daha bir sinirleniyor seni ilgilendirmez dediğimde benim babamda bana aynısını yapsın diyor kardeşimin üstüne yapsın ozman diyor bana ben de ne istersen yap diyorum daha çok sinirleniyor
Aileniz kız erkek ayrımı yapan bir aile mi? Anlattıklarınızdan sanki o görünüyor. Anladığım kadarıyla aileniz sizin varlığınızı zaman zaman unutuyorlar. Bu tutumları yanlış olmuş. Sonuçta siz de onların bir evladısınız. Eğer oğulları için bir şeyler yapıyorlarsa sizin de bu konuda rızanızı almak, size de sormak zorundalar. Kız evlenince artık baba eviyle ilişkisi bitiyor mu yani. O zaman evlenince sıkıntıya düştüklerinde annemize babamıza bakmayalım. Saçma geliyor bana bu. Hiçbir çocuğuna yardım edecek gücü olmayabilir ya da bir çocuğu zor durumda olduğu için sadece birine yardım edebilirler, ama bence mutlaka bu konuda sizin rızanızı almaları, nezaketen de olsa sormaları lazım. Eşinize gelince dostane bir şekilde ailenize karşı sessiz kalmamanızı, kendinizi savunmanızı isteyebilir bu çok normal, ancak bu konuda çok sert, menfaatçi ve bencil bir tutum sergilemiş. Eşinizin sizin ailenizden bir şey beklemeye hakkı yok.
Evet ailemde erkek çocuğuna daha cok ilgi var annem beni haftada 1 Arar kardeşimi hergun mesela ailemin maddi durumu çok şükür iyi kardeşime yardım yapmayı tercih ettiler bana hiç sormadılar ben sonradan öğrendim hep ama bisey demedim ben demeyince esim kendine ustlendi bu gorevi sanirim babamda sinirli bir erkek eşim de aralarini nasil yapicam hic bilmiyorum
Evet çok doğru söylediniz bi de böyle yapmayı deneyim bi umut belki işe yarar teşekkürederimEvet zaten anlattıklarınızdan ailenizin erkek çocuk düşkünü olduğu çok net bir şekilde görünüyor, ama gel gör ki babanız hastalandığında ona kardeşiniz değil, siz bakmışsınız. Ailenizin öncelikle bunun farkına varması lazım, bazı durum ve şartlar çok şeyi ortaya koyuyor fakat insanlar göremiyor maalesef. Hakkını yememek lazım, eşiniz de siz bu günlerde yardımcı olmuş, hiç yapmayabilirdi de. Eşiniz sessiz kalmanıza kızmakla bir nebze haklı, ancak bu üslübu ve ailenizden bir beklenti içine girmesi yanlış. Sizi anlayabiliyorum, ailenize karşı çok saygılısınız ve onları çok önemsiyorsunuz, ama karşınızdaki ailenizden biri ya da eşiniz, her kim olursa olsun hakkınızı savunmaktan, kibar bir dille kırgınlığınızı dile getirmekten kaçınmayın, ancak bunu karşıdaki kişiyi sen şöylesin, sen böylesin deyip suçlayarak değil, sadece onların davranışının size nasıl hissettirdiğini düzgün bir dille ifade ederek yapın. Çünkü siz insanlara nerede duracaklarını bildirmezseniz, insanlar hep daha fazlasını isterler ve sizi yok saymaya başlarlar. Eşinizle de ailenizle de ilişkilerinizi olumlu tutmaya gayret gösterin. Belki de eşinizin de asıl sinirlendiği mevzu sessiz kalmanız olabilir, ya da yaptığı iyiliklerin yok sayıldığını düşünüyor ve içindeki kırgınlık öfkeye dönüşmüş olabilir.
Rica ederim, umarım ilişkileriniz yoluna girer. Ben de sizin gibiydim. Aileme karşı çok saygılıydım,hep sessiz kalırdım onlara karşı. Otur deseler oturan, kalk deseler kalkan biriydim, ama ben böyle yaptıkça onlar beni hep yok saydılar. Daha üniversiteden mezun olmadan annem, babam, dedem ve dayım aile şirketinde çalışacağıma karar vermişler, ben çok sonradan öğrendim bunu tabi. Dayım mezuniyet günü yanıma gelip ne zaman işe başlıyorsun dedi. Benim hayalim büyük kurumsal bir firmada çalışıp kendimi geliştirmekti, ama vicdanım ağır bastı ve kabul ettim aile şirketinde çalışmayı ama sonra çok pişman oldum. Şimdi de herkese tavrımı koydum ve aile şirketinden ayrılmaya çalışıyorum.Evet çok doğru söylediniz bi de böyle yapmayı deneyim bi umut belki işe yarar teşekkürederim
Babanızın malından eşinize ne onu anlamadım.Babanız bu harcamaları yaparken ona eşiniz mi bakıyor?Mrb ben 34 yaşında 8 senelik evliyim 4 yaşında bir ćocuğun var çalisiyorum Konuşacak bana yol gösterecek kimsem yok maalesef o yüzden buraya yazıyorum. Eşimle aşamadigimiz problemlerimiz var. Eşim ailemi hiç sevmemiş hep mesafeli olmuş ve hep açıklarını bulup sürekli yüzüme vurmuştur.Ama artık dayanicak gücüm kalmadı. Bundan 6 sene önce babam emekli maaşıyla kardeşime ev satın aldı bu bizim evliliğimiz en büyük problemlerinden sürekli kavga sebebimiz oldu sürekli bu yüzden hakaretine maaruz kaldım ailen herseyi kardesine yapiyor seni önemsemiyor diye sürekli en ufak şeyde mesele yaptı.Bu durumu atlatmistikki geçtiğimiz ramazan bayramı yine bir olay patladı babam kendine araba almış ve bunu benden ve eşimden saklamışlar annem kardeşim kardeşimin eşi bizden sakladılar. Babam şehir dışına çıktığında neyle gitti diye sorduğumda annem yalan soyledi bilmiyorum falan diye gecistirdi. Biz bir olay sonucunda sonradan babamin bize soylesiyle ogrendik Tabi benim zoruma gitti ailemin benden saklamasi EŞim bu durumu sindiremedi 1 aydır sürekli kavga halindeyiz. Ya ben ya ailen diye secim yapacaksin diyor. Aileme her turlu hakareti ediyor. Ailenle konuşmayacaksin gitmeyeceksin diyor. Ben kendimi gectim kizimi dusunuyorum kizim icin en iyi nasil olur diye dusunuyorum. Eşim iyi olunca cok iyidir ama kötü olunca gozü hiç birşey görmez delirir bazen boşanmayi cok dusunuyorum ama kizim olmasi beni durduruyor Çocugum nasil etkilenir nasil bir yaşamimiz olur kafamda tonlarca soru işareti ne yapmaliyim yardimci okurmusunuz
Inşallah bende sizin gibi davranabilirim karşımdakiler anlar beni babam da çok sert eşim de tek düşündüğüm kiziRica ederim, umarım ilişkileriniz yoluna girer. Ben de sizin gibiydim. Aileme karşı çok saygılıydım,hep sessiz kalırdım onlara karşı. Otur deseler oturan, kalk deseler kalkan biriydim, ama ben böyle yaptıkça onlar beni hep yok saydılar. Daha üniversiteden mezun olmadan annem, babam, dedem ve dayım aile şirketinde çalışacağıma karar vermişler, ben çok sonradan öğrendim bunu tabi. Dayım mezuniyet günü yanıma gelip ne zaman işe başlıyorsun dedi. Benim hayalim büyük kurumsal bir firmada çalışıp kendimi geliştirmekti, ama vicdanım ağır bastı ve kabul ettim aile şirketinde çalışmayı ama sonra çok pişman oldum. Şimdi de herkese tavrımı koydum ve aile şirketinden ayrılmaya çalışıyorum.
Uzun süre dedem ve dayım benim okul masraflarımı karşıladığı için karşılığı olarak benim onlarla çalışmamı istediklerini düşündüm. Meğer bunlar benden habersiz konuşmuşlar her şeyi. Öğrendiğimde çok üzüldüm, ailem tarafından yok sayılmak, annem babamın benden habersiz benim adıma karar alması beni çok üzdü ve bu üzgünlüğümü onlara dile getirdim. Ben bunları söyleyene kadar yaptıkları yanlışın ve beni yok saydıklarının farkında değildiler. Yani demem o ki siz çizginizi koymazsanız ve insanların sizi yok saymasına izin verirseniz onlar yaptıklarını çok normal bir şeymiş gibi görüp böyle davranmaya devam edeceklerdir. Şimdi eskiye göre çok daha dik başlı ve kararlı bir tavır sergiliyorum, artık çevremdeki insanlar nerede durmaları gerektiğinin farkındalar ve böylesinin susmaya göre daha iyi olduğunu gördüm.
Inşallah ben de sizin yaptığınızı yapabilirim eşime konuyu açmaya bile korkuyorum o derece babam bir yandan veryansın ediyor telefonda annem bir yandan eşime ne zaman konuyu açsam kavga kıyamet kızım arada çok yıpraniyor hergun dua ediyorum Allahım ne olur yardım et bir yol göster diyee başıma ağrılar giriyor ne zormuş AllahimRica ederim, umarım ilişkileriniz yoluna girer. Ben de sizin gibiydim. Aileme karşı çok saygılıydım,hep sessiz kalırdım onlara karşı. Otur deseler oturan, kalk deseler kalkan biriydim, ama ben böyle yaptıkça onlar beni hep yok saydılar. Daha üniversiteden mezun olmadan annem, babam, dedem ve dayım aile şirketinde çalışacağıma karar vermişler, ben çok sonradan öğrendim bunu tabi. Dayım mezuniyet günü yanıma gelip ne zaman işe başlıyorsun dedi. Benim hayalim büyük kurumsal bir firmada çalışıp kendimi geliştirmekti, ama vicdanım ağır bastı ve kabul ettim aile şirketinde çalışmayı ama sonra çok pişman oldum. Şimdi de herkese tavrımı koydum ve aile şirketinden ayrılmaya çalışıyorum.
Uzun süre dedem ve dayım benim okul masraflarımı karşıladığı için karşılığı olarak benim onlarla çalışmamı istediklerini düşündüm. Meğer bunlar benden habersiz konuşmuşlar her şeyi. Öğrendiğimde çok üzüldüm, ailem tarafından yok sayılmak, annem babamın benden habersiz benim adıma karar alması beni çok üzdü ve bu üzgünlüğümü onlara dile getirdim. Ben bunları söyleyene kadar yaptıkları yanlışın ve beni yok saydıklarının farkında değildiler. Yani demem o ki siz çizginizi koymazsanız ve insanların sizi yok saymasına izin verirseniz onlar yaptıklarını çok normal bir şeymiş gibi görüp böyle davranmaya devam edeceklerdir. Şimdi eskiye göre çok daha dik başlı ve kararlı bir tavır sergiliyorum, artık çevremdeki insanlar nerede durmaları gerektiğinin farkındalar ve böylesinin susmaya göre daha iyi olduğunu gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?