Çok çaresizim bir çıkış yolu arıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iyi de siz boşanıp adam size kole olsun istiyorsunuz.
Boşanırsınız, çocuğa da esinizin yapacaklarını yapacak birini parasıyla tutarsınız.
Velayeti istiyorsanız..
Yada velayeti babaya verirsiniz.
Babası eski düzeninde devam eder.
Siz zaten çocukla az vakit geçirmiş oluyorsunuz.
Evi alabilmek için mi çocuğu alma isteğiniz?
Kirasını ödeyin oturun madem.

Kendimi anlatamamisim galiba kusura bakmayin.

Sirayla cvp vereyim evimiz yok dolayisiyla evi alayim gibi durum yok..

Evin tum yükü yemek ev isi bulasik camasir bende okul sonrasi ben gelene kadar cocuga bakiyor sonra yine bende.ki oyle olmali zaten ozluyorum sorunum yok. Ogretmen kendisi genelde 3_4 gun calisir. Yani isi gayet uygun sabah arabayla cocugu birakiyor ogleden sonra aliyor e cok kucuk de degil cocuk ben gelene kadar takiliyorlar. hizmetcilik yapmiyor yani uygulamada hizmetci olan benim..

Evlenirken cok uygunduk sonradan degisti. Yilin en az 10 ayi fln her aksam gidip gece 12 -1 de gelir dini vakifta calisiyor. Ben cok laf anlattim cocukla beraber oynayalim oyle git diye eh mesafe katettik..cok siniri var artik kendi de diyor ilac alacam diye. Ama ben eski ben degilim artik sorun orada.

Evet mukemmel degilim ama cocugun annesi yok kotu annesin diyip duruyor.. ki etraftakilere gore fazla dusunuyorum cocugu genelde oyle derler.

Ayrica cocugum da dehb var ama ilacla baya düzeldi. Simdi duzelmisken tek derdim düzeninin bozulmamasi..

Normalde zaten mantikli ve duzen devami kafasinda biriyim..ama ne oldu anlamadim tum gogsum patlayacak gibi bunaldigim bir anda yazdim tek bir insanla konuşmuyorum bu konuyu çünkü.
Son beş yilin birikimi tmm ama neden simdi ?? İnanin bilmiyorum

Ayrica troll diyenlere inanamiyorum demekki yasadiklarim ve hissettiklerim cok saçma.. bunun sacma oldugunu kafama kazimaliyim galiba haklisiniz ve kendimi fedaya devam etmeliyim..

Evin tum yükü yemek ev isi bulasik camasir bende okul sonrasi ben gelene kadar cocuga bakiyor sonra yine bende.ki oyle olmali zaten ozluyorum sorunum yok. Ogretmen kendisi genelde 3_4 gun calisir. Yani isi gayet uygun sabah arabayla cocugu birakiyor ogleden sonra aliyor e cok kucuk de degil cocuk ben gelene kadar takiliyorlar. hizmetcilik yapmiyor yani uygulamada hizmetci olan benim..

Evlenirken cok uygunduk sonradan degisti. Yilin en az 10 ayi fln her aksam gidip gece 12 -1 de gelir dini vakifta calisiyor. Ben cok laf anlattim cocukla beraber oynayalim oyle git diye eh mesafe katettik..cok siniri var artik kendi de diyor ilac alacam diye. Ama ben eski ben degilim artik sorun orada.

Evet mukemmel degilim ama cocugun annesi yok kotu annesin diyip duruyor.. ki etraftakilere gore fazla dusunuyorum cocugu genelde oyle derler.

Ayrica cocugum da dehb var ama ilacla baya düzeldi. Simdi duzelmisken tek derdim düzeninin bozulmamasi..

Normalde zaten mantikli ve duzen devami kafasinda biriyim..ama ne oldu anlamadim tum gogsum patlayacak gibi bunaldigim bir anda yazdim tek bir insanla konuşmuyorum bu konuyu çünkü.

Ayrica troll diyenlere inanamiyorum demekki yasadiklarim ve hissettiklerim cok saçma.. bunun sacma oldugunu kafama kazimaliyim galiba haklisiniz ve kendimi fedaya devam etmeliyim..
Problem sizin boşanma sonrası beklentileriniz. Gerçek dışı beklentiler bunlar. Yoksa kim ne diyebilir ayrılma kararınıza?

Siz de ogretmensiniz sanirim. Tatilde kızınızı da alıp bir yerlere gitseniz. Hem ayrı kalmış olursunuz biraz hem de siz kizinizla kaliteli vakit geçirmiş olursunuz

keşke baştan böyle anlatsaydınız.
Yine de isteğiniz makul değil.
Boşanmak isteyebilirsiniz.
Ama bosandiginiz adamın her gününü planlayamazsiniz.
Yarın obur gün hayatında biri olsa nasıl olacak? Her gün oğlanı okuldan al, eski esin evine bırak? Mümkün mü?
Yada sizin hayatınızda biri olsa? Kim bunu kabul eder?
Çocugun bakımını hanginiz tek başına sürdürebilecekse velayeti o alsin.
Siz bakıcı tutun, ailenizden yardim alın, ama bu sekilde bir boşanma teklif etmeyin.
Çünkü olmaz.
Bunun dışında neden saçma olsun gerekçeleriniz? Evlilik sizi mutlu etmiyor olabilir.
Sürdürmek istemeyebilirsiniz.
Kendinizi suçlu hissetmeyin böyle düşündünüz diye..

Peki tesekkur ederim sizlere sonucta aklimiz tam yerinde olmayacak duruma geliyor ki burada konu aciyoruz mantikli degilmis gerçekten. Maalesef mecburen devam gibi gözüküyor, insallah ya bedenen ya aklen sagligimi tamamen yitirmeden atlatiriz herşeyi, Allah cumlemizin yardimcisi olsun..

Peki tesekkur ederim sizlere sonucta aklimiz tam yerinde olmayacak duruma geliyor ki burada konu aciyoruz mantikli degilmis gerçekten. Maalesef mecburen devam gibi gözüküyor, insallah ya bedenen ya aklen sagligimi tamamen yitirmeden atlatiriz herşeyi, Allah cumlemizin yardimcisi olsun..
Karsınızdaki makul biri olsa bence absürt birsey istemiyorsunuz. Siz işte iken ilgilensin sorumluluk alsın istiyorsunuz. Bosanınca babalıktan da bosanılmıyor yani ne var ki bunda ben anlamadım cidden. Yakın ev tutması da cocuk için mantıklı. Tek sıkıntı sizinle bir arada durmak istemeyebilir, ee buna birsey diyemeyiz zorunluluğu yok. Sürekli bu hayatı yasayacak haliniz yok zaten. Bu bir sürec cocugun bosanmaya alısma süreci aynı zamanda 6 ile 12 Ay arasında sürerse cok sıkıntılı görünmüyor

Merhabalar,
Arada konulara yorumlarimi belki hatirlayan olur.
10 yillik evliyim cocugum var, işinden dolayi okula bırakma alma ben eve gelene kadar bakma vs. isleri babasında. Ben ve eşim farkliyiz hem kisilik hem kafa yapisi olarak son yillardaki onun buyuk degisiminden ötürü.. hafta sonu bir yere gitmemiz yilda bir tatile gitmemiz hep sıkıntı benim icin bir sekilde hep dirdir yapiyor.baskin da bir karakter, burada anlatamayacagim irili ufakli bir sürü olay yasadik. Hepsinde de devam ettik baska türlüsü aklima ve içime gelmedi. Ama en son bir olay sonucu (cok da büyük degil) ben birden bire evi ayirmak isteyecek kadar sogudum, yani nefret vs. kesinlikle yok. Hersey ayni yuvarlanip gidiyoruz, ama ben kesinlikle onunla beraber olmak istemiyorum ki geçici bir durumu var ona engel olan su anda o bakimdan rahatim.ama bu uc bes gun sonra geçince ne napacagimi kara kara düşünüyorum. Yumusak biri degil, bir tartisma ciksa çocugu birak git bile der yani o insanlik yok onda, halbuki ben cocugumla evde, o ayri evde yaşasin istiyorum.dun gece son yillarda rahatsiz oldugum seylerin hepsini saydim sonunda bu teklifi sunmayi dusunerek ama yine üste cikti ve sonunu getiremedim.
Maalesef cok ayrinti veremiyorum ama hakime gitsem bizi bosar ama ben tum gun calisiyorum cocuguma okul disi ve tatillerde o bakiyor kimsem de yok. Yani maddi degil manevi sikintim var ve cocugum asiri hassas zaten o konuda sıkıntı yasiyoruz.. onun yakin bir eve tasinmasini sabah cocugu almasini ogleden sonra birakmasini, yine beraber yiyip icmelerini, ben evden gelince biraz beraber takilmamizi sonra da evine gitmesini cok istiyorum yani ben bu istegimden eminim ama nasil yapacagim?
Dedigim gibi hicbir zaman böyle olmamistim kesinlikle onunla karikoca hayatina devam etmek istemiyorum.
Medenice yazdigim gibi ayrilmayi kabul edecek biri degil burnumdan getirir bir şekilde, bu konuda bana mantikli rasyonel ve gerçekçi bir akil verin lütfen!!!!
Bu kocanın neresini beğenmiyor sun ağzıyla kuş tutsa sana yaranamaz...cocuguna ilgili herseyi yapıyor. Niye ayrılcan ki

İstediğiniz akıl karı değil eşinizin yerinde olsam kabul etmem niye edeyim . Siz istiyorsunuz ki hizmetçim olsun babalığını yapsın gitsin . Öyle şey olur mu bu hiç medeni değil kusura bakmayın . Ayrılabilirsiniz hatta boşanabilirsiniz eşiniz haksız olabilir ama siz onu kullanmak istiyorsunuz bu insanlığa sığmaz.
Aynen... Kim yapar ki..

Bunu biz bilemeyiz, ancak eşinizin insiyatifiyle gerçekleşebilir. Onun da sürekliliği ve garantisi mahkeme tarafından sağlanamaz. Yarın bir gün evlenirse çocuğu da başınıza atar.

En iyisi tayin isteyip aile yakınına falan yerleşmek ya da bakıcı tutmak.

Yanı tek olay yatak.Beraber yiyip içip zaman geçiriyorsunuz sana çocuk konusunda yardımcı oluyor.Bence ev ayırmak yerine odaları ayırın sorununuz da cinsellik olmali

Karsınızdaki makul biri olsa bence absürt birsey istemiyorsunuz. Siz işte iken ilgilensin sorumluluk alsın istiyorsunuz. Bosanınca babalıktan da bosanılmıyor yani ne var ki bunda ben anlamadım cidden. Yakın ev tutması da cocuk için mantıklı. Tek sıkıntı sizinle bir arada durmak istemeyebilir, ee buna birsey diyemeyiz zorunluluğu yok. Sürekli bu hayatı yasayacak haliniz yok zaten. Bu bir sürec cocugun bosanmaya alısma süreci aynı zamanda 6 ile 12 Ay arasında sürerse cok sıkıntılı görünmüyor

Haklisiniz, bir romantik komedi filmi konusu olsa çok güzel olurdu.
Ama Burası gerçek dünya.
Hanımefendinin işi yada çocuğun okul durumu 6-12 ayda değişmeyecek.
Insanlar boşandığında ortak bir çocukları olsa bile her gün yüzyüze bakmak istemeyebilir.
Evlilik birliğinde ihtiyacı olduğunda yanında olması normal ama boşandığı kadın çocuga bakamıyorsa bana ver diyebilir.
Neden kadının açıklarını kapatsın ki?
Üstelik hayatlarında biri olacağı zaman nasıl olacak?

Haklisiniz, bir romantik komedi filmi konusu olsa çok güzel olurdu.
Ama Burası gerçek dünya.
Hanımefendinin işi yada çocuğun okul durumu 6-12 ayda değişmeyecek.
Insanlar boşandığında ortak bir çocukları olsa bile her gün yüzyüze bakmak istemeyebilir.
Evlilik birliğinde ihtiyacı olduğunda yanında olması normal ama boşandığı kadın çocuga bakamıyorsa bana ver diyebilir.
Neden kadının açıklarını kapatsın ki?
Üstelik hayatlarında biri olacağı zaman nasıl olacak?
Bence kısa süreli denenebilir, denenmeli. Konu sahibi iyi değil bana sorarsanız esinin ona destek olması gerekir eski de olsa halen devam etse de. İnsan olmanın gereğidir bu. Ayrıca hanımefendi cocuguna tam olarak bakamıyor değil o olmadıgında ilgi görsün, baba sefkati ile büyüsün istiyor. Evet yapar yapmaz esi onu bilemem ama bence garip bir durum yok. Önemli olan cocuktur ilişkilerde. Onun için gerekli ise pekala baba da bunu karsılamalı.

Yahu bunlar ne bicim yorum?
Nasil kafalar?

Kadin cocugu karsi komsunun kocasina birakip gidicem mi demis??
Bahsettigi adam cocugun babasi , ne demek tuhaf istek

Bosansalar da o adam cocuktan bosanmayacak , baba olmaya devam edecek

Cocugu okuldan almak annenin gorevi mi?? Vah vah ya benim kocam kendi öz cocugu bile olmayan oglumu senelerce okuldan aldi ve ben isten donene kadar yemegini yedirip bakti ona evde

Babalik boyle birsey , kari koca bosansa da bu adamin gorevi ise devam edecek buna

Ve kadinlar , hemcinslerimiz bunu tuhaf karsiliyor , baba bakamaz cocuga , kole , hizmetci , bakici ne bicim laflar bunlar , ayip yahu?

Sonra baska konuda da turk babalarini yerden yere vurursunuz cocukla ilgilenmiyor diye

İlgilenen babayi gorunce de ee cocuk bakicisi mi , bunlar annenin gorevi dersiniz

Pes diyorum cidden pes

Karı koca olmayalım ama ebeveynliğimiz ve çocuğumuza kurduğumuz hayat devam etsin demiş O official . Bunda ne var anlamadım. Zaman zaman ben de bu hissiyata kapılmıyor değilim. Kocasından bunalan her kadın bence hayatında bir an bu düşünceleri geçirmiştir aklından.

keşke baştan böyle anlatsaydınız.
Yine de isteğiniz makul değil.
Boşanmak isteyebilirsiniz.
Ama bosandiginiz adamın her gününü planlayamazsiniz.
Yarın obur gün hayatında biri olsa nasıl olacak? Her gün oğlanı okuldan al, eski esin evine bırak? Mümkün mü?
Yada sizin hayatınızda biri olsa? Kim bunu kabul eder?
Çocugun bakımını hanginiz tek başına sürdürebilecekse velayeti o alsin.
Siz bakıcı tutun, ailenizden yardim alın, ama bu sekilde bir boşanma teklif etmeyin.
Çünkü olmaz.
Bunun dışında neden saçma olsun gerekçeleriniz? Evlilik sizi mutlu etmiyor olabilir.
Sürdürmek istemeyebilirsiniz.
Kendinizi suçlu hissetmeyin böyle düşündünüz diye..

Böyle bir düzenleme mümkün olmazmış gibi geliyor ve genelde de olmuyor doğru ama istisnai durumlar da var. Örneğin benim avukatım ile eşi ayrılmışlar. Avukat (Baba) serbest meslek olduğu için, eşi ise belirli mesai saatlerinde çalıştığı için bu düzeni tutturmuşlar. Baba , anne ile oğlunun yaşadıkları evin çok yakınlarında bir ev kiralamış (anne ile oğulun oturdukları ev eşlerin evlilik sırasında aldıkları daire) ve çocuğunu hergün servisten karşılıyor ( özel okulda okuduğu için öğleden sonra geliyor babanın evine ) dışarı çıkarıyor, derslerini yapıp, yemek te yiyorlar ve annenin eve geliş saatinde anne ile oğulun oturdukları eve bırakıyormuş çocuğunu. Yalnız bu kişi 1) oğluna çok düşkün 2) hayatında daimi birisi yok. Bu düzeni yaklaşık dört yıldır devam ettirdiklerini söylemişti. Çocukları şimdi on yaşında diye biliyorum. Ancak baba, hayatına birisi girdiği takdirde oğlunu haftasonları alacağını, okul dönüşlerinden annenin eve geleceği saate kadar da yine annenin evinde bir bakıcının angaje edilebileceğini düşündüğünü söylemişti,

Konu sahibi sonuç olarak sizde de benzer bir düzenleme olabilir ama eşinizin hayatına birisi girdiğinde muhakkak başka ayarlamalar gerekecektir.

Yahu bunlar ne bicim yorum?
Nasil kafalar?

Kadin cocugu karsi komsunun kocasina birakip gidicem mi demis??
Bahsettigi adam cocugun babasi , ne demek tuhaf istek

Bosansalar da o adam cocuktan bosanmayacak , baba olmaya devam edecek

Cocugu okuldan almak annenin gorevi mi?? Vah vah ya benim kocam kendi öz cocugu bile olmayan oglumu senelerce okuldan aldi ve ben isten donene kadar yemegini yedirip bakti ona evde

Babalik boyle birsey , kari koca bosansa da bu adamin gorevi ise devam edecek buna

Ve kadinlar , hemcinslerimiz bunu tuhaf karsiliyor , baba bakamaz cocuga , kole , hizmetci , bakici ne bicim laflar bunlar , ayip yahu?

Sonra baska konuda da turk babalarini yerden yere vurursunuz cocukla ilgilenmiyor diye

İlgilenen babayi gorunce de ee cocuk bakicisi mi , bunlar annenin gorevi dersiniz

Pes diyorum cidden pes

Mila Boşanmanın bir mantığı var.
Boşanmış olsam, eski eşimle her gün muhattap olmak istemezdim.
Ayri hayatlar kurmayacaksak neden boşanıyoruz?
Kadın için düşün tersini,
Adam dese aynısını?
Boşanıyoruz ama şartlarım var.
Bana yakın yaşamak zorundasın,
Her gün çocuğu göreceğim?
Bu boşandığın insanin hayatina mudaheledir.
Velayet diye bir şey olma sebebi de bu.
Çocuk var arada kimse bu durumu suistimal etmesin.

Kisacasi baba bakamaz değil, yada bakıyor diye hizmetçi vs değil, hatta baba bakabiliyorsa velayeti bile alabilir, anne de yogun calisiyorsa haftasonu vakit gecirir, eger raziysa buna neden olmasın?
Ama çocuklu boşanıyorlar diye kimse kimsenin kolesi değil.

Böyle bir düzenleme mümkün olmazmış gibi geliyor ve genelde de olmuyor doğru ama istisnai durumlar da var. Örneğin benim avukatım ile eşi ayrılmışlar. Avukat (Baba) serbest meslek olduğu için, eşi ise belirli mesai saatlerinde çalıştığı için bu düzeni tutturmuşlar. Baba , anne ile oğlunun yaşadıkları evin çok yakınlarında bir ev kiralamış (anne ile oğulun oturdukları ev eşlerin evlilik sırasında aldıkları daire) ve çocuğunu hergün servisten karşılıyor , dışarı çıkarıyor, derslerini yapıp, yemek te yiyorlar ve annenin eve geliş saatinde anne ile oğulun oturdukları eve bırakıyormuş çocuğunu. Yalnız bu kişi 1) oğluna çok düşkün 2) hayatında daimi birisi yok. Bu düzeni yaklaşık dört yıldır devam ettirdiklerini söylemişti. Çocukları şimdi on yaşında diye biliyorum. Ancak baba, hayatına birisi girdiği takdirde oğlunu haftasonları alacağını, okul dönüşlerinden annenin eve geleceği saate kadar da yine annenin evinde bir bakıcının angaje edilebileceğini düşündüğünü söylemişti,

Konu sahibi sonuç olarak sizde de benzer bir düzenleme olabilir ama eşinizin hayatına birisi girdiğinde muhakkak başka ayarlamalar gerekecektir.

Eşi buna gönüllüyse bunu yapabilir. Ama gönüllü olmayacağını bile bile bu teklifle gitse,
Adam sen bakamıyorsan ben bakarım der.
Ki çocuğu bırak git diyormuş zaten.
Böyle diyen adamdan böyle bir medeniyet beklemek gerçekçi mi? Tam tersi hanımefendi boşanma ağzından çıktıktan sonra adam nasıl olsa yapamayacak hatta belki velayeti bile alirim diye düşünüp daha zor durumda kalabilir.

Söylediğiniz ornek çok güzel.ah keşke diyorum. Böyle medeni ayrılsa ebeveynler. Ama Kaç kişide bir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X