Çok çaresizim bir çıkış yolu arıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizin kabul edebileceği makul Bi teklifiniz yokki kabul etsin. Arkadaşların dediği gibi velayeti babaya vermek daha mantıklı.Ya da ayrılmayı bu şekilde devam edeceksiniz.Ama size önerim bol bol dua edin evliliğinizin düzelmesi için.Umarım çocuk için en doğru olan olur.

Bence kısa süreli denenebilir, denenmeli. Konu sahibi iyi değil bana sorarsanız esinin ona destek olması gerekir eski de olsa halen devam etse de. İnsan olmanın gereğidir bu. Ayrıca hanımefendi cocuguna tam olarak bakamıyor değil o olmadıgında ilgi görsün, baba sefkati ile büyüsün istiyor. Evet yapar yapmaz esi onu bilemem ama bence garip bir durum yok. Önemli olan cocuktur ilişkilerde. Onun için gerekli ise pekala baba da bunu karsılamalı.

Kaçmak istediğiniz, yanında nefes alamadığınız adamın desteğini istemek garip değil mi?
Evet insanlık namina güzel bir davranış olur ama eş bunu yapmasa kimse yargılayamaz.
Çocuklar için en iyisi neyse o olsun tabiki.
Annenin de ruh halinin iyi olması önemli.
Bence bu teklifle gitmek yerine alternatif zorlamalı 🤷🏻‍♀️

Adamın yerine koydun mu kendini hiç
“Yakınlarda bir eve taşın
Sabah çocuğu al
Öğleden sonra getir
Beraber yiyin için
Ben gelince beraber vakit geçirelim
Sonra evine git”
Boşanacağını eşin karşında sana böyle hayatın ile ilgili planlarını anlatsa ne hissedersin

Arkadaşım bir yıl kadar boyle bir düzen kurdu.Ama gerekli ayarlamaları kendisi yaptı.Bosanmayi isteyen kendisi olduğu için evden ayrılıp aynı sitede ev tutan kendisi oldu. Adamin hiçbir düzeni değişmedi.Bu yuzden adam da arkadasima karsi cok tavirli olmadi,cocukla ilgili pek çok sorumluluğu adam gerçekleştirmeye devam etti.Çocuk istediğinde babada ,istediğinde annede kalıyordu geceleri...Bir yıl kadar sonra çocuk iki ayrı düzene uyum sağlayinca başka bir ilçeye taşınarak daha eşinden bağımsız bir hayat kurdu arkadaşım

Mila Boşanmanın bir mantığı var.
Boşanmış olsam, eski eşimle her gün muhattap olmak istemezdim.
Ayri hayatlar kurmayacaksak neden boşanıyoruz?
Kadın için düşün tersini,
Adam dese aynısını?
Boşanıyoruz ama şartlarım var.
Bana yakın yaşamak zorundasın,
Her gün çocuğu göreceğim?
Bu boşandığın insanin hayatina mudaheledir.
Velayet diye bir şey olma sebebi de bu.
Çocuk var arada kimse bu durumu suistimal etmesin.

Kisacasi baba bakamaz değil, yada bakıyor diye hizmetçi vs değil, hatta baba bakabiliyorsa velayeti bile alabilir, anne de yogun calisiyorsa haftasonu vakit gecirir, eger raziysa buna neden olmasın?
Ama çocuklu boşanıyorlar diye kimse kimsenin kolesi değil.
Katilmiyorum , ilkokula giden bir cocuk var , zaten birbirlerini gormek zorunda degiller ki
Sabah kadin birakir babanin evinin onune cocuk kendi cikar eve , aksam anne asagidan zili calar cocuk kendi iner asagi
İlla birbirlerini gormek zorunda degiller ama o cocuk ölene kadar ortak cocuklari ve hep bu bag ile yasamak zorundalar

Eşinden boşanınca erkekler çocuklarından da boşanmış oluyorlar cook az baba çocuğum diye derde düşer oda yeni eşi müsade ettiği kadar annesi babası ayrılmış babasız büyümüş olarak yazıyorum

Katilmiyorum , ilkokula giden bir cocuk var , zaten birbirlerini gormek zorunda degiller ki
Sabah kadin birakir babanin evinin onune cocuk kendi cikar eve , aksam anne asagidan zili calar cocuk kendi iner asagi
İlla birbirlerini gormek zorunda degiller ama o cocuk ölene kadar ortak cocuklari ve hep bu bag ile yasamak zorundalar
Sizin bulduğunuz bu çözüm uygulanabilir bir durum olmakla beraber konu sahibi arkadasimizin "çocugun okulda olmadığı saatlerde eski eşin de konu sahibinin evinde çocuguyla beraber tüm zamanını geçirmesi,sonra da eski eşin akşam kendi evine uyumaya gitmesi " yönündeki çözümünü pek gerçekçi bulmuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X