Çok çaresizim çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var

Özgür olmak... eve 1 lira bile vermemek...
Tek başına hür olmak..

kıza istemediği bi maddi yük yüklenmiş
Ama o bu yükü daha fazla kaldıramamış
Siz de şimdi kardeşinizi eleştirerek durumu anlatıyorsunuz
Kendisi gelmese parayı gönderse mesele kapanacak herhalde..
kardeşinizin durumuna üzüldüm
ona güvenip kredi çekmeseydiniz bu duruma düşülmezdi
maddi sebeple zarar gören aile ilişkileri olmuş malesef...
boşuna aramayın. bulsanız aranız yine düzelmez cunku siz böyle sitem ettikçe sorun çözülmeyecek. sorun sizde. beklenti içinde olan ve sitemli ailede

Kardeşiniz kaçmamış ki sadece yalnız başına başka şehirde hayat kurmuş gibi görünüyor. Tek başına yaşanmasına izin vermediniz mi? Ayrıca para ödemek zorunda değil, aile ona bakması gerekir ayaklarının üstünde durana kadar sonrasında da tamamen vicdana kalmış bir şey para verip vermemesi. Üniversite dahil hep aile yanında kalmışsa ayrı eve çıkmak istemesi gayet normal. Bana biraz baskıcı gibi geldiniz. Rahat bırakın sadece istediğinde dönebileceği bir evi bulacağını söyleyin.

Face insta gibi sosyal hesapları Varsa açmaya caliscan ordan birsey çıkarsa çıkar.. acamazsan karakola mi nasıl oluyor hayatından şüphe ediyoruz diyerek onlar bakacak

Yıllarca bu evin ekmeğini yemiş şimdi kendi hayatımı kurmak istiyorum diye bu şekilde kaçıp gitmeyi ben savunmuyorum açıkçası. Babasız büyüdüm. Ailemin en büyük çocuğuyum 21 yaşıma kadar annem baktı bana. Şimdi de ben ona bakıyorum. Aile olmak bunu gerektirir. Hür olmak özgür olmak para vermemek ? Bu insanlar sana yıllarca bakarken zorlanmıyor muydu derler adama. O zaman anneniz de hür olmak isteyip kaçsaydı. Size bunu yaşatmaya hakkı yok. Bir anneye bir ablaya bunu yapamaz. Başına bir bela açmaz inşallah ama bu sebepten dolayıysa eğer dibine kadar haksız bence.

Mektupta ne yazıyor ki. Pek yapacak birşey yok hayatından şüphe etseniz hayatında tehlikeli biri olsa polis müdahale eder ama reşit brine pek bir işlem yapılmaz kendisi öyle istiyorsa özgür olmak eve katkı sağlamamak istiyorsa denesin bakalım

21 yasindaki bir kadina sorulmaz
Benim annem bana sormadi
Uzuluyorsunuz anliyorum ama bana cok normal geliyor kardesinizin istegi
Her insan ozgur olmak ister
Yetiskin calisan bir kadin gencecik tabi ki kazandigi parayi kendine harcamak ister

Benim annem bana sormadi
Yetiskin calisan bir kadin gencecik tabi ki kazandigi parayi kendine harcamak ister
Geçim derdi çok güzel harcatır o parayi Kendine. . İster tek ister aileyle illaki başkasına gider o para bir miktar... tek başına yuklensinde kira elektrik şu yeme giyim şu bu derdini aklı başına gelir...

Çok garipsedim. Yani 21 yaşında öğrenci mi, çalışıyor mu, aylık 500 tl'yi nereden karşılıyor onu çözemedim.
Daha önce bunu ödemek istemediğini dile getirmiş mi? Zorla mı ödetiliyordu? Aile baskıcı mı?
Bence baskı yoksa bu bir anneye yapılmayacak bir şey. Vefasızlık.
500 tl için annesinin kalbini kırmamalı insan.
Ama özgür olma isteğini de anlıyorum. Yine de tercih ettiği yol yanlış.
Polise gittiniz mi? En azından yerini tespit edin.

21 yaşında olduğu için kayıp ihbarı yapsanız bile bir gbt kontrolüne denk gelmedikçe nerede olduğunu bilemezsiniz. Diyelimki bir yerde polis buldu , kayıp şahıs olarak aranması çıktı, reşit olduğu için bulunan şahıs işlemi yapılırken ailenize haber verilmesini istiyor musunuz diye sorarlar hayır derse haber vermezler

Aslında kaçmamış
Kendi hayatını yeniden düzenlemek istemiş
Karşı çıkılacağını bildiği için sizlerle paylaşmamış
Esas sorunun 500 tl olduğunu sanmıyorum
O parayı şimdi kiraya faturaya vs verecek zaten hatta daha fazlasını
Uzaklaşma sebebi belliki üzerinde baskı hissetmesi

Benim annem bana sormadi

Bir kısmına hak veriyorum bir kısmını isr bencilce buluyorum.
Kadının özgürlüğünü kısıtlamamalılar, ne kadar direndi de bu noktaya geldi, ne istedi de olmadı? Bu yüzden hakaret işitti mi? Yalan söylemek zorunda bırakıldı mı bilmiyoruz.
Bu noktalarda kız için bir şey diyemeyiz.

Ama parayı kendine harcar kısmı bencilce. Babasız çocuklarını büyüten bir anne ne kadar daha kardeşinin evinde sığıntı gibi kalsın? Yaşlılığı var. Kardeşi ölür çocuklar defeder.
Annesi için ayda 500 lira vermekten kaçınmak, onun yerine dayım niye evini vermedi diye kendini yere atmak çocukça.. ve bu kafayla zaten kendi de barınamaz sağda solda.

Yorumlari okumadim , aile ozelini bilmiyorum
Ama normal annesi babasi ve ev hayati olan genc bir kadinin parasini kendisine harcamak istemesini dogal buluyorum
Konu ozelinde fikirler degisir , brnimki genel bir yorumdu

Özgür olmak istemesini anlıyorum. Bende çok bunalırdım bekarken. Kendime ait odam bile yoktu kızkardeşimle kalırdım. Dağınık sorumsuzdur kendisi. Kafamı bile dinleyemezdim yani. Ona rağmen bir kez bile kaçıp gideyim demedim. Uzağa gidersem de atanır giderim diyordum annemin zor durumda kalmaması için. Verdiğim her kuruş helali hoş olsun anacığıma. Hani klişe vardır ya annem merdiven silerek okuttu. Heh tam olarak böyle okudum başta baba yok. 500 tl nedir ki 1500 olsa ne çıkar? O anne kardeşinin evinde senelerce büyütmüş o kızı zora gelince kaçmış. Ben olsam asla arayıp sormam. Başına birşey gelse üzülmemde. Sırf zevki ala için bir anneye sırt dönülüyorsa acımam.

hayatından endişe ediyoruz diyerek polise gidin. gittiniz mi polise?

Kız mektup bırakmış, aile kızın isteklerini biliyor.
Polisi neden yanlış yönlendirsinler?
Zaten bulsa bile kız reşit? Polis götürüp teslim edecek degil.
Emniyet güçleri gençlerin tribini çeksin diye mi var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…