Çok çaresizim çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var

Nereden biliyorsunuz kızın kendine zarar vermediğini en yakın arkadaşıyla helalleşmiş... mektupta ne yazdığıda önemli okudunuz mu siz. konu sahibi söyledi mi ne yazdığını? bu kızın başına birşey gelse ailesine ulaşılsa biz bilmiyoruz evden gitmişti dediklerinde neden kayıp başvurusu yapmadınız diye sorulmayacak mı?

Geri dönmesi için bir çok şey söyledik. Ödemek istemediğini önce söyleseydi ödetmezdik.
Gel nasıl istiyorsan konuşalım gibi şeyler söyledik. Sadece teyzemi aradığı için ona söylettik işte

Teyzesini arıyor kız, hangi hayat endişesi mesela? Ben buradan kanlı canlı olduğunu çıkardım. Siz nereden hayati tehlikesi olduğu kanısına vardınız?

. Başına birşey gelse üzülmemde. Sırf zevki ala için bir anneye sırt dönülüyorsa acımam.

insanlara ne için deger veriyorsunuz ?
lütfen bunu düşünün
kurallara uyduğu disiplinli vefalı uysal başlı oldukları müddetçe mi?
aksi halde canları cehenneme mi?
biraz merhamet rica ediyorum kalbinizi öldürmeyin. yazık.
o kızı anlamanız gerekmiyor ama en azından yargılamayın. içinde bulunduğu durumu kimse tam olarak anlayamaz. anlamadan yargulamak da haksizlik .hem de buyuk haksızlık

anne babanın görevi çocuklara bakmak
Ama çocuklar anne babaya bakmakla yukumlu değil. cocuklarini kimse yatirim olarak gormemeli. yardim eder bakarsa ne güzel salih evlat. ama bu zorla tavırla laf sokmayla olacak şey değil . siz yaptoniz diye herkes yapacak da değil.

Görüştüğü birisi var mıydı? Arkadaşlarına sorun, kayıp başvurusu yaptığınızda da hemen işlem başlatılmaz reşit olduğu için, hatta kendi iradesiyle ortadan kaybolduğu için ciddiye bile almayabilirler. Etraftaki otogarlara gidip bir araştırın

Eğer maddi anlamda tek başına ayakta durabiliyorsa yani bi ev tutup gecindirebilecekse bence cok telaslanip kendinizi uzmeyin.
En kötü ihtimal kendine bi ev tutar yani.
Eninde sonunda da size haber verir illaki veya arkadaşlarına .
Ama belalı bi tiple falan kaçmaz umarım hayatında gerçekten kimse yoktur.

Anladığım kadarıyla anne babanız ev alıp borcunu kardeşinize ödetiyorlar çalışıyor diye. Evde de sevgi saygı yoksa bunalmışsa ben de hak verdim açıkçası. Eğer kardeşinizin yanında olmak istiyorsanız teyzenizle konuşun. İyi olduğunu bileyim bazen görüşeyim destek çıkayım yeter derseniz. Ama siz de kendi hayatını kurmasına karşısınız sanırım. Bence kendi haline bırakın.

Evin kredi borcunu neden 21 yaşındaki kız karşılasin ki bunu anlayamamistir muhakkak
Özgürluk de bakışa göre değişir msl hesapsız Totoş gezdirmek özgürlük diil sorumsuzlukdur bence
Bunun dışında arkadaşlarıyla biryerlere gidip eğlendigi için evladına demediğini bjrakmayanlarida biliyoruz buda kabul edilemez

kendisi istemeden yapacak bir sey yok göremezsiniz... bırakın başının çaresine baksın bakabilirse ne güzel ayakları üstünde duruyor dersiniz .... yapamaz da geri dönerse ailesinin kıymetini anlar ... ayrıca bir evin içinde yaşıyorsak aileysek tabiki maddi destek vermeliyiz anne babalara .... evlat para vermek zorunda değil ana baba bakacak demek ne oluyor ya

Milyon keree++1

Ortak bi tanidik. Giderken onun haber vereblcgi biri. Benmde bi yakinimn basina gelmisti. Bi tanidikla iletsme gecnce hallolmustu cok sukur

O yaşlarda ben de öyle bir tribe girmiştim. Üniversitede ev arkadaşımla kalıyodum. Ev arkadaşımla bozuşup evi ayırmaya karar verdik. Son sınıfa geçmiştim ve o şehirde kalmayacaktım mezun olduktan sonra. Evin masraflarını tek başıma karşılayamam, ev arkadaşı da bulamam hop diye. Ailem de bu durumda son sene diye evi boşaltıp yurda geçmemi istemişti. Ben de özgürlüğümü kısıtlıyosunız falan diyip 3 kuruş birikmiş parama güvenip başımın çaresine bakarım diye trip atmıştım. 26 yaşındayım, mesleğim var, tek başıma yaşıyorum, hiçbişeyime de karışmıyolar. Benden maddi bi beklentileri de yok. Ben 21-22 yaşında bir genç kızın çalışsa bile henüz tam olarak olgunlaştığı kanısında değilim. Şartlara göre değişir tabi ama 25-26 yaşlarında kişiliğin oturmaya başladığını düşünüyorum. Kardeşinize güveniniz sarsılmıştır muhakkak. Baskı görüyorsa biraz özgürlük istemiş olabilir Maddi olarak da eğer aile zor durumda ise destek olunması gerektiğini düşünüyorum. Ailenin iyi durumda olup da çocuğunu para kaynağı olarak görmesini saçma buluyorum. Umarım sağsağlim döner kardeşiniz.

Annen dogurmus 4 cocuk bunun sonucu niye kiza patliyor?
Ev kredisi cekerken cocuklarina mi guvenmis de cekmis?
Annenin birde dostu mu var ne alaka? Ayni evde mi yasiyorlar?

12 tl kredi yine cekmis birde tekrar.
Sen evlisin demek o evin icinde sen degil kardesin yasiyor.
Yani olaylarin ic yuzunu uzaktan bilemezsin.
Aylik 500tl genc ve civil civil bir kiz icin zor tabiki. Niye vermek zorunda?
Degil diyorsun ama ilk yazdigin 500 tl vermek zormu sorusu..celiskili.

Genc kizlarin kacmasini yanlis buluyorum. Ama pek de ic acici durumu yokmus annesinin yaninda.

21 yasina gelmis ve evin ihtiyaclari icin hic katkida bulunmak isyemiyorsa daha olgunlasmamis demek. Veya baska sebepler vardir bilmedigimiz.

Ama 500 tl vermek cokmu zor yeaa biz okuttuk vs cok cirkin. Resmen beklenti icindesiniz. Karsilik bekleniyor.
Ben boyle anneyi anneden saymam ablayi da abladan saymam.
Dayi konusu ayri mesele. Bunu araya sikistirip bu kiz mi hakli ne demek yahu..
Yazik sizlere. Sevildigini dusunseydi gitmezdi. Kardesini nelerle ihtam etmissin. Gezmek istiyor ozgurluk istiyor daha soylemedigim seyler vsvs diye?
Ozgur olmak her insanin hakki dir birkere.
Cocuklara boyle davranarak anca kacmalarina itersiniz iste.

İyi de insan yaşadığı eve katkı sağlamaz mı? Anne 4 çocuk büyütmüş babasız, hepsi meslek sahibi olmuşlar daha ne kadar bakacak anne? Eminim o da çok zor büyütmüştür çocuklarını.

Kendi annemden pay biçiyorum ne yapsam hakkını ödeyemem. Şimdide ihtiyacı yok ama olsa elimden gelenin en iyisini yaparım.

Gezmek özgürlük herkesin hakkı ama imkanlar dahilinde olmalı bence.

Saglamasi daha mantikli tabiki.
Ama zorla olmaz. Mecbur da degil.

Konu sahibinin kurdugu cumlelerden bile bir baski oldugu belli. Ben bu durumda baski yapmamaya calisirdim. Zaten cocuklar buyudukce birzaman sonra yardimci oluyor genelde ailesine. Yani kiyamaz kimse sonucta ailesine. Empati yetenegi gelismis olan cocuklar en azindan..

Ama baski yapinca sonuc boyle oluyor ne yazikki.
Benim ailem mesela hic baski yapmazdi. Bir zaman sonra baktim kimse cit cikarmiyor her imkan saglaniyor kendi icimden gelerek katki saglamaya basladim. Seve seve. Dunyalari versem yine karsiligi olamaz ailemin bana maddi manevi karsiladiklari seyleri.
Ama dedigim gibi icinden gelmeli. Kendisi fark etmeli. Birde aile oyle beklenti icinde olunca da ayri bir cirkinlik bence.
Ben olsam sikayetci olmazdim ailem gibi. Cunki benim sorumlulugum ben dunyaya getirdim. Kendi ayaklari yere iyice basana kadar yardimci olurum veya kendi sorumlulugunu bilmesini ogretirim.
Ozgur olmak istiyorsa da ev tutulur hayati gorsun kendi faturlarini odesin vs ..destek cikilir. Benim bilgilerim disinda dusup yaralanmaz yanimda ve haberdar olarak duser yaralanir hayat icerisinde ve herzaman yaninda olurum.
Simdi basina birsey mi geldi diye dusunur durur konu sahibi... Herseyden habersiz.
Daha mi iyi oldu boyle? Olmadi...

Bir cocuk kacmayi karar verene kadar cok seyler yasamis olmali bence..
Guvendigi ve sevildigini hissettigi ailesi yok demek. O hissi verememisler.
Ustune birde simarik kiz, ozgur ruhlu diyor abla olarak..dusunun yani.

Hakli olduğunuz yönler var. Evin içinde ne olmuş bilemeyiz tabi ama anne de artık karşılayamıyorsa giderleri üstelik aynı evde yaşıyorlarsa el ele verilmeli.

Benim annem de tek kuruş talep etmedi çünkü ihtiyacı yoktu. Ama ben çalıştığım halde mesela elektrik faturasını yatıracak para yoksa yapmak zorundayım. Gezmeden tozmadan önce gelir bunlar.

Ama dediğiniz gibi çok baskıcı bir aileyse umarım akıllanmışlardır. Çocuğumdan haber anlamadığımı düşündüm de bir an insan aklını yitirir

Sizde haklisiniz tabiki. O konuda hemfikiriz. Ama her 21 yasindaki cocuk o olgunluga erismis olmuyor.
Beni cileden cikaran, kardesi habersiz ayrilmis hala burda 500 tl vermek cokmu zor denilmesi. E simdi o kiz kimbilir nerde kaliyor basina birsey gelse 500 tl ne yapacak.
Bazen cocuklarin hatalarina goz yummali.
Ayri eve oturturdum yakinlarimda bu kizi faturalarini kendi oder yemegini kendi yapardi gorurdu hayat sartlarini.
Tipis tipis geri donerdi. Basina birsey gelmedem gozetimin altinda. Yani oyle basina dikilip parmagini havada sallayarak eve katkida bulunacaksin diretmenin manasi yok daha gozleri acilmamis cocuklara.
Konu sahibi, bu teyzeyle konusun anlatin. Soyleyin ev tutariz vs diye. Kardesin aradiginda anlatsin. Yumusak davranin biraz. Daha yurumesini ogrenmemis bebege de bögurmuyoruz sonucta yuru hadi yuru diye. Herseyin bir vakti var.

Eve 500 lira vermek istemeyen kendi başına çıktığı evde daha fazlasını verecek. Bence konu para değil gibi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…