- Konu Sahibi Konus dinliyorum
-
Nereden biliyorsunuz kızın kendine zarar vermediğini en yakın arkadaşıyla helalleşmiş... mektupta ne yazdığıda önemli okudunuz mu siz. konu sahibi söyledi mi ne yazdığını? bu kızın başına birşey gelse ailesine ulaşılsa biz bilmiyoruz evden gitmişti dediklerinde neden kayıp başvurusu yapmadınız diye sorulmayacak mı?Kız mektup bırakmış, aile kızın isteklerini biliyor.
Polisi neden yanlış yönlendirsinler?
Zaten bulsa bile kız reşit? Polis götürüp teslim edecek degil.
Emniyet güçleri gençlerin tribini çeksin diye mi var?
Nereden biliyorsunuz kızın kendine zarar vermediğini en yakın arkadaşıyla helalleşmiş... mektupta ne yazdığıda önemli okudunuz mu siz. konu sahibi söyledi mi ne yazdığını? bu kızın başına birşey gelse ailesine ulaşılsa biz bilmiyoruz evden gitmişti dediklerinde neden kayıp başvurusu yapmadınız diye sorulmayacak mı?
Geri dönmesi için bir çok şey söyledik. Ödemek istemediğini önce söyleseydi ödetmezdik.
Gel nasıl istiyorsan konuşalım gibi şeyler söyledik. Sadece teyzemi aradığı için ona söylettik işte
. Başına birşey gelse üzülmemde. Sırf zevki ala için bir anneye sırt dönülüyorsa acımam.
Görüştüğü birisi var mıydı? Arkadaşlarına sorun, kayıp başvurusu yaptığınızda da hemen işlem başlatılmaz reşit olduğu için, hatta kendi iradesiyle ortadan kaybolduğu için ciddiye bile almayabilirler. Etraftaki otogarlara gidip bir araştırınkız kardeşim...
evden kaçtı ve sadece mektup bıraktı.
Bütün bağlantılarını kesmiş durumda.
Sosyal ağlar,telefon,hat herşey.
Kızlar ben ne yapabilirim onu nasıl bulabilirim.
Aklımı kaybetmek üzereyim. Çok çaresizim.
21 yaşında..
Anladığım kadarıyla anne babanız ev alıp borcunu kardeşinize ödetiyorlar çalışıyor diye. Evde de sevgi saygı yoksa bunalmışsa ben de hak verdim açıkçası. Eğer kardeşinizin yanında olmak istiyorsanız teyzenizle konuşun. İyi olduğunu bileyim bazen görüşeyim destek çıkayım yeter derseniz. Ama siz de kendi hayatını kurmasına karşısınız sanırım. Bence kendi haline bırakın.Ev kredisi borcu var annemlerin oturduğu ev yani.
Ödememek için mecbur değilim tarzında. Kendine yeni bir hayat kuracakmış.
Tek hayali özgür olmaktı. Parasını asla vermemek.
Kız arkadaşları ile kalacak bir ev dilediği saatte dışarda olmak daha bir sürü şey de ... dilime gelmiyor.
Milyon keree++1insanlara ne için deger veriyorsunuz ?
lütfen bunu düşünün
kurallara uyduğu disiplinli vefalı uysal başlı oldukları müddetçe mi?
aksi halde canları cehenneme mi?
biraz merhamet rica ediyorum kalbinizi öldürmeyin. yazık.
o kızı anlamanız gerekmiyor ama en azından yargılamayın. içinde bulunduğu durumu kimse tam olarak anlayamaz. anlamadan yargulamak da haksizlik .hem de buyuk haksızlık
anne babanın görevi çocuklara bakmak
Ama çocuklar anne babaya bakmakla yukumlu değil. cocuklarini kimse yatirim olarak gormemeli. yardim eder bakarsa ne güzel salih evlat. ama bu zorla tavırla laf sokmayla olacak şey değil . siz yaptoniz diye herkes yapacak da değil.
Ortak bi tanidik. Giderken onun haber vereblcgi biri. Benmde bi yakinimn basina gelmisti. Bi tanidikla iletsme gecnce hallolmustu cok sukurkız kardeşim...
evden kaçtı ve sadece mektup bıraktı.
Bütün bağlantılarını kesmiş durumda.
Sosyal ağlar,telefon,hat herşey.
Kızlar ben ne yapabilirim onu nasıl bulabilirim.
Aklımı kaybetmek üzereyim. Çok çaresizim.
21 yaşında..
Onun üzerine mi borç?
Aylık 500 tl vermek zor mu?
Veya annem zorla mı istiyor?
Babasız 15 yıldır 4 çocuk büyüten anneme 500 tl vermek mi kötü olan?
O ev annemin dostuna mı kalacak?
Geçen yıl 12 bin kredi çekmiş. Evli durumumla ben ödemişim kötü mü etmişim?
Bugün elinde mezun belgesi varsa kim okutmuş?
Sınıfta kaldığı halde zorla hadi ablacım ben çalışıyorum yaparım yaparsın pes etme diye diye okuttuk biz onu kötü mü yaptık yani?
Para vermek istemiyorsa asla vermesin biz mi zorladık onu?
Yıllarca dayımın evinde kalmışız artık çıkmak gerek deyip kendi evinize çıkmışız.
O evi dayım bize niye bırakmadı diye kendini yerden yete atan kız mı haklı?
İyi de insan yaşadığı eve katkı sağlamaz mı? Anne 4 çocuk büyütmüş babasız, hepsi meslek sahibi olmuşlar daha ne kadar bakacak anne? Eminim o da çok zor büyütmüştür çocuklarını.Annen dogurmus 4 cocuk bunun sonucu niye kiza patliyor?
Ev kredisi cekerken cocuklarina mi guvenmis de cekmis?
Annenin birde dostu mu var ne alaka? Ayni evde mi yasiyorlar?
12 tl kredi yine cekmis birde tekrar.
Sen evlisin demek o evin icinde sen degil kardesin yasiyor.
Yani olaylarin ic yuzunu uzaktan bilemezsin.
Aylik 500tl genc ve civil civil bir kiz icin zor tabiki. Niye vermek zorunda?
Degil diyorsun ama ilk yazdigin 500 tl vermek zormu sorusu..celiskili.
Genc kizlarin kacmasini yanlis buluyorum. Ama pek de ic acici durumu yokmus annesinin yaninda.
21 yasina gelmis ve evin ihtiyaclari icin hic katkida bulunmak isyemiyorsa daha olgunlasmamis demek. Veya baska sebepler vardir bilmedigimiz.
Ama 500 tl vermek cokmu zor yeaa biz okuttuk vs cok cirkin. Resmen beklenti icindesiniz. Karsilik bekleniyor.
Ben boyle anneyi anneden saymam ablayi da abladan saymam.
Dayi konusu ayri mesele. Bunu araya sikistirip bu kiz mi hakli ne demek yahu..
Yazik sizlere. Sevildigini dusunseydi gitmezdi. Kardesini nelerle ihtam etmissin. Gezmek istiyor ozgurluk istiyor daha soylemedigim seyler vsvs diye?
Ozgur olmak her insanin hakki dir birkere.
Cocuklara boyle davranarak anca kacmalarina itersiniz iste.
İyi de insan yaşadığı eve katkı sağlamaz mı? Anne 4 çocuk büyütmüş babasız, hepsi meslek sahibi olmuşlar daha ne kadar bakacak anne? Eminim o da çok zor büyütmüştür çocuklarını.
Kendi annemden pay biçiyorum ne yapsam hakkını ödeyemem. Şimdide ihtiyacı yok ama olsa elimden gelenin en iyisini yaparım.
Gezmek özgürlük herkesin hakkı ama imkanlar dahilinde olmalı bence.
Hakli olduğunuz yönler var. Evin içinde ne olmuş bilemeyiz tabi ama anne de artık karşılayamıyorsa giderleri üstelik aynı evde yaşıyorlarsa el ele verilmeli.Saglamasi daha mantikli tabiki.
Ama zorla olmaz. Mecbur da degil.
Konu sahibinin kurdugu cumlelerden bile bir baski oldugu belli. Ben bu durumda baski yapmamaya calisirdim. Zaten cocuklar buyudukce birzaman sonra yardimci oluyor genelde ailesine. Yani kiyamaz kimse sonucta ailesine. Empati yetenegi gelismis olan cocuklar en azindan..
Ama baski yapinca sonuc boyle oluyor ne yazikki.
Benim ailem mesela hic baski yapmazdi. Bir zaman sonra baktim kimse cit cikarmiyor her imkan saglaniyor kendi icimden gelerek katki saglamaya basladim. Seve seve. Dunyalari versem yine karsiligi olamaz ailemin bana maddi manevi karsiladiklari seyleri.
Ama dedigim gibi icinden gelmeli. Kendisi fark etmeli. Birde aile oyle beklenti icinde olunca da ayri bir cirkinlik bence.
Ben olsam sikayetci olmazdim ailem gibi. Cunki benim sorumlulugum ben dunyaya getirdim. Kendi ayaklari yere iyice basana kadar yardimci olurum veya kendi sorumlulugunu bilmesini ogretirim.
Ozgur olmak istiyorsa da ev tutulur hayati gorsun kendi faturlarini odesin vs ..destek cikilir. Benim bilgilerim disinda dusup yaralanmaz yanimda ve haberdar olarak duser yaralanir hayat icerisinde ve herzaman yaninda olurum.
Simdi basina birsey mi geldi diye dusunur durur konu sahibi... Herseyden habersiz.
Daha mi iyi oldu boyle? Olmadi...
Bir cocuk kacmayi karar verene kadar cok seyler yasamis olmali bence..
Guvendigi ve sevildigini hissettigi ailesi yok demek. O hissi verememisler.
Ustune birde simarik kiz, ozgur ruhlu diyor abla olarak..dusunun yani.
Hakli olduğunuz yönler var. Evin içinde ne olmuş bilemeyiz tabi ama anne de artık karşılayamıyorsa giderleri üstelik aynı evde yaşıyorlarsa el ele verilmeli.
Benim annem de tek kuruş talep etmedi çünkü ihtiyacı yoktu. Ama ben çalıştığım halde mesela elektrik faturasını yatıracak para yoksa yapmak zorundayım. Gezmeden tozmadan önce gelir bunlar.
Ama dediğiniz gibi çok baskıcı bir aileyse umarım akıllanmışlardır. Çocuğumdan haber anlamadığımı düşündüm de bir an insan aklını yitirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?