Çok çaresizim...

Kimseye hiç bir şey anlatmayınca bu kadar uzadı zaten. Hayır yok canım, daha neler, ben yanlış anlıyorum, yoktur öyle bir şey, zaten eşini tanıyorum diye diye bu güne geldik. Herkes siz ne güzel arkadaşsınız derken insan fark edemiyor, konduramıyor; sonra bakınca durum çoktan kontrol dışına çıkmış oldu. Ortamın el verdiğince görmezden gelmeye çalışacağım, yalnız kalmamak için elimden geleni yapacağım. Ben bu duruma gelmek için bile isteye hiç bir şey yapmadım.

Evli bi adamla yalnızım canım sıkılıyo bilmem ne diye bu kadar vakit geçirmek, utanmadan eşiyle tanışıp eşiylede vakit geçirmek, üstüne çaresizim demek neyin nesidir ? Sizin yapınızdaki insanlar yüzünden eşimizin iş arkadaşına okul arkadaşına şüpheyle bakar olduk. Kadının en büyük düşmanı kesinlikle kadın. Baştan can sıkıntını gidermek yerine 'arkadaşına' çekseydin çizgini şu an bu 'çaresiz' durumda olmazdın.

Bu duruma gelmek için bile isteye birşey yapmadiniz ama sürekli basbasa kaldınız herşey birden gelişi veriyor hop bir bakıyorsunuz başbaşasınız!!

ya cevap versenize doğunun ücra köşesinde siz bu adamla her akşam dışarı çıkıp ne yaptınız? veya hadi orası bizi ilgilendirmez diyelim madem dışarı çıkıp bir şeyler yapılacak bir yerdesiniz kendinize başka uğraş bulsanıza. illa o adamla mı vakit geçirmek gerekiyor? hele ki şu kış döneminde hiç inanmadım bir doktorun hastanede boş boş oturup da başka doktorlar flörtleştiğine.

Canım yalnızsın canın sıkılıyo diye elin evli adamıyla evcilik oynaman gerekmezdi hep böyle yıkılıyo yuvalar o kızın yerinde sen olsan hoşuna gidermiydi tabiki gitmezdi evli olsaydın kocişine bi bakan olsa ortalığı yıkardın ama elin adamı ruhunu tatmin ediyo sorun olmuyo çok yanlış yapmışsın hiç yakıştıramadım...

Kimseye anlatamadınız çunkü malum damgayı yemek istemediniz.

Ben de yalnızım ve şu an istesem telefonum susmaz ve hiç de yalnız kalmam ve hatta her akşam bir arkadasla (!!!) sohbet ediyor olabilirim.

Cunku pek cok erkek sorumluluk almadan, arkadaşlik adi altinda takilmaktan da zevk aliyor ve hatta zamanla bu yakinlasmanin yataga da gidecegini umuyorlar.

Ama adi arkadaslik, yersek.

Bizim kadin olmak ve onlara bu firsati, bu rahatligi vermek disinda bisey yapmamıza da gerek yok. Sana yazinca yanit verirsen, arayinca konusursan, odasina kahveye gider, yemekte yanina oturur, odana geldiginde cay ikram edersen zaten bisey yapmis oluyorsun. Evli bir erkekle her gece vakit gecirerek cok sey yapmis oluyorsun.

Niye acil müstahdemi Ahmet amcayla degil de bu kisiyle her gece birliktesiniz di mi. Sen izin vermesen o sana yanasabilir mi?

Kadin akilli olmali. Tehlikeyi gormeli. Sinırlarinı çizmeli. Evli erkeklerden uzak durmalı.

Ben pek cok erkek arkadasi ileride yanlis anlamalara neden olmamak icin uzak tutuyorum ki hiç biri de evli değil. Ben de isterim ilgi gormeyi ama kimseye umut vermemek icin yalniz kalmayi göze aliyorum. Umut vermiyorum cunku birlikte olmak isteyecegim kisiler degiller ama arkadasca gorussek biliyorum ki isin rengi değisecek. Bu durumda hic gerek yok. Olmayacak iliskilerdense yalniz kalmak daha iyi.

Son düzenleme:
Sorunum bunlar değildi benim. Bu güne kadar bir sürü erkek arkadaşım oldu gece de dışarı çıktım sevgilileri eşleri ile ilgili dertlerini dinleyip kendi derdim gibi çözmeye çalıştım. Bu sebepten durumun gittiği yeri fark edemedim. Eskiden olduğu gibi sanıp bana anlattığı dertlerini dinledim. Çözüm bulmaya çalıştım, ama durum ben fark ettiğimde zaten kontrol dışına çıkmıştı. Ilk bu durumu konuştuğumuzda ben ona da söyledim eşini sevdiğini hala da söylüyorum eşini sevdiğini..Amacım farklı olsaydı gidip herşeyi anlatacağım dediğinde git anlat boşan da diyebilirdim. Amacım onunla bu günü hoş geçirmek de değil onunla bir yarınım olsun da değil.

Okumayın.
Ben okudum, ben yandım, siz yanmayın, hayatınızdan giden iki dakikaya yazık.
Özet olarak bolca süslü süslü laflar mevcut, kalp vicdan ıvır zıvır bolca kullanılmış. Aslında olay iki şahsın ahlak yoksunluğunu güzelleme şeklinde anlatımından ibaret.
Bu arada yalnız kalmamak için başkasının kocasıyla takılmak hangi seviye bencillik ben idrak edemedim :/

Kendine hiç saygın yokmu allah aşkına işler daha çıkmaza girmeden kendine gel lütfen...

Amaç ne ?

Onun esiyle ilgili sorunlarını dinleyip, çozum uretmek.

Yazdiklarinizdan bu anlasiliyor.

Olabilir mi? Evet tabii ki olabiir.

Sizin erkek arkadaslarinizin duygusal iliskilerini dinleyip onlara bir kadin gozuyle yol gosterme gibi bir yaklasiminiz olabilir.

Bu kisiyle de o amacla baslayip , sozde arkadasca paylasimlar rayindan cikmistir.

Hatta o kisi esine anlatacam da demis, siz buna izin vermemissiniz.

Hani sanki o anlatacak, bosanacak, sizi alacak ama siz bunu da istememissiniz.

Asla anlatmaz emin olun. Hatta bigun ortaya ciksa siz zorlamis ve asilmis olursunuz. Anlatacak kisi bunu sizin izninize birakmaz, size sormaz. O kendinin o kadar da igrenc biri olmadigini gostermek icin bir tiyatro sadece. Hani vicdanim rahat degil gosterisi.

Sorumluluk alın lutfen. Gercekleri görün. Caniniz sıkılıyordu, bir erkegin ilgisi hosunuza gitti, vakit gecti, onun sorunlari falan da iyi bir kilif oldu.

Ya da o kadar safsiniz ki sizin iyi niyetli arkadasliginizi kotuye kullandı.

Her ne ise önemli değil.

Siz gormemezlige gelmeye calisacagim, konusmamaya calisacagim falan gibi esnek yaklasimlar yerine daha net olmalisiniz.

Mesela şoyle;

Buyuk bir hata yaptim. Bunun hic bir bahanesi yok. Artik asla onunla konusup, gorusmeyecegim eger bunu basaramazsam da istifayi basip memlekete donecegim gibi.

Ve anlattiginiz kadar iyi niyetliyseniz amaciniz adamin evlilik sorunlarina care bulmaksa siz aradan cekilin onlar mis gibi anlasir emin olun. Siz bozmayin da iliskilerini, golge etmeyin yeter.

Simdi ben nedense bu tarz durumlarda hep evli ya da iliskisi olan tarafi suclarim. Sen bekarsin, birine karsi aorumlulugun var mi yok? Adam karisini dusunmuyorsa, bu seni ilgilendirmez. Etik mi? Kime gore neye gore? Resmi bi nikah ne aski verir, ne mutlulugu... Bir gun esim beni aldatirsa suc aldattigi kadin da degil, benim kocamdadir. Bu kadar vicdan muhakemesine gireceksen sen vazgec bbu sevdadan. Ama benim gibi dusunuyorsan birak o vicdani karsi tataraf yapsin sen degil . Simdi kimse benim gibi dusunmeyecektir burda ama realite budur. Sen bekarsin, ozgursun. Kimseye bagliligin olmamasi herkesle iliski yasayabilecegin anlamina gelmez ama karsi karaf okeyse burdan sonra senin sucun yoktur.

O eş durumundan basar gider bir gün durmaz o berbat yerde sende ... gibi ortada kalırsın ,senin için orda kalacağını falan sanıyorsan , kendini kandırma

Hayır, realite bu değildir. Bu sadece sizin düşüncenizden ibaret. Üstelik yanlış bir düşünce.
Günahını geçtim, zaten onu Allah illaki soracak, zira kul haklıdır. Bide işin hukuki boyutu var, belki bilmiyorsunuz ama aldatılan eş hem aldatan kocasına/karısına hemde üçüncü tarafada dava açabiliyor ve büyük oranlada kazanıyor.
Yani evli bir insanla birliktelik hukukta yaptırımı olan bir suçtur.
Şimdi siz neye dayanarak realite budur diyebiliyorsunuz?
Evli bir insanla olmak ahlaksızlıktır, suçtur. Ve bu iki kere iki dört eder kadar nettir. Realitede budur.
Kaldıki bekar insanın başkasına karşı sorumluluğu olmasa dahi bizzat kendine karşı sorumluluğu vardır. Haysiyeti olan bir insan evli kişilere bakmaz.

Kullandığı takma isme dikkat et :)

Birincisi herkes Musluman degildir, olmak zorunda da degildir. Hayatini dinlere gore yasamayan insanlar vardir.
İkincisi dava acsa kac yyazar . Bilmiyordum evli oldugunu der cikar isin icinden. Hem bilse ne olacak
Haysiyet meselesine gelirsek once evli olani yatirin tezgaha da bekar surda dursun.

Siz kendinizi birden bire bu durumun içinde bulduğunuza inandırmaya çalışıyorsunuz ama arkadaşlarınızın bile 'eşi kiskanmiyor mu?' Diyecek kadar ortada yaşadığınız bir sey olmuş bu.
Bunu duyduktan sonra hiç mi cekinmediniz evli biri ile anılmaktan?
Hele ki doğuda görev yapıyorsunuz?
Bence kendinizi düşündüğünüzden daha çok kaybetmissiniz.

Size katılmıyorum.
Bekar birinin de kendine,onu yetiştiren ailesine ve içinde bulunduğu sosyal çevreye karşı sorumluluğu yok mudur?
Kabahat kocada,karısını o düşünmüyorsa,
bana ne? Deyip sorumluluğu atabilir mi üzerinden?
Size sadece şu noktada katılırım; olur da bu sınırı aşılmış arkadaşlık duyulursa diğer hanım elbette önce eşinden hesap sormalı.
Normalde konu sahibi onun muhatabı değil derdim ama bu konuda onu da diyemiyorum çünkü iki kadın tanışıp, birlikte zaman geçirmişler.
Yani konu sahibi, evli olan hanımı da aldatıyor bir anlamda.
Bence hem konu sahibi hem doktor bey oturup ciddi bir vicdan muhasebesi yapmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…