- Konu Sahibi s_blue_s
-
baştan beri okurken bende hep bunu düşündümcnmmmmm sevmedigin bi insanla ilişkiye girmek gerçekten çok kötüüüü..ama eşin seni seviyor sanırım baksana 5 ay beklemişş.tecavüz edecek olsa ilk günden yapardı o işi.çogu kişi evlendigi gün ilişkiye giriyor..bence dayak şiddet yoksaa sevmeye çalış..yada seviyor gibi ilgilen.zamanla seversin belkidee.inan bu devirde seni gercekten seven birini bulursan eger ona sıkıca tutunmayı deneeee........
dayak kesınlıkle yok canım hatta garıp gelıcek ama tecavuz etmden once gözlerinden yas geldı mecburum der gıbıydı
sizinde dediğiniz gibi adam sizi dövmüyo eziyet etmiyoya aslında çok yakışıklı bırı çok ta zengın ama bana zorla olması benı nefret ettırıyo yuzune baktıgımda o gece aklıma gelıyo nasıl unuturum dunyayı serse ayaklarıma hayatım boyunca unutamıcagım bı gece o benım
arkadaşıma katılıyorumbence hicbir erkek deger vermedigi sevkat beslemediği bi kadını 5 ay beklemez
bence en buyuk fedakarlık bir erkekgin yaptıgı
kimbilir o 5 ayda ne acılar cekti adam kendi icinde..
neden onu sevmeye calısmıyorsun ??
kendi agzınla söylemissin ''aglıyordu mecburdum'' dedi diye..
belkide senı kaybetnekten korktu
mecbur kaldı bu igrenclige..
tasvipettiğimi söylemiyorum
ama hem diyorsun ki cok iyi beni cok seviyor ne istersem yapar
bence bebegin sana bir yol..
Allahın bir lütfu
esine söylesen kimbilir ne kadar sevinicek..
sen 5 aydır onu tanımak sevmek istememissin sanırım..
bence onunla ve meleginle mutlu olucaksın
tabii onu sevebilirsen..
bencede sev tanı kabullen..
ya bazı kadınları da anlamıyorum he...
eşi 1 hafta ilgi göstermese kıyametler kopariyolar
hayatında başka biri mi var
benden sogudu mu bilmem ne
senaryonun bini bi para yanee....
ama kocasına 5 aydır yaklaşmayan kadına hiç laf yok
süper objektif bi bakış acısı helal olsun size şak şak şak
madem kocandan korkuyodun, kötü bi adamdı da niye her ihtimale karşı korunmadın o zaman?
hofff
sanki yaşanmış bir hayat değilde bir roman gibi... 14 yaşında okuduğum romanlara benziyor bu konu..,bu adam 5 ay dayanacağına ,neden boşanmamış... hangi erkek olsa anında ,mahkemeye verirdi...ben erkek olsam 5 ay beklemezdim... beni sevmiyor madem ne bekleyeceğim. kadın mı kalmadı. üstelik yakışıklı ,zengin... 5 ay beklemesi bir garip. ..5 ay bekleyecek kadar sabırlı olan bir adamın, bunu yapması da daha bir garip...
türkiyede herkes sevdiğiyle evleniyor ya...bende diyorum ki hastalık derecesinde bağlı olan adam 5 ay sabretmez. sabrediyorsada bunu yapmaz.. 5 aylık sabrını bir anlık zevki için heba etmez.ya benım yazdıklarımı tam olarak okumuyosunuz yada bılmıyorum ya ben dıyorum kı adam hastalık derecesınde bana baglı yeterkı yanımda olsun dıyo sız adama normal olarak bakıyosunuz normal bı adam zaten kendını sevmedıgını bıldıgı halde bırıyle evlenmez zaten
başınıza gelen olay gerçekten çok kötü
allah yardımcınız olsun
fakat kusura bakmayın ama çok açık ve net söylicem
istemeden bi evlilik yapmış olsanız bile evlilikte cinsellik şart kim ne derse desin!!!
ruh gibi dursaydın gözünü kapatsaydın ama eşinle beraber olsaydın
evet gerçekten adam 5 ay aynı yatağı paylaştığı bi kadına dokunmamak için iyi sabretmiş
bana kalırsa birazda bu olaya kendiniz zemin hazırlamışsınız:1no2:
tecavüzü hiç bir gerekçe haklı çıkartamaz evet ama anladığım kadarı ile eşiniz gerçekten sizi seviyor
o masuma kıymayı düşünüceğinize bence eşinizin iyi taraflarını görmeye çalışın
gerekirse uzmandan destek alıp biraz ona karşı yumuşamaya çalışın nacizane fikrim
allah yardımcınız olsun:Saruboceq:
türkiyede herkes sevdiğiyle evleniyor ya...bende diyorum ki hastalık derecesinde bağlı olan adam 5 ay sabretmez. sabrediyorsada bunu yapmaz.. 5 aylık sabrını bir anlık zevki için heba etmez.
hanımefendicigim yanlız anlamışsınız ben size senaryo yazıyorsunuz demedim kigercekten çok acımasızsınız ılk konu yu acarken yzmıstım parantez içinde evlenmeden once çok olaylar oldu dıye hepsını anlatmaya kalksam çok uzun olacaktı kısa kestım kaba taslak anlattım dıye nerde ne arıyosunuz gecrkten çok üzüldüm ama varya keske senaryo olsaydı bunlar keske ben bunları yasamsaydım helal olsun sıze diyecek bısey bulamıyorum
hanımefendicigim yanlız anlamışsınız ben size senaryo yazıyorsunuz demedim ki
eşleri tarafından ilgi gormeyen kadınlar hemen senaryo yazar "acaba aldatiliyo muyum" falan diye demek istedim gamyoncuiremsu
Beterin beteri var dedikleri bu olsa gerek :çok üzgünüm:
canım benim çok üzüldüm dua edicem sana :teselli:
ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN
böyle aileleri ve kendini adam sananlarıda allah ıslah etsin kötükedihüso
sakın canına kıymaya kalkışmak gibi kötü düşüncelere kapılma
bu dünyada çekmişsin bide öbür dünyanı yakma canım :teselli:
hem bellimi olur belki bebek doğunca bebeğin yüzü suyu hürmetine allah eşinin sevgisini veririr sana birazcık sevmeyi dene iyi yönlerini düşün en azından o zaman mutlu bi aileye dönüşüebilir yuvanız (inşallah)
herkezin bir imtihanı vardır unutma demekki senin imtihanında böyleymiş sabret allaha sığın mutlaka bi çıkar yol vercektir sana ümidini kesme sakın hayattan :1no2:
allaha emnet ol canım benim :1hug:
tecavüzü mazur gösterecek hiç bir gerekçe yoktur,bu fiil kim tarafından işlenirse işlensin hem hukuki hem ahlaki hemde sosyolojik anlamda bir suçtur...buna maruz kalanların maneviyatıda derin yara alır.............bunlar hepimizin bildiği gerçekler...
sizin durumunuzu okuyunca ilk anda tecavüz kelimesi tabiiki tüylerimi diken diken etti bunu yapanın eşiniz olmasıda olayı kabullenilebilir kılmaz.....ilk andaki önyargılarımın verdiği öfke hissini bir tarafa atınca olaya biraz objektif bakmaya çalıştım....durumu biraz daha derin düşünüp birde eşiniz tarafından bakmaya çalıştım....onu sevmediğiniz halde bu evliliği gerçekleştirmeniz bu fenalığın başı olmuş bence,kendinize yaptığınız kötülük bir yana bu evlendiğiniz kişiye yapılmış bir haksızlık aynı zamanda...tamam diyeceksinizki işte annem evleneceksin çünkü bende evleneceğim (ki hakkıdır evlenebilir bunu kimsenin yargılama hakkı yoktur)babam iş şartları kötüye düşer diye çekindi evleneceksin dedi (ki bunu sende demişin babam aç kalırdı diye)..işte eşin ne olursa olsun benimle evleneceksin diyordu.....öyle oldu böyle oldu sen bu evliliği yaptın...hayatım evliliğin gerektirdiği şartlar ve eşlerin birbirine karşı bazı sorumlulukları vardır bunlardan biride (topluma göre %99 'u hatta) cinselliktir...eşin seni 5 ay beklemiş anladığım kadarı ile ...düşünüyorumda söylediğin kadar zorba,kaba şövanist bir adam bu kadar beklermiydi??hemde tutku duyduğu bir kadınla?? beraber olması için önünde hiç bir engel yokken hatta onunla cinselliği paylaşmak için tüm yasal ve sosyal şartları yerine getirmiş kocan olma sıfatını almışken böylesine sevdiği bir kadın hemen yanında uyurken ona dokunmadan 5 ay geçirirmiydi???bence tarif ettiğiniz karaktere sahip olan bir erkek asla beklemezdi....kuzum siz ne zaman hazır olacaktınız yada sizi ne kadar daha bekleyeceğini düşünüyordunuz??eşiniz genç ve sağlıklı bir erkek sizide çok seviyor anladığım kadarı ile yaşam standartlarını orta derecenin üstünde size sağlıyor rahat ettiriyor...sonuç olarakta sizden eşlik vazifelerinizi ve tabii çocuklarını dünyaya getirmenizi istemesinden daha doğal bir şey olamaz kaldıki bu evliliğin şartlarıdır zaten aksi taktirde insanlar niye evlenirki???bakın şimdi diyorsunuzki ne annem ne babam umrumda onlara ne olursa olsun... iyide canım bunu keşke 5 ay önce de düşünse idin şimdi bu fenalığı yaşamazdın....ayrılsam bile ne yapacağım kimsem yok bir işe girsem alacağım üç beş kuruşla nasıl yaşamımı idame edeceğim diyorsun...yani 5 ay önce bu evliliği kabul ederkenki şartlarından farklı bir durum yok(şimdi yasal olarak bir erkeğin soyadını taşıyor olman dışında tabii,üstelik o şartların üstüne birde halkalı köleliği ekleyip isteğin dışında gerçekleşmişde olsa hamile kalarak durumunu daha ağırlaştırmış olmanda cabası)...bunca olumsuz yönünü sıraladığın adamın bebeğini ondan gizleyip aldırmayı bile düşünebiliyorsun üstelik........ama yukarda "bana ya benim olacaksın ya benim diyordu peşimi bırakmazdı"deyip bir anlamda korkup evlendiğin ve karşı gelmeye cesaret edemediğin adamın bebeğini ondan gizli aldirmayı düşünecek kadar cesaret edebiliyorsun!! burda kendinle çelişmiyormusun sence??? sanırım çok sağlıklı düşünemiyorsun o zaman benim aklıma gelenleri söyliyeyim sana...öncelikle evli bir kadın kocasından gizli bebeğini aldıramaz! bu ortak bir canlıdır ister sevin ister sevmeyin eşinizin babalık hakları hasıl olmuştur (sizin annelik haklarınızın olduğu gibi)bunu yaparsanız yasal anlamda da suç işlemiş bir suçlu olursunuz,ve eşiniz size karşı yasal haklarını kullanabilir..hatta bir dr etik olarakta,yasal olarakta kürtaj durumunda bebeğin babasınında onayını arayacaktır...çünkü eşiniz ona karşıda yasal olarak suç duyurusunda bulunma hakkına sahiptir(bildiğim kadarı ile)...bunlar işin hukuki tarafları...gelelim işin başka yönlerine ....bir kadın kocasından gizli niye bebek aldırmaya kalkar???bunu duyan koca karısı hakkında ne düşünür??veya çevre??(kayınvalde,kayınpeder,görümce,kayın eş ahbab dost vs.vs.)..öyle ya çocuğunun babası kocası olduktan sonra niye bunu gizler ki??? sakın yanlış anlamayın size farklı bir şey ima etmek istemiyorum sadece size bu eyleminiz ortaya çıktığı anda olabilecekler konusunda gözünüzü açmaya çalışıyorum..niye duyulsunki demeyin sakın ...tutunki kürtaj oldunuz eve geldiniz bir şeyler ters gitti mesela oalğan dışı bir kanamanız oldu ve eşiniz sizi doğal olarak bir sağlık teşekkülüne götürdü ve orda yapılan muayneden sonra bunun geçirmiş olduğunuz kürtaja bağlı olarak gelişen bir kanama olduğu söylendi ....eşinize....bundan sonra olabilecekleri sanırım en iyi siz bilirsiniz???eğer eşiniz tasvirini çizdiğiniz bir karaktere sahipse şahsen ben olabilecekleri tahmin bile etmeye korkarım...kaldıki bu iyi huylu bir kocanın bile "a karıcığım sen hamilemiydin?? hiç haberim yoktu ne ise sen aldırmak istedin madem yapılacak bir şey yok...ama yinede keşke bana da söyleseydin iyi olurdu"diyebileceği bir durum değildir......dünyanın en melek kocası bile bu durumda çileden çıkabilir....kanama olmazda ileri yönelik bir enfeksiyon gelişir o zamanda gideceğiniz dr geçirdiği kürtaja bağlı enfeksiyonu oluşmuş diyebilir...o da olmadı belki ilerde çocuk isteyecek seni dr a götürecek kürtajda oluşmuş bir hasar neticesi bebeğinin olmadığı söylenebilir..vs.vs...sana böyle bir sürü olasılık listeliyebilirim burda ...açıkcası bir olasılıktan kurtulsan bir diğerine düşme şansını çoğaltabilecek kadar kabarık bir liste olurdu.........sözün kısası bu durumda yukarda dediğim şekilde düşünülmeyeceğini garanti edebilirmisin??üstelikte istemeyerek,sevmeyerek evlilik yapan ve kocasıyla yatmak istemeyen bir kadın için....sakın ha!!! sakın bunu yapacaksan bile kocandan gizli yapmaya kalkma!! bu sana bir abla tavsiyesi...ayrıca unutma hayatta hiç bir şey gizli kalmaz...helede bir masumun hayatına son vereceğin bir eylemin gizli kalacağını hiç umma...onun senden önce sahibi olan ve orda hayat veren bir sahibi var ki onun adaletinden şüphe olmaz...ilahi adalet yerini bulur bunun bedelini çok acı çekerek ödeyebilirsin...bu senin ilk bebeğin geçireceğin bir kürtaj,bir daha asla anne olamamana neden olabilir..oysa o masumun ne suçu var?? anne ve babasının hatalı adımlarının ve başlangıçlarının faturasını o niye ödesin,onun yaşam hakkı var ...bunları iyi düşünmeni tavsiye ederim....
senin yerinde olsam yani şu an içinde olduğun şartlarda ne yapardım diye düşünüyorum...öncelikle bebeğime yaşama şansını kesinlikle verirdim...bebeğim ve kendim için (çünkü tek olarak yaşamımı idame etme şartlarım şu halde yok) evliliğime ve bebeğimin babasına bir şans vermeye çalışırdım....eşime karşı tüm önyargılarımı ve olumsuz düşüncelerimi bir tarafa koyup,tarafsız olarak onu tanımaya, olumlu yanlarını görmeye ve keşfetmeye çalışırdım ....mesela ilk olarak beni çok sevmesi bir artı dır,sonra bana ve bendende önemlisi bebeğime sağlayabileceği yaşam şartları ve yine bebeğimin rahat eğitim görme imkanı bir artıdır... (birbirlerini delicesine seven ne çiftler gördüm iş maddi imkansızlıklara,çocukların eğitim ve sağlık giderlerini karşılıyamamaya vs.vs ye gelince birbirlerinin gırtlağına sarılan ...kadın anne olunca önceliği çocuğu olur...çocuğu rahat ve iyi ise anne mutludur ama çocuğu imkansızlıklarda kaybolurken kocasını beyaz atlı prensi olarak göremez artık yani bu açıdan bakarsan eşine bir artı daha atabiliriz) işte böyle böyle bir şans tanımaya çalışırdım eşime...ama aksini düşünerekte yani tahammül edemeyebilecek bir duruma gelmemide göz ardı etmeyip, diğer taraftan ayrılma durumunda hayatımı tek idame edebileceğim donanımlara sahip olmaya çalışırdım...ne bileyim eğitim veya bebeği doğurduktan sonra iş hayatına atılmak gibi.....sonuçta şu durumda en akılcı ve mantıklı davranış şeklinin bu olduğunu düşünüyorum...zaman ve şartlar o kadar kötüki hiçte bir bilinmeze veya maceraya atılacak bir dönemde yaşamıyoruz....kaldıki artık sen "ben" diyemezsin "biz"diye düşünmek zorundasın çünkü bir bebek bekliyorsun yapacağın her olumlu ve olumsuz şey o bebeğinde hayatına etki edecek....hem eşin seni bu kadar çok seviyorsa onun sevebileceğin bir yapıya ulaşmasını sağlayabilirsin biraz mücadele et bakalım...sivri taraflarını törpüle,kaba yanlarını yumuşatmaya çalış....hayatım bir tas çorbayı bile içmek için düşünsene ne emek harcanıyor...onu yapmak için kullanacağın malzemeyi alacak parayı kazanacaksın! hadi kazandın mutfağa geçip hazırlayıp pişireceksin..pişirmeyle bitiyormu?? tabağından kaşık kaşık en az 15 defa ağzına götüreceksin...düşün işte bir basit çorba bile bu kadar emeği istiyor bir evlilikte bundan fazla emeği hakeder bu durumda değil mi...millet paralar döküyor,hayatını veriyor bebek sahibi olamıyor,Allah sana bir defada bir bebek nasip etti ..her şeyde bir hayır vardır belkide bu evliliği devam ettirmen için o bebek sana nasip edildi...belki sen eşin için,eşin de senin için bir şans ...her şerde bir hayır vardır...biraz sabırlı ol derim....kendi iyiliğin için ...dışarda yaşam çok acımasız öyleki sevmiyorum dediğin bu adamı bile arayacağın durumlara düşebilirsin... en azından şartlarını olumla...hazırlıklığın olsun...başta da dediğim gibi hiç bir şey eşinin sana yaptığını mazur kılmaz...ama bazen hayatın bize taşıdığı şartları ve dayatmaları kabullenmek zorunda kalırız hem de pek çok alanda...yapabilecek daha iyi bir şey veya bir çözüm o an için yoksa,geçici bir sürede olsa dayanmak ve tahammül etmek zorunda kalırız....çok iyi düşün ve düşünmeden harekete geçme derim...birde seni ve içinde olduğun şartları en iyi sen değerlendirirsin bu yüzden herkesten fikir al ama kararını kendin ver...çünkü herkes kendi şartlarının sağladığı düşünme biçimi ile akıl verir...oysa kimsenin şartları,bir diğerininkine uymaz...ALLAH yardımcın olsun....esenkala.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?