• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çirkinim

Güzelliğin görecesinden girecektim, vazgeçtim... "İnsanların güzellik algısı komple bozuldu zaten işin orası da var şeapma Gangsta" dedim.

Bir insanın en güzel yanı, özgüvenli duruşu ve sağlıklı olduğu günleridir, gerisi boş.
Bugün saçınız seyrekse ne olmuş? 27 yaşında mıydım neydim, saçlarım elime sapır sapır gelmeye başladığında, ağır stresten saçkıran olmuşum ve enseme kortizon iğnesi yapmaktan söz ediyorlardı en son :) O da kesin çözüm değildi he, komple kel kalma durumum vardı ve saçların geri gelip gelmeyeceği de muamma. O durumda bile "Peruk takarım kız ne güzel peruklar yapmış adamlar" dedim. Var olduğunu düşündüğünüz bir güzelliği kaybediyor olsanız ne olacaktı peki? Siz sadece yok zannettiğinize üzülüyorsunuz.

Komşular yüzümü görünce "Maşaaaallaaaahhh ay parçası ayyy parçası kız nazar duası okuyun" derlerdi, hee hakket ay parçası olduydu 3 seneye kadar, akne sorunları başlayınca, krater gibin suratla :KK70:
En sevdiğim yerim (Yüzüm) en nefret ettiğim yerim haline geldi. Sonra umursamamayı öğrendim, geçti. Bu kadar basit.

Kilom dersen, anoreksik oldum bak o da ayrı bir hikaye :KK70:
Bizim dönem sıfır beden, heroin chick modası vardı, ben balık etliyim filan bildiğin kıvrımlı bir ergenim.
İlk sevgilimin kankeytosu "Napıyon bu ayıyla" demiş, kendisi sanki Sindirella, baksan o da bir sevimli ayıcık adeta :KK70:
Sonra işte blumia, sonrasında anoreksiya... Değdi mi millet için 48 kiloya düşüp tırnaklarımın kırıldığını izlemeye? (175 boyu da ilave edeyim de zayıflığı düşünün)
Kendimi fark ettiğimde göz çukurlarımı görebiliyordum.

Daha anlatayım mı balım?
Başkalarının güzellik anlayışına göre yaşarsan, Nasreddin Hoca ile oğlunun eşekle köyden geçtiği fıkrasına dönersin.
Özgüven biraz.

Merak ediyorum bu "güzellik" kavramı neye göre şekilleniyor?Hangi kurallara göre bir şeye güzel diyebiliyoruz?
Pek çok arkadaşımın da bahsettiği gibi bu sadece toplumun dayattığı bir algı.Sanki herkesin pırasa gibi saçları,ışıl ışıl cildi,34 bedeni olmak zorundaymış gibi.
Eminim yüreğin o kadar güzeldir ki,o çok güzel diye nitelediğin kızların o kadar güzel bir kalbi olduğunu sanmıyorum :)
Ha bu bahsettiklerin senin sağlığın açısından daha önemlidir,bu önemli.Diyetisyene git kuzum,bazı şeyler için kendini zorlaman lazım.Saçların için dermatoloğa git ve beslenmene dikkat et.Özgüven eksikliği yaşıyorsun sadece ve tekrar ediyorum bu senden kaynaklı değil. :)

Benide begenen olmadi simdiye kadar, benimde alnim genis kahkulde yakışmıyor biri ya senin alninda cok genismis dedi bende alin yazim seninki gibi iki kelimeden olusmuyor demistim Sana soyleyecegim duzeltilecek seylerse duzelt kendini. Ozguvenin yerine gelsin begenmedigin seyler neler anlat bakalim

Benide begenen olmadi simdiye kadar, benimde alnim genis kahkulde yakışmıyor biri ya senin alninda cok genismis dedi bende alin yazim seninki gibi iki kelimeden olusmuyor demistim Sana soyleyecegim duzeltilecek seylerse duzelt kendini. Ozguvenin yerine gelsin begenmedigin seyler neler anlat bakalim

çirkinlik diye bir şey yok.
güzellik bir kadının kendine güveninin ışığıdır.

farklılık kusur değildir.
kimimizin çenesi uzun, alnı dar, kulakları açık olabilir..
içten bir gülümsemedir güzellik.

kendimi sadece orta 1 de çirkin hissettim.
o da o dönem gözlük kullandığım için ve dişlerim büyük olduğu için.
nasıl olduysa anneme söyledim sanırım..
benimle babam konuşmuştu.. neler söylediğini hatırlamıyorum..
ondan sonra hiç çirkin hissettiğimi hatırlamam.

ha günümde olmayabilirim. canım bakımlı olmak istemez, saçımı tarayasım gelmez. enerjim düşük olur.
ama bu genel düşüncemi etkilemez.

36-38 bedendim üniversite bitene kadar.
sonra birden kilo aldım, meğer hormonlarla ilgili problemim varmış.
42 bedene çıktım bir anda..
tedavi oldum 7-8 ay içinde eski kiloma döndüm.

saç seyrek, kilo da var tiroidine bir baktır.

bunlara çözümler bulunur.
kilo gerçekten iyi bir şey değil. sadece estetik kaygılar açısından değil.
kilo için beşer beşer hedefle. diyetisyene git mutlaka..

bunun dışında, herkesin kompleks yaptığı veya kendini yetersiz hissettiği şeyler vardır.
önemli olan bunlara kendini kaptırmamak.
iyi olduğun şeyleri keşfetmeye çalış. kendini, isteklerini, hayallerini tanı, bil.
kendini geliştirmeye bak.

bir adım atarken insanların ne düşüneceğini geçirme aklından.
bu yaptığım beni mutlu edecek mi diye düşün.
rahat ol..
üniversiteden yeni mezun olduğumda,
ilk işimde lüks bir restorana yemeğe gitmiştik, sektöründe ileri gelen insanlarla..
yani dışarıda yemek yemeyi bilmeyen bir insan da değilim ama nasıl kasılmıştım.
elimi nereye koyacağımı bilememiştim sanki..
meslektaşım olan bir büyüğüm kulağıma fısıldadı dedi ki,
"rahat ol, hepimiz evinde kuru fasulye pilav yiyen insanlarız. keyfini çıkar."

Vücudum çatlak dolu, kilo veresemde geçmeyecek,göğüslerim büyük ve yaşıma göre sarkık kilo verirsem daha da sarkar diye duydum, burnum büyük, yüz şeklim kötü, dişlerim yamuk, yüzüm de delikler var...

Cevap yazan herkesten Allah razı olsun

Vücudum çatlak dolu, kilo veresemde geçmeyecek,göğüslerim büyük ve yaşıma göre sarkık kilo verirsem daha da sarkar diye duydum, burnum büyük, yüz şeklim kötü, dişlerim yamuk, yüzüm de delikler var...

Sarkma ve catlaklar kilo alip vermeyle alakali ideal kilona inip o kiloda kalirsan en azindan fazla catlak ve sarkma olmaz sarkma icinse youtubeden ilgili videolara bak bende ise yaradi. Dislerin ve yuzundeki delikler icin hemen bir doktora gitmeni oneririm. Emin ol buradaki hicbir kadin kusursuz degil bende dahil ama k3ndinle barisik olman gerekli yavas yavas ilerleme kaydedersen o kadar uzun vadede etkisini surdursun boy kilo oranin nedir .

Hey Allahım ya cildiracagim.Neden burda herkes seni avutmaya çalışıyormuş gibi davraniyorsun. Sibelcan'ı biliyor musun? Kadınin makyajsız haline bak, kiloların bak, birde ondaki özguvene, dansına, konuşmasına bak. Sence senin dediğin gibi olsaydı e bu kadinin dışarı bile çıkmaması lazim. Senı düşünmeye davet ediyorum lütfen

birincisi kilo veremiyorum diyorsun, metabolizmana baktırdın mı?
bazı insanların metabolizması olması gerekenden yavaş çalışır mesela, o insanları ayrı bir beslenme düzeni uygulamaları gerekir

evet, yalnızca kilo verirsen her yerin sarkar
ama sporla birlikte verirsen sarkmaz

maddi durumun nasıl? çatlakları yaktırabilirsin, biraz işe yarıyormuş galiba

Hey Allahım ya cildiracagim.Neden burda herkes seni avutmaya çalışıyormuş gibi davraniyorsun. Sibelcan'ı biliyor musun? Kadınin makyajsız haline bak, kiloların bak, birde ondaki özguvene, dansına, konuşmasına bak. Sence senin dediğin gibi olsaydı e bu kadinin dışarı bile çıkmaması lazim. Senı düşünmeye davet ediyorum lütfen
O kadınin git ve yüzüne bak ne kadar güzel, he dersen güzel değil. Bana hiç bakam

birincisi kilo veremiyorum diyorsun, metabolizmana baktırdın mı?
bazı insanların metabolizması olması gerekenden yavaş çalışır mesela, o insanları ayrı bir beslenme düzeni uygulamaları gerekir

evet, yalnızca kilo verirsen her yerin sarkar
ama sporla birlikte verirsen sarkmaz

maddi durumun nasıl? çatlakları yaktırabilirsin, biraz işe yarıyormuş galiba
Maddi durumun çok kötü değil ama öğrenciyim hala kendi paramı kazanmıyorum. Duymamıştım yaktirmayi araştiracagim

Erkek doğan bireyler bile bakımla makyajla anadan doğma kadınlara taş çıkartıyorlar. Makyajdı saçtı postişti bakımdı uğraşsan neler olur. Aynada kendinle konuş sohbet et. Kilolu güzeller de az değil şimdi büyük beden mankenler var mesela. En önemlisi özgüvenli davranmak.
Hele o bahsettiğin çatlakların olmadığı insan yok. İyi sütyenlerden al bi iki tane.
Çirkin kadın yok bakımsız kadın var. Ayrıca iç güzellik miç güzellik hikaye insanlar özgüvenli insanları çekici buluyorlar.

Erkek doğan bireyler bile bakımla makyajla anadan doğma kadınlara taş çıkartıyorlar. Makyajdı saçtı postişti bakımdı uğraşsan neler olur. Aynada kendinle konuş sohbet et. Kilolu güzeller de az değil şimdi büyük beden mankenler var mesela. En önemlisi özgüvenli davranmak.
Hele o bahsettiğin çatlakların olmadığı insan yok. İyi sütyenlerden al bi iki tane.
Çirkin kadın yok bakımsız kadın var. Ayrıca iç güzellik miç güzellik hikaye insanlar özgüvenli insanları çekici buluyorlar.
Özgüven konusuna çok fazla katılıyorum. Ama sütyen olayında ise çıkınca her şey ortada :/

Güzelliğin görecesinden girecektim, vazgeçtim... "İnsanların güzellik algısı komple bozuldu zaten işin orası da var şeapma Gangsta" dedim.

Bir insanın en güzel yanı, özgüvenli duruşu ve sağlıklı olduğu günleridir, gerisi boş.
Bugün saçınız seyrekse ne olmuş? 27 yaşında mıydım neydim, saçlarım elime sapır sapır gelmeye başladığında, ağır stresten saçkıran olmuşum ve enseme kortizon iğnesi yapmaktan söz ediyorlardı en son :) O da kesin çözüm değildi he, komple kel kalma durumum vardı ve saçların geri gelip gelmeyeceği de muamma. O durumda bile "Peruk takarım kız ne güzel peruklar yapmış adamlar" dedim. Var olduğunu düşündüğünüz bir güzelliği kaybediyor olsanız ne olacaktı peki? Siz sadece yok zannettiğinize üzülüyorsunuz.

Komşular yüzümü görünce "Maşaaaallaaaahhh ay parçası ayyy parçası kız nazar duası okuyun" derlerdi, hee hakket ay parçası olduydu 3 seneye kadar, akne sorunları başlayınca, krater gibin suratla :KK70:
En sevdiğim yerim (Yüzüm) en nefret ettiğim yerim haline geldi. Sonra umursamamayı öğrendim, geçti. Bu kadar basit.

Bizim dönem sıfır beden, heroin chick modası vardı, ben balık etliyim filan bildiğin kıvrımlı bir ergenim.
İlk sevgilimin kankeytosu "Napıyon bu ayıyla" demiş, kendisi sanki Sindirella, baksan o da bir sevimli ayıcık adeta :KK70:
Sonra işte blumia, sonrasında anoreksiya... Değdi mi millet için 48 kiloya düşüp tırnaklarımın kırıldığını izlemeye? (175 boyu da ilave edeyim de zayıflığı düşünün)

Daha anlatayım mı balım?
Başkalarının güzellik anlayışına göre yaşarsan, Nasreddin Hoca ile oğlunun eşekle köyden geçtiği fıkrasına dönersin.
Özgüven biraz.
çok tatlısınız:-)

Daha anlatayım mı balım?
Özgüven biraz.
Aynen katılıyorum.Sanki ben kendimi okudum.Benzer durumlar benim de başıma geldi.Bir cok guzel olurken bir kele yakın ve çirkin göründum insanların gözüne.Sonra da takmamayi öğrendim.Konu sahibi artık takıntı yaptığı için bu durumunu düzeltilmeli.Ama başta kendi sağlığı için.Zaten bu yuzden önce doktora gidip tahlil yaptırmasi lazım.Bazen değerlerde sorun oluyor.Her şeyin başı sağlık ruh ve beden sağlığı olsun gerisi zaten kolayca cozulur

Ne çirkin kızlar gördüm küçücük bir müdahaleyle sihirli değnek değmiş gibi oldular, eminim bahsettiğin gibi çirkin değilsindir üsttelik. Mesela boy ortalaması 160 civarı olan bir ülkede 173 cm boyunda olmak o kadar avantaj ki. Kilo hiç problem değil kuzenim obezken kısa sürede 34 beden oldu mesela şuan kilo almak istiyor hatta. Sadece biraz sabır ve azim. Saç modelini değiştirebilir, farklı renkler deneyebilirsin. Bazen bir saç modeli ya da saç rengi bile insanın yüzünü değiştirip farklı bir ifade katabiliyor. Kılık kıyafette önemli her zaman temiz, abartsız ve şık olmaya gayret göster gerisi gelir :)

öncelikle diyetisyene gitmeni öneririm, bir şeyden başlaman gerek bunu bir sınav gibi düşün kendine bir tablo oluştur yapılacakları yaz ve her birini yaptıkça bir tik at üzerlerine, umut her zaman ışık tutar sen kendinden vazgeçmişsin, oysa genceciksin daha önünde ne güzel yıllar yaşayacak ne aşklar olacak, bugünden başla hayat çok güzel mutlu olmak çok kolay.

1.73 ün neresi iri Allah aşkına 1.80 falan sandım bende hem banada derlerdi irisin diye kemiklerin iri diye zayıflık olmaz sana diye kemik iriliği dedikleride omuzlarım geniş sonra ben bi zayıfladım millet şok bana öyle diyenler sonra fiziğim için Victoria secret meleği gibisin demeye başladılar yani biraz geniş omuz olunca hemen irisin diyolar sende bi zayıfla o zaman irimisin değilmisin belli olur

Back
X