• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çirkinim

Guzellik erkekler icin bakim demek.susluysen makyajli sacin fonli kiyafetinde iyiyse guzelsin.yuzunu cirkin saniyorsan makyaj yapmasini bilmiuorsun demektir.bende makyajsiz cok cirkin bulurm kendimi ama susleniyim sacimi makyajimi yapiyim cok begenorim:KK48:

Eklentiler

• a_4326_1.webp
    a_4326_1.webp
    39,4 KB · Görüntüleme: 343
Aynen katılıyorum.Sanki ben kendimi okudum.Benzer durumlar benim de başıma geldi.Bir cok guzel olurken bir kele yakın ve çirkin göründum insanların gözüne.Sonra da takmamayi öğrendim.Konu sahibi artık takıntı yaptığı için bu durumunu düzeltilmeli.Ama başta kendi sağlığı için.Zaten bu yuzden önce doktora gidip tahlil yaptırmasi lazım.Bazen değerlerde sorun oluyor.Her şeyin başı sağlık ruh ve beden sağlığı olsun gerisi zaten kolayca cozulur

Anlatsam cidden daha çok var, aklıma gelir bazen "Benim kendime verdiğim zararı, kimse verememiş ya" derim hani "Kendi kendine ettiğin adem, bir araya gelse edemez cümle alem" misali... Ne zaman ki umursamamayı, "Her halimle güzelim" demeyi öğrendim, hah benden güzeli yok.

Sağlık için kilo verilmesi gerekiyorsa verilmeli zaten, burada anlatılan saç dökülmesi, bu yaşa bu kilo bir sağlık sıkıntısının belirtisi işin o kısmı ayrı, ama asla çirkinlik belirtisi değil. Benim sevmediğim insan dünya güzeli olsun karşımda otursun ay nasıl çirkin görünür gözüme anlatamam, gelsin isterse toplumca "Çirkin" görülen fiziksel hatlarda biri karşımda olsun, sevdiğim biriyse ondan güzeli yok bu kadar.

Mesela o kankeyto olayını şimdi görebiliyorum; çirkin bir kız değildim kesinlikle bakımsız değildim çünkü, o zamanın modasına(!) göre kiloluydum ama 175 boya 60 kiloydum, bel ölçüm 60 idi hatırlarım (Bu bile kalıp işte), orantılıydım. (Anoreksiya yolculuğumda çünkü kendimi mezura ile ölçüp duruyordum ve bel ölçüm 55e filan inmişti) Ama o kız, benim sevgili olduğum kişiyi seviyormuş. Eh ona göre ben ayının ayısıyım işte :))) Çünkü beni sevmiyor kız ve o da ergen yani kendince haklı, beni, emek verdiği birini elinden almışım gibi görüyor kendi kafasınca. Ben saf da, kendimi sevgilimin arkadaşlarına da sevdirmeye çalışıyorum tabi. 14 yaşındayım, o da bir ayrı ergen kafası. :))
Ölümden döndüm ya, annemler filan perişan olduydu, bir laf... Sadece bir söz. Kimin sözü hem de? Tipi cinsi belli değil aptal bir ergenin sözüne :))

22 yaşında, bu kızcağızın da zannetmiyorum kendini tasvir ettiği kadar çirkin(!) olduğunu ki bu tasvirler de çözümsüz şeyler değil. Bugün her şey, güzelliğin her sırrı önümüze serili... Makyajından, doğru sporuna, doğru beslenmesinden estetik operasyonlarına, çeşitli kozmetik ürünlerden kuaför hilelerine kadar her şey mümkün ve beden olumlamanın, "Kendini olduğu gibi sev" çağrılarının tam ortasında bir yerdeyiz de. Bugün büyük beden defileleri var, bugün her renkten, her yerden insanlar fotomodel. Ben 2000 yılında bir down sendromlu kız görmedim defilelerde, ya da işte albino mankenler, vitiligolu kızlar, fiziksel engelli kişiler vs vs vs şimdi var, iyi ki var ve bu algılar yıkılacak, bu zulüm çağı geçecek diyorum.

Erkeklerin kafasındaki saçma güzellik kalıplarını kırabilecek tek şey, kendimize olan güvenimiz.
Bunu bir anlasalar çok daha güzel olacak.

Şimdi, belim bilmem kaç cm olmuş bilmiyorum bile, o yaşımın üstüne 16-17 yaş daha aldım... O zamandan daha çok iltifat alırım/almasam da umurum değil. Çünkü o zamandan daha özgüvenliyim.

Son düzenleme:
Maddi durumun çok kötü değil ama öğrenciyim hala kendi paramı kazanmıyorum. Duymamıştım yaktirmayi araştiracagim
benimde kilo alıp vermekten kaynaklı bi sürü çatlağım var evlenmeden önce çok takıyordum etek giymiyordum falan evlendim eşimin dikkatini bile çekmedi baktım millet yazın tiril tiril etek elbise giyiyor ben giyemiyom sonra bi anda kırdım zinciri ve giydim şimdi soran oluyo aaa çatlağın varmış diye evet diyom geçiyom eskiden olsa üzülürdüm sevdiğim kıyafeti giyemezdim şimdi sevdiğim kıyafeti giyiyorum mutluyum insanların dedikleri etkilemiyor beni

Bir kadin kendini cirkin buluyorsa bence gercekten cirkindir cunku kadinlarin, kendilerini olduklarindan daha guzel bulma egilimi var. Kolay kolay ben cirkinim demez kadinlar. O yuzden post sahibine eminim guzelsindir vs. Diye bos avuntular vermeyin bence. Cirkin olabilirsin, cirkinligin bir caresi yok maalesef ama yeterli bakim ve guzel bir vucutla bunu biraz kamufle edebilirsin. Oturup kendine acimanin sana bir faydasi olmayacak. Bir an once harekete gecmen lazim.

Güzelliğin görecesinden girecektim, vazgeçtim... "İnsanların güzellik algısı komple bozuldu zaten işin orası da var şeapma Gangsta" dedim.

Bir insanın en güzel yanı, özgüvenli duruşu ve sağlıklı olduğu günleridir, gerisi boş.
Bugün saçınız seyrekse ne olmuş? 27 yaşında mıydım neydim, saçlarım elime sapır sapır gelmeye başladığında, ağır stresten saçkıran olmuşum ve enseme kortizon iğnesi yapmaktan söz ediyorlardı en son :) O da kesin çözüm değildi he, komple kel kalma durumum vardı ve saçların geri gelip gelmeyeceği de muamma. O durumda bile "Peruk takarım kız ne güzel peruklar yapmış adamlar" dedim. Var olduğunu düşündüğünüz bir güzelliği kaybediyor olsanız ne olacaktı peki? Siz sadece yok zannettiğinize üzülüyorsunuz.

Komşular yüzümü görünce "Maşaaaallaaaahhh ay parçası ayyy parçası kız nazar duası okuyun" derlerdi, hee hakket ay parçası olduydu 3 seneye kadar, akne sorunları başlayınca, krater gibin suratla :KK70:
En sevdiğim yerim (Yüzüm) en nefret ettiğim yerim haline geldi. Sonra umursamamayı öğrendim, geçti. Bu kadar basit.

Kilom dersen, anoreksik oldum bak o da ayrı bir hikaye :KK70:
Bizim dönem sıfır beden, heroin chick modası vardı, ben balık etliyim filan bildiğin kıvrımlı bir ergenim.
İlk sevgilimin kankeytosu "Napıyon bu ayıyla" demiş, kendisi sanki Sindirella, baksan o da bir sevimli ayıcık adeta :KK70:
Sonra işte blumia, sonrasında anoreksiya... Değdi mi millet için 48 kiloya düşüp tırnaklarımın kırıldığını izlemeye? (175 boyu da ilave edeyim de zayıflığı düşünün)
Kendimi fark ettiğimde göz çukurlarımı görebiliyordum.

Daha anlatayım mı balım?
Başkalarının güzellik anlayışına göre yaşarsan, Nasreddin Hoca ile oğlunun eşekle köyden geçtiği fıkrasına dönersin.
Özgüven biraz.

Hayatımda isteyeceğim bir arkadaşsın... :KK9::KK9:
Son zamanlarda motive edici ve hakikaten hayatının parçalarını anlatıcı yorumlarına denk geliyorum, çok taktir ediyorum...

Konu sahibesi N Nnnothinggg
üzme tatlı canını.

Bende ilkokul-ortaokul evrelerinde erkek gibi bir kızdım.
Erkekler ile takılır sokakta oynardım ve dövmediğim erkek yoktu.
Düşün bu alt yapıyı...

Sonra lise dönemini tahmin et.
Erkeksi, güzellikten habersiz, canı istemedimi saçını taramayan, uyumsuz giyinen bir tip.
Ancak 25'li yaşlarda kendimin farkına varıpta "aaa kadın diye birşey varmış bu evrende" mantığı oluştu.
daha düzgün giyim, daha iyi iş hayatı seçimleri, daha düzgün kararlar, aklı başında özgüvenli bir yaşam.
27 yaşımda kocam ile tanıştım, bana hiç bir zaman dış görünüşüm ile yaklaşmadı, benim de onunla evlenmeyi seçmemin en büyük temellerinden biri budur.
Hiç bir zaman ideal formda olamadım, balık etli geldim balık etli gidicem.
Ama uğraşmadım da, rejim yaptım olmadı, kilo vermeye çalıştım ve en fazla hep verebildiğim kilo 2-3 kilo olmuştur.
Bu arada boyum 1,60 - sen yine benden uzunsun.

Saçlarım çok seyrek - peruk hakkında konu bile açtım o derece.
Ama kendimce yöntemler geliştiriyorum kendimi daha iyi hissetmek adına.
Dışardan görüntüm değil, kendim için yapıyorum bunları başkası beğensin beğenmesin umrum değil...

Bunlar kafaya takılacak şeyler değil.
Bana sorsan ben 45 kilo - 1,70 boyunda, 25 yaşında bir kadınım, içim o.
Dışardan ne olduğunun da önemi yok.

Benim başarım 2 çocuğum, güzel mesleğim ve ayakta durabilme kabiliyetim (mecazi anlamda).
Kimseye de muhtaç olmayışım (Allah etmesin inşallah).

Senin de başarman gereken bunlar.
Güzel bir kariyer edinmek, güzel bir çevre edinmek, inan doğru insan da bu şekilde karşına çıkacaktır zaten.

Bir kadin kendini cirkin buluyorsa bence gercekten cirkindir cunku kadinlarin, kendilerini olduklarindan daha guzel bulma egilimi var. Kolay kolay ben cirkinim demez kadinlar. O yuzden post sahibine eminim guzelsindir vs. Diye bos avuntular vermeyin bence. Cirkin olabilirsin, cirkinligin bir caresi yok maalesef ama yeterli bakim ve guzel bir vucutla bunu biraz kamufle edebilirsin. Oturup kendine acimanin sana bir faydasi olmayacak. Bir an once harekete gecmen lazim.
Gerçekci yorumun için teşekkür ederim

sanki dert değilmiş gibi görünüyor olabilir ama dert çok büyük bir dert hayatımın her alanında etkiliyor. Sevdiğim insanlar hiç beni sevmedi şimdiye kadar. Bir yerde yemek yerken bile garson güzel kızlara daha kibar davranırken bana farklı davranıyor kız değilmişim gibi. Dişilik nedir bilmem. Hiç biri gözüme bakıp seni seviyorum demedi. Saçlarımı okşamadı. Ortaokulda lisede üni dede böyle. Ortaokulda yemiş yemiş sıçamamış dedi biri bana. Çok iri bir kızım kilo vermekle olacak bir şey değil yapım böyle kilo vermekte zorluk yasarım hep. Saçlarım seyrek, hep o güzel saclı kızlara bakarken içim sızlar. Yaşım 22 okuduğunuz için teşekkür ederim
Peki doktora gittiniz mi? Bir rahatsızlığınız olabilir PKO vb gibi

1.73 ün neresi iri Allah aşkına 1.80 falan sandım bende hem banada derlerdi irisin diye kemiklerin iri diye zayıflık olmaz sana diye kemik iriliği dedikleride omuzlarım geniş sonra ben bi zayıfladım millet şok bana öyle diyenler sonra fiziğim için Victoria secret meleği gibisin demeye başladılar yani biraz geniş omuz olunca hemen irisin diyolar sende bi zayıfla o zaman irimisin değilmisin belli olur
Merak edip ölçtüm şimdi 175misim

Çirkin olabilirsin her insan güzel değildir zaten ama her insanın kendine özgü bi güzelliği vardır eminim seninde vardır biraz özgüvenli ol lütfen kendini kapatma bu şekilde

Dermatolog değil kadın doğum uzmanının yumurtalıklarınıza bakması gerekiyor ya da tsh ölçtürdünüz mü hiç? PKO saç dökülmesi, sivilce ve kilo artışı/verememe gibi sorunlara yol açabilir. Hipotiroidi de benzer belirtilere sahip. Adetleriniz düzenli midir mesela?

Dermatolog değil kadın doğum uzmanının yumurtalıklarınıza bakması gerekiyor ya da tsh ölçtürdünüz mü hiç? PKO saç dökülmesi, sivilce ve kilo artışı/verememe gibi sorunlara yol açabilir. Hipotiroidi de benzer belirtilere sahip. Adetleriniz düzenli midir mesela?
Adetlerimi dikkatli takip etmiyorum ama düzenli gibi. Dikkat edeceğim bundan sonra

Guzellik erkekler icin bakim demek.susluysen makyajli sacin fonli kiyafetinde iyiyse guzelsin.yuzunu cirkin saniyorsan makyaj yapmasini bilmiuorsun demektir.bende makyajsiz cok cirkin bulurm kendimi ama susleniyim sacimi makyajimi yapiyim cok begenorim:KK48:

Aynen katılıyorum
Giyim parfüm makyaj saç baş iyice bir fizik = güzellik
Çok da büyütmeye gerek yok

Ne güzel işte.. Kendini geliştirmek için harika bir sebep.. Burada sana “ayy kesin çok güzelsindir bebeğim” diye methiyeler düzmek istemiyorum.

Madem güzelliğinle fark edilemiyorsun, sen de fark edilebileceğin başka meziyetlerini çıkar gün yüzüne. Dünyanın en başarılı, en hırslı kadınları nedense çok çirkin! Ama herkes onlara bayılıyor çünkü çalışkanlar, çünkü hırslılar, idealist ve zekiler.

Merak etme güzellik geçici. Şu anda dünya güzeli görüp imrendiğin kadınların tümü yaşlanıp kırış kırış olacak. O zaman geriye gerçekten önemli olan özellikler kalacak. Örneğin karakter!

Anlatsam cidden daha çok var, aklıma gelir bazen "Benim kendime verdiğim zararı, kimse verememiş ya" derim hani "Kendi kendine ettiğin adem, bir araya gelse edemez cümle alem" misali... Ne zaman ki umursamamayı, "Her halimle güzelim" demeyi öğrendim, hah benden güzeli yok.

Sağlık için kilo verilmesi gerekiyorsa verilmeli zaten, burada anlatılan saç dökülmesi, bu yaşa bu kilo bir sağlık sıkıntısının belirtisi işin o kısmı ayrı, ama asla çirkinlik belirtisi değil. Benim sevmediğim insan dünya güzeli olsun karşımda otursun ay nasıl çirkin görünür gözüme anlatamam, gelsin isterse toplumca "Çirkin" görülen fiziksel hatlarda biri karşımda olsun, sevdiğim biriyse ondan güzeli yok bu kadar.

Mesela o kankeyto olayını şimdi görebiliyorum; çirkin bir kız değildim kesinlikle bakımsız değildim çünkü, o zamanın modasına(!) göre kiloluydum ama 175 boya 60 kiloydum, bel ölçüm 60 idi hatırlarım (Bu bile kalıp işte), orantılıydım. (Anoreksiya yolculuğumda çünkü kendimi mezura ile ölçüp duruyordum ve bel ölçüm 55e filan inmişti) Ama o kız, benim sevgili olduğum kişiyi seviyormuş. Eh ona göre ben ayının ayısıyım işte :))) Çünkü beni sevmiyor kız ve o da ergen yani kendince haklı, beni, emek verdiği birini elinden almışım gibi görüyor kendi kafasınca. Ben saf da, kendimi sevgilimin arkadaşlarına da sevdirmeye çalışıyorum tabi. 14 yaşındayım, o da bir ayrı ergen kafası. :))
Ölümden döndüm ya, annemler filan perişan olduydu, bir laf... Sadece bir söz. Kimin sözü hem de? Tipi cinsi belli değil aptal bir ergenin sözüne :))

22 yaşında, bu kızcağızın da zannetmiyorum kendini tasvir ettiği kadar çirkin(!) olduğunu ki bu tasvirler de çözümsüz şeyler değil. Bugün her şey, güzelliğin her sırrı önümüze serili... Makyajından, doğru sporuna, doğru beslenmesinden estetik operasyonlarına, çeşitli kozmetik ürünlerden kuaför hilelerine kadar her şey mümkün ve beden olumlamanın, "Kendini olduğu gibi sev" çağrılarının tam ortasında bir yerdeyiz de. Bugün büyük beden defileleri var, bugün her renkten, her yerden insanlar fotomodel. Ben 2000 yılında bir down sendromlu kız görmedim defilelerde, ya da işte albino mankenler, vitiligolu kızlar, fiziksel engelli kişiler vs vs vs şimdi var, iyi ki var ve bu algılar yıkılacak, bu zulüm çağı geçecek diyorum.

Erkeklerin kafasındaki saçma güzellik kalıplarını kırabilecek tek şey, kendimize olan güvenimiz.
Bunu bir anlasalar çok daha güzel olacak.

Şimdi, belim bilmem kaç cm olmuş bilmiyorum bile, o yaşımın üstüne 16-17 yaş daha aldım... O zamandan daha çok iltifat alırım/almasam da umurum değil. Çünkü o zamandan daha özgüvenliyim.
Nekadar güzel bir duruşunuz var.Kendine özgüveni olan bayanlara ayrı bir saygım hayranlığım var.Yasadigimiz seylerden tecrübeler edinerek geriye bakmadan pişman olmadan yaşamak en doğrusu.Ne zor şeyler yasamıssinız.Ben de size yakin seyler yasadigm icin cok iyi anliyorum.Kotu insanlar nasıl da hayatımızı etkiliyor.Ama bir yandan da bizi güçlendiriyor.Simdi hayat felsefem sagligim yerinde kendimi guzel buluyorum kim ne derse desin.:)Eminim siz deçok da güzel bir bayansiniz.Herzaman böyle çok güçlü ve mutlu olun Insallah:KK200:

Adetlerimi dikkatli takip etmiyorum ama düzenli gibi. Dikkat edeceğim bundan sonra
Bak bir de şu var; Latin kadınları aslında çok da mükemmel fiziklere ve yüz güzelliklerine sahip değillerdir ama girdikleri ortamda ışıldarlar, kendilerine has bir güzellik ve çekicilikleri vardır. Neden biliyor musunuz? Çünkü kendileriyle barışık, öz güvenli ve güler yüzlüdürler. Bakımlı olmanın yanında pozitif ve mutlu olmak da kadını daha güzel yapar

Güzelim Seni hak ettigin gibi seven biri cikacak karsina sen kendinden emin ol. Dis görünüs hersey degil seni seven seni sen oldugun icin sevsin ki ömür boyu sürsün :) sen kafani takma hicbirseye. Dis güzellik gecicidir ic güzellik ömürlük :KK19:

En önemli şey hep dış görünüş gibi gözüksede
Bence insanları etkileyen aura
Önce sen kendini sev
Bakımlı ol
Kendini geliştir
Dış görünüşüne gelecek adam gelmesin zaten
Sonra okuyoruz hamile karısına kilo aldı diye söylenen hödükleri
Elbet değer veren biri karşına çıkar
Dert etme

Back
X