Çok çirkinim

.ne güzel bir insansınız..

Ben seni çok iyi anliyorum .Bende yillardir çirkinlikten cekiyorum.
Benim burnum çok büyük ve kemerli ,ayni Barbara Streisand gibi ,kaşim kirpiğim yok gibi ,gözlerim küçük ve cildimle binlerce leke ve yara izleri .
Annem de malesef sürekli beni hep ezerdi .
Okuldada aynisini yaşadim ,alay gicilirdim ittilirdim tek kalirdim. Hic arkadaşim olmadi sayilir ,sadece mecburi konuşmalar.

Özgüvensiz oldum ezik oldum depresyona girdim ve sosyal fobiye yakalandim .
Neyin uğruna?Sirf acicik olsa güzel değilim diye .
Birgün çarşida kendimi camakanda gördüm ,
Tüüh sende cirkinsin,dedim kendime .
Oysaki yüzümü görmemiştim bile .
Benim kiyafetlerim giyinimim cirkindi ,gercekten .
Benden ne olacak sanki, diyerek üstüme başima özen göstermiyordum.
Ne bulursam giyerdim ,uydumu oldumu diye bakmadan,sacimi bazen taramadan lastikle bağlardim ,bazen ayağimda terliklerle cikardim.
Farkettim ki kiyafetlerin uyumlu güzel olduģunda baya güzel görünüyorsun .

Demek istediğim biraz sende kendinle cabalamilisin.
Işten cikmişsin ,en büyük hata çünkü kendini değiştirmek için nasil para bulacaksin .
Tekrar calişmaya başla kendine güzel kiyafetler al ,kuaföre git bakim yaptir ve hergün aynanin karşisinda kendine :
"Şükürler olsun Allahim beni böyle yarattiğin için .Iç güzelliğim dişima vuruyor .
Ben kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve seviyorum "diye konuş .
Ilk başlarda icinde bir direnc olur aptalca hatta tabiki inandirici gelmez ,olsun .
Iç sesini dinlemeden positif olumlamalar yap.
Çünkü bizim beynimiz pc gibi çalişiyor ,
Sen çirkinim yazarsan oda sana çirkinlikle herşeyi arar bulur .
Internetten araştir cekim yasasi ve positif olumlama.Ama sonucu 1,2 günde bekleme en az 1 ay hergün uygula .
Birde şu kurban halinden cik ,fark ettimki
Cirkinim herkes beni dişliyor diyerek hayattin zorluklarindan kaciyorsun .
Elin kolun tutuyor beynin calişiyor Allaha şükür ,kalk ayağa ,kim yapacak .

Lütfen bana özelden bir resmini atar mısın? Sonra konuşalım

Selam, çok uzun yazacağım.
Sırf sana bunları yazmak içim girdim siteye, dışardan tüm yazdıklarını okuyarak.
Öncelikle bazı konularda sana katılıyorum. Hep söylerim, “insanlar dış görüntüsünü beğenmediği birinin içini merak etmez” . Sana saygı göstermez. Hayatın her alanında böyle. Hastane acilinde bile, kötü kıyafetler ile gelen ve takım elbise ile gelen hastalar arasında ayrım yapıldığını gördü bu gözler.

Kendimden örnek vereceğim. Makyaj yapmadığım, saçımı şekillendirip güzel kıyafetler giymediğim sürece güzel biri değilim. Öyle günlerde özgüvenim de yerlerde oluyor. Bulunduğum ilde(küçük bir il) yaptığım işte çalışan tek kadın benim. Ve göz önünde olan bir işim var. Ve inan bana, bu işte bile çirkin göründüğüm zaman bazen küfür bile yiyebiliyorken, kendime çeki düzen verdiğimde olumlu tepkilerle karşılaşıyorum. Ve bakımlı ve güzel bir şekilde işe gittiğimde o gün çalışma potansiyelimde çok olumlu yönde farklılıklar oluyor. Daha az hata yapıyorum, ki fazla hata yapmamın sebebi de özgüvensizlik oluyor.

Şimdi, eğer ben senin gibi ben güzel olmak için makyaj ve estetik yaptırmak zorunda mıyım? Niye herkes doğal güzelken ben insanlar tarafından kabul görmek için çabalamam gerekiyor diye düşündüğüm sürece saygı göremem.
Maalesef insanlar böyle.
Bunu değiştiremeyeceğim için kendi fiziksel özelliklerimde değişiklik/oynamalar yapmak zorundayım.
Ben bunu kabul ettim, neden çirkinim diye düşünmek yerine nasıl daha güzel görünebilirim diye düşünüyorum artık.
Örneğin fiziki özelliklerim (boy kilo) sana yakın, yüzümde estetik yaptırmam gerektiğini düşündüğüm yerler de var. Mesela 7 ay sivilce tedavisi gördüm, kist gibiydiler, yastığa yatamazdım. İzler vardı. Ben eğer neden ilaç kullanmak zorundayım deseydim hala olacaktı ve gerçekten çok kötüydü.

Diyeceğim o ki, bahanelerin arkasına saklanma, sana daha iyi hissettirebilecek şeylere “ neden ” diye sorma.
O kadar çok yazacaklarım var ki, senin bunların okuman için değil de harekete geçmen için yazılan yaşanmışlıklar olduğunu kabul edeceğini bilsem üşenmem yazarım..

Son düzenleme:

Abla imaj maker ım olur musun bu indirim de 2000 e yakın alışveriş yaptım hala giyecek kıyafetim yok

Yazdıklarınızı okudukça enerjim, ruhum çekildi, oturduğum yerde psikolojim bozuldu. Benimkini bu kadar bozduysanız kendinize neler ediyorsunuz kim bilir...

O kadar kişi öneri vermiş, anlatmış; geldiğiniz nokta "uzun boylu yakışıklı erkek nasıl bulunur" mu?
Uzun boylu, yakışıklı erkek nedir ayrıca? Şunu söylemeniz bile size dayatılan güzellik standartlarının esiri olduğunuzu gösteriyor.
Bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece mutlu olamazsınız. Bunun için de profesyonel destek almanız lazım.
Aldığınızı söylüyorsunuz ama psikiyatristin size koyduğu teşhisten bile bihabersiniz. O da ilginç ya neyse...

Not: Mesajların sağ alt köşesindeki cevapla butonuna basarsanız cevap vermek istediğiniz kişinin mesajını alıntılayabilirsiniz.
19 sayfa boyunca kimse söylememiş sanırım. Kimsede enerji kalmamış demek ki.

İkinci paragraf tam olarak ben

Benimde ergenlik dönemim sivilce ve kilolarla geçti. Maddi durumumuz çok kötüydü sınav parası bile zor alırdım babamdan. Yemek molalarında evden götürdüğüm ekmek arasını yerdim ben. Lisedeyken 2 çeşit kıyafetim vardı annem birini yıkayınca diğerini öbürünü yıkayınca da diğerini giyerdim. Arkadaşlar bir yere gitmekmistediğinde ben gitmek istemezdim anlarlardı sebebini ama yakın arkadaşım zorla götürür üstelik yediğimi içtiğimide öderdi çok utanırdım. Lise yıllarında hiçbir erkeğin bana baktığını görmedim. Sevgilim olmamıştı hiç çünkü kendimi çirkin buluyodum. Bazı gereksizler benlede dalga geçerlerdi. Ama ben kusurlarımı düzeltebileceğimi biliyodum. Sadece biraz maddiyat gerekiyodu. Yani bir gün güzelleşeceğime inandım. Okuldayken bakım dergileri vardı gazetenin yanında her hafta çıkardı 50 kuruş her hafta almaya çalıştım ordan da biraz bilgiler edindim. Sonra liseden mezun olduğumda ablamın yanına bir fabrikaya paketleme elemanı olarak girdim asgari ücrete. Cildimi sık sık temizledim. Sivilce yapan yiyeceklerden uzak durdum kilo vermek içinde az yemeye çalıştım derken cildim düzeldi. Fabrikada işim hareketliydi yediklerime dikkat ede ede birazda zayıfladım sonra da maaşımla kendime yavaş yavaş kıyafetler almaya başladım. Zayıfladıkçada zayıfladım çok güzel giyinmeye başladım kuaföre gittim saçlarım şekle girdi. Çok hafif makyaj yapmaya başladım. Özellikle kaşlarım berbattı onları düzenli olarak kuaförde bi şekle soktum. Kişisel temizliğime çok dikkat ettim. Ve çevremde beğenilmeye başladım böylece bana bi özgüven geldi varya anlatamam. Üstelik iş yerimde çok güzel arkadaşlıklar edindim. Bir gruptuk her maaş zamanı bi yerlere gezmeye gittik. Öyle öyle şuan çok iyiyim. Kendimi üzdüğüm o zamanlara üzülüyorum şimdi ne gereksizmiş diyorum. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Ama şimdi zaman çok değişti artık herşeye çözüm var. O yüzden sana tavsiyem kulaklarını bir süre herkese tıka ve gelecek planları yap. Resmini görmediğim için birşey diyemeyeceğim ama aklıma gelenler bunlar:

*sivilceler için cilt bakımı
*Kaşlara microblaidingle güzel bir şekil
*Gözlere ipek kirpik lens ve gözaltı torbaları için estetik operasyon
*burna estetikle güzel bir şekil
*dudaklara dolgu
*dişlere diş teli, implant vs
*çene yamuksa yamuk çene ameliyatı (nette örnek resimler var bakmanı öneririm çok güzel sonuçlar var)
*saçlara uzun kaynak, postiş vs ve saç boyama
*bronz bir ten
*spor salonunda sıkı bir vücut
*güzel ve uygun bir stilde giysiler

Evet biliyorum bunlar için çok para lazım ama bunların hepsini bir anda yapmak zorunda değilsin. Önceliğin maaşı ne olursa olsun tutunabileceğin bir iş olmalı. İnsanlar sana ne derse desin umursamamaya çalış içinden bu sözleri size bir gün yediricem de. Değişeceğine inan ama kimseye anlatma. İlk önceliğin burun operasyonu olsun ki nette ünlülerin estetiksiz hallrerine bakıldığında güzelleşmelerindeki en büyük etkenin geçirdikleri burun operasyonu olduğunu gördüm. Aklıma yine birşeyler gelirse yazarım. Bu arada ben cilt bakımı, makyaj, kuaförlük ve microblaiding eğitimi aldım. Sormak istediğin birşey olursa bana mesaj yazabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım.

Çok teşekkür ederim çok güzel şeyler atmışsınız hepsine baktım ve bu tarz giyinmeye çalışacağım. Ara sıra bu konularda tüyo isteyebilirim yardımcı olur musunuz bana?

Hayatta insanları güzel çirkin diye ayırmam ama bir gün yakın çevreme biri dahil oldu, belki de zorla samimi olmaya zorlandığım için o gözle baktım, hoşlanmıyordum çünkü. Allah affetsin, çok çirkin buldum. Özür dileyerek söylüyorum, güzel denilebilecek hiçbir yeri yoktu kızın. Tanıdıkça kızı sevmeye başladım.
ve inanmayacaksın ama o kızdaki özgüven bir mankende yoktur sanıyorum . Bir kere inanılmaz bakımlı, tepeden tırnağa bakım yani. Her şeyine inanılmaz özeniyor. Ben uzun boylu, düzgün fizikli bir insanım ama benim giyemediğim kıyafetleri kendine öyle bir yakıştırıp giyiyor ki inanmak mümkün değil. Takısı, topuklu ayakkabısı,kıyafeti , makyajı ojesi her daim bir bütün.
Ailenin tamamı ilk zamanlarda kızın çirkin olduğunu düşünürken şu an herkes çok beğeniyor. Kimsenin gözünde o imaj kalmadı.
Çünkü kesinlikle insan kendisine ne kadar değer verirse çevreden de o kadar değer görüyor. O kızın en büyük artısı gerçekten ama gerçekten kendisini seviyor olması. Yani işe her zaman kendimizi sevmekten başlamalıyız.
Dip not: Bahsettiğim kişi manken ölçülerinde dünya yakışıklısı bir adamla evlendi, ve de eşinden prenses muamelesi görüyor.

Bence siz çirkin değilsiniz size böyle baktıkları için çevrenizdeki insanlar çirkin ve sizde böyle kompleks yapmışsınız çevrenizi değiştirin ben kimseye çirkin diyemiyorum mesela herkeste bir güzellik görürüm boşverin böyle arkadaşlarınız olmayıversin onlardan arkadaş olmaz olsa da zaten faydasından çok zararı olur

17-19 yaş arası gitmiştim. Dediğim gibi gider ilaç alır kullanırdım sadece. Neden sormadım bilmiyorum doktorda hiç söylemedi zaten 10 dk girer çıkardım. O anlara dair pek bir şey hatırlamıyorum. Sanki bana dayatılanlara uyarsam kabul edilip mutlu olacakmış gibi hissediyorum. Evet yanlış ama toplum buna zorluyor.

O abladan formül alabilir miyiz kendini nasıl bu kadar seviyormuş:)) 30 umda içim geçti. Neyse kalkayımda öne süreyim

Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır.

Ben ince dudaklı birinin cirkin oldugunu söylemedmki. Mesela nerenizi begenmiyosunuz diye sordum snrada örnek verdim burnunuzumu dudaginizimi diye

Erkek arkadaş hadi neyse çok vasat biri olabilir dedim de kız arkadaşim da yok deyince o zaman sorun sizin düşünce yapinizda olabilir mi diye düşündüm?
Hiç bir arkadaşımı guzelligine göre katogorilestirmedim ya da bu çok güzel biri değil arkadaşım olamaz demedim.
Bana göre titizlik şart değil ama temiz olması yeter mesela kıstas olarak.
Karakter olarak özü sözü bir olsun herşeye burnunu sokmasin kâfi.

insanlar sana genellikle şunu al bunu giy şunu tak bu ameliyatları ol falan demişler.. Aklıma lisedeki çaresizliğim geldi çok çirkindim bakımszdım ve bu psikoloji yüzünden çook çirkin bir çocuktan hoşlanıordum herkese de söylüordum yani bakın ben de çirkinim o da çirkin o yüzden aşık olmamı birini sevebilme durumumu yargılamayın mesajı vermeye çalışıyordum galiba. senin gibi kabuğuma çekilmedm çareler aradım çoğu zaman rezil oldum mahcup oldm çıktığım tüm yollardan geri döndüm. ama hep bi çaba içerisindeydim. param da yoktu güzelleşmek için ama nerden bulduysam böyle çamur kıvamında ama bembeyaz bir fondöten bulmuştum . çünkü beyazlar güzel olur kafasındaydm. hergün sürüp dersanye giderdim boynum kara yüzüm hayalet gibi ve pütür pütür. ne kadar ısrar ettilerse vazgeçmedm çirkinim de bar beyaz olayım diodum. şimdi biri bana o günkü bir resmimi atsa utancımdan elim ayağım titrer çünkü haturladkça bile bir garip oluyorum. ama kendimi takdir de ediyorum vazgeçmediğim için 1 sene dalga geçtiler uzaktan işaret edip güldüler güzel kızlara beni gösterip aynı buna benziosun die aşağılayıcı şakalar yaptılar ama herşey benim fondötenim bitene kadardı. bitti ve bir kaç ton koyusunu aldım yine pes etmeden makyaj yaptım en azndan kendimi iyi hissettikçe modum değişti tavrım değişti yaklaşımım değişti. ama şunun farkındayım ki bazen ekmek alcak 1 lirası olmuyor insanın bu kadar atıp tutuyoruz ama belki alacak gücün yoktur. bunu çok yürekten söylüyorum bana özelden yazmak istersen elmden geldikçe yardımcı olup en azndan makyaj malzemeleri alıp kargolamak isterm sana. mutlu olmak iyidir ruhunu iyileştirmen için başlangıç olarak

Yüzünüzü bilmem ama kalbiniz çok güzel...

Bunlar hep sosyal medya etkileri...
Ordaki kusursuz botoks ve estetikli fotoğrafları gördükten sonra kendini sorguluyor insan.
Çirkinim diyip hayıflanmak yerine güzel taraflarınızı keşfedin.
Özgüven kazanmalısınız önce.
Okadar güzel diyebileceğimiz kadınlar görüyorum özgüvensizlikleri yürüyüşünden dahi belli olan.
Okadar güzel değil dediğimiz kadınlar görüyorum ki özgüvenin güzelliğinden herseyi güzel karizmatik geliyor insana.
Başarı ve zeka bile insana çekici ve güzel geliyor bazen.
Göreceli olan güzellik algısı için kendinizi bu kadar yıpratıyor olmanız üzücü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…