- 21 Nisan 2018
- 8.231
- 30.286
- 548
- 36
- Konu Sahibi Kalenderender
-
Küçük bir ev tutun,krasını ödeyinBizim kendi borclarimiz var daha. Fazla paramiz yok yani. Esim vermek isterse kredi cekmemiz gerekecek ama esim vermeyi dusunmuyor. Para disinda ne yapilabilir acaba. Gercekten sokakta kaliyorsa ne yapilabilir.
Esiniz ne dusunuyor?Surekli mesaj atiyormus. Cok uzuldum ya. Birsey yapmiyor zaten esim ama adam duygu somurusu yapiyor. Bankta yatarken fotograf cekip gonderiyormus. Ne dusunecegimi sasirdim gercekten.
100 bin tl kredi faizi ve taksidi ödemek yerine ev tutup kirasını ödeyin. 100 bin tl ev mi var bu devirde.Bizim kendi borclarimiz var daha. Fazla paramiz yok yani. Esim vermek isterse kredi cekmemiz gerekecek ama esim vermeyi dusunmuyor. Para disinda ne yapilabilir acaba. Gercekten sokakta kaliyorsa ne yapilabilir.
Kirası uygun bir semtten ev kiralayin. Diğer kardeşlerle konuşun kirayı ortak odeyin. Babaya söyleyin girsin. Mutfak elektrik parasını vs o çıkarsın .
Mesela oturduğum semtte 500 TL'ye kiralık ev bulunabilir. Kaç kardeşler, bu kirayi odemeyi kabul etmezler mi? Hepiniz evinizden bir iki eşya yardımı yaparsınız gerisi Allah kerim
Niye yüz bin veriyor bence eşiniz haklı sizde gereksiz vicdan yapmışsınız. Babası para isteyeceğine beni annenizle baristirin evime döneyim desin. Gitsin kendi evine karısıyla orta yolu bulsun. Eşinize baskı yapmayın bence bu konuda babasını sizden daha iyi tanıyordur eminim kiHicbir isi yok geliri yok. Hazir para yemis hep esimin anlattigi. Kredi cekip veriyim ama kurtulamam elini verir kolumu alamam diyor esim. Eli ayagi tutuyor yillardir calismiyor evde bos bos oturuyordu. Esim para verme taraftari degil. Babasini eve almayi da asla kabul etmez. Ne olcak bilmiyorum.
Kısa sürede olsa evinize alın. Yakınlarınızda tek oda bi ev kiralayın.arada temizliğini falan yapın.yada bi kuruma gönderip aylik para ödeyin.bu sizin vicdanınızı rahatlatmak adına öneriler.geçicide olsa yanınıza alın ama.uyku uyuyamazsınız siz yoksaArkadaslar kusura bakmayin iki gundur surekli konu aciyorum ama vicdanim cok rahatsiz.
Esimin annesi babasini evden atti. Bosanma dilekcesi verdi. Adamin geliri yok. Ikisi de suclu. Babasinin esime kardeslerine hicbir hayri dokunmamis bugune kadar. Destek olmayi birakin kostek olmus hep. Esime kucukken siddet uyguladigi da olmus. Karsisina gecip sohbet icin iki cumle kurdugunda ucuncude kavga cikaran birisi. Esimin zerre sevgisi yok babasina karsi. Yasadiklari karsisinda hissizlesmis.
Simdi sorun babasi surekli esimi ariyormus. Battaniyeyle sokakta yatiyormus fotograf gonderiyormus. Esimden para istiyor. 100 bin. Annesi aklina dusurmus onu da. Ev alalim sana diye. O da oglundan istiyor.
Herkes kapatti kulaklarini ama benim vucdanim sizliyor. Ne yapilmali. Allah askina bi fikir verin. Nereye varacak bu olay. Kimse birsey yapmiyor.
Ev istemekten vazgecmis. Esimle konustum parayi nakit istiyormus ev iatemiyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?