- 27 Nisan 2012
- 15.841
- 19.117
- 498
- Konu Sahibi Kalenderender
-
hakkınızda hayırlısı olsun o zamanBizden baska para veren olmaz da biz de aylik o kadar veremeyiz asla. Esim de vermez aslinda aslinda ne hikmetse herkesin agzinda oglu verecek mecbur laflari dolasiyor. Ornek bir dava varmis. Baba dava acmis oglundan babaya nafaka baglanmis. Esinin evi maasi varken yani kvnin geliri varken sira ogluna gelir mi acaba? Bana kv kendini korumak icin bizi one suruyor gibi geliyor. Gecen gun beni aradi telefonda ne kadar parayla gecindigini soyledi. Tamam cok bir para degil ama hicbir gideri olmayan bir emekliye 2000 tl yetmez mi. Hicbir ekstra harcamasi yok. Ben yetinmeyi biliyorum ama babaniz yetinemez diye anlatti. Bu arada daha yeni evin icini yaptirdilar heryeri. Paralari olmasa nasil yaptirsinlar. Ben cok sikildim para pul mevzusundan.
Yok koyleri. Dort tane kardesi var kpnin istanbulda. Onlar da istemiyorlarmis guya. Istememek degil aslinda da madur gosterio bizden birseyler koparmaya calisiyor diyir esim. Biz ikimiz de memuruz esimle. Babasi yillarca dalga gecmis memurlukla esimin benim okudugum bolumle. Simdi de bizden para istiyor diye sinirleniyor.
Hayir asla vermem ama nasil kurtulacagiz bilmiyorum diyor. Ornek dava varmis baba ogluna dava acmis da oglundan babaya nafaka baglanmis. Annesi bunu anlatip duruyor. Acaba goz korkutup para vermemizi mi saglamaya calisiyorlar. Annesinin evi maasi varken sira ogluba gelir mi bilmiyorum. Annesi benim agzimi aradi yuz bulamayinca bizim yanimizdaymis gibi davrandi. Babayi sokaga atti ama kirakik satilik ev bakiyormus. Bana sen de bak hatta dedi. Uygunmus evler bakacakmisim. Ben de aramadim tekrar mevzu acilmasin diye. Esimden aliyorum haberleri. Annesi babasina akil veriyor. Esim neden aklina dusuruyorsun diye tepki verince annesi diyor ki ben vermiyorum oglum kardesleri akil veriyor zaten diye sucu baskasina atiyor. Adami evden atti ama telefonda gorusuyorlar cozum ariyorlar. Aklim almiyor artik.eşin para verme taraftarı mı?
Hayir asla vermem ama nasil kurtulacagiz bilmiyorum diyor. Ornek dava varmis baba ogluna dava acmis da oglundan babaya nafaka baglanmis. Annesi bunu anlatip duruyor. Acaba goz korkutup para vermemizi mi saglamaya calisiyorlar. Annesinin evi maasi varken sira ogluba gelir mi bilmiyorum. Annesi benim agzimi aradi yuz bulamayinca bizim yanimizdaymis gibi davrandi. Babayi sokaga atti ama kirakik satilik ev bakiyormus. Bana sen de bak hatta dedi. Uygunmus evler bakacakmisim. Ben de aramadim tekrar mevzu acilmasin diye. Esimden aliyorum haberleri. Annesi babasina akil veriyor. Esim neden aklina dusuruyorsun diye tepki verince annesi diyor ki ben vermiyorum oglum kardesleri akil veriyor zaten diye sucu baskasina atiyor. Adami evden atti ama telefonda gorusuyorlar cozum ariyorlar. Aklim almiyor artik.
Atti atti. Birbirlerinden hic hoslanmiyorlar zaten. Kv bunca yil cektim artik rahat edecegim diye atti ama bize musallat etti. Tamam adam iyi birisi degil ama kadina hic zoru yok yani ayni evi paylasiyorlar. Yemek beklemiyor nerdesin eve gel demiyor. Babasi bahane etti diyor ayrilik icin.adamı evden attığına emin misiniz? bu yolla para koparmaya çalışıyor olabilirler bence.
Bunun için sakın para çekmeyin. Gitsin çalışsın. Ne alaka ya kredi çekmek. Çok sinir oldum şu an. Varsa verin de yoksa bunun için kredi çekmeyin. O bitince nolacak. Ayrıca o adamın yine çar cur edeceği paranın sıkıntısını siz çekeceksiniz.Hicbir isi yok geliri yok. Hazir para yemis hep esimin anlattigi. Kredi cekip veriyim ama kurtulamam elini verir kolumu alamam diyor esim. Eli ayagi tutuyor yillardir calismiyor evde bos bos oturuyordu. Esim para verme taraftari degil. Babasini eve almayi da asla kabul etmez. Ne olcak bilmiyorum.
Parayi verebilmek icin kredi cekebiliriz ama esim hazir para yedigi icin asla vermek istemiyor. Iki gunde bitirir gelir hep boyle oldu diyor.
Sizlik bir durum yok. Önce eşten nafaka bağlanır, evlilik içinde alınan ev de paylaşılır. Kayınvalideye bunu söyleyin de boş boş uyanık geçinmesin. Eşiniz de para vermek istemiyormuş, dert etmeyin kendinize.Hayir asla vermem ama nasil kurtulacagiz bilmiyorum diyor. Ornek dava varmis baba ogluna dava acmis da oglundan babaya nafaka baglanmis. Annesi bunu anlatip duruyor. Acaba goz korkutup para vermemizi mi saglamaya calisiyorlar. Annesinin evi maasi varken sira ogluba gelir mi bilmiyorum. Annesi benim agzimi aradi yuz bulamayinca bizim yanimizdaymis gibi davrandi. Babayi sokaga atti ama kirakik satilik ev bakiyormus. Bana sen de bak hatta dedi. Uygunmus evler bakacakmisim. Ben de aramadim tekrar mevzu acilmasin diye. Esimden aliyorum haberleri. Annesi babasina akil veriyor. Esim neden aklina dusuruyorsun diye tepki verince annesi diyor ki ben vermiyorum oglum kardesleri akil veriyor zaten diye sucu baskasina atiyor. Adami evden atti ama telefonda gorusuyorlar cozum ariyorlar. Aklim almiyor artik.
Ev istemekten vazgecmis. Esimle konustum parayi nakit istiyormus ev iatemiyormus.
Kv ben korkuyorum odamin kapisini kilitleyip yatiyorum dedi kpden korkuyormus. Cocuklar asla barisamazsiniz diyorlar o yuzden.Dedikleri gibi adamın niyeti belli parayı alacak bitince tekrar size musallat olacak. Annesiyle konussun eşiniz bariştırsın yoksa sizin huzurunuz kaçacak gibi duruyor. Tamam anne babadır ama bazen onlar mı büyük biz mi büyük gibi davranıyoruz anlamıyorum. Kaç yaşında insanlar mantıklı davranın azıcık yahu.
Simdi ogrendim. Ev yeni yasadan once alindigi icin ve kvnin ustune oldugu icin bosanma durumunda paylasilmiyormus. Yani ev kvde kalacak kp hicbirsey almayacak. Kv buna guveniyormus anlasilan.Iyi de neden ev sadece kv nin oluyor ki ??
Satilsin parasini paylassinlar.
Maaşından nafaka kesilir ama.Simdi ogrendim. Ev yeni yasadan once alindigi icin ve kvnin ustune oldugu icin bosanma durumunda paylasilmiyormus. Yani ev kvde kalacak kp hicbirsey almayacak. Kv buna guveniyormus anlasilan.
Bakım evleri var ücretsiz oraya başvursunBizim kendi borclarimiz var daha. Fazla paramiz yok yani. Esim vermek isterse kredi cekmemiz gerekecek ama esim vermeyi dusunmuyor. Para disinda ne yapilabilir acaba. Gercekten sokakta kaliyorsa ne yapilabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?