- Konu Sahibi siyahvekirmizi
-
kalbinin sesini dinle
amınnn inş...Allahim insaAllah en yakin zamanda nasip eder sizede.
benim kalbim küt küt bebiş için atıyor bakalım olacak mıKalbim maalesef dakikasi dakikasini tutmuyor :)
Bir ara en sık kavga konumuzdu....kızlarım zaten tedaviyle oldu tüp bebek...bir daha tüp bebek deneyemem çünkü kendimle ilgili sağlık problemlerim var...kızların gebeliğinde bile felç ve ölüm riskim normal gebeye göre çok yüksekti..ben tüm bunları göze alıp tekrar istediğim zaman hep hevesimi kırdı sanki kendi doğuracak öyle oluncada bende herhelde otomatikmen istemiyora bağladım...maddi sıkıntımız da yok ama bilmiyorum hiç lafını ettirmiyor...
benim kalbim küt küt bebiş için atıyor bakalım olacak mı
Iyide siz onlari oyuncaklardan mahrum etmiyorsunuz ki. Konu yeni bir cani dünyaya getirmek. Yani bu sadece gönul/heves isi olmamali. Kizlar heycanli olabilir fakat bir bebegin bakimindan o kadar haberdar degiller. Istedigin kadar bebegin çok bakimi var oldugunu anlatabilirsin fakat ancak isin içinde olundugunda anlasiliyor bu.
Ben olsam yas farki/saglikli hamilelikten ziyade, tekrar o sorumlulugu almaktan korkardim. Bir 5-10 yil sonra kizlarin egitimi tamamlanmis, evli barkli olduklarinda, halen bir 5-10 yasindaki çoçuk ile ograsmak zorundasiniz. Tekrar ilkokuldan, liseden, üniversite asamalardan geçececeksiniz. Hani tam rahatlanacaginiz dönemde, yine mesgul olacaksiniz. Bunlar böyle kolay isler degil. Kizlar simdi hevesli olabilir fakat bebek dogduktan sonra gece gece agladiginda, hasta kaldiginda, siz onlara zaman ayiramayinca ayni hevesli kalacaklar mi?
Dedigim gibi, çoook iyi düsünün bu isi. Ve sadece kizlara bakarak degil, mantik süzgeçinizden geçirin bu fikiri. Artilarini,eksilerini çok iyi tartin çünkü hamile kaldiktan sonra artik bu isin geri dönüsü yok.
inşallah aminnnnn.bu ay deniyoruz bakalım.nolur bana dua et bi bebişim olsun anne olmak için can atıyorumAllahim sizede nasip eder insaAllah.
Merhaba arkadaslar ben 39 yasinda iki cocuk annesiyim büyük kizim 18 Kücük kizim 15 yasinda,bu zamana Kadar baska cocuk düsünmedim hatta kesinlikle istemedim ücüncü cocugu fakat kizlarim cok baski yapiyor kardes istiyoruz diye o Kadar israr ediyorlarki acaba onlara haksizlikmi yapiyorum ilerde pismanmi olurum diye son zamanlarda aklim karisti.Biz bu arada Almanyada yasiyoruz dün Kücük kizim geldi anne biliyormusun gazetede okudumki Almanyada artik kadinlar ilk cocuklarini 35 ten sonra yapiyorlarmis diyor,arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var gercekten bu yasta olucak ismi?
inşallah aminnnnn.bu ay deniyoruz bakalım.nolur bana dua et bi bebişim olsun anne olmak için can atıyorum
kızlar istiyor diye olmaz da siz ve eşiniz istiyorsanız neden olmasın? ruhen ve bedenen nasıl hissediyorsunuz kendinizi o önemli.. öyleyse istiyorsanız allah tez zamanda verir sağlıkla inşallah.. ama onlara haksızlık gibi düşünmeyin.. 2 kardeşler zaten.. hani tek çocuğunuz kardeş çok ister de anlarım.. siz de iki evlat büyütmüşsünüz.. kolay değil.. kendinizi de düşünün sadece çocukların isteğini değil..
Amin canım çok teşekkür ederim.Allah tüm isteyene versin.çocuk evin neşesi.hamile olduğumu düşününce bile gözlerim doluyor.öyle çok istiyorumki Allahım nasip eder inşallahCanim gercekten kalpten dua edicem Allah eli kolu saglikli hayirli bir evlat nasip etsin insaAllah.
Haklisinizheleki almanyada egitim üc yasinda basliyor birde ben cok evhamliyim bu yasta bile onlari gidecekleri yere götürüp getiriyorum her dakika konusuyorum. bende kizlara diyorum bir kac gün sonra bikarsiniz ilgilenmezsiniz bile asla bikmayiz diyorlar inanirmisiniz cocuk yapmiyorum diye gidip bu hafta iki tane kedi aldilar.
katılıyorumIyide, o çoçuga onlar bakmayacak zaten, siz bakacaksiniz. Yani onlar bikmasada, biksalar, siz ilk günden beri kizlariniza gösterdiginiz özeni, o mini bebegede göstermek zorundasiniz. Ayrica evhamli olmaniz, kizlarin pesinde kostarmaniz güzel birsey. Bende avrupda yasiyorum ve her annenin böyle olmadigini biliyorum.
Kedi almalari iyi oldu, hani bebek olsun ve ya olmasin. Bu sekilde sorumluluk almayi ögrenmis oluyor zira bir kedide bir candir. Yani öyle atilcak bir oyuncak degildir.
Bence en iyisi esiniz ile konusup bir kagit parçasi üzerine beraber artilari ve eksileri yazin ve öyle bir karara baglayin. Tekrar diyorum, sonuçta siz 9 ay o cani tasiyip, en az o çoçuk 30 yasina gelince rahatlamayacagini unutma(hos, benim annemde 30uma basmama ragmen halen rahat degildir) ama ne demek istedigimi anlamisindir.
Esim bu konuda hic yorum yapmiyor olsada olur olmasada gerci digerlerindede pek istekli degildi ama dogduktan sonra ikisiylede cok ilgilendi simdide cok düskün onlara, bana gelirsek bazen düsündügüm genc yasta yalniz kalicam ikiside evlenirse, maalesefki yalnizligi hiic sevmiyorum tek korkum bu.
Iyide, o çoçuga onlar bakmayacak zaten, siz bakacaksiniz. Yani onlar bikmasada, biksalar, siz ilk günden beri kizlariniza gösterdiginiz özeni, o mini bebegede göstermek zorundasiniz. Ayrica evhamli olmaniz, kizlarin pesinde kostarmaniz güzel birsey. Bende avrupda yasiyorum ve her annenin böyle olmadigini biliyorum.
Kedi almalari iyi oldu, hani bebek olsun ve ya olmasin. Bu sekilde sorumluluk almayi ögrenmis oluyor zira bir kedide bir candir. Yani öyle atilcak bir oyuncak degildir.
Bence en iyisi esiniz ile konusup bir kagit parçasi üzerine beraber artilari ve eksileri yazin ve öyle bir karara baglayin. Tekrar diyorum, sonuçta siz 9 ay o cani tasiyip, en az o çoçuk 30 yasina gelince rahatlamayacagini unutma(hos, benim annemde 30uma basmama ragmen halen rahat degildir) ama ne demek istedigimi anlamisindir.
eşiniz var niye yalnız olacaksınız.. kızlar damatlar torunlar :) torun bakacaksınız daha ooohooo... :)
şaka bi yana,
saygı duyuyorum tabi düşüncenize.. herşeyin hayırlısı olsun sizin için.. sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?