• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok gerildim kızlar bi fikir verin

Bu biraz "doğmamış bebeğe don biçmek" gibi olmuş, amiyane tabirle.

Siz niye hamile halinizle bunlara canınızı sıkıyorsunuz ki?
Rabbim hayırlısı ile önce bir kucağınıza almayı nasib etsin.
Ondan sonra oturup bunlar konuşulsun.

Haksız değilsiniz, bunu belirteyim.
Ben de olsam kızarım. Kimin çocuğunu alıp nereye götürüyorsun sen? diye tepkimi de veririm.
Ama bunları konuşmak için de, kendinizi germek için de çok erken.
Hiç strese sokmayın kendinizi.
Fakat eşinize ultimatomu da şimdiden verin derim...

Rabbim hayırlısıyla sağlıklı doğum nasib etsin inşallah...
Öyle yaptım umarım bu konu bi daha açılmaz, canı da kavga istiyosa ederim yani yavrum için.

Öyle yaptım umarım bu konu bi daha açılmaz, canı da kavga istiyosa ederim yani yavrum için.

Kavga etmenize bile gerek kalmayacak inanın bana.
Çocuk doğmadan önce yapılan bu tavırlar, çocuk doğduktan sonra çok değişiyor.
Benim de ilk bebeğim doğmadan kayınvalide ve kayınpeder ileri geri bir çok varsayım atıyordu ortaya.
Ne oldu? Kimse istediği gibi davranamadı tabii ki.
O işler öyle kolay değil malesef, hele bir yavrunuz gelsin dünyaya, sizde göreceksiniz inşallah.

Kızlar merhaba, 24 haftalık hamileyim geçen gün kayınvalideme gittim, evlerden ırak dediğimiz bir de kaynım var kocamın 2 yaş büyüğü. Kaynım ne istememde ne nişanımda ne de nikahımda bulundu, eski kız arkadaşı evlenmiş travma yaşıyomuş kimsenin düğününe nişanına gitmiyomuş, nişanımızda 1 gram altın gönderdi durumum yok diye ki birikmiş parası falan var biliyoruz kocam da annesiyle geri gönderdi durumu bozulmasın 100 lirayla diye, daha benim evime gelmedi yani çok da lazım değil gerçi. Kocamın ailesinde kız çocuğu pek olmadığından kız istediler ve kızım olacak heyecanla bekliyoruz sohbet konularımız da kızımla alakalı genelde. Bu kaynım kızım biraz büyüyünce kızımı alıp parklara götürecekmiş ekmeğini yiyecekmiş (yanında çocuk olan erkekler sempatik oluyo ya fuckbady bulacak kendine hasbam), yok öyle bi dünya kimin çocuğunu götürüyosun öyle dedim, hiç kusura bakma yollayamam ben çocuğumu kimseyle dedim. Ben yok olmaz dedikçe geçicen o işleri demez mi daha ne planları varmış kızımla ilgili Maltaya dil öğrenmeye de gönderecekmiş, ben kayınvalideme bırakınca çocuğu o götürürmüş ruhum bile duymazmış. Arkasından demezler mi kocam Bulgaristan göçmeni ben Bulgarca öğrenmesini istiyorum kayınvalideme çocuğumla Türkçe konuşma öğrensin diyorum, kayınvalidem de yazları Bulgaristana götürecekmiş çıldırdım tabi. Ben gitmek istiyorum benle gitsin babasının köyünü görsün memleketi sonuçta ayrıca ben de gitmeyi çok istiyorum ama kuzumu gönderemem. Kocam beni ezdirmez ailesine genelde ver ağzının payını sussun der annesi hariç ben de saygısızlık yapmam kayınvalideme asla ama çok sinirlendim çok gerildim ama bu konuda kocamda onlarla bir oldu nolucak falan diyo daha erken belki ama şimdiden çok sinirlendim. Geçen gün de haberlerde izledim bi kadının annesi bakıyomuş çocuğuna yangın çıkıyo kadın kurtaramıyo çocuk ölüyo kadının çığlıkları hala kulağımda çok ağladım o habere. Neyse çok uzattım ben diyorum ki benim canım sıkılacağına onların canı sıkılsın kesinlikle çocuğu belli bi yaşa gelmeden yani kendini koruyup bi şey olduğunda bana söyleyecek yaşa gelmeden kimseye verme, benim ailem de dahil. Abartıyo muyum kızlar haksız mıyım ya yazarken bile üzülüyorum kuzuma.
hehe tabi de geç cnm

Ooooo benimkilerde neler neler yapacaklardı ama olmadı. Boşverin siz hamileliğinizin tadını çıkarın. Hele bi doğsunda merak etmeyin evdeki hesap çarşıya uymaz

Belli ki sizi sinirlendirmek için yapıyorlar , sizde oyuna geliyorsunuz. Daha doğmadan bu kadar hesap yapmanız yanlış.
Doğduktan sonra vermezsiniz , olur biter.

Ayrıca 100 tl. Kucumsenecek bir hediye değil. Neden takılan altına göre değer biciyorsunuz ? Kardeş diye set mi takması lazım.
Benim kaynimin ne taktiğini hiç bilmiyorum bile. Küçük hesaplar bunlar.

Belli ki sizi sinirlendirmek için yapıyorlar , sizde oyuna geliyorsunuz. Daha doğmadan bu kadar hesap yapmanız yanlış.
Doğduktan sonra vermezsiniz , olur biter.

Ayrıca 100 tl. Kucumsenecek bir hediye değil. Neden takılan altına göre değer biciyorsunuz ? Kardeş diye set mi takması lazım.
Benim kaynimin ne taktiğini hiç bilmiyorum bile. Küçük hesaplar bunlar.
Biz de takı takı takıyoruz yakın akraba sonuçta en azından çeyrek altın takılır en azından biz öyle yapıyoruz, 100 lira gönderip durumum yok demesi komikti bu olaylar olduğunda 10 000 tl parasını kocamın hesabında saklıyodu, kocam da durumu yoksa göndermesin dedi iade etti çok da lazım değil ben ona güvenerek evlenmedim. Ayrıca kaynımı tanısan anlarsın ne demek istediğimi de neyse.

Biz de takı takı takıyoruz yakın akraba sonuçta en azından çeyrek altın takılır en azından biz öyle yapıyoruz, 100 lira gönderip durumum yok demesi komikti bu olaylar olduğunda 10 000 tl parasını kocamın hesabında saklıyodu, kocam da durumu yoksa göndermesin dedi iade etti çok da lazım değil ben ona güvenerek evlenmedim. Ayrıca kaynımı tanısan anlarsın ne demek istediğimi de neyse.

Herneyse işte , takı ile alaka kuramadım . Şimdi bu adam set taksaydi kıymetli mi olurdu ?
Benim hesabimdaki paraya göre altın takma zorunluluğum yok. Herseyin bir yeri var. Adam belki düğün hazırlığı yapıyordur.
Sizde 100 tl. Takarsiniz olur biter.

Herşeyi böyle ince ayrıntısına kadar düşünüyorsanız hayat zordur sizin için.

Herneyse işte , takı ile alaka kuramadım . Şimdi bu adam set taksaydi kıymetli mi olurdu ?
Benim hesabimdaki paraya göre altın takma zorunluluğum yok. Herseyin bir yeri var. Adam belki düğün hazırlığı yapıyordur.
Sizde 100 tl. Takarsiniz olur biter.

Herşeyi böyle ince ayrıntısına kadar düşünüyorsanız hayat zordur sizin için.
Hiç bir etkinliğimizde bulunmadı, hiç bir faydasını görmedik demek için yazmıştık. Zaten takısına da tenezzül etmedik.

Kaybın iyiki düğüne ,evine gelmemiş madem öyle sukret .

Hiç bir etkinliğimizde bulunmadı, hiç bir faydasını görmedik demek için yazmıştık. Zaten takısına da tenezzül etmedik.

Adamın kötü zamanlariymis. Kardeş kardeşin kötü zamanını anlamalı.

Erkekler ailelerini hani koruyup duruyor ya (buna çok kızıyorum ) ama bazen hak veriyorum. Kadın da erkekte , kendi ailesi hakkında az eleştiri yapsa karşı eşi muhakkak bunu hep kullanır.

Eşiniz o altıni geri göndererek ayıp etmiş.

Düğünde bilezik ya da büyük takan , sevmediginiz kimse olmadı mi ? Onu da yolladiniz mi geri ?

Ben bu tip hareketleri basit buluyorum. Ne ben yorum yaparım ne de yaptırırım.

Cimri olabilir , işe yaramaz da olabilir , kötülüğü dokunmadığın sürece kardeş kardeştir.

Adamın kötü zamanlariymis. Kardeş kardeşin kötü zamanını anlamalı.

Erkekler ailelerini hani koruyup duruyor ya (buna çok kızıyorum ) ama bazen hak veriyorum. Kadın da erkekte , kendi ailesi hakkında az eleştiri yapsa karşı eşi muhakkak bunu hep kullanır.

Eşiniz o altıni geri göndererek ayıp etmiş.

Düğünde bilezik ya da büyük takan , sevmediginiz kimse olmadı mi ? Onu da yolladiniz mi geri ?

Ben bu tip hareketleri basit buluyorum. Ne ben yorum yaparım ne de yaptırırım.

Cimri olabilir , işe yaramaz da olabilir , kötülüğü dokunmadığın sürece kardeş kardeştir.
Annemin bilezik takıp gelseler bana da bilezik takacak olanları da özellikle anneme sakın çağırma dedim (teyzemler). Sen gel yeter sakın takı falan alıyım deme bak küserim, yol parası sıkıntıysa ben alırım abla diye çağırdıklarım da var, onun takacağı takıda değiliz ne kocam ne de ben kocamın ayıp ettiğini düşünmüyorum. Biz evlendiğimizde bi ufak altın alamıcak durumda değildi, durumum yok diye haber göndermesine güldük gerçekten güldük o zaman sıkıntıya girmesin dedik. Kocamın şirketi yurtdışına paket gönderiyo her gidiş için ücret ödüyo, kocamın maaşı diğer personele oranla düşük ve ben hamile olduğum için işeri haftasonuna denk getirip kocamı gönderiyolar ve ekstra ücret ödüyolar, haftaiçi olduğunda abisi gidiyo. Geçenlerde vay efendim sen niye gidiyosun diye abuk sabuk konuşan birinden bahsediyoruz, evlat olarak sevilmeyen biri, tarifi zor yani anlatsam sayfalar alır, konuda bahsetmemin gereği benim hiç bir etkinliğimde bulunmayıp, gerçekten güldüğümüz pintilikler yapıp da kızım olunca o kim ki Maltaya dil öğrenmeye gönderiyo benim kuzumu üstelik benim fikrimi almadan ve geçicen sen o işleri ben gönderirim diyerek. O kadar yazdığımdan bunu seçip çıkardığına göre paracı falan biri olduğumu düşünüyosun anladığım kadarıyla ama öyle biri değilim hiç bi zaman olmadım, öyle ufak hesaplar yapanlara da güldüm geçtim. Kimin ne taktığını da az çok bilmek isterim çünkü ben de onlara götürüyorum, zaten hiç bi şey takmasaydı da gelseydi neden takmadın da demezdik kesinlikle. Neyse bu konu uzadı asıl sormak istediğim farklıydı genel anlamda cevap aldım hanımlardan cevap için teşekkürler.

Cocugunuz dogunca sakinirsiniz olur biter. Bu kadar dert etmeyin. Isin asli kimse kimsenin cocuguna merakli degil. Oyle uzaktan atilip tutuldugu gibi aliriz giderizler cocuklar bir iki gun basbasa kaldiktan sonra balon gibi sonuyor.
Ayni sey anne icin de gecerli buarada. Cocuk biraz buyuyunce biraz alsalar da kendimle ilgilensem oluyoruz. O yuzden cokta buyuk laflar etmemek lazim.

Sen sinirlendikçe hoşlarına gidiyordur belki. Kaba kabirle kudurtmaya çalışıyorlardır şakayla karışık. Yoksa bu kadar inadına inadına söylemezler yok ruhun duymaz yok geçicen o işleri falan...

Ciddi söylüyorsa da diyeceksin ki çok meraklıysan sen de yap bir çocuk ne istiyorsan onu öğret nereye götürüyorsan götür ama benim çocuğum bensiz bir yere gidemez.

Kaynin nisana gelmemis de 1 gr altin gondermis de bir de onu geri yollamissiniz falan fisman. Sunlarin lafini neden ediyorsunuz?

Kizinizla ilgili konularda haklisiniz ama daha bebeginiz dogmamis bile. Hicbirine musade etmezsiniz. Her sey sizin elinizde

Cocugunuz dogunca sakinirsiniz olur biter. Bu kadar dert etmeyin. Isin asli kimse kimsenin cocuguna merakli degil. Oyle uzaktan atilip tutuldugu gibi aliriz giderizler cocuklar bir iki gun basbasa kaldiktan sonra balon gibi sonuyor.
Ayni sey anne icin de gecerli buarada. Cocuk biraz buyuyunce biraz alsalar da kendimle ilgilensem oluyoruz. O yuzden cokta buyuk laflar etmemek lazim.
Ya evet doğru söylüyosun da en azından kendini koruyacak yaşa gelmeden bi yere bırakmak istemiyorum. Annesinin babasının telefon numarasını ezberlesin önce, mesela sitede oturuyoruz 3-4 yaşındaki çocuklar arabanın önüne atlıyo, kocam 10 km hızla gidiyo atlar yine bi çocuk diye bakıyoruz çevreye annesi vs olmuyo yanında ne biliyim garip geliyo bana.

Sen sinirlendikçe hoşlarına gidiyordur belki. Kaba kabirle kudurtmaya çalışıyorlardır şakayla karışık. Yoksa bu kadar inadına inadına söylemezler yok ruhun duymaz yok geçicen o işleri falan...

Ciddi söylüyorsa da diyeceksin ki çok meraklıysan sen de yap bir çocuk ne istiyorsan onu öğret nereye götürüyorsan götür ama benim çocuğum bensiz bir yere gidemez.
Evlenmiyo dolayısıyla çocuk sahibi de olmaz yani öyle bi tercihi var, sevmesem de öyle bi konudan vurmak istemedim. Yoksa ilk aklıma gelen kendisi çocuk yapsın onu göndersin oldu.

Sen simdiden agirligini koy, kendi cocugun oldugunu, onlarin cocugu olmadigini ve tek karar merciinin sen oldugunu hissettir. Bu konuda karar mercii esin ve sensin diyemiyorum ne yazik ki esin de ne olacak ki gitsin dedigine gore. Bence kesinlikle gitmemeli, bir cocuk annesinden uzun sureli olarak ayrilmamali asla ki bence cocuguna da kayinvaliden degil de baskasi baksin. Sen sabah saf saf birakirsin, aksam almaya gidersin bi bakarsin yoklar, gitmisler. Bu saygisizligi yapacak insanlarmis gibi geldi bana :/

Evlenmiyo dolayısıyla çocuk sahibi de olmaz yani öyle bi tercihi var, sevmesem de öyle bi konudan vurmak istemedim. Yoksa ilk aklıma gelen kendisi çocuk yapsın onu göndersin oldu.

Bence şimdiden bunun stresine girme yapamayacağı bir şey için atıp tutuyor besbelli. Sen de gayet iyi biliyorsun ki kimse senin çocuğunu kafasına göre oraya buraya götüremeyecek. İçini ferah tut boşuna hamileliğinde onların kuru gürültüsüne strese girme. :)

Back
X