• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok gerildim kızlar bi fikir verin

Sen simdiden agirligini koy, kendi cocugun oldugunu, onlarin cocugu olmadigini ve tek karar merciinin sen oldugunu hissettir. Bu konuda karar mercii esin ve sensin diyemiyorum ne yazik ki esin de ne olacak ki gitsin dedigine gore. Bence kesinlikle gitmemeli, bir cocuk annesinden uzun sureli olarak ayrilmamali asla ki bence cocuguna da kayinvaliden degil de baskasi baksin. Sen sabah saf saf birakirsin, aksam almaya gidersin bi bakarsin yoklar, gitmisler. Bu saygisizligi yapacak insanlarmis gibi geldi bana :/
Bana ada öyle geliyo da Müge Anlıda bulursun kendini sakın öyle bi şey yapıyım deme tırnaklarımı görmedin görürsün dedim. Anlamıştır sanırsam.
Bence şimdiden bunun stresine girme yapamayacağı bir şey için atıp tutuyor besbelli. Sen de gayet iyi biliyorsun ki kimse senin çocuğunu kafasına göre oraya buraya götüremeyecek. İçini ferah tut boşuna hamileliğinde onların kuru gürültüsüne strese girme. :)
Aynen teyzesi ya tekmeliyo kuzucum ben burada bunları yazdıkça :D

Henuz cocugum yok ama ara ara benzer seyleri dusunuyorum ben de. Cocugu bize yolla, biz de birak vs seklinde seyler olursa diye kendi kendime sinir olabiliyorum. Onlarin torunu olabilir ama sonucta 'benim' cocugum, kimse el uzatamaz. Cok merakli olan gitsin kendisi yapsin bana ne? Ben olsam ben de ayni tepkiyi verirdim herhalde :)

Kızlar merhaba, 24 haftalık hamileyim geçen gün kayınvalideme gittim, evlerden ırak dediğimiz bir de kaynım var kocamın 2 yaş büyüğü. Kaynım ne istememde ne nişanımda ne de nikahımda bulundu, eski kız arkadaşı evlenmiş travma yaşıyomuş kimsenin düğününe nişanına gitmiyomuş, nişanımızda 1 gram altın gönderdi durumum yok diye ki birikmiş parası falan var biliyoruz kocam da annesiyle geri gönderdi durumu bozulmasın 100 lirayla diye, daha benim evime gelmedi yani çok da lazım değil gerçi. Kocamın ailesinde kız çocuğu pek olmadığından kız istediler ve kızım olacak heyecanla bekliyoruz sohbet konularımız da kızımla alakalı genelde. Bu kaynım kızım biraz büyüyünce kızımı alıp parklara götürecekmiş ekmeğini yiyecekmiş (yanında çocuk olan erkekler sempatik oluyo ya fuckbady bulacak kendine hasbam), yok öyle bi dünya kimin çocuğunu götürüyosun öyle dedim, hiç kusura bakma yollayamam ben çocuğumu kimseyle dedim. Ben yok olmaz dedikçe geçicen o işleri demez mi daha ne planları varmış kızımla ilgili Maltaya dil öğrenmeye de gönderecekmiş, ben kayınvalideme bırakınca çocuğu o götürürmüş ruhum bile duymazmış. Arkasından demezler mi kocam Bulgaristan göçmeni ben Bulgarca öğrenmesini istiyorum kayınvalideme çocuğumla Türkçe konuşma öğrensin diyorum, kayınvalidem de yazları Bulgaristana götürecekmiş çıldırdım tabi. Ben gitmek istiyorum benle gitsin babasının köyünü görsün memleketi sonuçta ayrıca ben de gitmeyi çok istiyorum ama kuzumu gönderemem. Kocam beni ezdirmez ailesine genelde ver ağzının payını sussun der annesi hariç ben de saygısızlık yapmam kayınvalideme asla ama çok sinirlendim çok gerildim ama bu konuda kocamda onlarla bir oldu nolucak falan diyo daha erken belki ama şimdiden çok sinirlendim. Geçen gün de haberlerde izledim bi kadının annesi bakıyomuş çocuğuna yangın çıkıyo kadın kurtaramıyo çocuk ölüyo kadının çığlıkları hala kulağımda çok ağladım o habere. Neyse çok uzattım ben diyorum ki benim canım sıkılacağına onların canı sıkılsın kesinlikle çocuğu belli bi yaşa gelmeden yani kendini koruyup bi şey olduğunda bana söyleyecek yaşa gelmeden kimseye verme, benim ailem de dahil. Abartıyo muyum kızlar haksız mıyım ya yazarken bile üzülüyorum kuzuma.
Daha çok erken o zamana kadar kim ole kim kala kim evlene çocuk doğacak annesiz bi yere gidecek yasa gelecek kaynin evlenir belki şimdiden canını sıkma diyenlerede hele bi o günler gelsin de merak etme sen çocuğunu alistirirsin madem istemiyorsun sensiz gitmesi gitmez kardeşim 5 yasinda annem hastanede kaldı diye bi gece annemsiz kaldı mahvetti bizi içli içli ağlayıp annemin kokusunu almadan yatamiyorum dedi neler neler sende göndermezsin sen olmadan biyere o da gitmek istemez alistirirsan

Benimkilerde diyor alıp goturecekmisler hep onların yanında olacakmış falan filan aman bi dogsunda bakarız o zaman ne olacak

Daha çok erken o zamana kadar kim ole kim kala kim evlene çocuk doğacak annesiz bi yere gidecek yasa gelecek kaynin evlenir belki şimdiden canını sıkma diyenlerede hele bi o günler gelsin de merak etme sen çocuğunu alistirirsin madem istemiyorsun sensiz gitmesi gitmez kardeşim 5 yasinda annem hastanede kaldı diye bi gece annemsiz kaldı mahvetti bizi içli içli ağlayıp annemin kokusunu almadan yatamiyorum dedi neler neler sende göndermezsin sen olmadan biyere o da gitmek istemez alistirirsan
Ay evet bi kere kuzenim kalmıştı bizde kendisi istediği için ki 6-7 yaşlarındaydı içli içli ağlamıştı :(
Henuz cocugum yok ama ara ara benzer seyleri dusunuyorum ben de. Cocugu bize yolla, biz de birak vs seklinde seyler olursa diye kendi kendime sinir olabiliyorum. Onlarin torunu olabilir ama sonucta 'benim' cocugum, kimse el uzatamaz. Cok merakli olan gitsin kendisi yapsin bana ne? Ben olsam ben de ayni tepkiyi verirdim herhalde :)
Forumu okuyoruz neler neler var.
Benimkilerde diyor alıp goturecekmisler hep onların yanında olacakmış falan filan aman bi dogsunda bakarız o zaman ne olacak
Verme sakın bacım kimseye.

Annemin bilezik takıp gelseler bana da bilezik takacak olanları da özellikle anneme sakın çağırma dedim (teyzemler). Sen gel yeter sakın takı falan alıyım deme bak küserim, yol parası sıkıntıysa ben alırım abla diye çağırdıklarım da var, onun takacağı takıda değiliz ne kocam ne de ben kocamın ayıp ettiğini düşünmüyorum. Biz evlendiğimizde bi ufak altın alamıcak durumda değildi, durumum yok diye haber göndermesine güldük gerçekten güldük o zaman sıkıntıya girmesin dedik. Kocamın şirketi yurtdışına paket gönderiyo her gidiş için ücret ödüyo, kocamın maaşı diğer personele oranla düşük ve ben hamile olduğum için işeri haftasonuna denk getirip kocamı gönderiyolar ve ekstra ücret ödüyolar, haftaiçi olduğunda abisi gidiyo. Geçenlerde vay efendim sen niye gidiyosun diye abuk sabuk konuşan birinden bahsediyoruz, evlat olarak sevilmeyen biri, tarifi zor yani anlatsam sayfalar alır, konuda bahsetmemin gereği benim hiç bir etkinliğimde bulunmayıp, gerçekten güldüğümüz pintilikler yapıp da kızım olunca o kim ki Maltaya dil öğrenmeye gönderiyo benim kuzumu üstelik benim fikrimi almadan ve geçicen sen o işleri ben gönderirim diyerek. O kadar yazdığımdan bunu seçip çıkardığına göre paracı falan biri olduğumu düşünüyosun anladığım kadarıyla ama öyle biri değilim hiç bi zaman olmadım, öyle ufak hesaplar yapanlara da güldüm geçtim. Kimin ne taktığını da az çok bilmek isterim çünkü ben de onlara götürüyorum, zaten hiç bi şey takmasaydı da gelseydi neden takmadın da demezdik kesinlikle. Neyse bu konu uzadı asıl sormak istediğim farklıydı genel anlamda cevap aldım hanımlardan cevap için teşekkürler.

Estağfurullah , parayı olduğunuzu düşünmedim , sadece yukarıda da dediğim gibi ufak detaylar bunlar. Bunun ile kişilik testi yapıyor gibi yazmışsınız , bundandır tepkim. Biliyorum , yazı dili soğuk olur, eksik olur çoğu zaman ama okuyan içinde yazıldığı kadardır anlatılan.
..

Konunun asıl meselesine ise hiç takılmayın. Doğduktan sonra , bir hayır demenizle hiçbir şey yapamazlar.

Yok canim bakarız ne olacak derken vermeyi kastetmiyorum aman kendilerine benzetirler kuzumu
Aynı şeyi söyledim ben de. Babanne büyükbaba ne biliyim amca sevgisi alsın çocuğum ben hala alıyorum desteklerini isterim yani ama sevsinler sadece onlardan bi şey isteyen yok yani.
Estağfurullah , parayı olduğunuzu düşünmedim , sadece yukarıda da dediğim gibi ufak detaylar bunlar. Bunun ile kişilik testi yapıyor gibi yazmışsınız , bundandır tepkim. Biliyorum , yazı dili soğuk olur, eksik olur çoğu zaman ama okuyan içinde yazıldığı kadardır anlatılan.
..

Konunun asıl meselesine ise hiç takılmayın. Doğduktan sonra , bir hayır demenizle hiçbir şey yapamazlar.
Tavrımı koydum kayınvalidem de öyle üstelicek bi kadın değil neyse ki.

Ya evet doğru söylüyosun da en azından kendini koruyacak yaşa gelmeden bi yere bırakmak istemiyorum. Annesinin babasının telefon numarasını ezberlesin önce, mesela sitede oturuyoruz 3-4 yaşındaki çocuklar arabanın önüne atlıyo, kocam 10 km hızla gidiyo atlar yine bi çocuk diye bakıyoruz çevreye annesi vs olmuyo yanında ne biliyim garip geliyo bana.

Ne alakasi var ki babaannesine birakmanizla yazdiginizin. Benimkilere gore yorum yapiyorum emanet cocuk diye ustune titriyolar aslinda.
Istemiyosaniz elinizden cekip alacak degiller ya. Gondermezsiniz olur biter

Ne alakasi var ki babaannesine birakmanizla. Benimkilere gore yorum yapiyorum emanet cocuk diye ustune titriyolar aslinda.
Ustemiyosaniz elinizden cekip alacak degiller ya. Gindermezsiniz olur biter
Göndermem işte ben de onu diyorum gitse de kısa süreli.

Kızlar merhaba, 24 haftalık hamileyim geçen gün kayınvalideme gittim, evlerden ırak dediğimiz bir de kaynım var kocamın 2 yaş büyüğü. Kaynım ne istememde ne nişanımda ne de nikahımda bulundu, eski kız arkadaşı evlenmiş travma yaşıyomuş kimsenin düğününe nişanına gitmiyomuş, nişanımızda 1 gram altın gönderdi durumum yok diye ki birikmiş parası falan var biliyoruz kocam da annesiyle geri gönderdi durumu bozulmasın 100 lirayla diye, daha benim evime gelmedi yani çok da lazım değil gerçi. Kocamın ailesinde kız çocuğu pek olmadığından kız istediler ve kızım olacak heyecanla bekliyoruz sohbet konularımız da kızımla alakalı genelde. Bu kaynım kızım biraz büyüyünce kızımı alıp parklara götürecekmiş ekmeğini yiyecekmiş (yanında çocuk olan erkekler sempatik oluyo ya fuckbady bulacak kendine hasbam), yok öyle bi dünya kimin çocuğunu götürüyosun öyle dedim, hiç kusura bakma yollayamam ben çocuğumu kimseyle dedim. Ben yok olmaz dedikçe geçicen o işleri demez mi daha ne planları varmış kızımla ilgili Maltaya dil öğrenmeye de gönderecekmiş, ben kayınvalideme bırakınca çocuğu o götürürmüş ruhum bile duymazmış. Arkasından demezler mi kocam Bulgaristan göçmeni ben Bulgarca öğrenmesini istiyorum kayınvalideme çocuğumla Türkçe konuşma öğrensin diyorum, kayınvalidem de yazları Bulgaristana götürecekmiş çıldırdım tabi. Ben gitmek istiyorum benle gitsin babasının köyünü görsün memleketi sonuçta ayrıca ben de gitmeyi çok istiyorum ama kuzumu gönderemem. Kocam beni ezdirmez ailesine genelde ver ağzının payını sussun der annesi hariç ben de saygısızlık yapmam kayınvalideme asla ama çok sinirlendim çok gerildim ama bu konuda kocamda onlarla bir oldu nolucak falan diyo daha erken belki ama şimdiden çok sinirlendim. Geçen gün de haberlerde izledim bi kadının annesi bakıyomuş çocuğuna yangın çıkıyo kadın kurtaramıyo çocuk ölüyo kadının çığlıkları hala kulağımda çok ağladım o habere. Neyse çok uzattım ben diyorum ki benim canım sıkılacağına onların canı sıkılsın kesinlikle çocuğu belli bi yaşa gelmeden yani kendini koruyup bi şey olduğunda bana söyleyecek yaşa gelmeden kimseye verme, benim ailem de dahil. Abartıyo muyum kızlar haksız mıyım ya yazarken bile üzülüyorum kuzuma.
canını sıktığın şeye bak canım yaaa..gün ola harman ola..o günler geldiğinde gayriihtiyari tavrını koyuyorsun zaten..çocuğun nereye sen oraya kesinlikle..

Amaan konussunlar.
Ilerde annesi ne derse o bu kadar basit, gelsinler sevsinler de yok senden bahimsiz planlar fln o biraz zor.
Sen de kaynina laf sok benimkini goturcegine birini bul da cocuk yap yasin geldi geciyo diye.
O senin hassas noktana degiyosa sen onun hassas noktasini kanirticaksin

Böyle şeylere takılıp kafanızı yormayın. Hamileliginizin tadinı çikarın. Buarı endişe etmek icin cok erken.

Back
X