• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok halsiz yavru köpek... ACİLyardım lazım...

Mikerinos

ATAM izindeyim...
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.131
21
66
Diğer
Arkadaşlar okulumun önünde sanırım 2 aylık kadar bir yavru köpek var.. Sanırım diyorum çünkü normalde hemen anlarım ama burada gelen geçen birşeyler verdiği için bowling topu gibi yusyuvarlak olmuş hayvancağız.... Aslında iyi birşey değil ama şimdi millete de yemek verme denmez açlıktan iyidir neyse... Bir yurdun önünde yaşıyorlar ve annesi de sağ ve sanırım 2 kardeşi daha var o yüzden oradan ayırmıyorum ama şöyle bir sıkıntı var hiç görmediğim bir şekilde o kadar halsiz ki elime aldım biraz ileri bıraktım iki adım atmadı orada uyudu.. Sevmek için kucağıma aldım aldığım gibi uyuyakaldı ve öyle dnlenme falan da değil baya rüya görüyor.... Bulundukları yerde yemek sorunları yok fakat orası yüksekte ve çok soğuk biryer en kısa zamanda kartondan ev yapacağım onlara ama merak ediyorum acaba hasta mı???:50: Çok halsiz yani sanki günlerdir uykusuz gibi aldığım yerine bile gitmiyor olduğu yerde uyuyakalıyor sese tepki vermiyor gözünü bile açıp bakmıyor:50::50: BAkkaldan karton alıp geçici ev yaptı bir de hırka gibi birşeye sardık idare etsin şimdilik diye ama eğer hastaysa veterinere götüreyim diyorum.... Ve milyonlarca piresi var bunun için ne önerirsiniz marka vs....

Lütfen yardımcı olun eğer hastaysa geç kalmak istemiyorum:50::50::50:

Hasta olabilir küçük bir köpek olduğu için pireleri onu halsiz bırakmıştır.
Mutlaka pirelerinden temizlenmesi gerekiyor ama dozu iyi ayarlanmalı fazla doz ağır gelir hayvana.
En iyisi veterinere götürmek özel ya da belediye veterinerliğine götürün mutlaka.

Hasta olabilir küçük bir köpek olduğu için pireleri onu halsiz bırakmıştır.
Mutlaka pirelerinden temizlenmesi gerekiyor ama dozu iyi ayarlanmalı fazla doz ağır gelir hayvana.
En iyisi veterinere götürmek özel ya da belediye veterinerliğine götürün mutlaka.

Teşekkürler cevap için... Pireleri yok etmek gerek ben de farkındayım ama annesini yakalamam gerek bunun için o da çok zor ve merkezde de değil bulundukları yer ne taksi ne başka birşeyle götürmem çok zor yavru olsa kolay da koca köpek nasııl gider ki:50: pire tozu falan olur mu ki annesine ve kardeşlerine de uygulasam... Off şaşrıdım ne yapacağımı gözümün önünde birşey olursa dayanamam...

Bu konuda bilgim yok ama umarım iyi olur.

Yapabilirsen veterinere götür derim.

Pire tozu olmaz canım. Yıkaman gerekir sonrasında.

En mantıklısı damla alman, pireler ısırdıkça ölüyorlar ve 3 ay koruması var. Kışa zaten pire problemi yaşamaz pek. Damla için petshopları tek tek gez. 15 liraya da var 35 liraya da. Damlayı ensesine damlatıyorsun.

Çok yediği için de halsiz olabilir, herkes seviyorsa ondan da çekilip uyumuyor olabilir.

Pire tozu olmaz canım. Yıkaman gerekir sonrasında.

En mantıklısı damla alman, pireler ısırdıkça ölüyorlar ve 3 ay koruması var. Kışa zaten pire problemi yaşamaz pek. Damla için petshopları tek tek gez. 15 liraya da var 35 liraya da. Damlayı ensesine damlatıyorsun.

Çok yediği için de halsiz olabilir, herkes seviyorsa ondan da çekilip uyumuyor olabilir.

Aa bu iyi bir fikir çok sağol:) annesini de bulayım da öyle yapayım o zaman... Tostoparlak birşey yaa hep uyuyor ama çok halsiz sıpa olduğu yerde kıvrılıveriyor.. Yürüyen top:1:

merhaba,

her önüne geleni yediği için ve yavru köpeklerde süt emdiklerinden dolayıydı sanıyorum emin değilim ama yavru köpeklerde iç parazit daha sık olur.
biz de geçen sene evimize bir tane 1 aylık köpek almıştık iç parazit hapı verdik o gece yaptığı kakadan işaret parmağı uzunluğundan kalın kablo gibi bağırsak solucanı çıkmıştı.

bu arada iç parazit haplarıda 4 lira falan.

pireler için basit ve ucuz bir yöntem söyliycem çok süper değil. çok kalıcı da değil. ama pratik ve ucuz.
ben bazen bunu sprey şişesine hazırlayıp sokak köpeklerine uyguluyorum.

çok az ilaç ve gerisinu su katarak hazırlanıyor. sıvı saç sprey şişeme doldurup kullandım ben sende o şekilde bir çok köpeğe yardım edebilirsin.

ürünün açıklamasını da ekliyorum.

bu ürün 9 liraydı en son aldığımda...

Tanımı:

Evcil hayvanların dış parazit enfestasyonlarının koruma ve kontrolunda kullanılan, geniş spektrumlu, vurucu ve uzun kalıcı etkili insektisidal ve akarisidal dış parazit ilacı.
Bilesimi:

100 g. BLOTİC içinde: Cypermethrine 5.5 g. Propetamphos 2.7 g. mevcuttur.
Özellikler:

Geniş spektrumlu insektisidal ve akarisidal etkili dengeli bir kombinasyondur. Her iki etkin madde de sistemik ve kontakt etki suretiyle parazit vücuduna nüfuz eder ve hedef paraziti değişik etki mekanizmaları ile hızla ölüme sürükler.
Etki süresi uzundur. Etkisi genelde 3-4 hafta olup, çok duyarlı parazitler için daha uzun süre devam eder.

Kullanım Alanı:

Blotic koyun ve keçilerde kene, bit, uyuz ve diğer enfestasyonların tedavisi ve kontrolunda ve hayvan barınaklarında her çeşit sinek ve böcek mücadelesinde kullanılır.
Antiparaziter etki spektrumu içine giren başlıca dış parazitler şunlardır:
Sert keneler (İxodidae): Rhipicephalus spp., Boophilus spp., Hyalomma spp., Haemaphysalis spp., Ixodes spp.,
Dermacentor spp., Amblyomma spp.ve diğerleri
Yumuşak keneler (Argasidae): Ornithodorus lahorensis
Uyuz etkenleri (Akarlar): Psoroptes spp., Sarcoptes spp., Chorioptes spp. ve diğerleri
Kan emen bitler (Anaplura): Haematopinus spp., Linognathus spp.
Yapağı bitleri (Damalina=Mallophaga): Damalinia spp.
Koyun sinek biti: Melophagus ovinus
Yara kurtları: Calliphora, Lucilla, Crysomya ve diğer Myiasis meydana getiren yara kurtları
Ayrıca, ahır, ağıl ve kümeslerdeki kara sinekler ve diğer sineklere ve her türden böceğe etkilidir.

Kullanım ve Dozaj:

Suyla emülsiyon çözelti hazırlanıp banyo, püskürtme ve yıkama şeklinde kullanılır. Kullanım amaçlarına göre uygulama şekli ve uygulama çözeltisi hazırlama dozları
Hayvan türü Parazit türü Tatbikat şekli Blotic tatbikat dozu

Sığır
Manda
Keneler

Banyo Püskürtme
Elle yıkama

1 ton suya takriben 1650ml. ,
100 litre suya takriben 165ml. ,
1 teneke suya 50ml. Blotic
Uyuz
Bit
Pire
Sinek Püskürtme 100 litre suya 100ml., 20 litre suya 20ml. Biotic

Koyun
Keçi
Keneler Banyo
Yıkama 1 ton suya 1 litre,
200 litre suya 200ml. Biotic
Uyuz
Bit
Diğer Banyo
Elle Yıkama 1 ton suya 1 litre,
200 litre suya 200ml. Biotic
Kümesler

Bitler
Argaslar
Püskürtme İlaçlamadan önce tüm hayvanlar çıkarılır. Kümesin her yanı ve ekipman pulverize edilir. Tatbikat gündüz yapılmalıdır.
100 litre suya 1750ml Blotic
Diğer Hayvanlar

Kene Uyuz
Bit
Pire
Sinek
Püskürtme 1 ton suya 1 litre
20 litre suya 20 ml Blotic

Blotic ilave edilmiş çözeltiler parazitlerin bulunabileceği bütün vücut bölgelerine uygulanmalı ve deriyi ıslatacak şekilde yapağı ve kıl örtüsü içine nüfuz etmesi sağlanmalıdır.
Banyo havuzları için takviye çözeltilerin yoğunluğu bir misli yüksek olmalıdır.

biraz göz kararı hazırladım ben ama bir zararını görmedik. ama çok yoğun yapma önemli olan o. çünkü köpekler kendini yalayarak temizlediği için yüksek ilaç zehirlenmelerine neden olabilir.

merhaba,

her önüne geleni yediği için ve yavru köpeklerde süt emdiklerinden dolayıydı sanıyorum emin değilim ama yavru köpeklerde iç parazit daha sık olur.
biz de geçen sene evimize bir tane 1 aylık köpek almıştık iç parazit hapı verdik o gece yaptığı kakadan işaret parmağı uzunluğundan kalın kablo gibi bağırsak solucanı çıkmıştı.

bu arada iç parazit haplarıda 4 lira falan.

pireler için basit ve ucuz bir yöntem söyliycem çok süper değil. çok kalıcı da değil. ama pratik ve ucuz.
ben bazen bunu sprey şişesine hazırlayıp sokak köpeklerine uyguluyorum.

çok az ilaç ve gerisinu su katarak hazırlanıyor. sıvı saç sprey şişeme doldurup kullandım ben sende o şekilde bir çok köpeğe yardım edebilirsin.

ürünün açıklamasını da ekliyorum.

bu ürün 9 liraydı en son aldığımda...

biraz göz kararı hazırladım ben ama bir zararını görmedik. ama çok yoğun yapma önemli olan o. çünkü köpekler kendini yalayarak temizlediği için yüksek ilaç zehirlenmelerine neden olabilir.

Çoooookkkk teşekkür ederim er_ca yaa bugün veterineri de arayacağım ama bu dediklerini yapacağım o formül olmazsa da pire damlası alırım artık... Tüm cevap veren arkadaşlar çok sağolun:52:

Back
X