- 29 Şubat 2012
- 61.512
- 62.451
- 898
- Konu Sahibi balbocegi35
-
Kız elmi doğruyorsun azıcık kalmışahahaha saol cnm valla cantama bi tane hasta bezi koyayım : ) bakalım benim bayram sekerim gelecek mi
Allah razı olsun, kız, Eliz
Maasallah Allah kurtarsin :)ahahaha saol cnm valla cantama bi tane hasta bezi koyayım : ) bakalım benim bayram sekerim gelecek mi
Bayram şekerii ayy ne güzell oldu buahahaha saol cnm valla cantama bi tane hasta bezi koyayım : ) bakalım benim bayram sekerim gelecek mi
Bilezik hediye değil ki. Geline yapmak zorunda oldukları şey, haliyle gelinin istediği alınır.
Hayır canım işçilik olup olmaması 24 ayar olup olmaması. Aynı parayı verirsinde, aynı paraya bozduramazsın.Ama kendisi aynı fiyatta başka bir model bakalım demiş zaten.
Yani öylede aynı fiyata gelecek böyle de..
Değişen ne ki
Bileğine takamamak mı =)
Yazılı olmayan bir çok şey var ısrarla uyguladığımız, buda onlardan biri sadece, karşı taraf istiyorsa, evet yapmak zorundalar. Allah var benim kv melek gibi adetleri o olmasada, o söylemesede gidip yaparım :) Ben üstüme düşen herşeyi yaparım yeter ki karşı tarafta yapsın.Neden yapmak zorunda olsunlar ki? Yazılı kuralları mı var bu işin? Adet demeyin lütfen. Bir kayınvalide çıkıp dese ki, "gelin evimin temizliğini yapmak zorunda, adet böyle" kabul edecek misiniz?
İnşallah doğurabilirim balım her sabaha bugün de doğuramadım anne diye uyanıyorum ahahahhaKız elmi doğruyorsun azıcık kalmış
Teşekkür ederimMaasallah Allah kurtarsin :)
Bayram şekerii ayy ne güzell oldu bu
Eliz ismide güzel ha, anlamı ne
Adı ile büyüsün..İnşallah doğurabilirim balım her sabaha bugün de doğuramadım anne diye uyanıyorum ahahahha
Teşekkür ederim
Göz nuru demekmiş.
BU arada konuyu da katlettim küfür ya da ban yicem : )
Yazılı olmayan bir çok şey var ısrarla uyguladığımız, buda onlardan biri sadece, karşı taraf istiyorsa, evet yapmak zorundalar. Allah var benim kv melek gibi adetleri o olmasada, o söylemesede gidip yaparım :) Ben üstüme düşen herşeyi yaparım yeter ki karşı tarafta yapsın.
Hiç alınma ama,ben ne saflık,ne iyi niyet,ne kanaatkarlık,ne mütevazilik göremiyorum bu yazdıklarında.Eskilerde köylerde yaşayan evde oturup çeyiz dizmekten başka bir işi olmayan,tek hedefi evlilik olan kızlarımız erkek tarafını herşeyi almaya muktedir görürlerdi.Nişanda koç moç bilezik nedir bunlar Allah aşkına.Evlilik ticaret midir.Altının adeti,şerefi olmaz.Bir insanın şerefi taktığı altın sayısıyla ölçülemez.Fakir gücü yetemeyen insanlar napsın.Yapmayınca şerefsiz,veya adetleri çiğnemiş mi oluyor.Buraya konu açarken bile utanıyorum aslında. Anlatmasam da kendimi kötü hissediyorum, anlatsam da...
2 ay oldu nişanlanalı , nişandan sonra ki 1ay hep kavgalı geçti şu 1aydırda güzel gidiyor sanıyordum ki yine sorunumuz çıktı, bir kaç kere konu açmışlığım kavglarımızla ilgili.
Şimdi ki sorun şu ki; nişanlım bana kurbanda koç getireceğini ama takı yapamayacağını parasının olmadığını söyledi . Bende biliyorum yeni nişan yaptık, iş değişikliği nedeniyle şehir dışında, tabi ki de hoş gördüm sonuçta maddi manevi birbirimizin yanında olucaz, aileme bile söylediğimde ne gerek var yapmasın etmesin dediler. Bende nişanlıma dedim ki bizim koçtan önce birikime ihtiyacımız var, sen en iyisi aynı paraya altın yap kenarda dursun lazım olur dedim, adetler dedi boşver adet kimin umurunda dedim. Kayınvalideme parayı vermiş o da pazartesi bileziği yaptırıp dün bize gelmiş teslim etmiş, sağolsun ölçümü bildiği için ona göre yapmış ama kelepçe bilezik yaptırmış eve geldim takarken nerdeyse kırılacaktı kalıbı ufaktı yamularak girdi ve beyaz altın ile karışıktı. Nişanlıma; aşkım bileğime zorla girdi ve beyaz altınla karışık gidelim aynı fiyatla başka bişeyle değiştirelim ileride yarı yarıya zarar ederiz dedim. O da bana cevabı şu ; PEKİ , peki nasıl bir cevap aşk dedim tamam ben seni düşünmem dedim. Telefonu açtım birden azarlamaya başladı diğer bileziktede aynısını yaptın sen , senin istediğin bilezik olmadı diye böyle yapıosun hiç bişey beğenmiosun dedi. Sanki ben para gözüm , benim gözüm yükseklerde ,olmadı diye yalan söylüyorumNişanda bilezik için kayınvalidemle anlaştık gidelim yaptıralım diye , kayınvalidem dayanamayıp yaptırıp anneme vermişti, benim yaptırdığım anneanemin yaptırdığı aynı model simli simliydi dedim ki anne gidelim değiştirelim set gibi olsun hepsi 22ölçü de çok byük demiştim o yani, herkes gidiyor kayınvalidesi ile seçio gramı şöyle olcak şu kadar bilezik istiyoz diye dayatıp acımasızca istiyorlar ben ne öle bişi yaptım ne istedim ben takıcaksam eğer bileğime göre gönlüme göre istedim o kadar ama nişanlım beni kötü gelin art niyet düşünceli ilan etti durumu güzelce izah ettiğim halde bana; beni salak yerine koyma dedi Benim hakkımda böyle düşündüğü için arayıp hıçkırıklara boğularak sen nasıl insansın dedim o da bana ağla ağla içini rahatlatırsın dedi , o kadar kırgınım ki 2senedir emek verdiğim insan beni yerin dibine soktu , emeklerim boşunaymış gibi hissediyorum , bunları düşünmekten kendimi alakoyamıyorum, benim içim dışım bir ben hiçbir zaman lafı dolandırmam en başından beri hep öyle davrandım ona. Kayınvalidemi de aradım; anne değiştirmeyelim kalsın dedim, xxx(nişanlım) bana on tane laf söyledi altında art niyet aradı küçük geldi diyince yemin ettim değiştirmem dedim. Daha çok şey var da ... Çok uzun oldu.
Sizce bayanlar bunda kötü ne var ki ???
Yorum yapan herkese teşekkürler.
Bilezik yapılmasında ki mantık ihtiyaçları dahilinde bozdurup kullanılması değil mi? Özellikle gelinin boşanma vs durumunda zor durumda kalmadan bi süre kendini idare edebilmesi için girmiş hayatımıza. Değerinin çok altına bozduracağı şey ne işe yarayacak ki. Üstelik o takacaksa kendi istediği olmalı.İşte insanlara mutsuzluk getiren de "yapılması dayatılan " o şeyler değil mi?
Ayrıca bakın kendiniz söylüyorsunuz. İnsan zorunda olduğu için değil kendi istediği ve içinden geldiği için yaparsa anlamlı olur.
Bunun dışında, hukuken de örfen de nişan yüzüğü dışındaki herşey hediye olarak kabul edilir.
Bilezik yapılmasında ki mantık ihtiyaçları dahilinde bozdurup kullanılması değil mi? Özellikle gelinin boşanma vs durumunda zor durumda kalmadan bi süre kendini idare edebilmesi için girmiş hayatımıza. Değerinin çok altına bozduracağı şey ne işe yarayacak ki. Üstelik o takacaksa kendi istediği olmalı.
Ben mesela takmayacaktım ama adana istiyorum dedim görsel hiçbir şeyi yok, sadece maddi değeri var ve yapıldı. Kimse kendi istediğini kabul ettirmeye çalışmadı bana. Olması gerekende budur zaten.
Bilezik yapılmasında ki mantık ihtiyaçları dahilinde bozdurup kullanılması değil mi? Özellikle gelinin boşanma vs durumunda zor durumda kalmadan bi süre kendini idare edebilmesi için girmiş hayatımıza. Değerinin çok altına bozduracağı şey ne işe yarayacak ki. Üstelik o takacaksa kendi istediği olmalı.
Ben mesela takmayacaktım ama adana istiyorum dedim görsel hiçbir şeyi yok, sadece maddi değeri var ve yapıldı. Kimse kendi istediğini kabul ettirmeye çalışmadı bana. Olması gerekende budur zaten.
İşte bu noktada Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın demek düşüyor :) Bazı insanlar, insanlıktan bi haber tabi. Onada müsade etmeyecek gelin hanım.Öyle diyorsun da gelin boşanınca görebiliyor mu bakalım bilezikleri ? Kaç konu okuduk burada kayınvalide ilk geceden çökmüş altınların üstüne.
İşte bu noktada Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın demek düşüyor :) Bazı insanlar, insanlıktan bi haber tabi. Onada müsade etmeyecek gelin hanım.
Samimi söyleyeyim ben olsaydım, bilinçli bir şekilde benim istediğimin aksinin yapıldığını düşünüyor olsaydım değiştirilmesini sağlardım. Niyet ve yaklaşımda önemli burda. Takacak kullanacak olan bensem, benim dediğim olmalı. Kötü niyet yoksa da, Üstüne para ekler kendim değiştirirdim.Evet çok haklısınız, kadın düşünülerek oluşturulmuş adetler olabilir bunlar. Ama hiç bir zaman zorunluluk değildir. Karşı taraf iyi niyet göstergesi olarak, kullanacak kişinin fikrini sorabilir. Ama yapılmadıysa, değiştirilmesini istemek hoş bir davranış olmaz fikrimce. İnsanlar düşünmüş almışlar, (bileğe küçük olması vs gibi zorunlu durumlar dışında) teşekkür edip kabul etmek daha zarif ve hoş bir davranış olmaz mı?
Valla ben hiç böyle birşey görmedim ,bizde gelin seçer bütün takılarını, o karar verir alınır. Erkek tarafıda madem birşey yapacak tam yapsın, kv de bal gibi biliyor aslında hangi altının bozdurulunca değer kaybedeceğini. Düşünceli davranmak onun işiydi.Aynen öyle cümlemize :) Adetler tabii ki olur yapılır ama iş böyle pazarlığa dönüşünce ters geliyor bana. Yani bana bilezik almak istiyorsa alsın kayınvalidem ama bunun yarısı beyaz altın zarar ederiz yamuk vs. demem.
Para yok diyorsun evlenemiycez vs vs diyorsun hala yok bilezik yok koc sen ne istedigini bilmiyorsun bence sirf evlenmek icin evlenilmez insanin durumu yoksa dayatma yapilmaz kardesine 3 bilezik yapilmis bana yapmadilar hic yapmasa evlenmiycekmisin begenmedigin yorumlara da duzgun konus diye atarlanma buraya konu acarken herseyi kabul etmis olmaliydinDüzgün konuşun lütfen , sırf yorum olsun diye rencide ederek yorum yapılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?