- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi balbocegi35
-
Valla ben hiç böyle birşey görmedim ,bizde gelin seçer bütün takılarını, o karar verir alınır. Erkek tarafıda madem birşey yapacak tam yapsın, kv de bal gibi biliyor aslında hangi altının bozdurulunca değer kaybedeceğini. Düşünceli davranmak onun işiydi.
Boynuzuna da burmayı taksınlarKoç alıyorlar yav daha napsınlar
Boynuzuna da burmayı taksınlar
Hiç alınma ama,ben ne saflık,ne iyi niyet,ne kanaatkarlık,ne mütevazilik göremiyorum bu yazdıklarında.Eskilerde köylerde yaşayan evde oturup çeyiz dizmekten başka bir işi olmayan,tek hedefi evlilik olan kızlarımız erkek tarafını herşeyi almaya muktedir görürlerdi.Nişanda koç moç bilezik nedir bunlar Allah aşkına.Evlilik ticaret midir.Altının adeti,şerefi olmaz.Bir insanın şerefi taktığı altın sayısıyla ölçülemez.Fakir gücü yetemeyen insanlar napsın.Yapmayınca şerefsiz,veya adetleri çiğnemiş mi oluyor.
İnsanlar senin istediğin şekilde yapıyor altın alıp getiriyorlar sana,yok yamuluyor yok kelepçe.Beyaz latınla karışık olması demek ne demek.Değeri mi düşüyor.Bütün altınlar model olarak beyaz sarı karışık olabiliyor.Yok simliymiş.Millet kayınvalidesine dayatıp acımasızca istiyormuş.Sen çirkef ,görgüsüz olanları niye örnek gösteriyorsun.Milleti ne yapıyorsa onu mu yapavaksın.Senin emek verdiğin 2 yıllık ilişki altının modeline göre midir.
Ben anlamam bu altın işlerinden.Ne söz ne nişan ne düğün.Siz nasıl istiyorsanız öyle takın dedim.Takılana teşekkür ettim.Setimi alyansımı da gittik eşimle beraber seçtik.Bu ne ya..Gerçekten evliliği ticarete dökmüş insanlar.Bayram olacak,yok koç yok altın nedir yani.Hangi devirdeyiz.Bu kadar malın mülkün esiri olmamalıyız.İnsan olsun karşımızdaki,ahlaklı olsun,gerisi el birliğiyle yapılır.Tabiki vazifelerini yapacaktır.Ama vazifeyle hediyeyi birbirine karıştırmamak gerekir.
beyaz altinla sari altinin fiyatinda fark olmaz ki.fark ayarinda olur 24 ,22 ,18 ,14 diye.
sanirim size fantezi bilezik almislar genelde 18 veya 14 ayar oluyor onlar.setlerin bir cogu da o ayardadir.bozulurken yari yariya denecek kadar duser fiyati.alirken de 22 ayar bilezik fiyatindan daha uygundur.
degistirmeye calisirsaniz suan kuyumcu ahbabiniz degilse yine hurda altin olarak alinir cunku takmissiniz.keske hic takmadan gelir gelmez annesiyle konussaydiniz.
bu bilezik vs sineye cekilirde telafide edilir ama bence nisanlinizin uslubuyla size bakis acisiyla ilgili daha buyuk sorunlar var.
allah yardimciniz olsun.
Para yok diyorsun evlenemiycez vs vs diyorsun hala yok bilezik yok koc sen ne istedigini bilmiyorsun bence sirf evlenmek icin evlenilmez insanin durumu yoksa dayatma yapilmaz kardesine 3 bilezik yapilmis bana yapmadilar hic yapmasa evlenmiycekmisin begenmedigin yorumlara da duzgun konus diye atarlanma buraya konu acarken herseyi kabul etmis olmaliydin
İşte bu noktada Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın demek düşüyor :) Bazı insanlar, insanlıktan bi haber tabi. Onada müsade etmeyecek gelin hanım.
Balböceğim, daha öncede bazı sorunlar yaşamıştınız. Onları atlattığınıza tam olarak inanıyor musun?
Çünkü baksana sorun yaşadığınız zaman hiç beklemediğin cewapları alıyorsun ondan.
Bu seni ileride daha çok yaralamaz mı?
Bebeğim buraya konu açarkende negatif yorumlar geleceğini bilmiş olman lazımdı..Evet kuzum , bu ilk değil sonda olmayacak biliyorum , benim tüm insiyatifi kullandı beni hayal kırıkları ile başbaşa bıraktı... Herkes konuyu o kadar yanlş anlamış ki bdv ye asla konu açmam. sırf insanları rencide edebilmek için klavyelerini kullanıyorlar, belki ben panik atak yada şeker hastasıyım? Eleştiri adabınca yapılır insanın gözüne soka soka görmemiş denmez, aç gözlü denilmez... Ben ne maddiyatçı biriyim ne dediklerinizde biri, benim gönlümü bir allah bir de ben biliyorum içim rahat. (genel konuşuyorum lilicim) Yorum yazarken bardağın boş tarafıyla da bakmayı deneyin ve insanları aşağlamayın . Bir gün sizde ne dediğimi gayet iyi anlarsınız.
Bebeğim buraya konu açarkende negatif yorumlar geleceğini bilmiş olman lazımdı..
Ama sen kendini biliyorsan gerisi önemli değil..
Şimdi ne durumdasınız peki nişanlınla...
Bu adamın böyle olduğunu bilmiyordun sanki buradaki insanlara kükrediğin kadar nişanlına kükrersen koçu süsletirsin de,bilezik de taktırırsın boynuzuna...Sinirini yanlış yerden çıkarıyorsun.
Hmm kararının arkasında dur ama, eğer bu kararında yenilirsen seni bir daha ciddiye almaz..Bütün kırgınlıkların toplamı nedeniyle konuşmuyorum , içimden gelmiyor
Bileğinin ölçüsüne göre alındı diyor , yani yalan söylediğimi düşünüyor gözüyle görmeden , o beni uzaktan bu kadar net biçimde kafasında yargıladı ya bende bu kez onu dinlemiycem , bu kez yeniden sarılmıycam. Uzun bir süre kafamı dinliycem kuzum
Hmm kararının arkasında dur ama, eğer bu kararında yenilirsen seni bir daha ciddiye almaz..
Sanırım o da bunalmış.
Daha askerliği var, bakalım ozaman ne yapacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?