Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğu kültüründe de Eşin elini öpme var ..Annem rahmetli babamın bayramda elini öperdi Babam da anneme sarılır yanaklarından öperdi .Tabi bu mecburiyet veya dini duygularla değil Geleneksel duygularla yapilirdi ..Son zamanlar da da unutuldu gitti ama çocukken gördüğüm o durum bize hem ilginç hem komik geliyordu..
Fakat biz büyüdükçe
Rahmetli babam ne bize ne de başkalarına ellerini öptürmüyordu gelin ben gözlerinizden öpeyim derdi o bizi öperdi..Yani eskiden geleneklere bağlı olabiliyordu şimdi onlar da bitti Konu nerden pipiye ,Arabistana geldi bilemiyorum ama dini duygularla alakalı olmadığını düşünüyorum ya da benim ailemde ki öyleydi..
Babam son nefesine kadar annemi gülüm, tek askim diye sevdi ve bizim yanımızda ona hep değer verirdi ..Babamdan sonra annemin gözyaşı hiç dinmedi

Geçmişi boşver önüne bak.. üniversiteyi dışardan oku bitir bence.. arkadaş çevren yok valla benim de yok bende genelde evdeyim.. kurslara filan gidebilirsin belediyenin.. kabul ederlerse yaninda goturursun bebegini ben oyle yapacaktim ama kayit tarihini kaçırdım.. hem birseylerle mesgul olur ogrenirsin hem evde bos bos sikilmazsin.. cocuk buyuyene kadar ya üniversiteyi disardan oku bitir ya da meslek edinmeye bak.. büyüdüğünde çalışırsın anaokulu cağında mesela.

Peki böylelerine susarsak ne olacak bu ülkenin hâli kuzum?
Bu cehaletle aciklanabilecek bir durum değil , nefret ediyor kadın , bildiğin nefret ediyor , yok etmek istiyor , buna da sesimizi cikarmayacaksak neye cikaracagiz bilemedim

"eşim ev işleri yapmaktan utanıyor" konusunda hepimiz çileden çıkmıştık.
esasen yazdığı pek çok şeyle bireysel hakaret davaları bile açılabilir kendisine.
ben de çok anlayış gösterecek bir aile ve evlilik içerisinde olduğunu sanmıyorum ancak inatla hakarete devam etmek, açıkça ayrımcılık yapmak da ne bileyim, bir vatansever olarak ben de çok tahammül edemiyorum.

çünkü ne yazık ki bu incelikte düşünüp insanların gösterdiği anlayışı bile eziklik gibi görüp hakarete devam edebiliyorlar.
ne yazık ki eğitimle de çözülemiyor.

olan olmuş artık. üzücü ama bazen insanın bişeyleri anlaması için bedeller gerekebiliyor

Okumak için değil de koca için kaçan sizsiniz.
Ailem arkamda değildi okuyamadım diyen de sizsiniz.
Evvela kocaya kaçan okumaya da kaçardı.

bu biraz da eşler arasındaki saygı ve sevgi dolu iletişimle alakalı. benim anneannem de dedemin elini kandil ve bayramlarda öperdi. ama dedem de bir gün anneanneme sesini yükseltmemiş.
anneannem 90 yaşında, dedem öleli 25 sene oldu, hala ağlar o da.

ama şu anki mevzu erkeklerin ego tatmini üzerine ilerliyor daha çok. hatta başka bir konuda biri yazdı; kadın eşinden para istediğinde adam elimi öp, ayağımı öp diyip ancak öyle para veriyormuş.

erkekten kadına saygısızlık akınca haliyle böyle geleneklerde yozlaşıyor. ve zaten dediğiniz gibi, bu şart değil, isteyenin uyguladığı bir gelenek.

Pöff... El öpmeden konu nasıl fetöye geldi, abartmamış mısınız kızlar?
İsteyen kocasının istediği yerini, istediği hisle-istediği fikirle öpsün; onların ilişkisi böyledir, aile dinamikleri budur, öyle mutludurlar yani napalım? Zorla "Siz de öpeceksiniz ülen kocalarınızın elini" dememiş ki kadın?
Kendi saygı anlayışı-gösterisi o şekildeyse, bize ne?

hepimiz 22 yaşında olduk. ben de 22 yaşındayım ben niye böyle çirkin ifadeler kullanmıyorum? sürekli birilerini kışkırtmıyorum? haddimi biliyorum ve saygı cercevesini aşmıyorum. hiç masumca değil. bugün olmasa yarın belki daha çirkinlikler yapıp şikayet edilecekti. sanıyor ki sosyal medyadan bana bi şey olmaz. öyle bi şey olur ki... insanlar bir tvitle yıllarca hapiste yatıyor

Bu yorumu senden beklemezdim açıkçası neler yazdığını tam okuyamamış olabilir misin?

Peki böylelerine susarsak ne olacak bu ülkenin hâli kuzum?
Bu cehaletle aciklanabilecek bir durum değil , nefret ediyor kadın , bildiğin nefret ediyor , yok etmek istiyor , buna da sesimizi cikarmayacaksak neye cikaracagiz bilemedim

Maalesef her görüşte, her alanda var böyle insanlar. Ben de çok üzülüyorum ama artık vazgeçtim laf anlatmaktan. Ödeyeceği bedel onu değiştirmez, sadece korku ile durmasına sebep olur. Kişi aynı kişi.

Ben dinle ilgili, inancıyla ilgili yorum yapanlara yobaz bilmem ne diyenlere de kızıyorum. Bu da nefret çünkü. Bir sıfat takma, ırkına, inancına saldırma hali her görüşte çirkin. Keza aynı şekilde açık görüşlü insanları kafir olmakla özenti olmakla suçlamak da çirkin. Her türlü yafta çirkin aslında.

Ancak senden ayrı olarak şikayet ederek biteceğini düşünmüyorum. Bitmeyecekler. Tek umut gelecek nesillerde.

Öperse öpsün de bize neden soruyor? Sorarsa fikrimizi bizde söylemeyelim mi?

Öperse öpsün de bize neden soruyor? Sorarsa fikrimizi bizde söylemeyelim mi?

İyi de çok üzerine varılmış bunu görmüyor musunuz cidden?
Neyi savunduğunu dahi şaşırmış bir anda üzerine gelinince, her şey birbirine girmiş. Yallah Arabistan'a diye başlanmış yani, cidden buna gerek var mı? Bir zararı mı var eşini öpmesinin, öyledir geleneği-görgüsü, biz de kendi fikirlerimizi söyleriz doğru bulmadığımızı filan bu da bizim görüşümüz ama şu atışma çok lüzumsuz.

Haklısınız, ben de Cimer'e şikayette bulunacağım.

İşte mevzu saçma bir şekilde ülke düşmanlığına geldi ben de anlamadım valla. Görmediniz yazdıklarını diyorlar da gerçekten göremiyorum büyük bir şey. Muhtemelen bir şey çıkmaz şikayetten ama işte evine kağıt gelince eşi ne der ne duruma düşer bilemedim.​

Eşime saygı el öpmek ile olacaksa olmasın. Mesela ben onun fikirlerine saygı duyuyorum, emeğine saygı duyuyorum. Siz o kadar basit düşünüyorsunuz ki el öpmeyi saygı olarak adlandırıyorsunuz. Saygı bu değil.
Demişsiniz ki işe gidiyo kimin için bizim için evet öyle ama ben sabah erkenden kalkıp kimin için uğraşıyorum eşim için. Eşlerimiz günde 8 saat veya 12 saat çalışıp geliyor ama bizim mesaimiz bitmiyor hiç bu yüzden bizim yaptığımız onlarınkinden emin olun daha zor. Bence onların bize daha çok saygı duymaları gerek. Ama size göre saygı tek taraflı ve erkek para kazandığı için üstün varlık görülmeli değil mi?
Ne anlatsam boş bu zihniyete. He birde islamda kadın daha üstündür erkekten bilin istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…