- 4 Mart 2012
- 15.975
- 37.184
- 798
- Konu Sahibi monarosa352
-
Bilmiyorum eşim ne der daha gelmedi ama çok kızacağını biliyorum
Milana Ben seni anlıyorum da sen de bilirsin, hayat tecrüben var. Böyle çıkışlar yapan, öfkesi taze olan kadınlar hep ezilen, baskı altında olan kadınlar değil midir? Evet yaptığı yanlış ama ne şartlarda yaşıyor ne muamele görüyor bilmiyoruz...
Ekran görüntüsünü cimere atarak şikayet edebilirsiniz , ya da direk savcılığa gidip suç duyurusunda bulunabilirsinizCimer e böyle direk şikayet edilebiliyormus demek. Öğrendiğim iyi oldu. Kafalarına göre hakaret edip ortalığı bulandıran çok.
Önceki yazılarını bilmiyorum bana da çok yumuşak normal bir üslup kullanmadı ama ben dikkate almıyorum böyle çıkışları. Ben üzüldüm kendi adıma, hani bilsem ki eşi tepki vermeyecek ya da normal bir tepki verecek tamam musibet iyi olur derim.
Ama düşünsenize böylesine diğer fikirlere kapalı, böylesine itaati savunan bir kadın sizce ne şartlarda yaşıyordur? Eşi "aferin karıma inancımızı hayat felsefemizi çok güzel savunmuşsun" mu diyecek? Belki de senin kadın halinle ne işin var sitelerde deyip şiddet uygulayacak. Zira bu kurban modelini çok iyi bilirim. İçindeki isyanı ancak bu şekilde bastırıyorlar. Bir şekilde maruz kaldığı duruma ya da düşünceye tapmak zorunda ki, yaşayabilsin. He üslubu, gelişine kapalı olması normal mi, değil tabi ki. Ancak 22 yaşındaymış sanırım. Ağır oldu bence şikayet...
Tesekkurler milana not aldım. Mutlaka lazım olacakEkran görüntüsünü cimere atarak şikayet edebilirsiniz , ya da direk savcılığa gidip suç duyurusunda bulunabilirsiniz
Evet biliyodu bana yardım edinBurada yazdığınızı biliyor mu?
Doğu kültüründe de Eşin elini öpme var ..Annem rahmetli babamın bayramda elini öperdi Babam da anneme sarılır yanaklarından öperdi .Tabi bu mecburiyet veya dini duygularla değil Geleneksel duygularla yapilirdi ..Son zamanlar da da unutuldu gitti ama çocukken gördüğüm o durum bize hem ilginç hem komik geliyordu..
Fakat biz büyüdükçe
Rahmetli babam ne bize ne de başkalarına ellerini öptürmüyordu gelin ben gözlerinizden öpeyim derdi o bizi öperdi..Yani eskiden geleneklere bağlı olabiliyordu şimdi onlar da bitti Konu nerden pipiye ,Arabistana geldi bilemiyorum ama dini duygularla alakalı olmadığını düşünüyorum ya da benim ailemde ki öyleydi..
Babam son nefesine kadar annemi gülüm, tek askim diye sevdi ve bizim yanımızda ona hep değer verirdi ..Babamdan sonra annemin gözyaşı hiç dinmedi
hepimiz 22 yaşında olduk. ben de 22 yaşındayım ben niye böyle çirkin ifadeler kullanmıyorum? sürekli birilerini kışkırtmıyorum? haddimi biliyorum ve saygı cercevesini aşmıyorum. hiç masumca değil. bugün olmasa yarın belki daha çirkinlikler yapıp şikayet edilecekti. sanıyor ki sosyal medyadan bana bi şey olmaz. öyle bi şey olur ki... insanlar bir tvitle yıllarca hapiste yatıyorÖnceki yazılarını bilmiyorum bana da çok yumuşak normal bir üslup kullanmadı ama ben dikkate almıyorum böyle çıkışları. Ben üzüldüm kendi adıma, hani bilsem ki eşi tepki vermeyecek ya da normal bir tepki verecek tamam musibet iyi olur derim.
Ama düşünsenize böylesine diğer fikirlere kapalı, böylesine itaati savunan bir kadın sizce ne şartlarda yaşıyordur? Eşi "aferin karıma inancımızı hayat felsefemizi çok güzel savunmuşsun" mu diyecek? Belki de senin kadın halinle ne işin var sitelerde deyip şiddet uygulayacak. Zira bu kurban modelini çok iyi bilirim. İçindeki isyanı ancak bu şekilde bastırıyorlar. Bir şekilde maruz kaldığı duruma ya da düşünceye tapmak zorunda ki, yaşayabilsin. He üslubu, gelişine kapalı olması normal mi, değil tabi ki. Ancak 22 yaşındaymış sanırım. Ağır oldu bence şikayet...
Bu yorumu senden beklemezdim açıkçası neler yazdığını tam okuyamamış olabilir misin?Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına ya. Belki gözümden kaçtı ama ben arkadaşın yazdıklarında bölücü, ülkeye nefret kusan bir yazı görmedim. Saçma sapan ergen atışması olmuş sadece. Belki benim gözümden kaçmıştır bilmiyorum ama fetöcü bilmem neci yaftası alacak bir yazı görmedim.
Üzüldüm ben arkadaşa. Evet bu ülkede ne dediğini bilmeyen, üzerinde düşünmeden konuşup yazan çok insan var ama kimin ne şartlarda yaşadığını bilmiyoruz. Belki çok zor duruma düşecek belki aile yaşantısı bozulacak belki şiddet görecek. Yapmayın Allah aşkına bu kadar acımasız olmayın. Sizler için belki basit bir durumdur ama tek sosyal yaşantısı, tek konuşabildiği alan sosyal mecra olan kadınlar var bu ülkede ki çoğunlukla ailelerin veya eşlerin haberi olmuyor bu alandan. Mevzu dava açılması, şikayet edilmesi değil düşeceği durum.
Ben şahsıma bu platformda hakaret edildiği halde şikayet etmedim, etmem. Zira cehaleti bilirim, zorbalık karşısında kendini korumaya çalışmayı bilirim, zorbalığı sindirmek zorken o zorbalığın bir parçası, şakşakçısı olmanın nefes almanın tek yolu olduğunu da bilirim. Böyle hayatları gördüm, şahit oldum.
Gerçekten üzüldüm, yapmasaydınız keşke.
Peki böylelerine susarsak ne olacak bu ülkenin hâli kuzum?
Bu cehaletle aciklanabilecek bir durum değil , nefret ediyor kadın , bildiğin nefret ediyor , yok etmek istiyor , buna da sesimizi cikarmayacaksak neye cikaracagiz bilemedim
Öperse öpsün de bize neden soruyor? Sorarsa fikrimizi bizde söylemeyelim mi?Pöff... El öpmeden konu nasıl fetöye geldi, abartmamış mısınız kızlar?
İsteyen kocasının istediği yerini, istediği hisle-istediği fikirle öpsün; onların ilişkisi böyledir, aile dinamikleri budur, öyle mutludurlar yani napalım? Zorla "Siz de öpeceksiniz ülen kocalarınızın elini" dememiş ki kadın?
Kendi saygı anlayışı-gösterisi o şekildeyse, bize ne?
Bu yorumu senden beklemezdim açıkçası neler yazdığını tam okuyamamış olabilir misin?
Öperse öpsün de bize neden soruyor? Sorarsa fikrimizi bizde söylemeyelim mi?
Haklısınız, ben de Cimer'e şikayette bulunacağım.Lazlar ataerkil değildir,doğuya araplara ve farsa katılıyorum ama hakiki bir Karadeniz insanı olarak Lazların ataerkil olduğunu düşünmüyorum. Karadeniz'de hane hakimiyetinin neredeyse bir çoğu kadınların elinde. Öte yandan şikayet edilecek hesabın yorumlarını alıntılayabilirseniz çok sevinirim Emniyet uğraşmıyor diye düşünmeyelim, ben birçok kez anonim olarak internet ortamı yazılarını şikayet ettim hepsinde de mailime dönüş yaptılar. Şahsi olarak açık kimliğimle şikayet ettiğimde de arayıp bilgilendirdi polis memurları. Polisimiz gereğini yapacaktır,hiçbir insan bu ülkeyi bölemez. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
Pöff... El öpmeden konu nasıl fetöye geldi, abartmamış mısınız kızlar?
İsteyen kocasının istediği yerini, istediği hisle-istediği fikirle öpsün; onların ilişkisi böyledir, aile dinamikleri budur, öyle mutludurlar yani napalım? Zorla "Siz de öpeceksiniz ülen kocalarınızın elini" dememiş ki kadın?
Kendi saygı anlayışı-gösterisi o şekildeyse, bize ne?
Eşime saygı el öpmek ile olacaksa olmasın. Mesela ben onun fikirlerine saygı duyuyorum, emeğine saygı duyuyorum. Siz o kadar basit düşünüyorsunuz ki el öpmeyi saygı olarak adlandırıyorsunuz. Saygı bu değil.ee sizin eşinize saygınız da yok o zmn insalar saygıdan öpüyo evliliğin temelide saygıdır erkek işine gidiyor değil mi kimin için sizin için çocuğu için saygı olmadan evlilik olmaz gönül hoşluğu oluyo insandan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?