Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlışa, kendi fikrinizden olmasa bile yanlış dediğimizde düzelir belki bir şeyler. Sadece bu üye değil, birkaç üye de oldukça itici ve ayrımcı yorumlar yapmış. Onlara gülüp sizin fikrinizle uyuşmayan yanlışa öfke duyarsanız olmaz o iş. Sırf sizinle aynı düşünmüyor diye yafta yapıştırmak da kusura bakmayın ileri düşünce, gelişmişlik örneği olmuyor. Ben de karşı çıktım arkadaşın görüşüne, bana da yanlış geliyor ama neye inandığı ne yaptığı da beni ilgilendirmiyor. Yanlış gelse bile bana zararı olmadığı sürece saygı duymak "zorundayım".

Çok çirkin atışmalar olmuş. Arkadaşın üslubu çok çirkin onda hemfikiriz zaten de maruz kaldığı ithamlar da hoş değil. Neyse ben geriliyorum, huzursuz oluyorum böyle mevzularda. Esen kalınız.

Saygı sevgi el öpmekle olmaz yalnız..

Ben bir yere şikayet etmedim, sadece hakaret içerikli mesajını burdan şikayet ettim belki banlanır ve konu uzamaz diye.
Ama dur durak bilmedi. Bu şikayet konusu gündeme gelmeseydi kim bilir daha ne hakaretler edecekti.
Olan oldu artık umarım dersini almıştır..

İlk sayfalardan itibaren "Egonuz zedelenir" dedi diye vurmayan kalmamış kıza, muhtemelen o da onu kendisi eşinin elini öpüyor diye söyleme ihtiyacı hissetti eleştiri geldikçe paso. Ki ok, bu dille yaklaşılınca illaki insan gül uzatmaz karşısındakine kıvılcım çakmış yangına gideceği belli, sayfa sayfa hararet artmış, herkes bir yerlere kovalanmış. Ama abartılmış geldi bana, hemen bir önceki postta yazdım tekrarlamayayım da; şikayet edilecek bir şey değil bence, bölücülük içerdiğini zannetmiyorum, feminizm akımını eleştiriyordu bence kendince ama olmayacak laflara vardı ters düştükçe, o savunma halinden de geri basamadı, saçmaladı.

Ne diyebilirim; durduk yere olana bak. :)

Yokuspokus bak o yorumu okuyan , devamından haberi olmayan üye az önce yorum yapmış
O yazıyı okuyan doğal olarak çıldırıyor
Kimi kimin ulkesinden kovuyor , bu kadar basit olmamalı bunlar

Bence ona iyi bir ders oldu , bir daha sosyal medyada kimseyi ülkeden kovmaya kalkismaz , insanları tehdit etmez ve hakaret etmez
Ben boşuna endiselendiginiz düşünüyorum idrakla senin
Nefret ediyorum gerçekten biz ve siz diye yaşayan , ülkeyi bu hale getiren insanlardan

Arabistan lafını bir başka üye telaffuz etmiş, kız da altta kalmamak için öyle söylemiş.
Artık bilemiyorum; belki de ben kaçırıyorumdur doğru alt metni, anti-feminist bir yerde, aşırı muhafazakar duruyor dedim sadece, oradan da işte almış yürümüş tartışma, alt metnini daha farklı yorumladım.
Son cümlene hele tüm içtenliğimle katılmadan edemiyorum.
Mune cımbızı takmadan kaçalım bence. :)

İnsanlara soru sorup destek göremeyince dalga geçip hakaret etmek çok mu normal peki.. herkes yazdı bir cahillik yapmışsın Kaçmakla. Devam ettirmişsin yanlışlarını. elini öpmene de hiç gerek yok diyince hanfendi dinden girdi arabistandan çıktı. Siz biz davasına girdi. Bununla kalmayıp bir arkadaşımıza hayvan dedi. Herkese hadi güle güle demeye başladı.. daha ne sayayım. Üslup yok, konuşma tarzı dalgadan öteye geçmiyor. Kusura bakmayın da Türkiye’yi Arabistan’a çevirmek isteten herkesin karşısındayız.

Pardon da şimdi akşam akşam beni konuşturacaksınız.
Birisi yazmış elini öperek eşinin egosunu okşuyorsun diye.
Adamların şeyini öpüp, bunu evliliğin doğasına uygun bulurken bu yorum çok komik olmuş

Bayramlarda el öpmek gelenek-görenektir.
Kimi alır uygular, kimi uygulamaz.
Uygulayan da aşağılanamaz.

Keşke farklılıklara karşı gerçek anlamda saygılı olabilseydik..

Erken yaşta kocaya kaçma, okumama, aileyi ezip geçme konularına yorum yapmıyorum.
Bu konunun doğrusu tek ve belli.

Dedim ya gözümden kaçmış olabilir, gördüklerimde bir şey yoktu fazla. Asıl bu yorum benden beklenir niye öyle diyorsun :)
Sonradan okuyunca oldu galiba Yoksa sen haklıyı haksızı anlarsın bu kadar kişi durduk yere bir kişiye kötülük yapmış olamaz değil mi?

Konu sahibi daha on dokuz yaşında..Önceki konusunda ben de şükret vs yazmıştım ama yaşını daha yeni öğrendim..Daha çok genc..Neden bu kadar yükleniyorsunuz..Sitenin en sivri dillileri gelip hemen yerlerini alıyorlar..Yorumlarına hemen konu sahibini hatalarından vurarak alaylı bir tarzda başlıyorlar..Artık huy edinmisler çoğu konuda boyleler..Ben konu açmayı istemiyorum burda o yüzden..

Bir insanı sevgi ile öpmek ayrı saygı ile öpmek apayrı. Belirtildi zaten sevgiden istediğin yerini öpebilirsin. Ama saygıdan elini öpüp alnına koyduğun adam senin efendin olur anca.

dün yallah yunanistana diyorlardı ama
kimse arabistan lafı açmamışken hatta..

dün yallah yunanistana diyorlardı ama
kimse arabistan lafı açmamışken hatta..

Ben sadece bu konuyu gördüm

Ötesi berisi varsa zaten ona bir şey diyemem.
İteleyip duruyoruz ama yine aynı yerde kalıyoruz, bir başka konuda da biri beni itelemişti Amerikalara.
Ya sinirimin bozulması, belli bir kafa yapısının karşısında dehşete düşmem ve umudumun darbe alması ayrı da hani komik de gelir oldu artık iyice, elimde değil, bazen gülüyorum "Yallah" diye başlanınca da.

Senin çok iyi niyetle yaklaştığını düşünüyorum :)
Cahil olduğunu kendisi de yazmış zaten ama işte bu konu cahilim deyip sıyrılacak bir konu değil bana göre , tamamen nefret içeriyorbenim anneannem hiç okul yüzü görmemiş , kelimenin gerçek anlamıyla cahil bir kadındı , ben ortaokula giderken o TRT de yayınlanan dersleri takip ederek okuma yazmayı öğrenmeye çalışırdı ama kimseyi ülkeden kovmadi , kimseden nefret etmedi , ülkesini içinde yaşayan herkesle sevdi ve bana da öyle öğretti , o yüzden kimse cehalet arkasına siginmasin , daha da sinirleniyorum o zaman

sanırım mevzu biraz da bu üye arkadaşın pek çok konuda aynı üslupla konuşup gerginlik yaratmasından böyle yükseldi.

daha öncede bir başlıkta, eşler de ev işi yapmalı dediğimiz için avrupai kıskançlar olduk. hadi kıskançlık neyse, gülüp geçildi de, iyi ki bu ülkeyi sizin gibi kadınlar yönetmiyor bizim gibi kadınlar yönetiyor dedi.. ve benzer bir sürü şey..

hatırlayan arkadaşlar buradaki yazılarının bir anlık savunma mekanizması yada şaşkınlık değil de süreklilik içeren hakaretler olduğunu farkedince yükseldiler diye düşünüyorum. ben de eski yazılarını hatırladığım, hatta bizzat kendisi tarafından hakarette yediğim için hiç de masumane bir görüşünü savunma olarak algılamadım yazdıklarını malesef..

evladım niye madem namazında niyazındasın da kadına veterinere götüreyim seni diyorsun? niye hakaret ediyorsun daha dikkatli olman gerekmez mi ?

Konun buralara gelmesine bende üzüldüm.
Bana seni veterinere getireyim tarzında hakaret etmiş ama çokta takılmadım, cahil çünkü.
Zaten ne dediği ne demek istediği pek belli değil. Kendini ifade edemeyip sürekli dalga geçiyor, hmmm tamamm cınımmm, annemmm tarzı cevaplar yazmasından kendini az çok belli etmişti. Geçen seferki konudada aynı şekilde Insanların damarına basıp onları kızdırmak için uğraştığı çok açık. Belki yaşının verdiği toylukla belkide bilerek isteyerek eğlenmek için yaptı
Sosyal medyada da olsa istediğimiz gibi birilerine hakaret edip, istediğimiz gibi ağzımıza geleni söyleyemeyiz, bunu anlamış olur sanırım.

evladım niye madem namazında niyazındasın da kadına veterinere götüreyim seni diyorsun? niye hakaret ediyorsun daha dikkatli olman gerekmez mi ?
Ya sinir oluyorum “ben namazımı kılıyorum ediyorum” diyenlere. Bunlar yüzden insanlar her namaz kılanı, her muhafazakarı bunlar gibi zannediyor.

Ya sinir oluyorum “ben namazımı kılıyorum ediyorum” diyenlere. Bunlar yüzden insanlar her namaz kılanı, her muhafazakarı bunlar gibi zannediyor.

çünkü malesef öyle bir algı oldu ki namaz kılmayan, türban takmayan kötü; diğerleri pur-i pak. bu arkadaş özelinde değil, ülkenin genel haline yorumum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…