- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi monarosa352
-
Saygı sevgi el öpmekle olmaz yalnız..peki ben diyorum ki ben eşimi sevdiğim için öpüyorum ha saygıdan be demek istediğim şu bazı insanlar var eşimin elini öpersem nasıl olurum ne cahilliğim kalıyo ne eğitimim ne arabistanlığım saygıda sevgide evliliğin temeli tabiki
Ben bir yere şikayet etmedim, sadece hakaret içerikli mesajını burdan şikayet ettim belki banlanır ve konu uzamaz diye.Kızlar bence karşılıklı hararetlenip birbirinizi çok yanlış yerlere sürüklemişsiniz.
Burada dahi güzelce konuşularak halledilebilecek, anlaşılabilecek bir şeyi nasıl Bimer şikayetine kadar götürdünüz ben anlamadım, bu da doğru değil; basit şeylerle şikayet sistemlerini doldurup-meşgul etmek. Gerçekten aleni bir olaya ulaşılmasını da geciktiren şeyler bunlar.
"Yallah Arabistan'a" denirse bir el öpmeden, o kız da "Siz batı özentisisiniz" der kovalar, sonra da işte Cumhuriyet filan karıştırılmış, hararetten saçmalanmış, aleni bir karşıtlık-bölücülük yazısı okuyamadım şahsen, karşılıklı sinirler gerildikçe herkesin ağzından ters şeyler çıkmış, o da karşıt duracağım diye gerçekte öyle düşünmediği bir şeyin savunucusu gibi görünmüş. Yapmayın, benim okuduğum satırlarda bu var, ha daha farklı bir şey sezdiyseniz, başka konularından, başka yorumlarından bilginiz izleniminiz varsa bilemem ama salt bu konu içinde, birbirinizi gerdikçe yanlış anlaşılma yaşandığını düşünüyorum.
İlk şikayet mesajını brn attım , beni kocasının elini öpmesi , ya da başka yerini öpmesi ilgilendirmiyor
Ancak bana yazdığı "yılanın başını küçükken ezeceksin" ve ülkede ne kadar çoğunluk olduklarından , bizim yok olmamızı istediği mesajlarından aşırı rahatsızlık duydugum için şikayet ettim
Bana göre bu boluculuktur
Ayrıca idrak boşuna üzüldüğünü düşünüyorum , kocası da kendisi gibidir , en fazla ağzına sağlık karicim der geçer
Konudan uzak kaldım, noluyor anlamadım ama sayımız çok nereye istiyorsanız gidin lafları her kesimin yobazının laflarıdır. siz nasıl isterseniz yaşayın ama bu ülkeyi vatan kabul etmiş insanlara bu şekilde şeyler söylemeye hakkınız yok. Herkes haddini hududunu bilsin.ne toprak ne de devlet babanızın malı değil. Devlet bir sözleşmeyle kurulur, herkes bu sözleşmeye uymak zorundadır, siz de öyle. Yükselttiniz beni yine bu lafları nerde görsem tırnaklarımı çıkarıyorum. Yettiniz artık.. Ben istedim oldu tavrından çekiyoruz. Çoğunluk her zaman doğru olmaz, demokrasi, cumhuriyet de çocuğunluktan ibaret değildir.ha eminim kıskanılacak bir yanınızda yoktur.
İlk sayfalardan itibaren "Egonuz zedelenir" dedi diye vurmayan kalmamış kıza, muhtemelen o da onu kendisi eşinin elini öpüyor diye söyleme ihtiyacı hissetti eleştiri geldikçe paso. Ki ok, bu dille yaklaşılınca illaki insan gül uzatmaz karşısındakine kıvılcım çakmış yangına gideceği belli, sayfa sayfa hararet artmış, herkes bir yerlere kovalanmış. Ama abartılmış geldi bana, hemen bir önceki postta yazdım tekrarlamayayım da; şikayet edilecek bir şey değil bence, bölücülük içerdiğini zannetmiyorum, feminizm akımını eleştiriyordu bence kendince ama olmayacak laflara vardı ters düştükçe, o savunma halinden de geri basamadı, saçmaladı.
Ne diyebilirim; durduk yere olana bak. :)
Kimse yallah Arabistan'a demedi gangsta
Kendisi dedi Arabistan'da yaşamayı tercih ederim diye
Sonra da ülke bizim , siz yok olacakdiniza getirdi konuyu durup dururken
Bana da yılanın başını küçükken ezeceksin dedi , bu mesajların arka fikirlerini çok rahatlıkla okuyabildigimizi dusunuyorum
Bence ona iyi bir ders oldu , bir daha sosyal medyada kimseyi ülkeden kovmaya kalkismaz , insanları tehdit etmez ve hakaret etmez
Ben boşuna endiselendiginiz düşünüyorum idrakla senin
Nefret ediyorum gerçekten biz ve siz diye yaşayan , ülkeyi bu hale getiren insanlardan
İnsanlara soru sorup destek göremeyince dalga geçip hakaret etmek çok mu normal peki.. herkes yazdı bir cahillik yapmışsın Kaçmakla. Devam ettirmişsin yanlışlarını. elini öpmene de hiç gerek yok diyince hanfendi dinden girdi arabistandan çıktı. Siz biz davasına girdi. Bununla kalmayıp bir arkadaşımıza hayvan dedi. Herkese hadi güle güle demeye başladı.. daha ne sayayım. Üslup yok, konuşma tarzı dalgadan öteye geçmiyor. Kusura bakmayın da Türkiye’yi Arabistan’a çevirmek isteten herkesin karşısındayız.İyi de çok üzerine varılmış bunu görmüyor musunuz cidden?
Neyi savunduğunu dahi şaşırmış bir anda üzerine gelinince, her şey birbirine girmiş. Yallah Arabistan'a diye başlanmış yani, cidden buna gerek var mı? Bir zararı mı var eşini öpmesinin, öyledir geleneği-görgüsü, biz de kendi fikirlerimizi söyleriz doğru bulmadığımızı filan bu da bizim görüşümüz ama şu atışma çok lüzumsuz.
Sonradan okuyunca oldu galiba Yoksa sen haklıyı haksızı anlarsınDedim ya gözümden kaçmış olabilir, gördüklerimde bir şey yoktu fazla. Asıl bu yorum benden beklenir niye öyle diyorsun :)
Bir insanı sevgi ile öpmek ayrı saygı ile öpmek apayrı. Belirtildi zaten sevgiden istediğin yerini öpebilirsin. Ama saygıdan elini öpüp alnına koyduğun adam senin efendin olur anca.Pardon da şimdi akşam akşam beni konuşturacaksınız.
Birisi yazmış elini öperek eşinin egosunu okşuyorsun diye.
Adamların şeyini öpüp, bunu evliliğin doğasına uygun bulurken bu yorum çok komik olmuş
Bayramlarda el öpmek gelenek-görenektir.
Kimi alır uygular, kimi uygulamaz.
Uygulayan da aşağılanamaz.
Keşke farklılıklara karşı gerçek anlamda saygılı olabilseydik..
Erken yaşta kocaya kaçma, okumama, aileyi ezip geçme konularına yorum yapmıyorum.
Bu konunun doğrusu tek ve belli.
Arabistan lafını bir başka üye telaffuz etmiş, kız da altta kalmamak için öyle söylemiş.
Artık bilemiyorum; belki de ben kaçırıyorumdur doğru alt metni, anti-feminist bir yerde, aşırı muhafazakar duruyor dedim sadece, oradan da işte almış yürümüş tartışma, alt metnini daha farklı yorumladım.
Son cümlene hele tüm içtenliğimle katılmadan edemiyorum.
Mune cımbızı takmadan kaçalım bence. :)
dün yallah yunanistana diyorlardı ama
kimse arabistan lafı açmamışken hatta..
ha daha farklı bir şey sezdiyseniz, başka konularından, başka yorumlarından bilginiz izleniminiz varsa bilemem ama salt bu konu içinde, birbirinizi gerdikçe yanlış anlaşılma yaşandığını düşünüyorum.
Senin çok iyi niyetle yaklaştığını düşünüyorum :)Arabistan lafını bir başka üye telaffuz etmiş, kız da altta kalmamak için öyle söylemiş.
Artık bilemiyorum; belki de ben kaçırıyorumdur doğru alt metni, anti-feminist bir yerde, aşırı muhafazakar duruyor dedim sadece, oradan da işte almış yürümüş tartışma, alt metnini daha farklı yorumladım.
Son cümlene hele tüm içtenliğimle katılmadan edemiyorum.
Mune cımbızı takmadan kaçalım bence. :)
Ben sadece bu konuyu gördüm
Ötesi berisi varsa zaten ona bir şey diyemem.
İteleyip duruyoruz ama yine aynı yerde kalıyoruz, bir başka konuda da biri beni itelemişti Amerikalara.
Ya sinirimin bozulması, belli bir kafa yapısının karşısında dehşete düşmem ve umudumun darbe alması ayrı da hani komik de gelir oldu artık iyice, elimde değil, bazen gülüyorum "Yallah" diye başlanınca da.
Ben vallah kötü bişey demedim ben fötöcü de değilim valla ağlattılar beni ben kendi halimde bir insanım nolur siz söyleyin bari ben ülkemi çok seviyorum valla namazında niyazındayım kimseye zararım yok benim
Ya sinir oluyorum “ben namazımı kılıyorum ediyorum” diyenlere. Bunlar yüzden insanlar her namaz kılanı, her muhafazakarı bunlar gibi zannediyor.evladım niye madem namazında niyazındasın da kadına veterinere götüreyim seni diyorsun? niye hakaret ediyorsun daha dikkatli olman gerekmez mi ?
Ya sinir oluyorum “ben namazımı kılıyorum ediyorum” diyenlere. Bunlar yüzden insanlar her namaz kılanı, her muhafazakarı bunlar gibi zannediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?