- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Ben kimseye cevap yazmamazlik etmedim. ha sen yazipta ben gozden kacirmissam kusura bakmayin gordugim mesajin hepsine cvp verdim die biliyorum.mesai oldugunda esim zaten aliyo mesai parasini.yasadigim semtlerde evler yillik tutuluyor aylik kimse vermiyor.ben uc kurusa guvenip evlenmedim oyle olsa altinim yapilmadan gelin oldum .benim agrima gidiyo bizim degerimiz onlarin yaninda 3 bin tl kadar yok anlatabilirmiyom hicbizman yanimizda olmadilar iste bu benim zoruma gidiyorHem altınları aldılar diyorsunuz. Hem kina ve düğün olmadi altın takilmadi diyorsunuz. Yani en fazla aldıkları taş catlasin 3 bin lira falan mi? Siz sadece bu kadar paraya mi güvenip ev kurdunuz
Yani hamilesiniz, kalp kirmak istemiyorum ama üç kuruşa güvenip evlendiyseniz işiniz çok zortabii ki almamalari gerekirdi. Ama sizde olsa da çok bi işinizi goreceginizi sanmam, cüzi bir miktar. Siz düzenli gelirinizi artirmaya çalışın.
Isinize gelene cevap yazıyorsunuz, gelmeyene yazmiyorsunuz. Avukata gidin ve fazla mesainiz varsa hesaplatin. Ve bir yıllık kirayi neden peşin veriyorsunuz?
Cvp yazmisim :)Hem altınları aldılar diyorsunuz. Hem kina ve düğün olmadi altın takilmadi diyorsunuz. Yani en fazla aldıkları taş catlasin 3 bin lira falan mi? Siz sadece bu kadar paraya mi güvenip ev kurdunuz
Yani hamilesiniz, kalp kirmak istemiyorum ama üç kuruşa güvenip evlendiyseniz işiniz çok zortabii ki almamalari gerekirdi. Ama sizde olsa da çok bi işinizi goreceginizi sanmam, cüzi bir miktar. Siz düzenli gelirinizi artirmaya çalışın.
Isinize gelene cevap yazıyorsunuz, gelmeyene yazmiyorsunuz. Avukata gidin ve fazla mesainiz varsa hesaplatin. Ve bir yıllık kirayi neden peşin veriyorsunuz?
Cvp yazmisim size :)
Nasil kimse iki vardiyali calistiramaz esim calisiyo ama iki hafta gece iki hafta gunduz.vardiyali calismak yasakta bnmi bilmiyorumEşimin ailesi de kirada diyorsunuz. Orta yaşlı insanlar bile ev sahibi olamamış. Demek ki, onların da durumu çok iç açıcı değil. Yine de 3 bin lira bulunmaz bir miktar değil ama neden 1 yıllık kirayı peşin veriyorsunuz anlamadım. 1 kira, 1 deposit verseniz yeter. Bi de nakliye parası, tamamdır.
Arkadaşlar güzel söylemiş, imkansızlık içine çocuk getirmek marifet değildir. Keşke biraz durumunuzun duzelmesini bekleseydiniz.
Hiç kimse 2 vardiyali calistirilamaz, imkanı yok. Bir avukata gidip fazla mesai ucretinizi hesaplatin mutlaka. Şimdi dava acsaniz belki 2 yil sonra alırsınız ama emeginizin çöpe gitmesinden iyidir. Dogumdan sonra sigortayla biraz işiniz azalınca mutlaka iş degistirsin, bu sekilde olmaz.
Eşinin ailesine de gidin. Karnim burnumda beni aç, açıkta bıraktınız, ben sizden sadaka değil altinlarimi istiyorum, hakkımı helal etmiyorum deyin
Iki vardiyada ayni anda çalışıyor yazmissiniz. Gündüz de çalıştığı için gece vardiyasindan izin almak zorunda kalıyor, maasindan kesiliyor demissiniz.Nasil kimse iki vardiyali calistiramaz esim calisiyo ama iki hafta gece iki hafta gunduz.vardiyali calismak yasakta bnmi bilmiyorumufff kafam cok karisti
canim bir bilgilendirme isten cikmasi taraftari degilim ama olurda oyle bsy olursa bilgin olsn devlet analik hakki saglik guvencesiyle masraflari karsiliyor yani esinin sgk olmasada analik hakkiyla muaynede oluysn dogum yapysn sgk li gbi. ama sadece develt hast ve dogum evinde ozeller dahul degilYa ben esimede aciyorum acikcasi kasa falan koluna carpiyo kollari mosmor oluyo bi arada ezilmisti kolu.eve geldinde konusacak gucu kalmiyo gece uyandirdigimda gozleri kanli kanli 5 dk uyuyim die yalvariyo.anneniz gercektn guclu kadinmis Allah basinizdan eksik etmesin.ama esimede uzuluyorum.sonucta ben ve cocugumuz icin calisiyor.baska is bak diorum hamilesin sigorta lazim simdi cikamam diyot bizim icin katlaniyor yoksa baska iste calisirdi.o isten ayrilanda bayaa varmis
canm belki 30 40 tl mesai alyoordur agari ucrwt 1400 vardiyada 2 haftada 40 olsa 40 80 tl 1480 alyodur nekadar oynayabilir ki farketmemssndirNasil kimse iki vardiyali calistiramaz esim calisiyo ama iki hafta gece iki hafta gunduz.vardiyali calismak yasakta bnmi bilmiyorumufff kafam cok karisti
Yok yanlis yazmisimdir oyle yazdimmi bilmiyorum ama iki hafta gece iki hafta gunduz calisiyorIki vardiyada ayni anda çalışıyor yazmissiniz. Gündüz de çalıştığı için gece vardiyasindan izin almak zorunda kalıyor, maasindan kesiliyor demissiniz.
Alo170 i arayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. Haftalik 45 saati geçen çalışmalarda saat başı mesai ücreti alırsınız. 170i arayın bir hakkınız varsa onu öğrenin
Mesai olunca normalde aldiginin iki katini aliyo esim 90 tl sanirimcanm belki 30 40 tl mesai alyoordur agari ucrwt 1400 vardiyada 2 haftada 40 olsa 40 80 tl 1480 alyodur nekadar oynayabilir ki farketmemssndir
Mesai hep yapmiyolar bu ay 1 kere yapti.yanilmiyosm bayrama 1 ay kala bayaa mesai yapmislardi bazen ayda iki kezcanm belki 30 40 tl mesai alyoordur agari ucrwt 1400 vardiyada 2 haftada 40 olsa 40 80 tl 1480 alyodur nekadar oynayabilir ki farketmemssndir
tamam cnm esin mesaiye kaliyo iste fazlasni aliyo bi sikinti yokMesai olunca normalde aldiginin iki katini aliyo esim 90 tl sanirim
ne demek ya nasl alirlar annenn ablann akrabalrnn taktiklarni hem kendileri takmyo hem takilani alyo anne baba olrk etki 0 adi var var mi var boyle sey mi olur ellerinde olmaya bilir ama adina takilani almak nedir ya sinrm oynadi. birk cnm Allah askna boyle olmaz
Neyse cnm esim geldi yemek hazirlicam desteginiz icin hepinize tesekkur edermtamam cnm esin mesaiye kaliyo iste fazlasni aliyo bi sikinti yok
kalmiyi canm kalmiyo colugunun cocugunn senn esinin rizkiydi onlar yarina kalir ama yanina kalmaz uzulme... hamiylmssn bebegne yaziktr cNm... esinde elinden geleni yapyms napsn bak mesailerede kalyo herkes dort dortluk sikintsz olmuyo kimnde maddiyat kimnde hastalik kiminde gecmszlk kiminn evlatla imtihani... sizinki de buymus Allah can sagligi versin babannemn bi lafi var cok severim insanin sagligi yerinde ola da hersyn altindan kalka der... saglik olsnCok haksizlik gorduk biz allah biliyo. Ama kimsenin ahi kimseye kalmaz bundan supem yok
Amin amin cok saolunkalmiyi canm kalmiyo colugunun cocugunn senn esinin rizkiydi onlar yarina kalir ama yanina kalmaz uzulme... hamiylmssn bebegne yaziktr cNm... esinde elinden geleni yapyms napsn bak mesailerede kalyo herkes dort dortluk sikintsz olmuyo kimnde maddiyat kimnde hastalik kiminde gecmszlk kiminn evlatla imtihani... sizinki de buymus Allah can sagligi versin babannemn bi lafi var cok severim insanin sagligi yerinde ola da hersyn altindan kalka der... saglik olsn
Altinlari almalarinda haksizlar ama anne babaya guvenip evlenenlere sinir oluyorum evlenmek oyle kolay degil bunun sorumlulugunu goze aldiysaniz kimseden bise beklemeyin.ha bebek masraflari da az degil benim oglum emmedi hic oyle hayal etmemistim nasil agladim sandigimiz gibi olmuyo ayda 400 tl mama parasi verdik bezi biberonu emzigi kiyafetleri doktor masrafi buhar makinasi bu liste daha da uzar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?