Çok korkuyorum :(((((

Çok sağolun bende artık sabırla denemeye devam edicem bebeğim besleniyordır dimi

Sebze hiç yok her gün haşlanmış yumurta yiyorum meyve olarak muz ve kivi sadece haftada bir balık sütüde içiyorum çikolatı süt ama ben sebze yemekleri yemediğim için beslenemiyo gibi hissediyorum

Salata ye yemeklerin yanında marul salatası roka dere otu sık limonu üstüne azcık tuz öyle yemek yanında aperatif olarak bile gider yoksa kabızlık çekersin canım üzülme hergün yumurta protein bakımından güzel biraz salatayla çok daha bağırsakların rahatlar

Hiç kimse yemek yapmayı bilerek dogmuyo bende ilk yemek yapmaya başladığımda bi sürü yemek çöpe gitti şimdi ise yemek konusunda hiç de mütevazı olamayacağım kimse elime şu dokemez yani zamanla öğrenilir ben hamileyken mümkün olduğunca sebze meyve tuketiyordum hamur işi tatlı falan çok yemiyordum yogurdumu sütumü bol tuketiyordum kahvaltımi iyi yapıyordum çalışıyordum hamileyken akşamdan evde hazırlıyorum kahvaltımi mesela tahin pekmez yiyordum tavsiye ederim susam bol kalsiyum var çünkü hamilelikte kalsiyum önemli sizin için

Haftada bir balığımı yiyorum mutlaka.. Azimle devam edicem yapmaya ama tutmayınca o kadar kötü oluyorum ki

o degilde kocan isyan etmiyormu ? hergun kizartmaya?

Çok sağol canımm bir nebze içim rahatladı

Çok sağolun bende artık sabırla denemeye devam edicem bebeğim besleniyordır dimi

vitamin kan ilaçlarını aksatma yoğurt peynir herşeyi yiyorsun maşallah sıkıntı olsa dr sana söylerdi arada kuruyemişte ye özellikle fındık ceviz bebişine kilo olur güzel gelişir

vallaha bilmiyorum ki, hiç anlamıyorum bu bebek mevzusundan ben.
bebek ihtiyaç duyduklarını anneden karşılar ama ya sizin ihtiyaç duyduklarınız? hiç olmadı hazır yemek satan yerler var, oralardan alabilirsiniz, en azından sebze yemeklerinizi.
et balık süt yumurta meyve bunlar mutlaka tüketmeniz gereken besin grupları. en asgarisinde de olsa tüketmeniz gerekiyor.
bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alınca da yemek pişirmeyi öğrenirsiniz, onu da iyi beslemeniz gerekecek nasılsa

Haftada bir balık yiyorum bide meyve olarak muz yiyorum her sabah 2 kaşık bal kaşarlı tost bir yumurta akşam süt içiyorum yatarken pekmez yiyorum yarıyordur dimi bunlar

çok güzel, yoğurt yemeyi unutma, kalsiyum, muz çok iyi, hamilelikte kalsiyum eksikliğinden oluşan kramplar için bana dr. önermişti.
sebze tüketmiyorum diyorsun, o eksiği salatayla tamamla. bol bol, yeşillik, roka, maydanoz nane taze soğan, tere,turp güzelce yıka, sık limonu zeytinyağını tüket. havuç bol rendele salata olarak tüket. beyaz lahana yemeğini yapamıyorsan, salatasını yap. ince ince doğra mis gibi salatana kat.

Yumurtamı balımı balığımı pekmezimi muzumu falan yiyorum sütümü içiyorum ama yemek hiç sağlıklı yemiyorum ama çöpede gitse devam ediyorum yapmaya en kötüsüde o kadar uğraşıp olmayınca çöpe dökmek

Haftada bir balığımı yiyorum mutlaka.. Azimle devam edicem yapmaya ama tutmayınca o kadar kötü oluyorum ki
Kötü olmuyordur neden kötü olsun annelerimiz gibi yapamayız ki ilk zamanlar zaten direncini kırma herkes lapayla başladı pilav yapmaya benim ilk çorbamdada su çok azdı pilaav gibi olmuştu

o degilde kocan isyan etmiyormu ? hergun kizartmaya?
Kocam çok memnun çünkü o hiç sulu yemekler falan sevmiyor oda abur cubur şeyler yiyor etcil yani sebze yemekleri falan yemiyo annesi yemeğe çağrıyor gerek yok biz yaparız bişeler diyor eve gelip sucuk ekmek yapıyor

Eşinde mi hergün patates kızartması yiyor yada sigara böreği o nediyor bu duruma.

Et balık süt yiyorum bunlar çok önemli dimi bunları çok tüketiyorum meyve falanda... Ama bakliyat sebze yemekleri bunları yiyemediğim için üzülüyorum

Ayy Allah razı olsunn salata yapım bundan sonra bütün yeşillikleri katim limonla yiyim tutturamayınca içim rahatlasın yoğurdumu sütümü yiyorum Allaha şükür

sahsen ben de oyleyim.
Hergun kizartma, abur cubur tarzi sey olsa yerim.
Ama iste saglik meselesi insani tirstiriyor.
gobegim dusunuyor ne sebzesi yapsam diye.

Eşinde mi hergün patates kızartması yiyor yada sigara böreği o nediyor bu duruma.
Canım eşim kendi yemeğini kendi yapıyor o hiç yemek sevmiyor annesinin evindede kendi sucuk et vs yapar yermiş zaten yani o ne koysam yiyo abur cubur hastası ona sosisli börek yapıim hergün onu yer

Şimdi okudum canım.ama yemek yapmak zorundasınız evde çocuk doğunca ne olacak eşinde sağlıksız besleniyor şu durumda,mesela yarın ilk işin mercimek çorbası yapmak olsun,yanına fırında tavuk yap patatesli çok basittir.

Zamanla tutar merak etme. Mercimek çorbası da çok besleyici. Bir tencere yapsan 3 gün gider sana. Yapması da çok kolay. Bir dene.
En sevdiğim çorba ama o kadar farklı tarif var ki hangisini yapim onada karar veremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…