Onu yapabiliyorummm fırınta patates tavuk onu çok iyi tutturdum hatta kaç hafta onu yedik eşimle hep yarın mercimek çorbası deniyim tarifiniz varmıŞimdi okudum canım.ama yemek yapmak zorundasınız evde çocuk doğunca ne olacak eşinde sağlıksız besleniyor şu durumda,mesela yarın ilk işin mercimek çorbası yapmak olsun,yanına fırında tavuk yap patatesli çok basittir.
Yav bu terslik nedir? Neden insanları terslemek için yer arıyorsun sinirin bozulduysa yazma. Ben azar işitmek için yazmadım. Sizene duygusalım ağlıyorum buradaki insanlarla dertleşmek istedim rahatlamak istedim. Yazmazsınız olur biter sizden azar işitmek zorunda değilim ben. İyi akşalarAllasen biseyinde suyunu cikartmayin eskiden hamileler yagla balla mi beslenirdi benim annem ne istedigini yemis ne ayak uzatmis tarlada kova kova su tasimis hamileyken evde ne bulduysa onu yemis biyerim noksan degil gayette saglikliyim oyle zayif filanda dogmamisim
Babanem babami dogurdugunda tam fakirlik kitlik zamanlariymis sukur hemde babamda gayet saglikli iri yari bi adam
Nerden geldigimizi unutup triplere girmek sacma imkan varsa ye imkan varsa dinlen imkanin varsa en guzel sekilde dikkat et ama bunlar olmadi diye oturup cay cay aglamak nedir ? Azcik serbest olun elinin altinda internetin var buraya yazana kadar aglayana kadar 10 tane sey bulurdun 1 kere tutmaz 2 kere tutmaz 3 tutar ne yani
Ben sana kolay mı kolay bir tarif vereyim. Bir bardak mercimeği yıka, bir soğan rendele, aklına gelen, evde olan her türlü sebzeden de doğra içine. Düdüklün varsa düdüklüye, yoksa tencereye koy üstüne de en az iki litre su koy haşlansın onlar. Mercimekler dağılmaya başlayınca altını kapat blenderdan geçir. Ayrı bir tavada da biraz yağın içinde nane yak çorbaya karıştır. Bu kadarcık. Hem lezzetli, hem besleyici hem kolay.En sevdiğim çorba ama o kadar farklı tarif var ki hangisini yapim onada karar veremiyorum
Ayy Allah razı olsunn salata yapım bundan sonra bütün yeşillikleri katim limonla yiyim tutturamayınca içim rahatlasın yoğurdumu sütümü yiyorum Allaha şükür
Onu yapabiliyorummm fırınta patates tavuk onu çok iyi tutturdum hatta kaç hafta onu yedik eşimle hep yarın mercimek çorbası deniyim tarifiniz varmı
Bu yazdıklarınız nasıl rahatlattı beni anlatamam çokk teşekkür ederimmm bende sütü sadece nesquikle içebiliyorumDoktoruna sorarsan guler sana, demedi deme :)
Bebek icin senin vucudundaki vitaminler yeterli, bebek once senin depolarini kullanir, ama saglikli beslenmezsen senin depolar bosalir ve saglik sorunlari yasarsin
ben hamileyken her seyden tiksinmistim, salcali sulu yemek, tavuk, yumurta, kirmizi et gormeye bile tahammulum yoktu. 9 ay boyunca sadece peynir ekmek, peynirli pizza, peynirli pide, peynirli borek yedim. Ha bi de bol bol balik yedim. Sütü de ancak nesquikle icebiliyordum. Elma portakal ve muz disinda meyve yiyemedim. Mutfaga gidemedim, mutfak kokardi bana, su icmeye bile giremezdim. Sonuc olarak 3800 gr cok saglikli bir bebek dogurdum ama ben de tam 40 kilo almistim. Yani beslenme seklin bebekten cok sana zarar.
Allasen biseyinde suyunu cikartmayin eskiden hamileler yagla balla mi beslenirdi benim annem ne istedigini yemis ne ayak uzatmis tarlada kova kova su tasimis hamileyken evde ne bulduysa onu yemis biyerim noksan degil gayette saglikliyim oyle zayif filanda dogmamisim
Babanem babami dogurdugunda tam fakirlik kitlik zamanlariymis sukur hemde babamda gayet saglikli iri yari bi adam
Nerden geldigimizi unutup triplere girmek sacma imkan varsa ye imkan varsa dinlen imkanin varsa en guzel sekilde dikkat et ama bunlar olmadi diye oturup cay cay aglamak nedir ? Azcik serbest olun elinin altinda internetin var buraya yazana kadar aglayana kadar 10 tane sey bulurdun 1 kere tutmaz 2 kere tutmaz 3 tutar ne yani
Yarın denicem bunu çok sağolunn içime su serptinizakşamdan buğday ıslat, sabah az suda haşla, suyunu çeksin. o buğdayları salataya kat, mis gibi oluyor. aynısını nohutla da yapabilirsin. bakliyatlı salata çok faydalı. nohutlu buğdaylı yoğurt çorbası yap, üzerine kuru nane mis gibi.
tarifini de yazayım hemen. bir yumurta bir yemek kaşığı unu tencerede karıştır. yoğurdunu koy, suyunu yağı ekle, göz kararı hepsi. kaynayana kadar ocakta karıştır. kaynayınca haşlanmış olan bir avuç kadar buğday ve nohutu ekle güzelce pişsin, altını kapatırken nanesini ekle.
Hepsini aynı andamı koyuyorsunuz suyun içine?Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,yeşil biber,maydanoz,havuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Biraz kimyonda atabilirsin.Benim tarifim bu canım.Maydanoz katma ama sen hamile olduğun için.
Koy tencereye 2 su bardağı kırmızı mercimek yıkamayı unutma üstüne su koy 2 litre bi patates soy doğra at içine bi soğan soy böl dörde at içine başka havuç domates koy varsa yoksa şart değil yak ocağı koy üstüne tuzunu at yağını koy kaynamaya bırak azda şeker at gazını alır yarım saat kaynasın ondan sonra ver bilendıra iyice incelsin üzerine nane kırmızı biber zevkine göre ne varsa serp işde sana Kırmızı mercimek çorbasıEn sevdiğim çorba ama o kadar farklı tarif var ki hangisini yapim onada karar veremiyorum
Yarın denicem bunu çok sağolunn içime su serptiniz
Evet hepsini mercimeğin içine ekliyorum haşlanıyor(kaynıyor) hep beraber sonrada süzüyorum işte süzme mercimek çorbası oluyor.Hepsini aynı andamı koyuyorsunuz suyun içine?
Evet ya ben rahatlamak için yazdım burda kimsem yok annem çalışıyor kv çalışıyor komşum yok arkadaşım yok çünkü gurbete geldik sadece annem ve babam var tekim buraya dertleşmek için yazıyorum ve nasıl bir uslupla karşı karşıya geliyorum. Çoğu konudada aynı arkadaşın hep ters yorumları var insanları lütfen terslemeyin kimse kimseden azar işitmek zoruda değil yazmayın olsun bitsin. Sizede teşekkür ederim duygularıma tercuman olduğunuz için gerçekten duygu kontrolüm bu aralar çok yoğun yaşıyorum ve burada hamilelerin besleniş tarzını görüp o yüzden acaba beslenemiyorum diye strese giriyorum rahatlamak istedim tek dostum buradaki insanlar çünkü...Niye bu kadar sert uslüpla girdiniz ki cay cay ağlamak derken arkadaşımız sorununu paylaşmış yaşını bilmiyorsunuz belki soracak insanı yok danışıyor burada ne yapyım diye kk paylaşım için var paylaşıp rahatlıyor insan içi rahatlıyor kendini kassa daha mı iyi 30. haftasında ne kadar gerilse okadar kötü bebeği için sakinleşiyor ne sakıncası var ne kötülüğü var bu konunun hani güzel bir dille söyleseniz tmm da kalp kırmak çok basit karşınızdaki insan hamile ve daha duygusal olabiliyor üzerek elinize ne geçecek yazık günah hoşunuza gitmiyorsa terslemeyin yazmayın olsun bitsin ne siz tersleyin ne konu sahibi üzülsün bebeğiyle .. nacizhane fikrim bu lütfen daha duyarlı olun.
Teşekkür ederim tarif için:)Evet hepsini mercimeğin içine ekliyorum haşlanıyor(kaynıyor) hep beraber sonrada süzüyorum işte süzme mercimek çorbası oluyor.
Nerde yanlış yapıyorum bir bilsem o kadarda özeniyorum kiCanım nasıl tutturamıyorsun bardakla kaşıkla ölçü veriyorlar sitelerde :)
Evet ya ben rahatlamak için yazdım burda kimsem yok annem çalışıyor kv çalışıyor komşum yok arkadaşım yok çünkü gurbete geldik sadece annem ve babam var tekim buraya dertleşmek için yazıyorum ve nasıl bir uslupla karşı karşıya geliyorum. Çoğu konudada aynı arkadaşın hep ters yorumları var insanları lütfen terslemeyin kimse kimseden azar işitmek zoruda değil yazmayın olsun bitsin. Sizede teşekkür ederim duygularıma tercuman olduğunuz için gerçekten duygu kontrolüm bu aralar çok yoğun yaşıyorum ve burada hamilelerin besleniş tarzını görüp o yüzden acaba beslenemiyorum diye strese giriyorum rahatlamak istedim tek dostum buradaki insanlar çünkü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?