çok kötü bir gece geçirdim... :(

Jasminium84

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ekim 2013
21.639
72.778
798
41
kızlar dün geceyi çok kötü geçirdim
ne oldu derseniz hiçbirşey.. ama içim çok sıkıldı, nefesim kesildi ve kızımın bir an önce uyuması için dua ettim çünkü kızıma bile sinirim kadem kademe arttı. yavrumun bişe yaptığı da yoktu ama tahammülüm tamamen gitmişti, ağlama krizine girdim giremedim daha doğrusu ağlayıp rahatlamak için kendimi zorladım bi iki damla zor aktı gözümden rahatlayamadım
kendimden nefret ettim
çok başarısız, beceriksiz, işe yaramaz hissettim kendimi
kızıma üzüldüm benim gibi bir annesi olduğu için.. :(
resmen cinnet hali geldi gibi, diyorum bu halime şahit olmasın diye Allahtan yardım istedim bi an önce kızım uyusun diye
ne olacak benim bu halim..
psikolog diyeceksiniz ama ben problemi biliyorum aslında hem bu yüzden, hem de maddiyattan ötürü gitmek istemiyorum
kendimi çok yetersiz hissediyorum
ne evimin temizliği tam
ne yaptığım yemekler çok güzel
ne düzenli bi evim var
ne kızım için birikim yapabiliyorum
ne de yaptığım işler çok düzgün, hep bi eksiğim var
başardığım hiçbişey yok şu hayatta
bunlar benim enerjimi çok düşürüyor
ve daha da başarısız olmama sebep olduğunu düşünüyorum
size sorum ne onu da bilmiyorum sadece yazıp rahatlamak istedim sanırım

Bi yerden başla arkadaşım. Kendini ancak bu şekilde iyi hissedersin. Mesela evin için yeni bi düzen kur. Farklı yemekler yapmayı dene video izleyerek. Kendin için iş ara. Unutma biz kadınlar her zaman çok güçlüyüz. Sadece bazen böyle düşüşler olabiliyor. Silkelen ve bi yerden başla. Neler yapabildiğini göreceksin. Senin elinde

Benzer şeyler hissettim ben de. Psikologla(terapiyle) ancak aşabildim o da maşallah diyelim aşabildim mi tamamen emin bile değilim. Ne kadar kötü bir his olduğunu biliyorum. Allah içinize ferahlık versin. Lütfen ama yalnız olmadığınızı ve pek çok insanın benzer şeyler hissettiğini bilin. Özellikle mükemmelliyetçi insanların. Kafamızda kendimiz için bir ideal var. Şöyle olmalıydım diye. O çıtayı hep çok yükseklere koyuyoruz ve erişemedikçe mutsuz oluyoruz. Aslında çevremizdeki insanlar bizi bu halimizle seviyorlar. Bu halimizden memnunlar ama biz yok şöyle mükemmel bir kadın olmalıydım diye diye kendimizi yiyip bitiriyoruz.

kızlar dün geceyi çok kötü geçirdim
ne oldu derseniz hiçbirşey.. ama içim çok sıkıldı, nefesim kesildi ve kızımın bir an önce uyuması için dua ettim çünkü kızıma bile sinirim kadem kademe arttı. yavrumun bişe yaptığı da yoktu ama tahammülüm tamamen gitmişti, ağlama krizine girdim giremedim daha doğrusu ağlayıp rahatlamak için kendimi zorladım bi iki damla zor aktı gözümden rahatlayamadım
kendimden nefret ettim
çok başarısız, beceriksiz, işe yaramaz hissettim kendimi
kızıma üzüldüm benim gibi bir annesi olduğu için.. :KK43:
resmen cinnet hali geldi gibi, diyorum bu halime şahit olmasın diye Allahtan yardım istedim bi an önce kızım uyusun diye
ne olacak benim bu halim..
psikolog diyeceksiniz ama ben problemi biliyorum aslında hem bu yüzden, hem de maddiyattan ötürü gitmek istemiyorum
kendimi çok yetersiz hissediyorum
ne evimin temizliği tam
ne yaptığım yemekler çok güzel
ne düzenli bi evim var
ne kızım için birikim yapabiliyorum
ne de yaptığım işler çok düzgün, hep bi eksiğim var
başardığım hiçbişey yok şu hayatta
bunlar benim enerjimi çok düşürüyor
ve daha da başarısız olmama sebep olduğunu düşünüyorum
size sorum ne onu da bilmiyorum sadece yazıp rahatlamak istedim sanırım
seni mutsuz eden sen degil bence sosyal medya. oradaki hayatlara bakarak kendinle kiyasliyorsun. ama sana bir sir vereyim oradaki kimse dogruyu soylemiyor... cok rahatsiz vehuzursuz hissediyirsan kendini sosyal medya hesaplarini kapat ;)

Canım istersen şöyle bir şey yapabiliriz,eline bir kalem kağıt al,tüm sorunluluklarını yaz bir programa sok,gün gün saat saat,ben sana yardım edebilirim istersen daha önce çocuklu arkadaşlarıma bile program hazırlamıştım,hem programlı olursan neyi ne zaman yapacam aman yarım kaldı mı endişelerin olmaz eğer uyabileceksen hayatın düzene girer çok rahat edersin

Bi yerden başla arkadaşım. Kendini ancak bu şekilde iyi hissedersin. Mesela evin için yeni bi düzen kur. Farklı yemekler yapmayı dene video izleyerek. Kendin için iş ara. Unutma biz kadınlar her zaman çok güçlüyüz. Sadece bazen böyle düşüşler olabiliyor. Silkelen ve bi yerden başla. Neler yapabildiğini göreceksin. Senin elinde
çalışıyorum canım, hem de çok istediğim, burada olmaktan şükrettiğim bi yerde
ama diğer iş arkadaşlarıma bakıyorum işleri çok düzgün, hiç eksikleri yok ve herkes de onlardan memnun ama benim hep bi işim eksik kalıyor ki çalışıyorum da bazen herkesten çok mesaiye kalıyorum ama olmuyor hep birşeyleri unutuyorum :(
yemek yapmayı seviyorum hevesleniyorum bugün bunu yapacağım şunu yapacağım ama eve gidince bi tembellik çöküyor en bildiğim yemeği yapıp diğer işlerime bakmaya çalışıyorum
bak hala buraya yazarken bile bahaneler üretiyorum
hep mi böyleydim evlendikten sonra mı bu hale geldim bilmiyorum :(
tembelleştim resmen

Benzer şeyler hissettim ben de. Psikologla(terapiyle) ancak aşabildim o da maşallah diyelim aşabildim mi tamamen emin bile değilim. Ne kadar kötü bir his olduğunu biliyorum. Allah içinize ferahlık versin. Lütfen ama yalnız olmadığınızı ve pek çok insanın benzer şeyler hissettiğini bilin. Özellikle mükemmelliyetçi insanların. Kafamızda kendimiz için bir ideal var. Şöyle olmalıydım diye. O çıtayı hep çok yükseklere koyuyoruz ve erişemedikçe mutsuz oluyoruz. Aslında çevremizdeki insanlar bizi bu halimizle seviyorlar. Bu halimizden memnunlar ama biz yok şöyle mükemmel bir kadın olmalıydım diye diye kendimizi yiyip bitiriyoruz.
maşallah ya keşke ben de aşabilsem, öyle böyle bi his değil
kalbim sıkıştı nefes alamadım resmen ve bunu bu aralar sık sık yaşar oldum
etrafımdaki insanlarla kıyaslamaya başladım kendimi
işini ne kadar düzgün yapıyor ben yapamıyorum
evi ne kadar temiz benimki değil vs diye
sanırım dediğinin aksine bu halimi kimsenin sevmediğini düşündüğüm için bu haldeyim
çünkü sürekli eleştirilmeye başladım
kimisi haklı ama çok fazla olunca sanırım bu beni olumsuz etkiledi

seni mutsuz eden sen degil bence sosyal medya. oradaki hayatlara bakarak kendinle kiyasliyorsun. ama sana bir sir vereyim oradaki kimse dogruyu soylemiyor... cok rahatsiz vehuzursuz hissediyirsan kendini sosyal medya hesaplarini kapat :KK66:
bilmem belki de
ama daha etrafımda olan insanlar
sosyal medya çok kullanmam işim olmaz
ama işyerindeki ailemdeki insanlarla çok kıyaslamaya başladım kendimi sanırım ondan

her şeyin mükemmel olmak zorunda değil ki

ben temizliği umursamam deyince mesela bana dediler ki

oğlak burcu yaptığı şeylerde titizdir evet dedim yaptığı şeylerde titizidir, önem verdiği şeylerde

ev bal dök yala olmasın ne önemi var, (burada birinden öğrendim çok hoşuma gitti) hep yazıyorum camlar pırıl pırıl olmasın ekmek mi banıp yiyeceğiz

sen önce kendine yapman gerekenleri azalt sonra güzelce yaparsın

az da koy ver gitsin

zira dünyaya tekrar gelmiyoruz

birileri pis desin dağınık desin ya da gerçekten pis olun ne olacak ki ucunda ölüm mü var

hani eskiler der ya "ay ölüm olur bir şey olur ev temiz olsun"

ben ölmüşüm, ondan sonra evim temiz olsa ne olmasa ne

Canım istersen şöyle bir şey yapabiliriz,eline bir kalem kağıt al,tüm sorunluluklarını yaz bir programa sok,gün gün saat saat,ben sana yardım edebilirim istersen daha önce çocuklu arkadaşlarıma bile program hazırlamıştım,hem programlı olursan neyi ne zaman yapacam aman yarım kaldı mı endişelerin olmaz eğer uyabileceksen hayatın düzene girer çok rahat edersin
uyabilmeyi çok isterim canım ve yardımcı olursan çok minnetar olurum

Jasminium84 Jasminium84 canım hangimiz tamız ki. Bizim de evimiz dağınık,yemeklerimiz bazen kötü, bazen sinirliyiz. İnsanız çünkü robot değiliz. Bi direncimiz,psikolojimiz var. Benim ev su an halay çekiyor mesela
evet haklısın canım ama zaman zaman olsa çok umursamayabilirim ama benim bir süredir olan bi durum o yüzden artık daralmaya başladım

her şeyin mükemmel olmak zorunda değil ki

ben temizliği umursamam deyince mesela bana dediler ki

oğlak burcu yaptığı şeylerde titizdir evet dedim yaptığı şeylerde titizidir, önem verdiği şeylerde

ev bal dök yala olmasın ne önemi var, (burada birinden öğrendim çok hoşuma gitti) hep yazıyorum camlar pırıl pırıl olmasın ekmek mi banıp yiyeceğiz

sen önce kendine yapman gerekenleri azalt sonra güzelce yaparsın

az da koy ver gitsin

zira dünyaya tekrar gelmiyoruz

birileri pis desin dağınık desin ya da gerçekten pis olun ne olacak ki ucunda ölüm mü var

hani eskiler der ya "ay ölüm olur bir şey olur ev temiz olsun"

ben ölmüşüm, ondan sonra evim temiz olsa ne olmasa ne
ben de hep böyle düşünürdüm azıcık da umursamaz biriydim
ama sağdan soldan gelen eleştiriler kendini övmeler vs beni çok düşürdü
ben de yapabilirim moduna girdim ve yapamadıkça iyice aşağı çekildim

çalışıyorum canım, hem de çok istediğim, burada olmaktan şükrettiğim bi yerde
ama diğer iş arkadaşlarıma bakıyorum işleri çok düzgün, hiç eksikleri yok ve herkes de onlardan memnun ama benim hep bi işim eksik kalıyor ki çalışıyorum da bazen herkesten çok mesaiye kalıyorum ama olmuyor hep birşeyleri unutuyorum :KK43:
yemek yapmayı seviyorum hevesleniyorum bugün bunu yapacağım şunu yapacağım ama eve gidince bi tembellik çöküyor en bildiğim yemeği yapıp diğer işlerime bakmaya çalışıyorum
bak hala buraya yazarken bile bahaneler üretiyorum
hep mi böyleydim evlendikten sonra mı bu hale geldim bilmiyorum :KK43:
tembelleştim resmen

sanki yoğunluk bunaltmış gibi sizi

mesela diyorsun ya evdeki diğer işlerime bakıyorum

nedir bu işler

bir yazsana

hafta içi bir gün ne yapıyorsun

bir de mesela dün ne yaptın

ama kahvaltı da duş da dahil

yani tüm zamanlı

hatta işyerinde de bir ara yap bunu

bir dönem patron performans belirleyeceği çizelge tutun dedi

çizelgedeki 40 satırı görünce bir günde vaz geçtim tutma dedi

çılgın gibi iş arasında çizelge tutmak bile zulümdü

yani yaptığınızın çok olduğunu siz bile fark edemiyor olabilirsiniz

uyabilmeyi çok isterim canım ve yardımcı olursan çok minnetar olurum
Ayrıca kimseyle kıyas yapma kötü hissedersin kendini,ama küçük küçük bi şeyler başarınca moralin de yerine gelir motive de olursun,hiçbirimiz aynı değiliz ki herkes bir yerden yetmiyordur,bunlar farklı noktalardır,istediğin an mesaj at,yanında birini hissetmen sana güven vericektir,sen sorumluluklarını günlerini her şeyini yaz bana,beraber programa sokarız

burda bir arkadaş vardı o da hep başladığım iş yarım kalıyordu demişti. ve bir psikoloğa gidip teşhis konmuştu. ilaçlı tedavi oluyordu. isterseniz ertelemeden gidin doktora.
temizlikmiş, yemekmiş bunlar çok da önemli değil. gelip geçiyor. çocuklu evlerin temiz olması için annenin çok baskıcı , hatta bildiğin höd höd olması gerekiyor. bu da pek insancıl değil bence. bırak dağılsın.
yemek de her insanın yaptığı lezzetli olacak diye bişey yok. ha illa olacak da diyorsan yemeğini beğendiğin kişilerden yardım isteyebilirsin.
verimli anne değilim diyorsun ya yorgunluk haliyle bütün anneler bunu hissediyordur bence. sen yavrunu sonuna kadar sev tamam işte. en önemli şeyi olduktan sonra gerisi teferruat.

ben de hep böyle düşünürdüm azıcık da umursamaz biriydim
ama sağdan soldan gelen eleştiriler kendini övmeler vs beni çok düşürdü
ben de yapabilirim moduna girdim ve yapamadıkça iyice aşağı çekildim

o eleştirilenlere ben böyle mutluyum stresli değilim havasını yapsana

mesela benim komşular var ev hanımı onlar temizlik yapıyor

benim haftada yarım gün yardımcım var onun dışında temizlik yapmıyorum

bulaşıkları vs eşim topluyor

ama ben de hafta içi hem işte hem gece evde çalışıyorum

onlara hiçbir şey yapmıyorum gibi gelse de çok şey yaptığımı ben biliyorum yeter

bir de nedense en uyumlu, huzurlu çocuk benimki oluyor zira ben hiç ona seninle oynamam, şimdi cam sileceğim demiyorum en fazla yemek yapacağım, ocağa koyunca oynarız ya da çamaşır asalım gel balkonda birlikte, yardım et çabuk bitsin sonra oynarız vs diyorum, kirletmesi ve dağıtması da sorun değil

evime gelippp ay ne dağınık diyene de oğlum X mutlu deyip geçiyorum

arkamdan konuşsalar bana ne ki

sanıyorum ki en doğrusu o olacak ama nasıl yapabilirim onu da bilmiyorum yani doğru noktalara değinmek istiyorum o planda yoksa o da sarpa sarar

hemen şimdi kısaca işleri yazsana
sizin evde ne yapılıyor

zira gerçekten hepimizin evden hayattan beklentisi farklı

benimkiler bugün pişen yemeği yer, 3 çeşit olmalıdır vs vs

kimisi de yapar yemeği koyar dolaba 2-3 gün yer

Back
X