- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
- Konu Sahibi watershine
-
Merhabalar öncelikle ben 1 senelik evli bir bayanım. eşimle tartışmalarımız oldu bu süre zarfında bazen gürültülü bazen öylesine her seferınde aştık,düzelttık. Ama eşimin ablası evleniyor ve galıba ben onu kıskanıyorum,içteniçe ben okadar özene bezene yapamadım evimi çünkü. İstediğim gibi olmadı paramız kısıtlıydı. ama ablası ve nısanlısı maddı olanak olarak cok ıyıler bızden. Ev aldılar biz kiradayız, esyaları son derece lüks, arabaları cok lüks, yazlıkları var var da var. Ve ben son zamanlarda bunu eşimin yüzüne vurmaya, ona süreklı laf sokup,iğnelemeye başladım. Misal eşim normal bı sekılde sakın sakın otururken bızım hıçbıseyımız güzel değıl gor bak ablanın saray gıbı olcak acaba neden felan dıyıp suçluymaya basladım. Defalarca uyardı huzurumuz kacıcak dedı dınlemedım 15 gün hıçbır cinsi münasebetı bırakında opmedım bıle kı cok sevıyorum onu. gecenlerde yıne laf soktum ve sonunda patladı evdekı esyaları ordan oraya fırlattı üstüne bana da tokat attı.cok ağladım kırgınımda. Sonra bu anneler günü annemlere gıttık kardesım madde bğımlısı ve tedavı gorüyor herkesın ortasında sacma sapan hareketler küfürler ettı anneme esımde dayanamadı onu dövdü. Hepsi üstüste geldı. İnanın cıldırcam.Ne yapmalıyım bılemıyorum.Esım normalde sakın yapılı bı ınsandır cok sabreder ama patladı sonunda.
hayatım uslubuna dikkat et istersen dalga geçiyosun sanırım fakat onun koltuğu daha güzel onların arabaları daha lüks benim niye yok diyip bunlar için huzur bozulmicağını bilmediğin apaçık belli...iyiki bunu biliyosun bilmen gerekenleri bilmedikten sonra hıh...parmaklarımı yormicam senin için...
yorum yapan arkadaşlarda okusun bizim olumlu yorunlarımıza konu sahibinin verdiği cvp lar çok iyimser fakat biz kötüyüz evet haklısnız arkadaşlar......
yok sız kusura bakmayın asıl gercekten dalga geçmek amacıyla yazmadım. sıze tesekkürler bılmıyorumu. gerekten bılmıyodum. ama sanal dünya dümdüz yazınca yanlıs anlasılmıs olabılır,lütfen yanlıs anlamayın anladıysanızda özür dılerım sızden.
gercekten bılmıyordum ve anlaşılmadı sanırım. benı bilgılendırdığınız ıçın de tesekkür ettım.
Merhabalar öncelikle ben 1 senelik evli bir bayanım. eşimle tartışmalarımız oldu bu süre zarfında bazen gürültülü bazen öylesine her seferınde aştık,düzelttık. Ama eşimin ablası evleniyor ve galıba ben onu kıskanıyorum,içteniçe ben okadar özene bezene yapamadım evimi çünkü. İstediğim gibi olmadı paramız kısıtlıydı. ama ablası ve nısanlısı maddı olanak olarak cok ıyıler bızden. Ev aldılar biz kiradayız, esyaları son derece lüks, arabaları cok lüks, yazlıkları var var da var. Ve ben son zamanlarda bunu eşimin yüzüne vurmaya, ona süreklı laf sokup,iğnelemeye başladım. Misal eşim normal bı sekılde sakın sakın otururken bızım hıçbıseyımız güzel değıl gor bak ablanın saray gıbı olcak acaba neden felan dıyıp suçluymaya basladım. Defalarca uyardı huzurumuz kacıcak dedı dınlemedım 15 gün hıçbır cinsi münasebetı bırakında opmedım bıle kı cok sevıyorum onu. gecenlerde yıne laf soktum ve sonunda patladı evdekı esyaları ordan oraya fırlattı üstüne bana da tokat attı.cok ağladım kırgınımda. Sonra bu anneler günü annemlere gıttık kardesım madde bğımlısı ve tedavı gorüyor herkesın ortasında sacma sapan hareketler küfürler ettı anneme esımde dayanamadı onu dövdü. Hepsi üstüste geldı. İnanın cıldırcam.Ne yapmalıyım bılemıyorum.Esım normalde sakın yapılı bı ınsandır cok sabreder ama patladı
slm canım. bende 1 yıllık evliyim fakat eşimle aramızda aşılması zor tartışmalarımız az denecek kadar yok. en başta şunu bilmelisin ki herkesin evliliği bir değildir. önemli olan eşinle senin yaşadıklarınızdır. şu anda kirada oturuyor olabilirsiniz arabanızda yok olabilir. Maddi şeyler yüzünden kalp kırmaya değmez. Kıskançlık en kötüsüdür. bir de bu yönden bak çok zenginsin her şeyin var fakat mutlu değilsin. daha mı iyi . Elindekilerle eşinin sana verdikleriyle yetinmelisin. ilerde sizinde olabilir. Sen görümceni kıskanıyor olabilirsin ama belki her şey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Sen Kendi ilişkin için kendi geleceğin için kafa yor. başkalarını düşünüp hem kendini hem eşini yıpratma. Sen artık eşini tanımışsın hem sakindir diyorsun hem tokat attı diyorsun. demek ki eşinin sabrını çok zorlamışsın. Unutma ki yuva kurmak kolay değildir.
önemli değil..herşey gönlünüzce olsun ve biran önce sorunlarınızın bitmesi dileğiyle hoşçakalın....
Kimin ne yorum yapacağına karar verme yetkisini nasıl buldunuz kendinizde? Saygı sınırları çerçevesinde isteyen istediğini yazar ve siz yorumları saçma ve sapan olarak değerlendiremezsiniz. Konusahibine gaz vermeyin.
Elinde yoktu senin o yüzden eşine yükleniyorsun diyorsunuz. Ben de diyorum ki; gecmişte olmayabilir eşine yüklenmesinin sebebi bu değil, şuanda istiyor o. Nedeni nicini önemli değil, önemli olan onun elinde olmaması.
Eşi madde bağımlısı, tedavi olan kardeşini tartaklıyor; konusahibi olaya görümcesinin lüks yaşantısından giriyor. Varın siz hesaplayın psikoloji bozukluğunu.
Pardon da mesleğiniz nedir sizin? Herkes gibi ben de bi hataya, gaflete düsmüş olamaz mıyım? Acaba siz hiç hata yapmayan bırı mısınz? Ki burada bana "Varın siz hesaplayın psikoloji bozukluğunu" derken hatalısınız.Siz bana kendınızde hangi hakkı bularak "piskolojisi bozuk" damgasını vurabılıyorsunuz. İnsanlara bu kadar acımasızca ve kolayca damga vurabiliyorsanız, ben bişey diyemiyorum size. Ben bu forumlarda, normal hayatımdada neler gördüm ama bu sekılde düsünmedım hıçbır zaman.Lütfen saygılı,mantıklı ve önyargısız olalım.
şiddet sadece fiziksel mi olur?
Eşin sana tokat atmış ama sen de ona psikolojik şiddet uygulamışsın.
Söylediğin şeylerle dövmekten beter etmişsin.
Neyse ki eşin sabırlı ve seni çok seviyor belli ki...
Huzurunu daha fazla bozmamak için eşinden bir an önce özür dile, kıskançlığını yenme konusunda kendine telkinlerde bulun.
Maddi olarak çok iyi koşullarda olamayabilir insan ama sağlık ve mutlu bir evlilik maddiyattan önce gelir.
Eğer bu sorununu tek başına aşamazsan bir psikolog yardımı almanı öneririm. Yoksa eşin senden soğuyabilir.
sevgili arkadaşım,
insanın en büyük düşmanı nefsidir.eğer nefsini susturamazsan, onun seni yönlendirmesine izin verirsen, o nefis denilen pis şey seni içten içe yer bitirir.. ve kimsenin veremeyeceği zararı insan kendi kendine verir
anlıyorum seni, nefsine yenildin, gençlik duygularına yenildin ve mal, mülk için huzur yuvanın huzurunu bozdun
ama yazdıklarından farkediyorum ki; hatanı anlamışsın, pişmansın...
peki bu düşüncelerini eşinle paylaştın mı?
sürekli eşinin senden özür dilediğinden bahsetmişsin, peki sen eşinden özür diledin mi?
yada eşinin gönlünü alacak sözler söyledin mi?
bence bu hayatta mutlu olmanın en basit iki yolu:
-kimseden birşey beklemeyeksin, eşinde olsa, baban da olsa, kadeşin de olsa
senin kendi gücün neye yetiyorsa onu yapacaksın.çünkü beklentin oldukça, üzüleceğin şeyler çok olur
-herzaman kendinden kötü durumda olanları gözünün önüne alacaksın
senden maddi olarak, güzellik olarak, eşinin karakteri olarak daha kötü durumda olan insanların farkına vardıkça, içindeki kıskançlık duygularırın yerini şükür duaları alır
sevgiler...
Pardon da mesleğiniz nedir sizin? Herkes gibi ben de bi hataya, gaflete düsmüş olamaz mıyım? Acaba siz hiç hata yapmayan bırı mısınz? Ki burada bana "Varın siz hesaplayın psikoloji bozukluğunu" derken hatalısınız.Siz bana kendınızde hangi hakkı bularak "piskolojisi bozuk" damgasını vurabılıyorsunuz. İnsanlara bu kadar acımasızca ve kolayca damga vurabiliyorsanız, ben bişey diyemiyorum size. Ben bu forumlarda, normal hayatımdada neler gördüm ama bu sekılde düsünmedım hıçbır zaman.Lütfen saygılı,mantıklı ve önyargısız olalım.
kızlar esımle konustuk. özür dıledım ondan. aksama yemeğe cıkalım sana bıseyler ısmarlıyalım dedım. olur dedı.ablası ve nısanlısı da cağırdık. esyalarına katkımız olsun dıye onlara hedıye almak ıstedığımı soyledım esıme. okadar sevındı kı telefondan bıle anlayabılırım bunu. sanırım sızın burda bana yazdıklarınız olmasaydı zordu. bunu zorla değıl ıçımden gelerek yaptım.çok tesekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?