Çok kötüyüm kızlar

her gün okula bırakıp okuldan aliyor

çocuk musunuz?

benimle merhabalasan hocalarin dünyasını burnundan getiriyor

eee, (buraya birşey yazacaktım ama çok ağır olur diye vazgeçtim. sizi ne olarak gördüğü belli) sahip çıkması lazım di mi? yarın öbür gün balkondan camdan baktığınızda da sorun çıkarır büyük ihtimalle...

bi eğitim oluyor kendisi de geliyor

veliniz olarak başınızda durması lazım sonuçta di mi ama? aralarda diğer velilerle iyi geçiniyor mu bari????

okudukça kan beynime sıçradı.
nişanlınıza kızdım ama açıkçası size daha çok kızdım.
size bu şekilde davranmasına nasıl izin verirsiniz?
aileniz ya da arkadaşlarınız da mı birşey söylemedi?
bence bu kıskançlık değil hastalık....

evlendikten sonra çalışmadan evde oturmaya, hareketlerinizden kıyafetlerinize kadar kısıtlanmaya, psikolojik ve fiziksel şiddete hazır olun... psikolojik şiddet şimdiden başlamış bile!

Belki de bilmiyorum ilkim çünkü kendisi

kendinize layık gördüğünüz hayat bu mu?
ömür boyu boynunuzda tasma ile yaşamaya gücünüz var mı?
bir öğretmene bu kadar çiğ bir adamla evlenmeyi bırakın sevgili olmak bile yakışmıyor.
neden öğretmen oldunuz?
aileniz peki bir adamın kölesi hizmetçisi olmak için mi bunca sene emek verdi size?
kendinize saygınız yoksa onlara olsun.
çok kızıyorum sizin gibi gençlere.
umarım bu çocukla evlenip hayatınızı karartmazsınız.
zira sonu pişmanlık.

O zaman seninle degil, hic erkek yuzu gormemis,
evden disari cikmayan birinle nisanlansaydi.
Senn yanlis secim olmussun senle olurken biliordu mesleginide, nasil biryerde egitim alcaginida, caliscaginida.

Size deger veren kisi hayallerinize de deger verirdi. Ozel okulla devlet okulu arasindaki fark nasil bir kiskancliga sebep ben anlayamadim.

şaka gibi dimi?
kapıya bırakıp kapıdan alıyor.
insanlara müdahale ediyor kızı küçük düşürüyor. konu sahibesi de beni seviyor değer veriyor diyor.

Bu evliliğin fragmanı. Evlendikten sonra anneni babnı görme, evden çıkma, makyaj yapma, şunu giyme, buraya gitme diye şartlarını sıralayabilir. Korkunç bir senaryo ama bu kişide bu potansiyeli gördüm. Buna rağmen imzayı atıp evlenmek intihar gibi birşey. Tekrar düşün derim.

Sizi, kendisinin olmadığı bir hayatla tehdit ediyor. Demek ki sizin onun hayatında olmayışınız onun için kolay tolere edilebilir birşey.
Üstelik bunu, bir insanın en temel hakkı olan çalışma hürriyeti üzerinden yapıyor.

Daha vahimi, size izin vermek ya da vermemek konumunda bir otorite olarak görüyor kendini.
Kim izin alır? Bu sorunun iki temel cevabı var. Reşit olmayanlar ya da reşit olup tutuklu, hükümlü, silah altında olan veya bir amire bağlı olanlar. Sizce bunların hangisisiniz?
Öte yandan o çalışırken sizden izin alma gereği duyuyor mu?

Unutmayın, eşit olunmadan eş olunmaz.

Gizli iş falan değil yaptığınız. Nefes almak gibi temel bir insan hakkı bu. Nefes alırken nişanlınıza bilgi verme gereği duymuyorsanız, bu durumda da aksini düşünmenize gerek yok.

Özellerde kıskanacağı bir şey yapılmıyor orası da eğitim yuvası. Kusura bakma bence nasıl olsa atanamaz diye düşünüyor ve o yüzden ancak atanırsan olur diyor. Atandığın gün ona da taş koyar böyle bir insan. Senin aklın alıyor mu özelde çalışmanı istemeyen bir insan seni doğunun bilmem ne köyüne gönderir mi?

Bu nasıl itici gelmiyor size ya? Hiç anlamıyorum, ben koşarak uzaklaşırdım. Bağıra bağıra geliyor zindan hiç mi farkında değilsiniz?

Kusura bakmayın ama siz nasıl bir öğretmensiniz .siz böylemi geleceğimizi şekillendireceksiniz çok yazık.. Ben bu hareketi ATATÜRKün değer verdiği bir öğretmene yakıştıramadım dik durun nedemek çalıştırmamak .ee devlet atamıyor işte .Öğretmenlerimizi vazmı geçeceksin bu kutsal meslekten ,Sen Öğretmensin dik dur dik dur ki geleceğimiz de nişanlın gibi dar düşünen insanlar yetişmesin. Seni seben sana ve emeklerine değer verir yanında olur

şaka gibi dimi?
kapıya bırakıp kapıdan alıyor.
insanlara müdahale ediyor kızı küçük düşürüyor. konu sahibesi de beni seviyor değer veriyor diyor.

şakaysa da kara mizah!
söyleyecek söz bulamıyorum.
insanın kendine yaptığını başkası yapmazmış derler ya, doğruymuş.
önce kendine saygı duyacaksın ki başkaları da sana saygı duysun.
kimse kusura bakmasın da bana öyle davranacak adama kapıyı gösteririm ve bir daha da yüzüne bakmam (hemen atlayacaklar belki "büyük konuşuyorsun" diye ama büyük konuşmuyorum. cinsiyet ayrımcılığıyla çok mücadele ettim hayatımda.)
herşeyin bahanesi de sevgi, aşk vs.
kendime saygımı yok edecek aşk olmaz olsun...

Bakın bence çok şanslısınız. Nişanlınızın karakterini görmeniz açısından mükemmel bir durum ortaya çıkmış ve buraya konu actirmis size.

Onca kısıtlamayı kabullenmissiniz, resmen gözünüz kör olmuş. Adeta evren size ayrıl canımın içi , bak anla şu adamı , git Kk daki kadınlara yaz da onlar söylesinler, anla artık demiş.

Bir de öğretmenlik hakkında okuyup araştırın. Kinamiyorum sizi ama maalesef konumunuz hakkında cahil görüyorum.

Biz boşa konuşuyoruz bence.
Bu yaşadığınız fragman asıl film nikahtan sonra vizyona girecek.
Adam bas bas bağırıyor ben despot ve hastalık derecesinde kıskanç biriyim diye ama konu sahibinin kulağı tıkalı,gözü de aşktan kör olmuş.
Hiç bir şeye değil de sizi okutmak için masraf eden,emek veren ailenize üzüldüm sadece.
Size üzülemiyorum çünkü bile bile lades diyorsunuz.

İnsanlar öğretmenlik doktorluk avukatlık gibi meslekleri seçerken ve seçtikten sonra okul hayatı boyunca psikolojik testlerden geçirilmeli bence.
Öğretmen olan bir kişinin kendisine köle muamelesi yapan diğer bir kişi için "beni seviyor" demesi ne üzücü. Ev kedileri bile keyfine göre davranıyorken sen.. bilemedim.

Sana değer falan vermiyor kendini kandırma. Sana değer veren adam isteklerine, kararlarına saygı duyar. Sen himayeye muhtaç aklı kıt biri misin ki karar alırken onun onayına ihtiyaç duyasın. Böyle bir olay yüzünden bitirecekse bence senin için hayırlısı olur.

Daha baba evinde bu kadar ipleri eline verdiyseniz,işiniz zor.Ne diyor Mehmet Aslantug;"Bir kadın bütün istikbalini bir adamın vicdanına,aşkına,samimiyetine,günün sonunda birgün aklının karışmasına,yanilgilarina bırakmamalı"..Ne güzel demiş ama..

Aileniz ne diyor onlar çalışma dese otururmuydunuz evde
Kadın dediğin okuyup çalışacak sevdiğiniz adam da sizi öyle kabul edecek eğer kabul edemiyorsa şöyle seviyor böyle değer veriyor falan filan demeyin hiç gerçekçi değil
Nişanlınız sizi çalıştığınız için hayatından bir kalemde silip atabiliyorsa bence ilişkinizi gözden geçirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…