- 24 Mart 2009
- 3.258
- 4.547
- 658
- Konu Sahibi Matchteacher
-
Nisanlindan ayril nokta.çok seviyorum asikim felan deme.bu adamla ömür geçmez hoş sen dinemeyeceksin.yine görüşeceğiz buralardan fazla uzağa giremeyeceksin nasılsa .Nişanlımdan gizli bi özel okula başvuru yaptım kızlar dönüt alacağımı düşünmüyordum. Bugün aradılar ve öyle iyi konuştular ki eğer ön görüşme ve mülakatı tamamlarsam çok güzel bi işim olacak öğretmenim bu arada. Nişanlım mecburen öğrendi ve öyle büyük tepki gösterdi ki ya herşey biter yada calışmazsın dedi başvuru yapmama bile çok sinirlendi. Nişanlım çok kıskanç bir insan ve çalışacaksan atan yoksa evinde otur görüşünde başta mantıklı geliyordu iş bulamıyordum ücretli öğretmenlik yapıyorum ama şimdi sabahtan beri ağlıyorum onu çok seviyorum bana çok değer verır sever onu asla kaybetmek istemiyorum ama nasıl ikna ederim bilmiyorum bu işi reddedince çok aptal gibi hissediyorum kendimi. Ama ön görüşmeye gitmeme bile müsade etmiyor sonuçta garanti işe alındım diye bişey yok ama moralim çok bozuk gizli iş yaptığım için bende suçluyum biliyorum
İyide evleneceksiniz sonuçta atanana kadar neden özelde çalışmayacaksınız ki ne güzel bir imkanınız var neden kullanmayasınız bunuÇok haklısınız aynısını dedim atan o zaman diyor çalışmak istiyorsan devlet olur özel bi kurum imkânı yok diyor
O kadar katılıyorum ki size. Ana babalar evlatları kendi ayakları üstünde dursun diye varını yoğunu harcıyor. Elin oğlu kıskanıyor gencecik bi kızın kariyeriyle oynuyor. Ne sanıyorlar bunlar kendilerini acabaSizin aldığınız eğitime, yaptığınız işe saygısı olmayan adamla evlenmek istemenizi tekrar sorgulayin derim.Sizi aileniz elin oğlu sizi eve kitlesin, harçlık versin, kıskançlık yapıp burnunuzu dışarı cikarmasin diye okutmadi.
İnsan gibi sizi bastirmadan söylesin de insanı dinden imandan çıkarmasın madem. Devlette bizi omuzlarında taşıyorlar zaten. Neyse mesele o değil. Mesele sizin kararınıza hadsizce müdahale etmesi.Emeğin karşılığını alamama, köle gibi saatlerce calışmak , resmi olmazmış ortamlar onun görüşleri bu tamamen
Mesele mesleğimi yapmak aslında ama ücretli yerine özel okul daha cazip geldi seneye ücretli çıkmazsa napacağım mesela öğrencilerim bile olmayacak öyle örnekler o kadar var ki sevgilisi için üniversite de yurttan dışarı adım atmayan sevgilisi için şehir dışına çıkmayan sonunda ayrıldılar bunun için de korkuyorum kader yazmadıysa elden bişey gelmez sonuçta çok teşekkür ederimBöyle bir şey olamaz yahu. Daha hassas meslekler ve çalışma ortamları olabilir ama namusunuzla öğrencilerinize bir şeyler öğreteceksiniz ister dağın başında olsun ister şehrin ortasında ister özelde ister devlette. Kim karışırmış!
Çok sevdiğinizi anlıyorum ama olur da işler ters giderse ileride çok üzülürsünüz mesleğiniz elinizden gitti diye, neden değerlendirmedim diye çok ahlanırsınız.
Mesele para kazanmanız mı yoksa kendi ayaklarınız üzerinde durmanız mı pek anlamadım ama bugün böyle yapan yarın dışarı çıkarmaz. Lütfen bunları düşünün
Ay Allah korusun o daha kötüGün gelir evliliğinden kurtulmak istersin ama benim işim yok boşanamam nasıl yapacağım korkusuna o evlilikte hapis kalırsın.Ah vah etmemek için şimdiden ipi eline al.
daha nisanlıyken neden bu kadar taviz veriyorsunuz anlamıyorum yaNişanlımdan gizli bi özel okula başvuru yaptım kızlar dönüt alacağımı düşünmüyordum. Bugün aradılar ve öyle iyi konuştular ki eğer ön görüşme ve mülakatı tamamlarsam çok güzel bi işim olacak öğretmenim bu arada. Nişanlım mecburen öğrendi ve öyle büyük tepki gösterdi ki ya herşey biter yada calışmazsın dedi başvuru yapmama bile çok sinirlendi. Nişanlım çok kıskanç bir insan ve çalışacaksan atan yoksa evinde otur görüşünde başta mantıklı geliyordu iş bulamıyordum ücretli öğretmenlik yapıyorum ama şimdi sabahtan beri ağlıyorum onu çok seviyorum bana çok değer verır sever onu asla kaybetmek istemiyorum ama nasıl ikna ederim bilmiyorum bu işi reddedince çok aptal gibi hissediyorum kendimi. Ama ön görüşmeye gitmeme bile müsade etmiyor sonuçta garanti işe alındım diye bişey yok ama moralim çok bozuk gizli iş yaptığım için bende suçluyum biliyorum
Ay Allah korusun Rabbim herkese mutluluk huzur versinNisanlindan ayril nokta.çok seviyorum asikim felan deme.bu adamla ömür geçmez hoş sen dinemeyeceksin.yine görüşeceğiz buralardan fazla uzağa giremeyeceksin nasılsa .
O kadar katılıyorum ki size. Ana babalar evlatları kendi ayakları üstünde dursun diye varını yoğunu harcıyor. Elin oğlu kıskanıyor gencecik bi kızın kariyeriyle oynuyor. Ne sanıyorlar bunlar kendilerini acaba
Nişanlım çok kıskanç bir insan ve çalışacaksan atan yoksa evinde otur görüşünde
ön görüşmeye gitmeme bile müsade etmiyor
Aynen çocukları Okusun diye kaç tane veli ile görüştüğümü tahmin edemezsiniz bu durumu görseler bana gülerler herhalde yarın gideceğim görüşmeye noluyorsa da olsunDunya güzeli, gencecik, özgüvenli kızları hayata küstürup eve kapatıyorlar, kapıya kargocu gelse karısı onu aldatır sanan, bir yere gitse etrafa mi bakıyorsun diyen boşanmak istese, bosanmayan adamlar.Ben de öğretmenim kızlar okusun diye cirpinirken okuyan kızlar kendi için değil el oğlu için vazgeçiyor ya kendi kanatlarıyla ucmaktan çok üzülüyorum.Hanimefendi kendi istese çalışmamak saygı duyarım ama buna asla!
Devletle ozelin farkı neymiş?
Cok teşekkür ederim bu yazınızı kopyaladım bana bi cesaret verdiniz aynen Çalışmamı istemiyor hemde hiç istemiyor yollarda herşey var Allah korusun belki de hiç evlenemeyeceğiz dediğiniz gibiSöylenecek çok şey var ama kırıcı olmadan konuşmaya çalışacağım.
Daha evlenmemişsiniz bile, ama nişanlınız sizin mesleğinizi yapmanıza engel oluyor.
Nerede çalışıp nerede çalışamayacağınıza nişanlınız karar veriyor
Hani ortada fol yok yumurta yok aşamasında sizin hayatınızın kontrolünü eline alıyor.
Size değer verdiğini söylüyorsunuz ama şimdi böyle olan adamın evlendikten sonra daha kötü olmayacağını nereden biliyorsunuz?
Madem bu kadar kıskanç yarın öbür gün atansanız bile çalışmanıza izin vereceği ne malum?
Size "otur evinde" deme ihtimali çok yüksek çünkü sizin kendi ayaklarınız üzerinde durmanızı istemiyor.
"Gizli iş yaptığım için bende suçluyum" diyorsunuz ama hiç düşündünüz mü iş başvurusu gibi doğal bir şeyi neden gizli yapma ihtiyacı duydunuz? Ya da evlendikten sonra sırf bu kıskançlıklar yüzünden daha neleri gizli yapmak zorunda kalacaksınız?
Hadi atanamadınız ve çalışmadınız diyelim (emin olun nişanlınızın işine gelir)... Onca yıllık emeklerinize yazık bile demeden şunu sormak istiyorum. Bu evliliğin yürüyeceğini nereden biliyorsunuz? Evliliğiniz yürümezse yıllarca ara verdikten sonra tekrar iş hayatına dönmeniz mümkün olabilicek mi? Eşine bağımlı, kendi ayakları üzerinde duramayan, bu yüzden de herşeyi kabullenmek zorunda olma ihtimalinden hiç mi korkmuyorsunuz?
"Onu çok seviyorum, onu asla kaybetmek istemiyorum" diyorsunuz ama bana kalırsa siz sevginin kendinden vaz geçecek kadar büyük fedakarlıklar yapmak anlamına gelmediğini anlayamamışsınız. Kendinizden, geleceğinizle ilgili kararlar verme hakkından, kendine yeten bir birey olma fırsatından vaz geçmenin sevgi olduğunu mu sanıyorsunuz? Yarın öbür gün bu fedakarlıklarınız için nişanlınıza öfke beslemeyecek misiniz?
"Bana çok değer verır sever " de diyorsunuz... Ama nişanlınız da sizi siz olarak sevmiyor bana kalırsa. Şekle sokabileceği, bir kafes içinde kendi boyundurluğu altında yaşayacak bir kız sevmiş. Karşısındakini kısıtlamaya varan kıskançlık sevgi değil hastalıktır çünkü.
Bana kalırsa siz bu evlilik kararını yeniden bir düşünün....
Aynen şimdiden diyor uzak bi yere atanırsan istifa edersin diyoratanmak çok, çok zor da ondan bna kalırsa.
"çalışamazsın" kavgasına girmektense "atanırsan neden olmasın" diye izin verir görünmek.
hem atanırsa da belki uzak bir şehre atanacak.
o zaman da "oralarda ne işin var" demek kolay.
olay "ben çalışmasına izin verdim ama o atanamadı" diyebilmek yani.
Nişanlımdan gizli bi özel okula başvuru yaptım kızlar dönüt alacağımı düşünmüyordum. Bugün aradılar ve öyle iyi konuştular ki eğer ön görüşme ve mülakatı tamamlarsam çok güzel bi işim olacak öğretmenim bu arada. Nişanlım mecburen öğrendi ve öyle büyük tepki gösterdi ki ya herşey biter yada calışmazsın dedi başvuru yapmama bile çok sinirlendi. Nişanlım çok kıskanç bir insan ve çalışacaksan atan yoksa evinde otur görüşünde başta mantıklı geliyordu iş bulamıyordum ücretli öğretmenlik yapıyorum ama şimdi sabahtan beri ağlıyorum onu çok seviyorum bana çok değer verır sever onu asla kaybetmek istemiyorum ama nasıl ikna ederim bilmiyorum bu işi reddedince çok aptal gibi hissediyorum kendimi. Ama ön görüşmeye gitmeme bile müsade etmiyor sonuçta garanti işe alındım diye bişey yok ama moralim çok bozuk gizli iş yaptığım için bende suçluyum biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?