aynen öyle oldu belki de bugünde konuyu açmamam onu şişirmemem gerekiyordu dayanamadım bu arada saydığın tanımlamalar eşime cuk oturuyorÜstüne düştükçe şişiyor bir tarafı, inat yaptıkça yapıyor.
Üzülme ve konusunu dahi açma ona.
Ve kısasa kısas yap.
Da eşin acayip derecede fesat, kindar, içten pazarlıklı birisiymiş resmen fırsat kollamış.
haklısın alttan aldım kavga gürültü çıkmasın diye bu hale geldim bi faydasını görmedim.annesi şehir dışında ama burda olsada gitmezdim şu tavırdan sonra kaldı ki kaynanam anne ve kardeşlerine gitmem için araya laf sıkıştırıyor.annem öğlen aramış kahvaltıya şunları aldım hazırladım diyor inan bişey diyemedim boğazım düğümlendi daha haberleri yok çünkü bu kadarda edepsizleneceğini düşünemiyorlar.siz bence daha fazla alttan almayın.ben bilirim alttan aldıkça ters teper.yaşadık biz bunları.kayınvalideye bak o hala kendi derdinde.bence kısasa kısas yapın.sakin ve net bir şekilde benim annemi saymayacaksa ben de gitmem deyin.ne münasebet o sizin biricik anneciğinizi sevmiyorum,ölene dek görüşmem diye bir bayram hatrını bile yok sayıyorsa,siz niye onun akrabalarına gidecekmişsiniz.aslında bunun annesini bile ziyaret etmemek lazım.nasılmış anlasın.siz bi güzel cicilerinizi giyip anneciğinizin babacığınızın elini öpmeye gidin.bu konuyu da o saygısız insana açmayın bi daha.ne hali varsa görsün...çocuğunuz olmadığına da üzülmeyin.vardır bir hayır.Allah hayırlısını versin.
amin....hep kavga gürültü çıkmasın diye sustum çünkü karşımdaki adam en zayıf noktalarımdan vuruyor ağzını açınca dayanamıyorum orucumu bozmamak için 1 ay sustum bugün konuştum böyle oldu.ailem benim herşeyim gerekirse bi kalemde biter bu iş çok daraldım beni ailemle sınıyor bu adamRamazan ayının başından beri aralıklı konunuzu takip ediyorum ama bu akşam dayanamadım nacizane görüşümü bildirmek isterim... Herşeyi bir tarafa bırakın söz konusu edilen, suçlanan ,olayların etrafında döndüğü kişi bir anne.... Anne ya ötesi varmı? Benim de iki kızım var ve Allah şükür bir annem var yani hem evlat hem anne olarak olaya yaklaşıyorm hiçbir şekilde eşinizde en ufak bir haklı taraf göremiyorum. Bugüne kadar annemi ben yeri geldi babama karşı savundum değil eşime... o kadın benim varlık sebebim bunun ötesi olurmu ya annem için yapamayacığım şey yoktur bu dünyada değil ki haksız yere suçlanıp üzülsün...söz konusu eşim bile olsa izin vermem konuşturmam bile... tabi bu biraz yapımızlada alakalı siz naif ve sakin mizaçlı birine benziyorsunuz ben tam tersiyim.Kadıncağız bunları hakedecek hiçbir şey dememiş velevki dese bile o büyüğü sevmesede saygı duymak zorunda... Zaman zaman neleri yutup unutmak yada üstünü örtmek zorunda kalıyoruz... Kadın erkek farketmez sorun bakalım ailelerle sıfır sorun yaşayan çift varmıdır? Ne olursa olsun sevmesede saygılı olmak zorunda en azından eşinin yani sizin hatrınız için ama sanırım eşinizin sizede saygısı yok ki annenize olsun.... Boşan gibi kelimeleri ben kullanamam ama eşinize tavırlarınızın daha sert ve daha kararlı olaması gerektiğini düşünüyorum ve arkadaşlara katılıyorum kale almayın fazla takmayın ailenizle güzel paylaşımlarınız olsun. Durumu açıklamak zorunda kalan o olsun ve tasvip edilmediğini haklı olamdığının zamanla görsün. Ailesinin tavrı bence yetiştirdikleri çocuğun tavrıyla parelel fazlsını belmek hata olur... Rabbim bu mubarek günde islah etsin akıl fikir versin. Sizinde kalbinize ferahlık versin. İyi bayramlar....
haklısın alttan aldım kavga gürültü çıkmasın diye bu hale geldim bi faydasını görmedim.annesi şehir dışında ama burda olsada gitmezdim şu tavırdan sonra kaldı ki kaynanam anne ve kardeşlerine gitmem için araya laf sıkıştırıyor.annem öğlen aramış kahvaltıya şunları aldım hazırladım diyor inan bişey diyemedim boğazım düğümlendi daha haberleri yok çünkü bu kadarda edepsizleneceğini düşünemiyorlar.
bu arada çocuk için çok üzüldüm ağladım ama düşünüyorum da demekki rabbim bi meleği koruyor belki de
annem dedi zaten gerekirse dilerim diye bende sakın bi suçun yokken böyle bi şey yapma izin vermem dedim.eşime benim de mi hatrım yok yapma dedim senin hatrını başkalarına kullandırmam diyor herşeye bi cevabı var karşındaki edepsiz olunca çok zor çekmeyen anlamaz bunu.eşimin burcu akrep.bu arada ben 28 yaşındayım ama drlar yumurtalık rezervlerin tükenmeden tedavi olmalısın diyorah canım annene içim gitti şimdi.yazık neler hayal ediyor o edepsiz damatlarıyla biricik kızlarını bir arada bir sofrada hayal ediyor.böyle bir anne kalkıp özür bile dileyebilir.aman diyeyim sakın öyle bişey yapmasın.benim annem babam da alttan alıcıydı hep yapıcı oldular ama kıymetimiz bilinmedi.sen de üzgün ve buruk giriyorsun bayrama.eşin yalnızca kendini seviyor moralini bozmak istemiyorum ama.yani hadi anneni sevmiyor en azından senin hatrın için o gözyaşların akmasın boynunu bükme diye ılımlı olmalıydı.kaldı ki ortada ılımlı olmayı gerektirecek bir durum da yok.eşine kimse bi haksızlık bi yanlış yapmamış.kral falan sanıyor kendini zannedersem.burcu neydi?koç mu?çocuk konusunda sakın ağlayıp üzülme.yaşın kaç bilmiyorum.Allahtan yalnız hayırlısını dile.
aslında iyi fikirmiş belki de yarın sabah gitmeden söylerim bunuHem vallahi hem billahi ağlamak yerine orda gözlerimi kocaman açarak şunu söylerdim:
_ Şekerim bayramı sen de bensiz akraba ziyaretleriyle geçiriyorsun senle bakkala bile gitmeyeceğim al sana yemin, ben sensiz gidiyorum aileme madem hadi güle güle...
aslında iyi fikirmiş belki de yarın sabah gitmeden söylerim bunu
amin....hep kavga gürültü çıkmasın diye sustum çünkü karşımdaki adam en zayıf noktalarımdan vuruyor ağzını açınca dayanamıyorum orucumu bozmamak için 1 ay sustum bugün konuştum böyle oldu.ailem benim herşeyim gerekirse bi kalemde biter bu iş çok daraldım beni ailemle sınıyor bu adam
annem dedi zaten gerekirse dilerim diye bende sakın bi suçun yokken böyle bi şey yapma izin vermem dedim.eşime benim de mi hatrım yok yapma dedim senin hatrını başkalarına kullandırmam diyor herşeye bi cevabı var karşındaki edepsiz olunca çok zor çekmeyen anlamaz bunu.eşimin burcu akrep.bu arada ben 28 yaşındayım ama drlar yumurtalık rezervlerin tükenmeden tedavi olmalısın diyor
kahvaltımı etmeden çıkıcam çünkü annem beni güzel bi sofrayla bekliyor olacak evde kahvaltı etmem ona iyilik olur çünkü beceriksizin tekidir evde biri yoksa aç kalır umrumda deil doğrusu. o bi yere gitmez büyük bi ihtimalle şehir dışındayım der telefonla halleder işiniHazırlan yarın sabah et kahvaltını ben çıkıyorum hoşçakal de.
Nereye derse de aynen dediğimi söyle.
Tek başına gitmemek için kırk takla atar gör bak.
Sen bakma aslında onlar bizden daha çok önem veriyor böyle şeylere.
Çünkü laf yiyecek karısına laf geçirememiş getirememiş diye
çok geçmiş olsun canım üzüldüm ama kendi bebeğini taşıyan kadınla hastaneye gitmeyen adama ne demeli bilmiyorum.annenin ne suçu varmış walla anlamaddım sanırım bahane arıyorlar huzur bozmak içinmerhaba;
sizin için üzüldüm açıkçası ama yapabilirseniz eşinizle bir süre ilgilenmeyin hatasını anlayacaktur diye umuyorum.
benim eşimde bu tarzda bir olay yaşattı bana ve hala içim sızlıyor.2 ay önce düşük yaptım ben yani kimyasal gebelik.doktor dış gebelik riskin yüksek merkezdeki hastanemize git 2 günde bir orada kan ver acil müdahale gerekirse orada yapılır dei.ve ben ilk gebelik olunca aşırı korktum zaten gebeliği öğrendiğim ilk gün sevinip ikinci gün düşük yapınca butun dengem şaştı.ve planlı bir hamilelik değildi eşimin bencilliği ile olan hamilelik.sonra eşim evde uyuyordu hadi kalk beraber gidelim doktora çok korkuyorum sana ihtiyacım var dedim.hayır ben gelmicem dedi.düşük oldu işte istemiyordun bak düştü ben şimdi çok kötüyüm bunalıma giridm sen kendin git dedi.peki bana bişey olursa orda ben napıcam dedim.ben gelemem dedi.benim annem de çalışıyo.tabi telefonda söyledim anneme annemde kızdı.bu nasıl iş adam gibi kalksın seni götürsün hastaneye dedi. ayrıca annem cok kibar bir kadındır.bağırma çağırma kavga yoktur onda ama o çok sinirlendi.neyse falan filan derken akşam dedim ki neden gelmiyosun benimle ben seninle gitmek istiyorum ve çok korkuyorum sana ihtiyacım var dedim o da ben gelirsem kötü olurum hastaneler beni kötü yapıyo bahaneler falan.sonra annemin kızdığını söyledim ama düzgün bir şekilde.eşim hemen bozuldu alındı bende kendimi kötü hissettim anneme hemen aksetmişimde onu yargılıyormuşuz gibi.annemi aradım gizlice anne eşimle konusurmusun kötü oldu ben senin kzıdığını soyleyınce benim yüzümden gerilmeyin dedim.annemde yazık kızım ben onunla nıye gerıleyımkı ver hadi konuşayaım dedi.annem eşime bak oğlum üzmeyin kendinizi allah kısmet ederse gene olur bebiş ama zaten bak ikinizde hazırlıklı değilmişsiniz çok yıprandınız zaten yaşadığınız sıkıntılar sizi yıprattı (2 senedir çok sıkıntı yaşadık bu arada)birde bu olay bence bekleyin biraz.kızımda kötü durumda bak onun yanında olman gerek sonuçta bu bir grip meselesi değil yalnız olmaz demiş.bizimkisi telefonda tabi anne doğru anne öptüm anne falan.kapatınca ya sen beni ailene nasıl yansıtıyorsun böyle annen zamana bırakın çocuk işini bak o iş grip işi değil falan dedi bozuk attı.bende çok üzüldüm.neyse gebelik çok şükür dış gebelik olmadı kan vere vere sıfılattık ama hormonlarımdan dolayı kafayı yemek üzereydim.neyse anlıyacağınız takmış annemin bu sözlerine annemi ne arıyo ne soruyo.annemden de bır o kadar cekiniyo ama yüzüne karsı ikiyüzlü yani.bense onun annesiyle kendii annemmiş gibi vakit geçirdim ona destek oldum sürekli aradım sordum.ama bu olaydan sonra aramaları bıraktım artık.şimdi benim annemde de çok ağır bir kalp hastalığı çıktı.ve inanırmısınız annemi bir arayıp nasılsın dıye sormadı.o kadar çok üzülüyorum ki onun bu bencilliklerine.
o yüzden size başarabilirseniz onunla ilgilenmeyin dedim.ben çoğu zaman başaramıyorum çünkü onun bencilliklerini kaldıramıyorum.sürekli onunla tartışoyorum ve sanırım benimde evliliğimiz bu gidişle gitmeyecek.
Hazırlan yarın sabah et kahvaltını ben çıkıyorum hoşçakal de.
Nereye derse de aynen dediğimi söyle.
Tek başına gitmemek için kırk takla atar gör bak.
Sen bakma aslında onlar bizden daha çok önem veriyor böyle şeylere.
Çünkü laf yiyecek karısına laf geçirememiş getirememiş diye
çok çok çok doğru.ah keşke yapabilsem.belki o cesaret birgün gelir bana da
sağol moral verdin gece gece ben allaha sığındım zaten her konuda elimden bişey gelmiyor. bu arada burç özellikleri önemli ama insanları en çok aileleri şekillendiriyor terbiye saygı aileden geliyor .o laf ne alaka bende anlamadım laf yetiştirmek için yapıyorayy ben de akrep burcuyum.bi de aynı burçtanmışızama ben çok yufka yürekliyimdir.gıcık bi akrep bu sanırsam.hem o cevap ne alaka:senin hatrını başkalarına kullandırmam.amaaan neyse boşver onu sen.annenle güzel bir gün geçir.ayrıca yaşın genç..çocuk için takma kafana bu konuyu.Allah isterse verir o çocuğu.ol der olur.
onlar umursamaz bayram falan önemli deil onlarasenin kocada bi hoş valla
üstünden bir ay geçmiş ya
yazık günah degilmi anneni ve seni üzüp duruyor
sen ailene yalnız gideceksen oda ailesine hatta sülalesine yalnız gitsin
haklısın valla deli olursak iyi olur belki deli deliye sopasını göstermezmişValla bir kere diyeceksin ve lafta kalmayacak dediğini yapacaksın.
Bak nasıl ciddiye alıyor ondan sonra. Azıcık deli olmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?