çok kötüyüm yardim edin

aldatma iddiası varsa mahkeme somut delillerle bunu kanıtlanmanizi ister. Somut delliler tanımı ise; şahit ya da yazılı mesajdır.
Hayır öyle bir şey yok. Özel hukukta deliller sayılı bir şekilde belirtilmiştir, hepsinin hangi güçte olduğu bellidir. Tanık ifadesi, yazılı senet vb. Ekstra bir şey olamaz. Ama kamu hukukunda, ki ceza hukuku da bunun bir parçası delillerin neler olabileceği kanunda sayılmamıştır. Hakim kendisi neleri delil olarak kabul edebileceğini ve bunları hangi güçte kabul edeceğini kendisi belirler.
Evet mahkeme somut delil ister. Ama somut delilin tanımı şahit ya da yazılı mesaj değildir. Gidin araştırın. Şahit ve yazılı mesaj çoğunlukla somut delil olarak değerlendirilir mehkemelerde. Ama bu sadece onlar somut delildir demek değildir.
Adamın kendi telefonundaki kendi sosyal medya hesaplarındaki bilgileri, mesajlaşmaları mahkemede hakim somut delil olarak kabul edebilir. Burada mesele özel hayatın gizliliği ilkesinden yola çıkarak bu bilgilere şifrenin kırılması, şifrenin gizlice alınması vs. yoluyla ulaşıldığında bu delillerin yasak delil kabul edilip kullanılamıyor olması. Eğer eşin telefonunda şifre yoksa, veya konu sahibine kendisi şifresini söylemişse bu durumda zaten yasa dışı bir şekilde bu bilgiler elde edilmediğinden kullanılabilmesi gerekiyor. Ama bunu konu sahibi yine de bu konuda uzman bir avukatla konuşmalı.
Konu sahibi lütfen ama lütfen anlaşmalı boşanmayın. İşte o zaman ekmeğine yağ sürmüş olursunuz. Çocuğunuzun hakkını o adama ve kim bilir sayısı kaç olan sevgililerine yedirirseniz siz sorumlu olabilirsiniz. Lütfen ama lütfen bir sene de sürse iki sene de sürse çekişmeli boşanıp ne alabiliyorsanız alın. Mutlaka bir avukat bulun.

Pardon !!!!acaba ne içiyosun da bu kafayı buluyorsun ne demek boşanmak sınıfta kalmaktır nasıl abuk subuk bir söz bu boşanmış bir sürü çok ama çok güçlü kadınlar var bu platformda yazarken düşünün önce ayrıca o saptana uymuş öylemi madem kadında yapsın şeytana uydum desin bakalım nasıl olur az mantık Allah askina

Ben zaten somut delil sadece bunlardır demedim sınırlı tuttuğum için en genel olanindan iki örnek verdim. Burada hapis cezası cart curt denilmiş, bunlar sağlıklı bilgiler değil bunu belirtmek istedim.en azından şu anki konu için. (Bu arada arastirmadigim ya da bilmediğim bir konuda hiçbir yerde biliyor iddasina girmem)

Jewels_ Sanirim siz avukatsiniz.
Bu konuda konu sahibi esiyle kadinin mesajlarini yakalamis birbirlerini yikamaktan bahsediyorlarmis ve ask sozcukleri kullanmislar. Bunlar mahkemede delil olabilir mi? Bir de kadinin konu sahibinin esinin arabasinda cekilmis fotografi varmis.

Önünde erkek olmadan
Siz hiç kucağınızda bebekle sokağın ortasında kaldınız mı? İşte ben kaldım. Daha az önce annem saydı sövdü yine. Ne yapayım. Ne yiyeyim ne içeyim. Çocuğum ne yesin.

İşte o "somut delil" kısmı çok net çizgilerle ayrılmamış kanunda, avukat arkadaşlar daha iyi bilirler benden işlerine karışmak gibi olmasın. Haberlerde görmüşsünüzdür hatta bir haberde adam eşinin sevgilisiyle yaptığı görüşmeyi kaydettiği için hapis cezası aldığı yazıyordu. Başka bir haberde de eşinin Facebook mesajlarını delil olarak sunan eş, karşı tarafın açtığı "özel hayatın gizliliğinin ihlali" davasına rağmen kabul edilmemiş ve beraat etmiş. Ben konu sahibinin tarafındayım, sizin de Allah yardımcınız olsun umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır davanız. Benim derdim boşanmaya çalışırken sanık olunmaması. Konuyla ilgili TCK maddeleri de şunlarmış, ekleyeyim merak eden olursa.

Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması

MADDE 133 – (1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Katıldığı aleni olmayan bir söyleşiyi, diğer konuşanların rızası olmadan ses alma cihazı ile kayda alan kişi, altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.

(3) Yukarıdaki fıkralarda yazılı fiillerden biri işlenerek elde edildiği bilinen bilgilerden yarar sağlayan veya bunları başkalarına veren veya diğer kişilerin bilgi edinmelerini temin eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu konuşmaların basın ve yayın yoluyla yayınlanması halinde de, aynı cezaya hükmolunur.

Özel hayatın gizliliğini ihlal

MADDE 134 – (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.

(2) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde, ceza yarı oranında artırılır.

Biri buradaki kocani bosama diyen kadinlarin gercek olmadigini yazsin .. konu sahibi insallah kirtulursun o pis adamdan

Kendimi dusunuyorum da hamileyken boyle birsey ogrenmek cok daha agir ama affetmek de cok guc bir defa yapan hep yapiyor affedince aferim devam et demek gibi birsey oluyor.. umarim en iyi karari verirsiniz kendiniz ve bebeginiz icin

Herşey yolundamıydı? Mesela bebek sevinci yaşıyormuydunuz? Herşey çok güzel giderken bir anda aldatıldığını mı öğrendin nasıl oldu? Hiç renk vermemiş miydi? Kadın kim nerden tanıyorsun.

anlamadığın şu ülke henüz böyle adaletin sağlanabileceği bir konumda değil. onca insan haksız yere yıllarca tutuklu yaşadı şimdi siz zina gibi muallak bir konuda suç olsun derseniz ortalıkta insan kalmaz. biri çıkar konuşan da zina etmiştir der hadi çık işin içinden.
2. otele metresiyle girememeli dedin hadi dedi ki bu benim imam nikahlı karım sen ne hakla almıyorsun diye ne cevap vereceksiniz? herkes imam nikahlı karım der sıyrılır. kuranda erkeğe 2. 3. eş alma hakkı veriliyor ve bu suistimale oldukça açık bir konu. suç kapsamına alırsan koruyacağım derken daha fazla mağdur edersiniz. çünkü eğer erkek bu benim imam nikahlı karım derse kadın hiçbir şey alamaz. bugün o dediğiniz tazminatlar aldatan erkeğe ödetiliyor eğer kanıtlanırsa.

Hemen git bosan .kocanda gitsin o kadinla evlensin ondanda bi cocuk yapsin mutlu mesut yasasinlar.sende elinde bir bebekle kalakal ortada mutluluklarini seyreyle.

Ya da boşanma.
İçinde hep bir kuşku ile yaşa.
Kadınlığında eksik ara, psikolojin bozulsun.
Kişiliğine olan saygını kaybet ruh sağlığından ol, yavruna bile faydan dokunamasın.
Doğru bu daha mantıklı dimi?

Konuya yorumum: Keşke bütün o. ç. nın alnında kadın erkek ne olduğu yazsa da
tencere kapak onlar birbirlerini alsa, temiz insanlar da temizleri..

Allah yardımcın olsun konu sahibi.

Kocasını ne yapmalı???
Kadına yuklenmissinizde
Kocas
İmam nikahlı eş diye bir tanım yok hanımefendi,bu eşlerinde hukukta hiçbir geçerliliği yok. Buras T.C...(hukukçu arkadaşlar bir aydınlatsaya böyle bir kavram varmı, ben mi bilmiyorum? 2.3.4.imam nikahlı eşlerin kanun önünde geçerliliğimi var?)

hiçbir hakları yok ama sen zinayı suç sayarsan herkes imam nikahına sarılacak ondan sonra çık işin içinden çıkabilirsen.

Ben kanuna bakarım hanımefendi kim kendini aklamak isterse oros.pusuna o dediğiniz nikahı kıyabilir..

hiç tanımadığın hemcinsine hakaret etmeye utanmıyor musun?
pek çok kadının evli olduğundan haberi olmuyor. saklıyor adamlar.
bile bile birlikte olmak isteyen kadına da erkek dur diyecek çünkü sadakat yemini eden taraf erkek, kadın değil. beni elin kızı ilgilendirmez kocam ilgilendirir.
ancak bu kadına orospu demenizi haklı kılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…