- 30 Temmuz 2013
- 3.083
- 3.701
- 248
- Konu Sahibi obenmdunym
-
Hayır öyle bir şey yok. Özel hukukta deliller sayılı bir şekilde belirtilmiştir, hepsinin hangi güçte olduğu bellidir. Tanık ifadesi, yazılı senet vb. Ekstra bir şey olamaz. Ama kamu hukukunda, ki ceza hukuku da bunun bir parçası delillerin neler olabileceği kanunda sayılmamıştır. Hakim kendisi neleri delil olarak kabul edebileceğini ve bunları hangi güçte kabul edeceğini kendisi belirler.aldatma iddiası varsa mahkeme somut delillerle bunu kanıtlanmanizi ister. Somut delliler tanımı ise; şahit ya da yazılı mesajdır.
Pardon !!!!acaba ne içiyosun da bu kafayı buluyorsun ne demek boşanmak sınıfta kalmaktır nasıl abuk subuk bir söz bu boşanmış bir sürü çok ama çok güçlü kadınlar var bu platformda yazarken düşünün önce ayrıca o saptana uymuş öylemi madem kadında yapsın şeytana uydum desin bakalım nasıl olur az mantık Allah askinaKocanı bu durumda terketme, şeytana uymuş. Belki de pişman. Evladını düşün, boşanmak sınıfta kalmaktır. Durumu kurtar. O kadına bırakma. Kadın onu kandırmış belli. Beşer şaşar demişler. Herşey düzelecek. Sakin ol önce.
Ben zaten somut delil sadece bunlardır demedim sınırlı tuttuğum için en genel olanindan iki örnek verdim. Burada hapis cezası cart curt denilmiş, bunlar sağlıklı bilgiler değil bunu belirtmek istedim.en azından şu anki konu için. (Bu arada arastirmadigim ya da bilmediğim bir konuda hiçbir yerde biliyor iddasina girmem)Hayır öyle bir şey yok. Özel hukukta deliller sayılı bir şekilde belirtilmiştir, hepsinin hangi güçte olduğu bellidir. Tanık ifadesi, yazılı senet vb. Ekstra bir şey olamaz. Ama kamu hukukunda, ki ceza hukuku da bunun bir parçası delillerin neler olabileceği kanunda sayılmamıştır. Hakim kendisi neleri delil olarak kabul edebileceğini ve bunları hangi güçte kabul edeceğini kendisi belirler.
Evet mahkeme somut delil ister. Ama somut delilin tanımı şahit ya da yazılı mesaj değildir. Gidin araştırın. Şahit ve yazılı mesaj çoğunlukla somut delil olarak değerlendirilir mehkemelerde. Ama bu sadece onlar somut delildir demek değildir.
Adamın kendi telefonundaki kendi sosyal medya hesaplarındaki bilgileri, mesajlaşmaları mahkemede hakim somut delil olarak kabul edebilir. Burada mesele özel hayatın gizliliği ilkesinden yola çıkarak bu bilgilere şifrenin kırılması, şifrenin gizlice alınması vs. yoluyla ulaşıldığında bu delillerin yasak delil kabul edilip kullanılamıyor olması. Eğer eşin telefonunda şifre yoksa, veya konu sahibine kendisi şifresini söylemişse bu durumda zaten yasa dışı bir şekilde bu bilgiler elde edilmediğinden kullanılabilmesi gerekiyor. Ama bunu konu sahibi yine de bu konuda uzman bir avukatla konuşmalı.
Konu sahibi lütfen ama lütfen anlaşmalı boşanmayın. İşte o zaman ekmeğine yağ sürmüş olursunuz. Çocuğunuzun hakkını o adama ve kim bilir sayısı kaç olan sevgililerine yedirirseniz siz sorumlu olabilirsiniz. Lütfen ama lütfen bir sene de sürse iki sene de sürse çekişmeli boşanıp ne alabiliyorsanız alın. Mutlaka bir avukat bulun.
Kocasını ne yapmalı???O şıllığın saçını başını yolmak lazım
Ona çin işkencesi ya da idamKocasını ne yapmalı???
Kadına yuklenmissinizde
Kocasını ne yapmalı???
Kadına yuklenmissinizde
Siz hiç kucağınızda bebekle sokağın ortasında kaldınız mı? İşte ben kaldım. Daha az önce annem saydı sövdü yine. Ne yapayım. Ne yiyeyim ne içeyim. Çocuğum ne yesin.Pardon !!!!acaba ne içiyosun da bu kafayı buluyorsun ne demek boşanmak sınıfta kalmaktır nasıl abuk subuk bir söz bu boşanmış bir sürü çok ama çok güçlü kadınlar var bu platformda yazarken düşünün önce ayrıca o saptana uymuş öylemi madem kadında yapsın şeytana uydum desin bakalım nasıl olur az mantık Allah askina
Birçok mesaja bayıldım,sizi de çok takdir ettim ve gurur duydum! Ama şu yorum var ki... Nasıl keyif verdi anlatamam,gelip kv ile kpnizi kucaklayasım geldiarayamiyor engelledim. kaynanamda engelledi. kayin pederimi aradi oda kendini git biyerden at bence demis
Ben sakinim ama buradaki konu farklı sizin söylediğiniz konu farklı. Kadıncağıza ceza alırsın denilmiş ben yanlış fikirler belirtilmesine karşıyım sadece. Zaten kendisi de önce avukata gitmemiş, önce buraya yazmış. O yüzden.
Ben de avukat değilim ama benim de bir boşanma işim var konularima bakabilirsiniz oradan biliyorum, bende aldatma vs olmadı ama ben de zor günler yaşıyorum, avukat ile görüşüyorum.
Benim bildiğim boşanma çok ciddi bir suç ve ortada bir iddia varsa mahkeme bunu somut deliller ile kanitlamanizi ister. Özel hayat ihlali vs demez. Konu sahibinin delili delil sayılır. Bazı arkadaşların iddialari ile konu sahibinin durumumun bir ilgisi yok.
Hanımefendi ben idammı edelim? Rejimmi uygulayalım yazdım bu tepkiniz neden.. Tabiki olmalı mesela otelleremetresiyle girememeli,ev açamamalı, yakalandıklarında Aldatan ve aldatmaya ortak olan kişilerin mal varlıgı varmış yokmuş önemsenmeden çok yüklü bir tazminat ödenmeli aldatılan eşe, bu şekilde aldatılan eşte en azından işsiz, çaresiz ve kimsesizse çolugum çocugum ne olacak diye düşünmeden rahat bir şekilde hareket edebilir..Burada sadece güçlü kadınlar yok çok çaresiz insanlar da mecburiyetten evli kalanlarda var...Aldatan ve bu işe gönüllü ortak olanlar bir şekilde ceza almalı, canları yanmalı,( karşı cinsle konuşanlardan bahsetmiyoruz aldatanlardan bahsediyoruz, anlatabildimmi,,)
Hemen git bosan .kocanda gitsin o kadinla evlensin ondanda bi cocuk yapsin mutlu mesut yasasinlar.sende elinde bir bebekle kalakal ortada mutluluklarini seyreyle.
KocasKocasını ne yapmalı???
Kadına yuklenmissinizde
İmam nikahlı eş diye bir tanım yok hanımefendi,bu eşlerinde hukukta hiçbir geçerliliği yok. Buras T.C...(hukukçu arkadaşlar bir aydınlatsaya böyle bir kavram varmı, ben mi bilmiyorum? 2.3.4.imam nikahlı eşlerin kanun önünde geçerliliğimi var?)anlamadığın şu ülke henüz böyle adaletin sağlanabileceği bir konumda değil. onca insan haksız yere yıllarca tutuklu yaşadı şimdi siz zina gibi muallak bir konuda suç olsun derseniz ortalıkta insan kalmaz. biri çıkar konuşan da zina etmiştir der hadi çık işin içinden.
2. otele metresiyle girememeli dedin hadi dedi ki bu benim imam nikahlı karım sen ne hakla almıyorsun diye ne cevap vereceksiniz? herkes imam nikahlı karım der sıyrılır. kuranda erkeğe 2. 3. eş alma hakkı veriliyor ve bu suistimale oldukça açık bir konu. suç kapsamına alırsan koruyacağım derken daha fazla mağdur edersiniz. çünkü eğer erkek bu benim imam nikahlı karım derse kadın hiçbir şey alamaz. bugün o dediğiniz tazminatlar aldatan erkeğe ödetiliyor eğer kanıtlanırsa.
Kocas
İmam nikahlı eş diye bir tanım yok hanımefendi,bu eşlerinde hukukta hiçbir geçerliliği yok. Buras T.C...(hukukçu arkadaşlar bir aydınlatsaya böyle bir kavram varmı, ben mi bilmiyorum? 2.3.4.imam nikahlı eşlerin kanun önünde geçerliliğimi var?)
Ben kanuna bakarım hanımefendi kim kendini aklamak isterse oros.pusuna o dediğiniz nikahı kıyabilir..hiçbir hakları yok ama sen zinayı suç sayarsan herkes imam nikahına sarılacak ondan sonra çık işin içinden çıkabilirsen.
Ben kanuna bakarım hanımefendi kim kendini aklamak isterse oros.pusuna o dediğiniz nikahı kıyabilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?