- Konu Sahibi obenmdunym
-
Astoria, mesajlar delil olarak sayılır.Ne yazarsa yazsın mesajlar delil sayılmaz. Özel hayatın gizliliğini ihlale giriyor, keza ses kaydetmek falan da öyle bir delil sayılmıyor. Tazminat alayım derken sizin tazminat ödemeniz gerekebilir mazallah. Daha somut deliller bulmalısınız.
Çalışıyor musn mesela çalışmakla başlayabilirsin kızın da okula gidiyormuşŞu kocasız ayakları üzerinde duranlar nasıl duruyorsunuz, bana da bi anlatıverin. Sekiz yıldır annemin evinde Sürünüyorum. Ablam benden önce boşsnıp geldiydi buraya. Bir de çenesi düşük bir yeğen. Sinirli bir baba, devamlı dırdır eden annem. Altıncı sınıfa giden bunların arasında psikolojisi çöken kızım.
Çalışıyorum ama kiraya mı yetecek masraflara mıÇalışıyor musn mesela çalışmakla başlayabilirsin kızın da okula gidiyormuş
Eski eşiniz nafaka ödemiyor mu?Çalışıyorum ama kiraya mı yetecek masraflara mı
Çalışmıyor gösterdi kendisini ödemiyor. Mal yoktu. Ev eşyası dersen çatıda çürüdü.Eski eşiniz nafaka ödemiyor mu?
Boşanırken mal paylaşımı oldumu?
Allah size güzel bir kapı açsın inşallah. Dünden beri yorumlarınızı okuyorum size dua ediyorum.Çalışmıyor gösterdi kendisini ödemiyor. Mal yoktu. Ev eşyası dersen çatıda çürüdü.
Çok teşekkür ederim. Benim kızımın kendine ait odası yok. Şu an ayakucumda uyuyor. Evde saygı yok. Ablam kızımla komşu ile kavga eder gibi kavga ediyor. Bağırıyor ona. Annem ikide bir kovuyor evden. Karakola gidiyorum. İçimi döküyorum. Dönüyorum eve. Sıpınma evine koyalım diyorlar. Kızım için dönüyorum. Korkuyorum sıpınma evinden. Zaten uç ay kalırsın diyorlar.Allah size güzel bir kapı açsın inşallah. Dünden beri yorumlarınızı okuyorum size dua ediyorum.
Babası hiç ilgilenmiyor mu kızınızla?Çok teşekkür ederim. Benim kızımın kendine ait odası yok. Şu an ayakucumda uyuyor. Evde saygı yok. Ablam kızımla komşu ile kavga eder gibi kavga ediyor. Bağırıyor ona. Annem ikide bir kovuyor evden. Karakola gidiyorum. İçimi döküyorum. Dönüyorum eve. Sıpınma evine koyalım diyorlar. Kızım için dönüyorum. Korkuyorum sıpınma evinden. Zaten uç ay kalırsın diyorlar.
Sonuna kadar yazdiginiza hak veriyorum. O kadinlar gururunu ayaklar altina alip defalarca aldatilipp birde ustune ama cekip giderse diye cocuk yapan kadinlar. Burda mutlu pozu verip gece yastiga kafasini koyunca mutsuzluk her yerinden akan kadinlar. O zaman bizde esimiz bize uzak oldugunda yada sehir disina ise gittiginde baska erkege bakalim. O kadarmi hazzin arkasinda kurulu hayat. Yasamda seksten daha onemli seyler var insanlar sevismek icin evlenmiyor birarada guvendigi biriyle huzurlu olmak icin. Oda yoksa yillarca bu pislik icinde yasamanin ne anlami var. Elin koynundan cikmis adami alabilecekmisiniz koynunuza onun dusunun.o kadinin amacinin bu olup olmamasi umrumda degil alip tepe tepe kullansin ! bosananlar neden pisman neden hemen bir erkek muhabbeti yapiliyorki ? benim gururum nerde ? yerlerde mi kalsin burnunu surtup barissam nolcak yine aynisini yapicak cinsellik konusunda suan hic sikintimiz yokken bunu yapan adam benim dogumumdan lohusaligima kadar neler yapar ? bosandiktan sonra calisip kendi ayaklarimin uzerinde duramam mi ? illaki hayatimda bi erkek mi olmasi gerekiyor arayista yanlis yola dusuyolar diyenler var herkes oyle olmaz bence onlar calisip ayakta durmayi degil bir erkegin sirtina dayayip yasamayi tercih etmisler . benmi yanlis dusunuyorum suam bilmiyorum kafam cok karisti
Ablamın kendine ait evi var. Ama burada ekmek elden su gölden. İşleri ben yapıyorum ya. Gitmiyor evine. O evine gidince annem senin yüzünden gitti diyor, bana eziyet ediyor. Ben de çağırıyorum annem sussun diye.Babası hiç ilgilenmiyor mu kızınızla?
Ablanızın evden ayrılma gibi bir durumuda yok sanırım.
Sizi teselli edecek bir kelimede bulamıyorum. Çok zor durumda olduğunuz burdan bile anlaşılıyor.
Astoria, mesajlar delil olarak sayılır.
Bu gibi durumlarda hatta şöyle bir açıklama da anımsıyorum: “Suç esnasında ispat mümkün olmadığından dolayı...”
Whatsapp mesajları, otel giriş-çıkış kaydı, faturalar, sosyal medya paylaşımları delil olarak sayılır.
Yazışmaları, konuşmaları dava açınca mahkeme vasıtasıyla istetebilir. Bu konular tartışmalı konular, kimi hakim davacı bunları sununca kabul ediyor, kimisi hukuk dışı elde edilmiş sayıp kabul etmiyor. En iyisi mahkeme vasıtasıyla istetmek, dava açıp.
Tamam bunları zaten herkes biliyordur, ama boşanma davaları için geçerli değil.İşte o "somut delil" kısmı çok net çizgilerle ayrılmamış kanunda, avukat arkadaşlar daha iyi bilirler benden işlerine karışmak gibi olmasın. Haberlerde görmüşsünüzdür hatta bir haberde adam eşinin sevgilisiyle yaptığı görüşmeyi kaydettiği için hapis cezası aldığı yazıyordu. Başka bir haberde de eşinin Facebook mesajlarını delil olarak sunan eş, karşı tarafın açtığı "özel hayatın gizliliğinin ihlali" davasına rağmen kabul edilmemiş ve beraat etmiş. Ben konu sahibinin tarafındayım, sizin de Allah yardımcınız olsun umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır davanız. Benim derdim boşanmaya çalışırken sanık olunmaması. Konuyla ilgili TCK maddeleri de şunlarmış, ekleyeyim merak eden olursa.
Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması
MADDE 133 – (1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Katıldığı aleni olmayan bir söyleşiyi, diğer konuşanların rızası olmadan ses alma cihazı ile kayda alan kişi, altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.
(3) Yukarıdaki fıkralarda yazılı fiillerden biri işlenerek elde edildiği bilinen bilgilerden yarar sağlayan veya bunları başkalarına veren veya diğer kişilerin bilgi edinmelerini temin eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu konuşmaların basın ve yayın yoluyla yayınlanması halinde de, aynı cezaya hükmolunur.
Özel hayatın gizliliğini ihlal
MADDE 134 – (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
(2) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde, ceza yarı oranında artırılır.
Dava açılmış hapsi istenmiş de dava bu şekilde sonuçlanmış mı? Ayrıca casus yazılım olayı nereden çıktı anlayamadım, belki götürdü bilgisayarı geçmişten yazılara ulaştı? Zor değil ki yapılabilir.. Hele ki ortak kullanılan bir bilgisayar ise hiçbir şey olmaz. İlla suç işleyip casus yazılım vs ile mi yapılıyor sanki hacker miyiz canım biz.. Neyse konu sahibinin hakkında hayırlısı, mahkeme gerçekler üzerinden hareket eder hurafeler üzerinden hareket etmez, gerçeklerin de ortaya çıkmak gibi bir alışkanlığı vardır.Avukat değilim 5651 sayılı kanuna göre evet dava açılıyor bilişim suçu kanunu bilişim suçunun cezaları daha da ağırlaştı eskiden yoktu yanlış bilgi vermem hatta şuan onunla ilgili haber okuyorum eşinin kendisini aldattığını söyleyen birisi hakkında dava açılmış mesela casus program yüklenmiş 4 yıla kadar hapsi istenmiş özel hayatın gizliliği neticesinde.
Kisi kendinden bilir isi derler. Diger konuyada yorum yapmistim. Sen baya pusuda bekliyodun ayrilsin diye o kadar takip o kadar yeni hesap. Yapma bunu diye o zamanda degil ne bu adamlar ya altindanmi arkadas.Tamam git bosan ve bebeginle rezil ol. Zaten insanlarin istedigi bu. Sonrada 'bosanmasaydin' derler yuzune. Valla insanlara iyilik yaramiyor ya
Kusura bakmayın yanlış anlamayın ama sizin aileniz sorunlu.. Herkesin böyle değil, ben sizin yerinizde olsam kocamın yanında mı daha mutsuzum, yoksa ailemin yanında mı diye düşünür öyle karar verirdim.aile yanında daha beter surunuyorsam ciks, hiç girmezdim.Şu kocasız ayakları üzerinde duranlar nasıl duruyorsunuz, bana da bi anlatıverin. Sekiz yıldır annemin evinde Sürünüyorum. Ablam benden önce boşsnıp geldiydi buraya. Bir de çenesi düşük bir yeğen. Sinirli bir baba, devamlı dırdır eden annem. Altıncı sınıfa giden bunların arasında psikolojisi çöken kızım.
Siz yukarıda yazmışsınız ya ona istinaden dedim casus program suçtur diye arkadaşınız program yüklemiş.Yukarıda avukat arkadaş açıklamış kimi hakim mesajları kabul edebilirmiş kimisi etmeyebiliyormuş.Tamam bunları zaten herkes biliyordur, ama boşanma davaları için geçerli değil.
Haberleri pek dikkate almamak gerekir, haberlerde sık sık ünlülerin tazminat davaları konuşulur, 200 bin 300bin tl lik hakaret davaları açarlar duymussundur, ama ne yazık ki gerçek hayatta durum böyle değil. Biri size yazılı ve sözlü hakaret küfür ettiği zaman 500 tl en fazla 1000 tl para cezası veriliyor maalesef.. O da dosya masraflarını ancak karşılıyor. Hatta internette avukatların üye olduğu
Dava açılmış hapsi istenmiş de dava bu şekilde sonuçlanmış mı? Ayrıca casus yazılım olayı nereden çıktı anlayamadım, belki götürdü bilgisayarı geçmişten yazılara ulaştı? Zor değil ki yapılabilir.. Hele ki ortak kullanılan bir bilgisayar ise hiçbir şey olmaz. İlla suç işleyip casus yazılım vs ile mi yapılıyor sanki hacker miyiz canım biz.. Neyse konu sahibinin hakkında hayırlısı, mahkeme gerçekler üzerinden hareket eder hurafeler üzerinden hareket etmez, gerçeklerin de ortaya çıkmak gibi bir alışkanlığı vardır.
Benim ailem sorunlu. Rezalet çıkarmayı severler. Karakolluk olmaya bayılırlar. Hakim karşısına çıkmayı severler. Kavgacı. Başımdan geçenleri yazdım. Dörtyüz sayfayı buldu. Yarıya gelemedim. Bıktım bıraktım en son. Bu evde hergün büyük kavgalar var.Kusura bakmayın yanlış anlamayın ama sizin aileniz sorunlu.. Herkesin böyle değil, ben sizin yerinizde olsam kocamın yanında mı daha mutsuzum, yoksa ailemin yanında mı diye düşünür öyle karar verirdim.aile yanında daha beter surunuyorsam ciks, hiç girmezdim.
Bu yazidan sonra banlanirsin ama deger. yazdiklarina helal olsun diyorum. Onlari yazan kadinlari anlamiyorum ve sadece aciyorumYa siz şaka mısınız ??
Ne demek mağduru oynama! Kadın mağdur!!
Bi yerlerde Metresler Kulübü falan var da, birbirinize haber salıp buraya mı toplandınız noluyor ??
Boşanmayıp bu ş.refsizle yaşamak lütuf mu yani ? Ne kadar çük meraklısı insanlarsınız siz yaa !! Yok çocuğuyla ortada kalırmış, rezil olurmuş, öbür kadına istediğini vermeymişmiş!! Sizin gibi gurursuz, onursuz, ezik bi asalak gibi kocasına yapışarak yaşamalı değil mi ?
Sizin gibiler yüzünden bu pipili organizmalar bu kadar rahat aldatıyor işte. Zavallısınız.. Acıyorum size...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?