• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm!!!!

Ben gecikmeli üni kazandım sonra 3 yıl sonra bıraktım ardından yine üniversite okudum hem de en iyisinde :)
O yüzden hiç birşey için geç değil canım. Hayat saat gibi tıkır tıkır giden bişey değil.
Kendine sahip çık ve zaman ver. Yolunda gitmemesi için hiç bir sebep yok.
Şu dediğinizle bana çok motive oldunuz teşekkür ederim sonuçlar açıklanmadan önce bir sürü hayalim hedefim vardı böyle böyle olur olmadı böyle yaparım diye hatta arkadasım da kanka ne güzel kendine hep bi yollar belirlemişsin derdi bu yüzden üni sınavını da fazla düşünmedim açıklanma arifesinde ama şimdi hiç birşey yapamayacakmışım gibi karamsarlık çöktü her yolum kapalı böyle hissediyorum ve yatıyorum sadece kalkmaya bile mecalim yok

tatlım herşeyin sonu değil, üstelik 19 yaş süper bir yaş, macera yeni başlıyor diye düşün. bu yaşadıklarını tatlı telaşlar olarak gör. ben tekrar hazırlan derim ama anladığım kadarıyla tekrar hazırlanmak çok büyük bir yük olarak geliyor şu an sana. çok çok mecbur değilsen tercih yapma tekrar hazırlan. ama yapamam illa ki girmem gerekiyor diyorsan amacına uygun bir fakülte tercih et ve tercih ettiğin üniversitenin imkanlarına bak. çok fazla seçeneğin olduğunu göreceksin. yatay geçiş var, çift anadal var, yandal var. bu konular hakkında bilgin var mı bilmiyorum iyice araştır. bazı üniversiteler fakülteler arası dahi izin veriyor çift anadal yapmana. bunun için de üniversite derslerine çok iyi odaklanıp puanını yüksek tutman gerekir. bir düşün bu şeçenekleri de.

bebeğim elbette başarırsın. neden yapamayasın?
senin yapanlardan ne eksiğin var?
kaldı ki eksiğin bile olsa başarabilirsin...
hep iyi şeyler düşün.. hep olumluyu çağır hayatına...
Üni okurken hazırlancam --- hayır herkes öyle diyor bırakıyor vazgeçiyor sende yapamazsın vs..

Bu yıl tekrar hazırlancam--hayır vs..

Kanada'da okumak istiyorum--o kadar iyi dilin yok imkansız senin oralara gitmen vs..

Yani pek olumlu düşünemiyorum çünkü olumluyu çağırmam için aklıma kazınmış bu cümlelerden kurtulmam gerek

Üni okurken hazırlancam --- hayır herkes öyle diyor bırakıyor vazgeçiyor sende yapamazsın vs..

Bu yıl tekrar hazırlancam--hayır vs..

Kanada'da okumak istiyorum--o kadar iyi dilin yok imkansız senin oralara gitmen vs..

Yani pek olumlu düşünemiyorum çünkü olumluyu çağırmam için aklıma kazınmış bu cümlelerden kurtulmam gerek
bu cümleleri kim kurdu sana?

Üniversiteyi bir yıl geç kazanmak, 4 yıl istemediğin bir bölümü okuduktan sonra işsiz kalacağın bir ömüre sahip olmaktan daha kolay değil mi? Çan'ını sıktığın kadar büyük bir dert değil emin ol gidemediğim için bir hayır vardır. Sadece bir yıl daha çalış, yine dene. Emin'im istediğin bölümü kazanacaksın. Mecbur kaldım ve okudum ama kolay ii sahibi olurum denebilecek bir bölüm yoksa kesinlikle tekrar git sınava. Telafisi var bu durumun. Üniverste okuyup işsiz kalmak daha kötü, içimizde bir sürü insan ikinci üni okumaya çalışıyor (forumlarda görebilirsin)
dediklerinizde çok haklısınız
Üni okurken hazırlanmayı düşünüyorum günde 8 saat uyurken 5 saat uyurum her haftasonu geziyorken 1 gün gezmem birsürü fedakarlık yapmaya hazırım ama çoğunluğun yapamazsın edemezsin lafları beni çok zorluyor bende diyorum yapamam edemem diye bu sefer tüm hayallerim yıkılıyor

tatlım herşeyin sonu değil, üstelik 19 yaş süper bir yaş, macera yeni başlıyor diye düşün. bu yaşadıklarını tatlı telaşlar olarak gör. ben tekrar hazırlan derim ama anladığım kadarıyla tekrar hazırlanmak çok büyük bir yük olarak geliyor şu an sana. çok çok mecbur değilsen tercih yapma tekrar hazırlan. ama yapamam illa ki girmem gerekiyor diyorsan amacına uygun bir fakülte tercih et ve tercih ettiğin üniversitenin imkanlarına bak. çok fazla seçeneğin olduğunu göreceksin. yatay geçiş var, çift anadal var, yandal var. bu konular hakkında bilgin var mı bilmiyorum iyice araştır. bazı üniversiteler fakülteler arası dahi izin veriyor çift anadal yapmana. bunun için de üniversite derslerine çok iyi odaklanıp puanını yüksek tutman gerekir. bir düşün bu şeçenekleri de.
Bu yıl biryere girmek zorundayım maalesef evet bunları araştırmam iyi olur belki başka yollar çizerim kendime teşekkürler

Çevremdekiler,arkadaşlarım falan
onlar halt etmiş.:63:
insanlar böyle işte bebeğim.
sen bir tercih yapacağında konuşur dururlar. ama o tercihin sonuçlarına katlanan hep tek başına sen olursun..
o yüzden bir karar alırken öncelikli olarak düşündüğün kişi kendin olmalı...
sen kendini aileni şartlarını biliyorsun..
ona göre yap tercihini..
bu arada da kendinle ilgili hep olumlu şeyler düşün. inanmasan da sürekli "herşey çok güzel olacak" de bilinç altına...
hakkında hayırlısı olsun...

yok ya kendini bu kadar harap edeceğin bir şey değil durum. ben ön lisans okudum. şu an çalıştığım arkadaşlar lisans hatta yüksek lisans kimi en iyi teknik okullar kimi normal okullar mezunu. sonuç aynı yerde çalışıyoruz. maaş da aynı sayılır.

onlar halt etmiş.:63:
insanlar böyle işte bebeğim.
sen bir tercih yapacağında konuşur dururlar. ama o tercihin sonuçlarına katlanan hep tek başına sen olursun..
o yüzden bir karar alırken öncelikli olarak düşündüğün kişi kendin olmalı...
sen kendini aileni şartlarını biliyorsun..
ona göre yap tercihini..
bu arada da kendinle ilgili hep olumlu şeyler düşün. inanmasan da sürekli "herşey çok güzel olacak" de bilinç altına...
hakkında hayırlısı olsun...
Denicem inşallah herşey güzel olur düşe kalka deneye deneye en sonunda yolumu bulacağıma inanıyorum teşekkür ederim

Ben sizden küçüğüm, 2018 sınavına gireceğim. Olumsuz cümlelerden bahsedince dikkatimi çekti konu, annemle babamda bana ne istesem nasıl olsa yapamazsın tarzı konuşuyor ama ben onların beni hırslandırmak için öyle konuştuklarını düşünüyorum. Yani bunları söylemeleri beni hırslandırmıyor, aksine üzüyor ama öyle düşününce daha kolay oluyor sizde deneyin bence. Bu arada tekrar hazırlanacakmışsınız, umarım istediğiniz yeri kazanırsınız bu sefer. Başarılar

Motiveniz için teşekkür ederim haklısınız ama ben böyle güzel şeyleri başaramayacakmışım gibi hissediyorum. bir yerden başlama gücü bulamıyorum kendimde bu yıl dershaneye gittim inanın hiç bir yararı olmadı haftada sadece 2 gündü evde kendim çalıştım bazen uyumadığını Zaman'lar oldu
Henüz çok gençsiniz, pes etmek için erken, aileniz sizle her halükarda gurur duyuyordur, onları hayal kırıklığına uğrattığınızı düşünmeyin, siz yeter ki hedef belirleyin kendinize, hangi bölümü istiyorsunuz, hayalinizdeki meslek nedir?

Çok takdir ettiğim, azmine şapka çıkardığım, 5 kardeşi olan babasız büyüyen bir genç arkadaşım hayali olan çocuk gelişimi bölümüne girebilmek için defalarca sınava girdi, bölüm belki öyle çok zorlanacak bir bölüm değildi ama babasız olan bu genç kadın annesinin 3-5 kuruş kazandığıyla ve geride başka kardeşleri de varken hayat şartları yüzünden epey ter dökmek zorunda kaldı, yaşıtları gezip eğlenirken o kendini resmen ders kitaplarına gömdü, zamanında onla çok dalga geçen olmuş ama herşeye kulak tıkamış, aman yaşıtlarım üniversiteyi bitirip mezun oluyor ben vazgeçeyim bu sevdadan dememiş.

Okudu, KPSS'yi de atlattı ve atandı, şimdi aşık olduğu mesleği yapıyor, kendi parasıyla evini kurdu, sevdiği adamla evlendi birde tatlı mı tatlı bir kız bebeği oldu.

Size tavsiyem çok çabaladığınız halde hak ettiğiniz başarıyı yakalayamıyorsanız çalışma tekniğinizi gözden geçirin, bazen yanlış çalışma tarzımızla başarımızı kendimiz baltalayabiliyoruz çünkü.

Çalışırken nerede hata yaptığınızı bulmaya çalışın, bir üniteyi çalışırken en iyi anlama kavrama metodu herkese göre değişiyor zira.

Ben sizden küçüğüm, 2018 sınavına gireceğim. Olumsuz cümlelerden bahsedince dikkatimi çekti konu, annemle babamda bana ne istesem nasıl olsa yapamazsın tarzı konuşuyor ama ben onların beni hırslandırmak için öyle konuştuklarını düşünüyorum. Yani bunları söylemeleri beni hırslandırmıyor, aksine üzüyor ama öyle düşününce daha kolay oluyor sizde deneyin bence. Bu arada tekrar hazırlanacakmışsınız, umarım istediğiniz yeri kazanırsınız bu sefer. Başarılar
Ben olumsuzum kendimden bu yüzden nefret ediyorum hem kendimi hem ailemi zora düşürüyorum dünyadaki gereksiz bir insanım keske yok olup gitsem.girmekten vazgeçtim öylesine sosyoloji okuyup işsizliğin keyfini çıkaracağım umarım sen başarılı olursun

Henüz çok gençsiniz, pes etmek için erken, aileniz sizle her halükarda gurur duyuyordur, onları hayal kırıklığına uğrattığınızı düşünmeyin, siz yeter ki hedef belirleyin kendinize, hangi bölümü istiyorsunuz, hayalinizdeki meslek nedir?

Çok takdir ettiğim, azmine şapka çıkardığım, 5 kardeşi olan babasız büyüyen bir genç arkadaşım hayali olan çocuk gelişimi bölümüne girebilmek için defalarca sınava girdi, bölüm belki öyle çok zorlanacak bir bölüm değildi ama babasız olan bu genç kadın annesinin 3-5 kuruş kazandığıyla ve geride başka kardeşleri de varken hayat şartları yüzünden epey ter dökmek zorunda kaldı, yaşıtları gezip eğlenirken o kendini resmen ders kitaplarına gömdü, zamanında onla çok dalga geçen olmuş ama herşeye kulak tıkamış, aman yaşıtlarım üniversiteyi bitirip mezun oluyor ben vazgeçeyim bu sevdadan dememiş.

Okudu, KPSS'yi de atlattı ve atandı, şimdi aşık olduğu mesleği yapıyor, kendi parasıyla evini kurdu, sevdiği adamla evlendi birde tatlı mı tatlı bir kız bebeği oldu.

Size tavsiyem çok çabaladığınız halde hak ettiğiniz başarıyı yakalayamıyorsanız çalışma tekniğinizi gözden geçirin, bazen yanlış çalışma tarzımızla başarımızı kendimiz baltalayabiliyoruz çünkü.

Çalışırken nerede hata yaptığınızı bulmaya çalışın, bir üniteyi çalışırken en iyi anlama kavrama metodu herkese göre değişiyor zira.
Ben ne yaptığımı bilmiyorum ki kendime koyduğum bir hedefim yok rüzgarda sürüklenip gidiyorum hani gözümü kapatıyorum gelecekte kendimi nerde görüyorum diye soruyorum gözümün önüne sadece simsiyah bir karanlık geliyor biraz el Bebek Gül Bebek büyüdüm zorluk da çekmedim bu yüzden hiç özgüvenim yok yeni ortamlara giremiyorum ailemde okul konusunda biraz baskıcı hani çok iyi şeyler bekliyorlar of ama olmuyor. Ben yapamam ki diyorum ben beceremem ki hep kendime bunu diyorum evet Çalışma da hatalar yaptım bunu sınavdan çıktığımda anlamıştım zaten bunları anlattığınızda belki size dert gibi gelmez ama baskı hissediyorum kendimde her anlamda ya da gözümü ilk basta yükseklere diktiğim için bu hayal kırıklığını kaldıramıyorum eskiden böyle değildim o halimi özlüyorum o halimi hatırladıkça ağlıyorum ama öyle olamıyorum hayallerim vardı hayalim dilimi geliştirip Güney Kore veya Kanada da okumaktı ama onları da şu an yapamam diyorum ne hayat enerjim var ne hevesim Mide Ağrı'mıda hala çekiyorum yataktan çıkmıyorum bile dermanım yok

ailem o kadar iyi insanlar ki onları üzmeye cok korkuyorum İstanbul da olmuyo şehir dışına gidicem alışır mıyım bilmiyorum keske bu kadar düşünceli ve korkak olmasam

Ben de bu sene mezun kaldım.tekrar hazırlanıp hazırlanmamayı düşünüyorum.neler hissettiğini az çok anlıyorum. Sen istesen bile insanlarin dusunceleri seni dusunduruyor.umarım mutlu olacagin bir tercih yaparsin.sonuçlar gelmeden once ne istiyordun? hangi bolum, hangi fakulte ?simdi hangi bolum hangi fakulte tutuyor

Ben de bu sene mezun kaldım.tekrar hazırlanıp hazırlanmamayı düşünüyorum.neler hissettiğini az çok anlıyorum. Sen istesen bile insanlarin dusunceleri seni dusunduruyor.umarım mutlu olacagin bir tercih yaparsin.sonuçlar gelmeden once ne istiyordun? hangi bolum, hangi fakulte ?simdi hangi bolum hangi fakulte tutuyor
Hacettepe psikoloji istiyordum aman aman hedeflerim yoktu ne istediğimi bilmiyorum üstlerde belirttiğim gibi şimdi tm3 145k Uludağ üni ikinci öğretim sosyoloji 19 mayıs sosyoloji Akdeniz Tekirdağ Namık Kemal Konya Selçuk sosyoloji ve uluslararası ilişkiler geliyor bunlardan ama uluslararası ilişkiler istemiyorum derslerine baktım pek bana göre değil, onun haricinde edebiyat,tarih tutan yerler var ama atamalar pek olmuyo bu bölümlerin bu yüzden vazgeçtim öğrt de pek bana göre değil böyle iştensen ilk defa mı kaldın mezuna

Back
X