Çok kötüyüm

Niloyaaniloyaaa

Nilay
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
439
352
33
Arkadaşlar sizi sıktım biliyorum ama çok kötüyüm.

işe başladım biliyosunuz.Sistem çok karışık öğrenemiyorum,ortamı sevmedim işe gelmek istemiyorum.
Ama çalışmak zorundayım elim kolum bağlandı:( müdürden uyarı aldım dayanamadım çok zorlanıyorum diye ağladım.Çok moralim bozuk ben hayatım boyunca hiç çalışamayacak mıyım

Zorlanmaniz cook dogal sadece sıkın disinizi sonra o isten ayrilmak istemiceksiniz. Insana bilmedigi sey zor gelir ogrendikten sonra her sey duzelecek guvenin bana :)

öğrenirsin

esasen yapamayacağın bir iş değil

ama sen kendini geriyorsun

bana zaman kalmıyor hissi seni mahfediyor

bu his yeni nesle nereden yapıştı bilmiyorum oğlum daha 10 yaşında bu kadar ödev yaparsam bana zaman kalmıyor dedi bir gün

yani bu bir kalıp olmuş

işinizi yapın

o saat aralığını gözden çıkarın ve çalışın

o parayı harcamak cidden daha tatlı gelecek

siz alışmaya çalışmıyorsunuz ki her konunuzda işi sevmiyorum , ortamı sevmiyorum . Yanı iş seçme lüksünüz yoksa mecbur seveceksiniz . En azından çalışma arkadaşlarınızla güzel bir iletişim kurun , işi öğrendikçe alışırsınız . Emin olun çoğu kişi ise ilk başladığında aynı duyguları yaşadı ama sizde bu hiç bitmez böyle yaparsanız

Ne is yapiyorsun ?
Egitiminle alakali bir is mi ?
Ne kadar oldu baslayali?
Yani her is ilk baslarda karisik ve zor gelir ama zamanla oturtursun kafanda ve rahatlarsin, ilk baslarda ogrenmek icin herkesten fazla yorulman normal ve pes etmemen gerekli, surekli pes edersen her iste boyle olursun ve calisamazsin

Zorlanıyor olmanız çok doğal, herkes sizinle aynı yollardan geçiyor. Hemen pes etmeyin, yapabileceğinize inanın ve kendinize güvenin. Gerekirse psikolojik destek alın. Unutmayın sabrın sonu selamettir

Ben universiteden mezun olduğumda dokum fabrikasinda ise girmustim. Tek bayan calisan bendim. Makina muhendisiyim ben o ortamda o arkadaşların müdürü olarak girmiştim. Takan yoktu beni. 22 yaşında kızı kim takar modunda. Aylarca ne yapacağım diye 8 kilo vermiştim. Sonra alıştım. Çok çalıştım çok emek verdim ortamı makinaları çok ıyi tanidim. Is akis şeması hazırladım. Notlar aldım. Benim bugünkü kariyerimin temeli o isletmedir. Siz de sabırlı olun çok çalışın. Ağlamakla olmaz. Üzerine gidin emek verin.

Arkadaşlar sizi sıktım biliyorum ama çok kötüyüm.

işe başladım biliyosunuz.Sistem çok karışık öğrenemiyorum,ortamı sevmedim işe gelmek istemiyorum.
Ama çalışmak zorundayım elim kolum bağlandı:KK43: müdürden uyarı aldım dayanamadım çok zorlanıyorum diye ağladım.Çok moralim bozuk ben hayatım boyunca hiç çalışamayacak mıyım
Ben kendi prensibim olarak eğer çok mecbur değilsem istemediğim hiçbir yerde durmuyorum, istemediğim insanlarla görüşmüyorum, yapmak istemediğim şeyleri yapmıyorum. Bi yaştan sonra kendime koyduğum bi kural bu. Her zaman ben şuan bunu gerçekten istiyo muyum diye içime sorarım. Yani sırf genel beklenti o yönde veya normal olan o diye o şeyi yapmam. Tabi bu benim kişiselim, sizi bilemem ama sizin yerinizde olsam çok mecbur değilsem bırakırdım. Bu neden ömür boyu çalışamayacağınız anlamına gelsin ki her iş veya her ortam aynı değil. Benim de o konuda sabahları heyecanla evden çıktığım yer de oldu, saatlerin asır gibi geldiği, benim bunrda ne işim var ya biri kurtarsın dediğim yer de oldu. Bunun tembellikle alakası ne anlayamadım. Belki bu iş sizin yapınıza uygun değildir kendinizi neden sevmediğiniz bi şeyi sevmeye zorluyosunuz ki? Bende işe yaramıyo şahsen, sevmiyosam sevmiyorum ne yapsam değişmiyo kendimi mutsuz ettiğimle kalıyorum. O yüzden artık kuralıma uyarak yaşıyorum.

O isi sevmediyseniz yapmayin omur sevmedigin is ve sevedigin esle gecmez. Ama size tavsiyem bi kagit kalem alin ve isi neden sevmediginizi madde madde yazin kagida. Ornegin ogrenemedim diye sevmiyorum. Ya da korona olurum diye korkuyorum vs gibi. Ve o maddeleri tek tek cozmeye calisin. Hatirladigim uzere siz hastanedeydiniz. Zaten yakinda size de asi yaparlar korona sizin icin sorun olmaktan cikar. Patronlar da uyarirlar basta. Cunku sizin calismaya niyetiniz yoksa sizinle zaman kaybetmek istemezler. Siz bi kendinizi dinleyin. Kazandiginiz parayla kendize alacaginiz seyleri hayal edin ya da yapacaginiz birikimleri falan.

Canim valla emek olmadan yemek olmuyo. Mecbursan calis cunku cok zorlu donemden geciyoruz ordan ciksan is bulmak dahada zorlasti suan senin yerinde olmak isteyen o isi yapmak isteyem kac insan vardir oyle dusun. Kimse anasinin karnindan cikip ogrenmiyor her isi. Bende ilk calistigim donem zorlandim gece uykularima bile kabus gibi giriyodu. Suan yeni bi programla calismak zorundayim ve bana gosterecek ogretecek is yerinde kimse yok ise gelir programlari kurcalaya kurcalaya kendim ogrendim eve giderdim youtubedan bakar ogrenirdim yani o isi sevmek emek verip kabullenmekle oluyor birazda. Asosyal olmayin sorun ogrenin kimse niye soruyosun diye terslemez insanlara yaklasimin cekingen olursa kimse sana yaklasip is icin yardimcida olmaz girisken olman lazim. Ha tum bunlari yapipta hala yok yapamiyorum alisamiyorum derseniz o vakit cikarsiniz. Sadece kendinize zaman taniyin ve bu zamanda da yapabileceginizin en iyisini yapmak icin cabalayin. Armut piş agzima düş olayi cok zor yani

suna kendine zarar veriyorsun inan.
eleştirmek istemiyorum ama mızmızlanıyorsun hatta.
iş hayatı öyle basit değildir.
Ben alışana kadar her akşam işten ayrılmayı düşündüm ama şimdi kopamıyorum işimden.
sabret. bu devirde iş bulmak kolay değil.
biraz zaman geçtikten sonra baktın olmuyor sana göre değil. cıkarsın

İlk atanıp işe başladığımda bir hastaya üç hemşire birden giderdik. Biri pansumanı yaparken öteki makineleri ayarlardı öteki başka şeyi. Ama benim hiç hoşuma gitmiyordu. Ortama, hastaneye, işe alışana kadar zorluk çektim bazen ağladım da sevemedim diye ama zamanla kendi çalışma prensibimi kendim oluşturdum. Şimdi benim hastama kimse karışmaz tanıdılar beni bilirler ne istediğimi ne istemediğimi. Bu sadece bir örnek. Alışıp öğrenene kadar sabretmelisin sonra zaten sende tecrübeli olacaksın. Ama kastettiğin çalışmak istememek evde durmak falansa bilemiyorum o kısım tembellik evet onada yapacak birşey yok galiba

Ilk 3 ay insan severek evlendiği eşine bile alışmaktan zorlanır.
Kendinize 3 ay zaman tanıyın derim. sonra daha aklı selim karar verirsiniz

İlk atanıp işe başladığımda bir hastaya üç hemşire birden giderdik. Biri pansumanı yaparken öteki makineleri ayarlardı öteki başka şeyi. Ama benim hiç hoşuma gitmiyordu. Ortama, hastaneye, işe alışana kadar zorluk çektim bazen ağladım da sevemedim diye ama zamanla kendi çalışma prensibimi kendim oluşturdum. Şimdi benim hastama kimse karışmaz tanıdılar beni bilirler ne istediğimi ne istemediğimi. Bu sadece bir örnek. Alışıp öğrenene kadar sabretmelisin sonra zaten sende tecrübeli olacaksın. Ama kastettiğin çalışmak istememek evde durmak falansa bilemiyorum o kısım tembellik evet onada yapacak birşey yok galiba
Hayır evde durmak değil isteğim.Çalışmak paramı kazanmak istiyorum tabiki sadece işi öğrenirken çok zorlanıyorum

Back
X