Cok merak ediyorum.ne olur evliler cevap....

purplem

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
607
128
648
Diğer
Fiziksel ve sozlu siddet goruyormusunuz?
Ne siklikta ....asagilama kufur vb.
Bazilari olur evlilikte diyor...(

bazen istemeden sinir halinde ağzından talihsiz sözler cıkabiliyor tabi insanın bunlarda sözlü siddete giriyorsa evet ama fiziksel olarak ciddi anlamda görmedim diyebilirim zira eşimin sevgi gösterileri biraz serttirde tekme tokat gibi

evli bir bayan olarak cvp vereyim dedim
valla ben 5senelik evliyim ne fiziksel nede sözlü
şiddet görmedim eşimden hiçç aşağılama küfür vb
gibi şeylerde duymadım ben o bazılarınada katılamicam malesef

evli değilim henüz sözleniyorum iki hafta sonra.ama altı abim var. her sorunlarını benle paylaşırlar yeri geldiğinde. beşi evli. yengelerimde bana anlatır hemen bişey olsa. bir kere yengelerimle tatsız olduklarını dahi görmedim. şiddete sözlü hakarete falan kesinlikle karşı bi ailede büyüdüm. babamın da rahmetli anneciğime bir gün ağır bir laf ettiğini duymadım. şimdi de bunun huzurunu yaşıyor annemin vefatından beri iyiki bir gün bile kırmadık birbirimizi der hep. allah evlerden ırak etsin öyle şeyleri

Aman Tanrım

Fiziksel de Sözlü de şiddet gördüm evliliğimde... Ancak bunu hiç bir zaman bir kalıba sığdırmaya çalışmadım... Yaşananları normal karşılama eğilimim olmadı... Psikolojimin bozukluğu sebebiyle olanları bir sebebe dayandırıyordum ve git gide ölüyordum...

Bu soruları ne sebeple sordunuz bilemiyorum... Eğer bu sorduklarınızı yaşayan sizseniz

NE OLUR!! DUR DEYİN...
ASLA KABULLENMEYİN....
KENDİNİZE GÜVENİN...
ŞİDDET GÖSTEREN BİRİSİNİ SEVDİĞİNİZİ, YA DA ONUN SİZİ SEVDİĞİNİ ASLA DÜŞÜNMEYİN!!!!
EVLİLİKTE OLUR BÖYLE ŞEYLER DİYEN İNSANLARI, NE EŞ NE DOST NE AKRABA OLARAK HAYATINIZDA BARINDIRMAYIN (BU KADAR KATI OLUN)
KENDİNİZE GELİN......

Bu hayatta hiç kimse, hiç bir canlı şiddeti haketmez !!!! Bize bahşedilmiş konuşma yeteneğini kullanamayan, kendisini "hayvanca" ifade eden bir "insancığı" kimse yola getiremez... Ancak kendisinin "sorunlu" olduğunu kabul etmesi gerekir....

Soruları görünce bir an nefesim daraldı kalbim yerinden fırlayacak gibi oldu içime bir taş oturdu sanki Bu sorular olayı nasıl normal kabul edebilirim diye düşünen birinin ağzından çıkmış gibi
Çok kötü oldum ben ya Lütfen yanıldığımı söyleyin ve bunların sadece düşünceden ibaret sorular olduğunu söyleyin

Lütfen!! Şiddeti normalleştirmeyelim....

Sokakta çocuğuna, eşine, ya da bir hayvana kötü davranan çekiştiren, bağıran çağıran birini gördüğümde direk tepkimi gösteriyorum... Ne söylediği umurumda değil... Yanından geçerken hiçbirşey olmamış gibi davranırsam o da davranışının normal olduğunu zannedip devam edecek diye düşünüyorum...Ve susmuyorum....

Bir arkadaşım (komşum) eşinden şiddet görüyordu... Ve üç tane çocuğu olduğu içinde her şiddet sonrası biryerleri morarıp ağlıyor, sonra susuyordu... Kaç kez jandarmayı çağırdığımı hatırlamıyorum... Ben şikayet ediyordum... Ama onlar aynı tas aynı hamamdı... Şimdi o güzelim çocukların hepsi bir sağlık sorunuyla uğraşıyor... En büyük oğlu en çok olaya şahit çocuklarındandı ve şimdi dünyada yaşıyor mu yaşamıyor mu belli değil Herşeye karşı duyarsız (((((((( Diğerleri de biri hırçın.... biri gelişme geriliği yaşıyor... Gerisini siz düşünün.... Bu hayata getirdikleri o üç çocuk maalesef dünyayı böyle tanıdılar o canavarların yanında.... ( "canavarlar" diyorum çünkü arkadaşımda suçludur benim gözümde.... Sırf maddi olarak geçinemem nasıl bakarım bu çocuklara deyip çözüm aramak zahmetine girmektense susup oturmayı yeğledi... Sonuç bu (((

alemsiniz... evlilikte değil hayatımda genel olarak olmaz böyle birşey..
geldiğiniz kültüre karşınızda ki kişinin kültürüne bağlıdır.

eşim asla fikir ayrılığı yaşadığımızda tartışmaz. tamam madem sen haklısın der kapatır konuyu. yada ben..
işimize gelmeyen şeylerde asla didişmeyiz.
şiddet ne demek..

evimde beslediğim köpeklerime bile saygı gösteririm. asla bağırmam kızmama aşağılamam..
kaldı ki bir insana.. ve aynı yastığa baş koyduğum bir insana..

insanlar nefret ettiklerine ve basit gördüklerine hiçe saydıklarına bu dediklerinizi yapar...yada yapan kişi hasta ruhlu biridir. ama aslaaa normal değildir!
bunları kabul etmek hazmetmekde size kalmış..

canım benim senin şiddet eğilimli sevgilin ya da nişanlın mı var ki böyle acayip bir soru soruyorsun?eğer böyle saçmasalak bir hareketine maruz kaldıysan cevapları burada arama.hayatına bir çeki düzen vermeye bak...

Fiziksel ve sözlü şiddet görmedim,tartışmadınız mı derseniz,hiç tartışmadık dersem yalan olur,evliliğimizin ilk yıllarında tartışırdık,fakat ikimizde tartışmalarımızda belden aşağı vurmadık,eşim küfür ederek aşağılamadı beni,birbirimize saygımızı yitireceğimiz ağır sözlerimizde olmadı.

Evlilikte tartışmalar olur lakin şiddet normal değildir,sağlıklı düşünen,saygı çerçevesinde beraberlikler yaşayan insanlar şiddete yönelmezler.

Bir evlilikte ne türlü olursa olsun şiddet varsa buna yönelen kişinin mutlaka psikolojik sorunları vardır ve kesinlikle tedavi olmalıdır.

Şiddete boyun eğilmemeli,normalleştirilmemeli,malesef ülkemiz gerçeklerinden biridir bu ve ne yazıktır ki birçok kadınımız kimi kimsesizlikten kimi çaresizlikten kocandır döverde severde denildiğinden sessizce yaşıyor yapılan bu zalimliği(

Dilerim birgün hepsi sona erer,kadınlarımız hak ettikleri saygıyı görürler.

eşim normal hayatta da kibar biridir çok sakin ve sabırlıdır ....insan tabiki tartışır ama ağzından çıkanı bilmesi lazım....küfür falan zaten etmez başka bişeye kızsa bile ben duymadım en azından...kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yoktur fiziki yada sözlü her türlüsüne karşıyım şiddetin ve kabul edemem

evlilikte tabiki fikir ayriliği olur .ben tartismaktan bahsetmiyorum.en ufak bırseyde kufur ve aşagilanmaktan bahsedıyorum.

siddet icinse;
bunu yasamayan kadınlara sanslı ve bunu yasatmayan erkeklerı tebrik ediyorum.

eger fiziksel yada sözel siddet gören varsa aranızda en azından bır kelimede olsa yazsın lütfen

Son düzenleme:
evlilikte tabiki fikir ayriliği olur .ben tartismaktan bahsetmiyorum.en ufak bırseyde kufur ve aşagilanmaktan bahsedıyorum.

siddet icinse;
bunu yasamayan kadınlara sanslı ve bunu yasatmayan erkeklerı tebrik ediyorum.

Hayır!
Kadının şiddet görmemesi şans,erkeğin şiddet göstermemesi tebrik edilecek bir davranış değildir!
Olması gerekendir!
Adam bizi dövmüyorsa lütfetmiyor ki normalini yapıyordur zaten!!!

Allah'a çok şükür eşim daima sakin ve sogukkanlıdır tartışmalarımızda.Asla da fiziksel şiddet uygulamaz.Eşlerine de şiddet uygulayan kocalara da hep tepki gösterir.Bu yüzden çok şanslıyım.

Son düzenleme:
Hayır!
Kadının şiddet görmemesi şans,erkeğin şiddet göstermemesi tebrik edilecek bir davranış değildir!
Olması gerekendir!
Adam bizi dövmüyorsa lütfetmiyor ki normalini yapıyordur zaten!!!

Laale düşüncelerine katılıyorum,şiddet göstermeyen eşe kocacığım
bugüne kadar beni hiç dövmedin çok teşekkür ederim diyecek değiliz.
Olması gereken birşeyi,bize iyilik yapmış gibi kutlamakta nedemek.

Eşime ağır konuşmuştum onun üzerine şiddet gördüm
Ama ne olursa olsun o eli kaldırmaması gerektiğinin
çok iyi bilincindeyim,asla normalleştirmedim
Sözlü olarak beni aşşağılamadı belki ama
el kaldırarak zaten bana bu duyguyu yaşattı...

ben 1 yıllık evliyim yeni sayılırım belki (1,5 yılda geçmişimiz var evlilik öncesi) ama eşim şimdiye dek ne sözlü ne de fiziksel şiddet uygulamadı...
rabbim düşmanıma yaşatmasın...

Fiziksel veya sözlü şiddet hakkında normal mi, arada sırada olur öyle şeyler diye bahsetmek bile meşrulaştırır bu tür hareketleri. Sana atılan her tokat sana söylenen her aşağılayıcı söz, küfür hakaret, hayatına atılmış bir tokattır aslında. Kendisini sevmeyen hiç kimseyi sevemez. Erkek veya kadın farketmez herkes yerini bilecek kimsenin haddine değil bana vurmak , bana sövmek, canımı acıtmak. Ben bir bütünüm ve bütünü kimsenin bozmasına izin vermem. sinirleniyorum böyle şeyler hakkında konuşurken bile. Eşim bana bir tokat atsa bir daha o tokat attığı yüzü göremeyeceğini ve karşılığının bir tokattan çok daha şiddetli olacağını bilir, bu korkusu yüzünden yapmıyor değil elbette.

Bunlar her evlililkte olan normal şeylerdir denemez ki.
Bu işin normal seviyesi, karşılıklı oturup tartışabilmektir,
fikir ayrılığı elbette olacak.
Normal seviyeden çıkıp, küfür ve şiddet gibi seviyelere varıyorsa,
hiç bir kadın ya da erkek bunu haketmez zaten.
Ve bu evliliğin temelleri zaten sarsılmış demektir, nereye kadar gider tartışılır.

Şimdi biz burda normal desek gidip kuzu kuzu dayak mı yiyeceksiniz eşinizden?
Bu nasıl bir bilinçtir yahu

lütfen böyle düşünmeyin.
dayak atmayan şiddet yanlısı olmayan erkek bir mucize değil.
bunu yapan erkek olması gerekendir. yani domatesin kırmızı olması kadar normal...

şiddet gösteriyorsa yardıma ihtiyacı vardır.

LÜTFEN! şiddet gösteren erkekten korkmayın ona ACIYIN! çünkü o o kadar eksik o kadar hasta ki bunu yapıyor.

ona tedaviye ihtiyacı olduğunu hatırlatıp isterse beraber gidebiliceğinizi söyleyin.
ve gördüğünüz şiddet için hemen darp raporu alın.
isterseniz şikayetçi olmayın. ama raporunuz olsun.

ve şiddeti olağan görmeyin.
çevremizdeki her kadın şiddet görmüyor. ve şanslı değil normaller.

konuşacak lafı olmayan erkek, şiddeti kelimelere veya davranışa döker.
Bir kere yaptıysa devamı gelir diye düşünüyorum.
hele ki en ufak bir şeyde bu yola başvuruyorsa, kendi içinde sorunu vardır. acısını sizden çıkartıyordur.
bu soruya farklı cevaplar gelir, ama inanın şiddet uygulayan erkekten iyi bir eş, iyi bir baba olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…