alemsiniz... evlilikte değil hayatımda genel olarak olmaz böyle birşey..
geldiğiniz kültüre karşınızda ki kişinin kültürüne bağlıdır.
eşim asla fikir ayrılığı yaşadığımızda tartışmaz. tamam madem sen haklısın der kapatır konuyu. yada ben..
işimize gelmeyen şeylerde asla didişmeyiz.
şiddet ne demek..
evimde beslediğim köpeklerime bile saygı gösteririm. asla bağırmam kızmama aşağılamam..
kaldı ki bir insana.. ve aynı yastığa baş koyduğum bir insana..
insanlar nefret ettiklerine ve basit gördüklerine hiçe saydıklarına bu dediklerinizi yapar...yada yapan kişi hasta ruhlu biridir. ama aslaaa normal değildir!
bunları kabul etmek hazmetmekde size kalmış..
Aman Tanrım
Fiziksel ve sozlu siddet goruyormusunuz?
Ne siklikta ....asagilama kufur vb.
Bazilari olur evlilikte diyor...(
Fiziksel de Sözlü de şiddet gördüm evliliğimde... Ancak bunu hiç bir zaman bir kalıba sığdırmaya çalışmadım... Yaşananları normal karşılama eğilimim olmadı... Psikolojimin bozukluğu sebebiyle olanları bir sebebe dayandırıyordum ve git gide ölüyordum...
Bu soruları ne sebeple sordunuz bilemiyorum... Eğer bu sorduklarınızı yaşayan sizseniz
NE OLUR!! DUR DEYİN...
ASLA KABULLENMEYİN....
KENDİNİZE GÜVENİN...
ŞİDDET GÖSTEREN BİRİSİNİ SEVDİĞİNİZİ, YA DA ONUN SİZİ SEVDİĞİNİ ASLA DÜŞÜNMEYİN!!!!
EVLİLİKTE OLUR BÖYLE ŞEYLER DİYEN İNSANLARI, NE EŞ NE DOST NE AKRABA OLARAK HAYATINIZDA BARINDIRMAYIN (BU KADAR KATI OLUN)
KENDİNİZE GELİN......
Bu hayatta hiç kimse, hiç bir canlı şiddeti haketmez !!!! Bize bahşedilmiş konuşma yeteneğini kullanamayan, kendisini "hayvanca" ifade eden bir "insancığı" kimse yola getiremez... Ancak kendisinin "sorunlu" olduğunu kabul etmesi gerekir....
Soruları görünce bir an nefesim daraldıkalbim yerinden fırlayacak gibi oldu içime bir taş oturdu sanki Bu sorular olayı nasıl normal kabul edebilirim diye düşünen birinin ağzından çıkmış gibi
Çok kötü oldum ben yaLütfen yanıldığımı söyleyin ve bunların sadece düşünceden ibaret sorular olduğunu söyleyin
Lütfen!! Şiddeti normalleştirmeyelim....
Sokakta çocuğuna, eşine, ya da bir hayvana kötü davranan çekiştiren, bağıran çağıran birini gördüğümde direk tepkimi gösteriyorum... Ne söylediği umurumda değil... Yanından geçerken hiçbirşey olmamış gibi davranırsam o da davranışının normal olduğunu zannedip devam edecek diye düşünüyorum...Ve susmuyorum....
Bir arkadaşım (komşum) eşinden şiddet görüyordu... Ve üç tane çocuğu olduğu içinde her şiddet sonrası biryerleri morarıp ağlıyor, sonra susuyordu... Kaç kez jandarmayı çağırdığımı hatırlamıyorum... Ben şikayet ediyordum... Ama onlar aynı tas aynı hamamdı... Şimdi o güzelim çocukların hepsi bir sağlık sorunuyla uğraşıyor... En büyük oğlu en çok olaya şahit çocuklarındandı ve şimdi dünyada yaşıyor mu yaşamıyor mu belli değilHerşeye karşı duyarsız (((((((( Diğerleri de biri hırçın.... biri gelişme geriliği yaşıyor... Gerisini siz düşünün.... Bu hayata getirdikleri o üç çocuk maalesef dünyayı böyle tanıdılar o canavarların yanında.... ( "canavarlar" diyorum çünkü arkadaşımda suçludur benim gözümde.... Sırf maddi olarak geçinemem nasıl bakarım bu çocuklara deyip çözüm aramak zahmetine girmektense susup oturmayı yeğledi... Sonuç bu (((
canim nisanlilikta bunu hickimse yasamamistir!!!istisnai durumlar kaideyi bozmaz....asil is evliligin ilk yillari....inan simdi sana bunlar saka gibi gelebilir...yani bende olmaz...benim nisanlim iyidir tozpembe hayaller...hepimiz yasadik bunu....ama mantikli bir sekilde dusunursen tartismasiz ev olmaz...iki ayri insan iki ayri aileler...bu konu uzar gider....
çok güzel bir yorum....alkışlanmayı hakediyor...sonuna kadar katılıyorum...bende nişanlıyım ve Allah'a şükür böyle birşey yaşamadım...ne fiziksel,ne sözlü....olursa da (Allah korusun) kesinlikle o anda biter o iş..ister evli olayım,ister 10 tane çocuğum olsun....
nişanlımda bende sinirli insanlarızdır ama asla birbirimize bu tür davranışımız olmadı...
canim nisanlilikta bunu hickimse yasamamistir!!!istisnai durumlar kaideyi bozmaz....asil is evliligin ilk yillari....inan simdi sana bunlar saka gibi gelebilir...yani bende olmaz...benim nisanlim iyidir tozpembe hayaller...hepimiz yasadik bunu....ama mantikli bir sekilde dusunursen tartismasiz ev olmaz...iki ayri insan iki ayri aileler...bu konu uzar gider....
Fiziksel ve sozlu siddet goruyormusunuz?
Ne siklikta ....asagilama kufur vb.
Bazilari olur evlilikte diyor...(
4 yıl nişanlılık ardından 7 yıllık evliğim boyunca bir kez olsun ne sözlü nede fiziki şiddete maruz kalmadım.eşimle tartışmalarımız olur elbet ama ses yükseltmeden çözeriz bunu.şiddet telafuzu ve yazması bile çirkin bir davranış.Şiddeti normalleştirmeyin.sağlıklı bir gelecek için her türlü şiddete HAYIR demeliyiz.
yaa canim yukardaki dayak konusunu okumamistim ben ilk bölumleri okumustum galiba...ama demek istedigim nisanlilikta korkuyorlar kiz evinden...dugunden sonra 360 derece donuyorlar...cok sukur ben buyuk seylr yasamadim hamdolsun....o dayak yiyipte oturan uc cocuklu anne yazisini okudum sinirden elim ayagim titredi oturdum agladim yaa...o yavrucaklara uzuldum...babalari olacak sere...e...kadinda susmaktan suclu...ee ne olacak simdi bu konular beni cok uzuyooo coookkk yuregim yaniyor....esim bir tartisma yasasak dahi canim gel iceride konusalim der inkar edemem...babasiz buyumus babasi vefat etmis cok duyarli bir insandir....bendende iyi oldugunu söyleyebilirim...estegfirullah bebekkafa tabiiki sizlerin yorumlarida cok önemli benim demek istedigim buydu canim inan dayak konusunu okumamistim...offfff cok uzuldum...cenabi Allah cumle zorda kalmis yavrulari bu canavarlardan korusun....sinirim bozuldu....
iyi de ne alakası var ki şimdi tartışmasız ev olmazla dayak yemenin?tabiki tartışmasız ev olmaz,tabiki her zaman aynı fikirde olunmaz,tabiki 2 ayrı insan vs vs...bu dayak yenecek anlamına mı gelir??
her tartışan dayak mı yiyor? artı dikkat ederseniz yazımda evliykende bu olursa asla affetmem dedim....soru da buydu zaten.....nişanlı ol,evli ol,sevgili ol farketmez.....sevgiliykende dayak yiyen var,nişanlıykende evliykende...
öyle bi yazmışsınızki sanki herkesin nişanlısı evlendikten sonra canavara dönüyor....
yapı meselesidir bu...kişilik meselesidir...
ayrıca soruya nişanlılar cevap vermesin ibaresi konsun konunun başına o zaman
yaa canim yukardaki dayak konusunu okumamistim ben ilk bölumleri okumustum galiba...ama demek istedigim nisanlilikta korkuyorlar kiz evinden...dugunden sonra 360 derece donuyorlar...cok sukur ben buyuk seylr yasamadim hamdolsun....o dayak yiyipte oturan uc cocuklu anne yazisini okudum sinirden elim ayagim titredi oturdum agladim yaa...o yavrucaklara uzuldum...babalari olacak sere...e...kadinda susmaktan suclu...ee ne olacak simdi bu konular beni cok uzuyooo coookkk yuregim yaniyor....esim bir tartisma yasasak dahi canim gel iceride konusalim der inkar edemem...babasiz buyumus babasi vefat etmis cok duyarli bir insandir....bendende iyi oldugunu söyleyebilirim...estegfirullah bebekkafa tabiiki sizlerin yorumlarida cok önemli benim demek istedigim buydu canim inan dayak konusunu okumamistim...offfff cok uzuldum...cenabi Allah cumle zorda kalmis yavrulari bu canavarlardan korusun....sinirim bozuldu....
şans işimi bilmiyorum ama ben eşimden hiç bir şekilde şiddet görmedim ne sözlü ve fiziksell ama ailesinden hakaretler işittim tonla..
Sürekli sözlü hakaretlerine maruz kaldım bu yüzden artık yeter dedim..
Eşimle bi süredir ayrıyım sonumuzun ne olacağına o karar vericek..
Eşime sözüm yok tek suçu annesi ve kardeşlerini susturamaması..
Ya susturcaksın ya da artık ben yokum dedim restimi çektim onu kendiyle başbaşa bıraktım..
Yani sadece eşden olmuyoo bu şans..
Yine şiddet gördüm.evet kafam gözüm yarılmadı ama üzerindeki kazağı yırttımutfaktaydik bardak falan kırdı iste...3-5 gün oldu .bugün konuşalım mı diye gittim yanına küfür etti.çok sınırlı.gidecek yerim yok ((bıktım .cocuğum var bırakıp gidemem.param yok isim yok.annem emekli maasiyla geçiniyor.artık tahammül edemiyorum.sağlıklı düşünemiyorum. Derdimi paylaşmak istedim (((
15 yılı gecti yeni evli değiliz.çalıştırmadı beni.bende dinledim aptal gibi.bana böyle alıştı.hep eziyor.şimdi sesimi cikarirsam kuş beyinli diye aşaliyor.iste cevap verirsem daha ağır hakaretler,kırıp dökme şiddet((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?