Cok merak ediyorum.ne olur evliler cevap....

Fiziksel veya psikolojik şiddet ile ilgili görüşlerinize katılıyorum. Benim için de hazmedilir şeyler değil..
Ama cevap yazarken gülme işaretleri koymak, "alemsiniz" demek pek hoş değil bence..
Sizin evliliğiniz farklı, konu sahibininki farklı..
Bir derdi, sorunu var ki konu açmış..
Böyle karşılarsak, rahat edebilir mi burada?

Bunlar da benim görüşlerim, eleştiriye açıksınızdır umarım.

çok güzel bir yorum....alkışlanmayı hakediyor...sonuna kadar katılıyorum...bende nişanlıyım ve Allah'a şükür böyle birşey yaşamadım...ne fiziksel,ne sözlü....olursa da (Allah korusun) kesinlikle o anda biter o iş..ister evli olayım,ister 10 tane çocuğum olsun....

nişanlımda bende sinirli insanlarızdır ama asla birbirimize bu tür davranışımız olmadı...

canim nisanlilikta bunu hickimse yasamamistir!!!istisnai durumlar kaideyi bozmaz....asil is evliligin ilk yillari....inan simdi sana bunlar saka gibi gelebilir...yani bende olmaz...benim nisanlim iyidir tozpembe hayaller...hepimiz yasadik bunu....ama mantikli bir sekilde dusunursen tartismasiz ev olmaz...iki ayri insan iki ayri aileler...bu konu uzar gider....

iyi de ne alakası var ki şimdi tartışmasız ev olmazla dayak yemenin?tabiki tartışmasız ev olmaz,tabiki her zaman aynı fikirde olunmaz,tabiki 2 ayrı insan vs vs...bu dayak yenecek anlamına mı gelir??

her tartışan dayak mı yiyor? artı dikkat ederseniz yazımda evliykende bu olursa asla affetmem dedim....soru da buydu zaten.....nişanlı ol,evli ol,sevgili ol farketmez.....sevgiliykende dayak yiyen var,nişanlıykende evliykende...

öyle bi yazmışsınızki sanki herkesin nişanlısı evlendikten sonra canavara dönüyor....

yapı meselesidir bu...kişilik meselesidir...

ayrıca soruya nişanlılar cevap vermesin ibaresi konsun konunun başına o zaman

4 yıl nişanlılık ardından 7 yıllık evliğim boyunca bir kez olsun ne sözlü nede fiziki şiddete maruz kalmadım.eşimle tartışmalarımız olur elbet ama ses yükseltmeden çözeriz bunu.şiddet telafuzu ve yazması bile çirkin bir davranış.Şiddeti normalleştirmeyin.sağlıklı bir gelecek için her türlü şiddete HAYIR demeliyiz.

Fiziksel ve sozlu siddet goruyormusunuz?
Ne siklikta ....asagilama kufur vb.
Bazilari olur evlilikte diyor...(

valla sağlıklı bi evlilikte kesinlikle bunlar olmamalı
olur öyle demişler, ama herkesin doğrusu oluru kendine değil mi
bence böyle bi durumda düzeltilmeye çalışılmalı düzeltilmiyosa, insanın kendisine saygısızlık etmesine ve ettirmesine gerek yok, bunun bi faydasıda yok kimseye zaten zararından başka

valla yapılmaya çalışan tamda bu, kadına karşı her türlü şiddeti normalleştirmek, çok tv izleyen bi millet olarak dizilere bir bak, dizi izlenmese bile, tanıtımlarda bile sürekli kadınlar şırrraak tokatı yiyip duruyor, itilip kakılıyor, tanıtımlar sürekli dönüyor, çocuklar bunları sürekli izliyor, ee bilinç altlarına ne yerleşiyor dersiniz, sevgi saygı mı?

yaa canim yukardaki dayak konusunu okumamistim ben ilk bölumleri okumustum galiba...ama demek istedigim nisanlilikta korkuyorlar kiz evinden...dugunden sonra 360 derece donuyorlar...cok sukur ben buyuk seylr yasamadim hamdolsun....o dayak yiyipte oturan uc cocuklu anne yazisini okudum sinirden elim ayagim titredi oturdum agladim yaa...o yavrucaklara uzuldum...babalari olacak sere...e...kadinda susmaktan suclu...ee ne olacak simdi bu konular beni cok uzuyooo coookkk yuregim yaniyor....esim bir tartisma yasasak dahi canim gel iceride konusalim der inkar edemem...babasiz buyumus babasi vefat etmis cok duyarli bir insandir....bendende iyi oldugunu söyleyebilirim...estegfirullah bebekkafa tabiiki sizlerin yorumlarida cok önemli benim demek istedigim buydu canim inan dayak konusunu okumamistim...offfff cok uzuldum...cenabi Allah cumle zorda kalmis yavrulari bu canavarlardan korusun....sinirim bozuldu....

tabiki böyle hakaretler olamaz olmamalı
ihtimali bile düşünülemez

şans işimi bilmiyorum ama ben eşimden hiç bir şekilde şiddet görmedim ne sözlü ve fiziksell ama ailesinden hakaretler işittim tonla..
Sürekli sözlü hakaretlerine maruz kaldım bu yüzden artık yeter dedim..
Eşimle bi süredir ayrıyım sonumuzun ne olacağına o karar vericek..
Eşime sözüm yok tek suçu annesi ve kardeşlerini susturamaması..
Ya susturcaksın ya da artık ben yokum dedim restimi çektim onu kendiyle başbaşa bıraktım..
Yani sadece eşden olmuyoo bu şans..

tamam canım,yanlış anlamışsın demekki....
aminn,Allah korusun tabi bu tür insanlardan...

çok haklısın....

Allah hayırlısını nasip etsin...

Yine şiddet gördüm.evet kafam gözüm yarılmadı ama üzerindeki kazağı yırttımutfaktaydik bardak falan kırdı iste...3-5 gün oldu .bugün konuşalım mı diye gittim yanına küfür etti.çok sınırlı.gidecek yerim yok((bıktım .cocuğum var bırakıp gidemem.param yok isim yok.annem emekli maasiyla geçiniyor.artık tahammül edemiyorum.sağlıklı düşünemiyorum. Derdimi paylaşmak istedim (((

canım Allah yardımcın olsun.eşini ,çocuğunun annesini döven,ona saygı duymayan birinden ne beklenir ki?çocuğun küçük mü bilmiyorum da çalışma imkanın yok mu.yani çalışsan kendi ayakların üzerinde durabilirsen çocuğunu da kendinide o ortamdan kurtarabilirsin.

Yanlış yazmisim. Benim üzerindeki kazağı yirtti.boynumda fular vardı. Onu falan çekti. Suratıma tükürdü ve kafama vurdu.hiç ama hiç pişman değil.yıllardır böyle ve şiddet artıyor.eskiden pişman olur özür dilerdi .artık o da yok((çok bunaldım. Nasıl böyle. Yasayacağım ben

15 yılı gecti yeni evli değiliz.çalıştırmadı beni.bende dinledim aptal gibi.bana böyle alıştı.hep eziyor.şimdi sesimi cikarirsam kuş beyinli diye aşaliyor.iste cevap verirsem daha ağır hakaretler,kırıp dökme şiddet((

inanılır gibi değil. gercekten zor bir durum olsa gerek.peki şuan çalışmayı düşünmüyor musunuz?

Son düzenleme:
Çalıstirmazki,işyerine gelip rezalet çıkarır.kim böyle sorulu birini çalıştırmak isterki. Ayrılsam maaşım cocuğumun dershane parasını bile karsilamaz.ne yiyip icicem.anneme gitsem onun parası çok kısıtlı.kendine zor bakıyor 2 boğaza nasıl baksın

Hiçbir konuda büyük konuşmamak gerekir!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…