Cok merak ediyorum.ne olur evliler cevap....

duygusal şiddet görüyorum. bana surat asıp konuşmuyor ufak bir şeyde.
bi de fiziksel şiddet şaka yollu... hoşlanmıyorum aslında ama ben ona yapınca illaki karşılığını veriyor. :2:

Ne demek evlilikte olur böyle şeyler
Nasıl normal hale getiriyorlar şiddeti anlamıyorum.

bir kere çok büyük bi hata yaptım
ama gercekten çok büyük, kabul ediyorum çok suçluydum
o zaman eşimin bana saymadığı laf kalmadı, henüz nişanlıydık
ayrıldık sonra, ama ona hic kızmadım, çünkü haklıydı, haklı olmak beni aşşağılama hakkını vermez ona biliyorum ama bi anlık sinirdendi, ve onu sinirlendiren bendim
sonra baktık olmuyo, barıştık
ve bunun dışında en ufak bi tartışmamız bile olmadı
ama iş yerinde bişeye sinirlenip gelip bana çatarsa, ben de ona çatarım
çeker kapıyı giderim hatta o kadar umrumda olmaz
yani demek istediğim, evet bazen böyle şeyler olsa da olabilir denebiliyo,
bana bagırıp çagrmasydı o gün, her gün bunu yüzüme vurucaktı belki
içindeki siniri atamicaktı
inanınki bu yüzden bu daha tercih edilesi bi durum olabiliyo bazen

evlilikte olur diye bişey yok çiftlerin bir konuda anlaşamadığı şeylerde olabilir. ama bunu çiftler anlayışla karşılamaları gerekiyor. biz eşimle sadece ağız dalaşı yapardık oda ilk senelerde sebebi ise tabiiki ailesi. çünkü annesi çok kötü günelr yaşattı bize bana ve aileme hakaretelr yağdırdı neler neler. bende eşime kızardım sen beni ezdiriyorsun gibi. ama şu anda ailesinin ne kadar şirret olduğunu daha iyi anladım ne yapsada susmuyor kadın. şimdi birbirimizi anlıyoruz ve asla tartışmıyoruz. bir süre sonra birbirinize alışırsınız merak etme.

Olur evlilikte ne demek canım olur mu öyle şey...
Tamam bazen sinir anında söylenen hoş olmayan şeyler olabilir...
Ama bunlar asla küfür boyutunu almamalı...

evlilikte kavgalar, tartismalar olur bu normal
ben esime patlarim esim bana patlamaz ama
ben ona patladigim zaman cok kizar ve susar küser gider
yada kendisi bir seye kizdigi zaman suskunluga gomulur
agzini bicak acmaz
psikolojik siddet olarak algiliyorum bu yaptiklarimizi
ve kendime ceki duzen verip bu konuda esimede ben artik
elimden geldigince bunu yapmayacagim lutfen sende kizdigin zaman
susarak cezalandirma yada bir aciklama yap sonra tek basina kal dedim
cozduk olayi.. bu tur seyler evlilikte normal olabilir
ama hakaret, kufur bunlar normal degil
heleki dayak hic normal degil!
eskiler derdi olur kari koca arasinda boyle seyler diye
halada diyenler var
kocani seviyorsan affet yada katlan diyenler var
cok yanlis seyler bunlar!
ve bu tur seylere DUR demeli insan! tepkisini koymali
sen bu tur hareketlere maruz kaliorsan karsi cikmayi ogren
yoksa olan sana olur!

Eğer bir evlilikte küfür/sözsel taciz/aşağılama gibi durumlar var ise, sağlam temeller üzerinde duran/atılan bir evlilik değildir benim nazarımda...

Kaldı ki fiziksel şiddet...Bunu normal saymaya/görmeye bilmem gerek varmıdır?!

Evet; her evlilikte tartışma olur,olacaktır,olmasıda gereklidir.

Fakat herşeyde olduğu gibi kavganın/ öfkeninde boyutu vardır, bu tepkimelerin kırmızı çizgileri olmalıdır.

Bu biraz eğitim, görgü, değer ve kişilik meselesidir.

Hele hele fiziksel şiddeti "evliliğin tadı tuzu" olarak tanımlayanlar cehaletin eşiğinde oldukları gibi, kişisel kendi öz saygılarını kazanamamış kişilerdir ne yazık ki...

Konu sahibi arkadaşım..
Öncelikle çevrende bu durumu normalleştirmeye çalışanları sakın ola dinleme..
Anlatmaya çalıştığın şey bir nefret belirtisi olabilir ancak. Sana bu soruyu sorduracak bir eşin varsa hemen git boşan demiyorum burası Türkiye çünkü eğer maddi olarak kendi ayakların üzerinde duramıyorsan zor olacaktır. Bunun yerine ailene aç durumu ya da çevrende güvenebileceğin bunu normal kabul etmeyen kişilere..
Ama önce kendine sor soruları yani ben fiziksel ya da sözel şiddeti hayatıma normal bişey gibi sokarsam ne kadar zarar göreceğim bu ömür böyle geçermi diye ? Eğer yapamayacağım diyorsan kendi ayakların üzerinde durmayı denemeye cesaretin varsa hiç durma..

Bende karşıyım fiziksel ve sözel şiddete ama her evde var. Bunu azı çoğu aynı ne yazık ki Herzaman bu şiddete kadınlar uğramıyor uğrayan erkeklerde var. Ama kimse bunu kendine bile itiraf edemiyor ne yazık ki. Evet zaman zaman her kadın yada erkek fiziksel yada sözel şiddet görebilir ama bunu hayatında normal bir şeymiş gibi yerleştirmek hem ilişkiye hem kişeye zarar verir. Karşındaki laf anlayacak seni dinleyecek biri ise çözersin ama yok değilse sana zarar vermesine izin verme..

Benım sevgilimde küfür eder kac kere bu yüzden kavga ettim yapma sevmiyorum bu davranıslarını dedıysemde tamam dedı yenıden yaptı bu son bı daha küfür edersen bana konusma benımle aramızdakı hersey bıter dedım uzun zaman oldu bana küfür etmeyeli düzeliyor mu ne ?

evlilikte olur böyle şeyler de ne demek!!!
daha şimdiden doğal kabul edip içinize sindirirseniz ooooooo,işiniz zor.
çok uzun süreli bir evliliğim yok,1,5 sene oldu.fiziksel konusunda konuşmayacağım bile ama sözlü şiddete de asla maruz kalmadım.tartışsak bile asla hakaret etmedik birbirimize.saygıyı kaybettikten sonra birbirimizin yüzüne nasıl bakarız bir daha!!!

önce o olur böle şeyler diyeni bi psikolğa götürmeli.
bizimde çok uzun bir geçmişimiz var sayılmaz 5 yıllık evliyim henüz. fiziksel şiddet zaten benim için asla kabul edilemez. diğeri içinse küfür ve ağır sözleri saycaksak sadece onuda kabul edebileceğimi söyleyemem doğrusu. tartışma dersenki oda doğru elbette her ailede olur ve olacaktırda çünkü iki ayrı biray aynı çatı altına giriyor.huylar farklı, yetiştirilme farklı ama saygı çerçevesinde olmalı. çünkü aşkta sevgide bir yere kadardır.bir yerde hepsi biter yada ölür ama birlikteliği ayakta tuan şey saygıdır.

eğer bir evlilikte sözlü hakaret varsa, o evlilikte SAYGI kalmamıştır ki bence artık ona evlilik bile denemez.
eğer bir evlilikte fiziksel şiddet varsa (kadın ya da erkek tarafından olması farketmez benim için) şiddet gösteren tarafın acizliğini, ezikliğini kamufle etmek için kendini güçkü gösterme çabasıdır bence o ki, kesinlikle ve kesinlikle tedavi edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Evet hepimiz zaman zaman sabrımızın taştığını hissediyoruz. İŞ yerimizde, evimizde, yolda, araba kullanırken elbet ki patlama noktasına geldiğimiz anlar oluyordur. Ama ne yapıyoruz? Kendiminizi frenleyebiliyoruz. Neyle? Aklımızla... heh işte eğer bir insan kendini frenleyemiyorsa, akıl/idrak/mukaheme kanallarından birinde bir problem var demektir ki kesinlikle bence bu tedavi edilmelidir.

Sözlü şiddet mi?
Ay o da nesi. Erkektir küfreder de sever de bağrına da basar duvara da çalar...
Kafanda 1. dereceden yanık, kırık, iz olmadığı sürece fiziksek şiddet kabuldür
...
Ne diyebiliriz ki?
Psikolojin bozulsa da kafan yarılsa da kocamdır, buldum kaybetmeyeyim mantığında insanlarla mı arkadaşlık yapıyorsun? :44:
Aman evlerden ırak olsun böyle koca da arkadaş da... :80:

ne siklikta??? :82:
zaman zaman tartismalar hatta coooook buyuk anlasmazliklar bile yasanabilir bence ama isin icine siddet girdi mi orada duracaksin

Fiziksel ve sozlu siddet goruyormusunuz?
Ne siklikta ....asagilama kufur vb.
Bazilari olur evlilikte diyor...(

Allaha şükür ne fiziksel ne sözlü şiddet gördüm..hiçbir zaman aşağılamadı,her zaman onure etti,ben kendmi bakımsız,güçsüz,kötü hissedip psikolojim bozulduğunda bile hep destek oldu.ne kadar güzel,bakımlı ve hoş göründüğümü söyler.Allahım bozmasın

ama bence olması gerekende bu.
eşler birbirinden destek ve sevgi görmeli.
yapacaklarına izin vermyin..susupu oturmayın..dimdik durun karşısında
eğer pısırık olursanız daha da ezer.

Son düzenleme:
arkadaşım senin adına üzüldüm gerçekten...şiddet yaşamak artık sana normal gibi gelmeye başlamış anlaşılan...şiddet göstermeyen arkeği tebrik etmekte neyin nesi..:26: eşime her zaman dediğim bişey var her tartışmaya az çok katlanabilirim ama şiddet ve aldatma konusunda seni asla affetmem diyorum...ne ailemden ne eşimden şiddet görmedim şimdiye kadar...sessiz de kalmam asla..sizde kalmayın o çevrenizde bu olayı normal karşılayan kişilerden de uzak durun onlar kafayı yemiş

hiç görmedim ne sözlü olarak nede fiziksel olrusada artık ona eskisi gibi olmaz saygımda sevgimde..
çünkü eğer eşim bana vurmaya kalkar yada küfürlü konuşursa kendi değerini kat be kat düşürür benim gözümde yapacağınıda sanmam trafikde bile yanında ben varım diye ağzından bi küfür çıkmaz.çok sinirlense bile küfür etmez yolda küfür eden birilerini duysa kınar böyle şeyleri o yüzden ondan beklemem zaten

bana küfür ettiğini hiç duymadım
kavga ederiz ama küfür aşağılayıcı sözler asla yok
yanlız eşim araba kullanırken çok küfür eder bu durumdan çok rahatsızım
hatta bir kere o kadar abarttım ki eşime yeter duymak istemiyorum artık dedim
sen küfür ettikçe o küfürler gözümün önünde canlanıyor dedim
eşim bana sen psikolojik hastasın diye cevap verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…