çok mu acele ediyorum

Olabilir tabiki ama önünüzü göremeden atıcağınız bir adım sonrasında daha sıkıntı yaratabilir. Ben şöyle düşünüyorum şu an sevgiliyiz 8 yılı aşkın beraberiz. Evlenmeyi istemiyo muyuz ? herseyden çok hatta şöyle söylim evlenmesi beklenen ilk çiftken biz nişan bile yapamadık iş ,maddiyatla ilgili sıkıntılardan. Nişanlanmak çok büyük birşey değil maddiyat olarak ama ya sonrası ? Önümüzü göremezken şu an böyle birşey yapmak, aileleri de işin içine katmak bana doğru gelmiyor. Böyle rahatım sadece sevgilime karşı sorumluyum. Nişan düğün arasının 3-5 aydan fazla tutulmaması kanaatinde olanlardanım. Aileleri tanıştırmayı da ciddi bir adım atılacağı zaman düşünüyorum. Sonuçda nişan , söz oldukdan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmuyor malesef. Şunu anlarım işiniz hazırdır , düzen kuruludur okul bittikten sonra hemen düğününüzü yapma imkanınız vardır o zaman olabilir tabiki ama herşey belirsizken böyle bir riski göze alamam. :31:

zaten şu an mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz en fazla bekliyeceğiniz 2 yıl olucaktır. hani denir ya geç olsun güç olmasın diye o kanaatdeyim :34:

Dusuncelerinizi paylastiginiz icin gercekten cok mutlu oldum tesekkur ederim. Dun aksam biz de uzun bir konusma yaptik bu konu hakkinda ve ben de artik sizin givi dusunmeye basladim.aslinda benim uzuldugum konu belirsizlikmis.su anda her sey yerine oturdu.bizim de su anda maddi acidan bir opek uygun oldugumuz soylenemez. Ayrica oncelikli hedefim okulu bitirip is sahibi olmak ve para biriktirmek.. evlenmenin debir seyi degistirecegini dusunmuyorum yani oyle umuyorum:) resmen sorun cikarmisim kendime bunu da farkettim ve gercekten cok utandim:)

peki herkes sevildiğini her an hissediyor mu yoksa sadece ben mi problemliyim

heran sevildiğini hisseden bence yoktur..var isede çok şanslıdır.yani sen değil sevgilin problemli
ayrıca acele eden de sen değilsin sevgilin savsaklıyor gibi..
sen evlilikten bahsedince direk iyi bir iş bul demesi fazlasıyla saçma ..

peki herkes sevildiğini her an hissediyor mu yoksa sadece ben mi problemliyim

yok öyle bi kadın:)
meseleye gelince bir örnek vereyim dedim. düğün fotoğrafçısıyım, bir çift tanıdım, 18 yıldır birlikte yaşayıp 40 yaşına gelip daha yeni evlenebildik napalım diyen:)))

yok öyle bi kadın:)
meseleye gelince bir örnek vereyim dedim. düğün fotoğrafçısıyım, bir çift tanıdım, 18 yıldır birlikte yaşayıp 40 yaşına gelip daha yeni evlenebildik napalım diyen:)))

:) o kadar dayanabilmişse ne güzel aşk sanırım böyle bişi:):16:

heran sevildiğini hisseden bence yoktur..var isede çok şanslıdır.yani sen değil sevgilin problemli
ayrıca acele eden de sen değilsin sevgilin savsaklıyor gibi..
sen evlilikten bahsedince direk iyi bir iş bul demesi fazlasıyla saçma ..

ben de en başlarda böyle düşünüyordum da konuşunca bana açıklayınca hak verdim biraz. ailelerimizin düğün yapıp ev kuracak kadar parası yok. zaten annemle babam ayrı ben anneme daha da fazla yük olmak istemiyorum. yüzeysel bir hesap yaptık, minimum düzeyde bize lazım olan para için, gerçekten sadece onun çalışmasıyla olacak bir şey değil. kendisi böyle çok düşünceli. rahat etmemiz için düşündüğünü anladım ama. yoksa borç içinde evlenip, evlendikten sonra da elimiz kolumuz bağlı aylarca borç da ödeyebiliriz..
bu yüzden bana da başlarda saçma geliyordu ve korkutuyordu beni ama şimdi biraz düşününce hak veriyorum. :34:

Bu devirde tek bir kişinin çalışmasıyla ev gecindirmek kolay mı ya.. erkek arkadaşınız gayet mantıklı bir insan bence, savsaklama falan değil bu..
Bu arada evet aşk böyle birşey.. derinlemesine konusmadik ama onlar da çok sıkıntı yaşamışlar ailelerden biri istememis sanırım vs vs.. ama saygı sevgi güven olunca ne olursa olsun yürüyor işte.

Bir de kafanı etraftaki insanların dedikleriyle çok bulandirmamak gerek. Iliski senin, sevgilini sen tanıyorsun, herkes bişi der ama en dogrusunu sen hissedersin.

Son düzenleme:
boşuna demiyorlar çiftlerin arasına girmeyin diye..suçlusu sen olursun .:52:
önceki yazdıklarında ben ne zaman evlilikten bahsetsem o hemen para diyor diye dert yanıyordun şimdide sevgilini savunuyorsun..neyse.:45:
ayrıca evlenmek zorken beraber yaşamak kolaymı ?bu işinde masrafı var.:4:
ha düğün çok pahalıya gelir diyorsan gider sadece nikah kıyarsın olur biter bi süre sonrada düğün yaparsın veya hiç yapmazsın.
ev arkadaşınız yaşlı bir teyzemi yoksa küçük bir oğlan çocuğumu? :6::55:

bu konuyu açarken sadece kendim düşündüğüm için sizlerden de fikir almak istemiştim. sonrasında da yazdığım gibi erkek arkadaşımla derinlemesine konuştuk ve bana neler düşündüğünü neyi ne sebeple söylediğini açıkça anlatınca ona hak vermeye başladım. bir önceki cevabımda da yazdığım gibi başlarda sizin gibi düşünüyordum ben de şimdi hak veriyorum diye..
ev arkadaşımız da bizim yaşlarımızda bir erkek. aynı yaşamakla evlenmenin çok farklı olduğunu düşünüyorum açıkçası ben.öğrencilik hayatında evde yaşayanlar az çok tahmin eder, her şeyi üçe bölüyoruz şu anda ve çoğu eşyalar ailelerimizin evinden gelme. ev kurmaya kalkılsa, mutfak takımları, yemek odası oturma odası yatak odası vs bunlar hep para.. ayrıca evlendiğimizde şu ankinden çok daha güzel bir evimiz olsun istiyoruz ve bunun gibi bir sürü şey.. yani daha önceden de dediğim gibi şu anda evlenip aylarca cefa çekmektense her şeyi tamamlayıp, evliliğin tadını çıkarmayı tercih ederim. :1:

Bu devirde tek bir kişinin çalışmasıyla ev gecindirmek kolay mı ya.. erkek arkadaşınız gayet mantıklı bir insan bence, savsaklama falan değil bu..
Bu arada evet aşk böyle birşey.. derinlemesine konusmadik ama onlar da çok sıkıntı yaşamışlar ailelerden biri istememis sanırım vs vs.. ama saygı sevgi güven olunca ne olursa olsun yürüyor işte.

Bir de kafanı etraftaki insanların dedikleriyle çok bulandirmamak gerek. Iliski senin, sevgilini sen tanıyorsun, herkes bişi der ama en dogrusunu sen hissedersin.

çok haklısınız saygı ve güven bence her şeyin başında gelir. tanımıyorum sizi de o çifti de ama gerçekten onlar adına çok mutlu oldum . size de teşekkür ederim böyle bir örneği paylaştığınız için:107:

ilişki konusunda da evet hiç kimse kimsenin neler yaşadığını nasıl kişiliğe sahip olduğunu bilemez bu yüzden tam anlayamaz ama en azından sizin de fikirerinizi öğrenmek istedim:17:

Çok mantıklı ve yerinde kararlar veren bir sevgilin varmış. Bence kadrini kıymetini bil. Evlilikte acele etme. Önce bi kendi hayatını kur, kendi ayakların üzerinde dur sonra kısmetse zaten evlenirsin.

çok haklısınız saygı ve güven bence her şeyin başında gelir. tanımıyorum sizi de o çifti de ama gerçekten onlar adına çok mutlu oldum . size de teşekkür ederim böyle bir örneği paylaştığınız için:107:

ilişki konusunda da evet hiç kimse kimsenin neler yaşadığını nasıl kişiliğe sahip olduğunu bilemez bu yüzden tam anlayamaz ama en azından sizin de fikirerinizi öğrenmek istedim:17:

ilişkinden bağımsız olarak ne düşündüğümü açıkça yazayım mı.. Ben karakter olarak özelimi insanlarla çok paylaşma ihtiyacı duymayan bir insanım, o yüzden ne burada ne başka bir sitede ne de yakınlarımla çok fazla şey paylaşmam. Çünkü her kadın az biraz huysuzdur:) Az biraz ilgi eksikliği görsün hemen sorgulamaya başlar ve bu gelgitli hallerimizde çevreyle birşey paylaşıldığı zaman insanlar hemen 'aaa öyle şey mi olur, bence sana yeterince değer vermiyo, bence seni yeterince sevmiyo, bence bu ilişki yürümez, bence onun psikolojik sorunları var, değişmez vs vs vs..' der durur. Başkalarının ilişkisi hakkında ahkam kesmek, atıp tutmak kolaydır. Şu yaşıma kadar, mantıklı sağlıklı yorumlar yapabilen çok az insan tanıdım, çünkü herkesin bir yarası ve önyargısı var.
Paylaştıkça sıkıntın azalıyor biri sana destek verince rahatladığını sanıyorsun ama bence değil. 10 kişi seni olumlu motive eder, biri çıkar sinir bozucu birşey yazar, sen de, burada da görüldüğü gibi sevdiğini savunma ihtiyacı hissedersin ve bu kısır bir döngüdür, onu savunma ihtiyacı hissettikçe zamanla daha çok yıpranırsın.. Her kadın gibi ben bu ilişki için ne emek verdim diye başlayan cümlelerin ardı arkası gelmez:)
Benim de uzun süreli bir ilişkim var, çok sinir bozucu şeyler yaşadık ve vakti zamanında çevremdekilerle de çok paylaştım. Son 4-5 aydır birşeyleri kendi aramızda çözdük, kimseyle ilişkimiz hakkında birşey paylaşma ihtiyacı hissetmiyorum ve inan ilk başladığımız zamanlardakinden bile daha mutluyuz:nazar::nazar::nazar:
O yüzden böyle ufak tefek kendi aranızda çözülebilecek şeyleri insanlarla çok da paylaşmama taraftarıyım. Ama bu tamamen benim görüşüm, yaşayış biçimim, biraz da yaşın verdiği birşey.

ilişkinden bağımsız olarak ne düşündüğümü açıkça yazayım mı.. Ben karakter olarak özelimi insanlarla çok paylaşma ihtiyacı duymayan bir insanım, o yüzden ne burada ne başka bir sitede ne de yakınlarımla çok fazla şey paylaşmam. Çünkü her kadın az biraz huysuzdur:) Az biraz ilgi eksikliği görsün hemen sorgulamaya başlar ve bu gelgitli hallerimizde çevreyle birşey paylaşıldığı zaman insanlar hemen 'aaa öyle şey mi olur, bence sana yeterince değer vermiyo, bence seni yeterince sevmiyo, bence bu ilişki yürümez, bence onun psikolojik sorunları var, değişmez vs vs vs..' der durur. Başkalarının ilişkisi hakkında ahkam kesmek, atıp tutmak kolaydır. Şu yaşıma kadar, mantıklı sağlıklı yorumlar yapabilen çok az insan tanıdım, çünkü herkesin bir yarası ve önyargısı var.
Paylaştıkça sıkıntın azalıyor biri sana destek verince rahatladığını sanıyorsun ama bence değil. 10 kişi seni olumlu motive eder, biri çıkar sinir bozucu birşey yazar, sen de, burada da görüldüğü gibi sevdiğini savunma ihtiyacı hissedersin ve bu kısır bir döngüdür, onu savunma ihtiyacı hissettikçe zamanla daha çok yıpranırsın.. Her kadın gibi ben bu ilişki için ne emek verdim diye başlayan cümlelerin ardı arkası gelmez:)
Benim de uzun süreli bir ilişkim var, çok sinir bozucu şeyler yaşadık ve vakti zamanında çevremdekilerle de çok paylaştım. Son 4-5 aydır birşeyleri kendi aramızda çözdük, kimseyle ilişkimiz hakkında birşey paylaşma ihtiyacı hissetmiyorum ve inan ilk başladığımız zamanlardakinden bile daha mutluyuz:nazar::nazar::nazar:
O yüzden böyle ufak tefek kendi aranızda çözülebilecek şeyleri insanlarla çok da paylaşmama taraftarıyım. Ama bu tamamen benim görüşüm, yaşayış biçimim, biraz da yaşın verdiği birşey.

:17: ben de her defasında paylaşmamak için kararlar alıyorum ama bir yandan da kendi kendime kaldığımda çok mu haksızlık ediyorum veya çok mu alttan alıyorum vs diyerek tekrar danışma ihtiyacı hissediyorum:17: umarım zamanla bu huyumdan kurtulurum gerçekten çok doğru söylemişsiniz

Back
X