Cok mu laubaliyim sizce?

En son terapistinle online görüşmeler yapıyordun bu konuyu onunla konuştun mu, muhtemelen kabul görme sevilme isteğiyle yapıyorsun. En buyuk kk

Eşimin de kendisinden on yaş büyük bekar oldukça da güzel bi çalışanı var, o kadına hayatım diyordu çünkü kadın gazla çalışıyor motive edip güzel şeyler söylemezsen modu düşüyor ve istediği verimi alamadığını söylüyordu. Enteresan bi şekilde işyerinde biçok kişi kadına hayatım diyor , kadın da insanlara hayatım diyor filan. Ben aslında ofis dışından başkası duyarsa aralarında bişe olduğunu düşünür mü diye rahatsız oldum yoksa ne yalan söyleyeyim çok da umursamadım dikkat ediyor sanırım söylememeye, ben de hani ne gerek var diyebilirdim nitekim dedim.

Onaylanma ihtiyacı nedir,ilk defa duydum da laubali yaklaşımla nasıl bir onay alacak ki?
33 yaşında insanın bunun yanlış olduğunu bilmemesi büyük problem bence.
Ben cok laubali ve yoneticilikle bagdasmayan bir insanim orasi kesin ama ortamim da biraz oyle hafif. Yani mesela ben stajyer avukatken bu sekilde davranmiyordum bey hanim cok konusmuyordum gayet ciddi davranmaya calisiyordum tabi yine yasima gore daha cocuksu ozelliklerim kendini belli etse de kimse oyle cok bisey dememisti.

Ben bu ofise geldim yasaklar kalkar kalkmaz acik havaya icmeye gittik. Bu 59 yasindaki mudurum sarhos oldu ve komik komik seyler anlatmaya bagirmaya basladi kafasina raki bardagi koyup dans etti filan, karisi da guluyor. Sonra bu takimla ve baska birimlerden daha senior insanlarla gole gittik tekne turuna surekli ictik esleri filan da vardi ben orada beni cok yadirgadiklarini hissetmedim yani belki de yadirgiyorlardir bilmiyorum. Mesela ekibimde bir kiz var cok seviyorum benim en yakin arkadasimin en yakin arkadasi kendisiyle o arkadasimin nikahina gittik yurt disina. Oyle bir ortam olunca beni yadirgamadiklarini dusundum. Ama endiselenmiyor da degildim yoksa buraya konu acmazdim. Ben bizim ofisin en ust duzey kisisine (kendisi 35 senedir ayni kurumda ve 16 farkli ulkede calismis 59 yasinda ve cok saygi duyulan, begenilen biri, dogumgununu kutladigim adam ve sarhos olup raki bardagi dansi yapan adam) yazdim ben bir kere. Dedim ki siz hem rahatsiniz hem de saygi duyuyorlar size ben ekibimle mesafe koymayi bilmiyorum sanirim bana onerileriniz nedir? Beni odasina cagirdi dedi ki "senin sadece kendine guvenmen ve bu kadar strese girmemen lazim. Kendine guvendikce guclu yanlarini da ortaya cikaracaksin". Boyle olunca cok yadirgandigimi dusunmemistim ama mutlaka yadirgiyorlardir da yani cunku ofiste benden daha lakayit bir insan da yok dusununce.

Bakın bir insanın yazım dili ile konuşma dili aynı olmaz iş hayatında. Yani arada samimi bie ortam varsa insanın ağzından kaçabilir canim gibi hitaplar. Hoş değil ama anlaşılabilir bir durum ama yazım dilinde bunu kullanmak bilinçli tercihtir. Yanılmıyorsam hukuk mezunusunuz. Bir yöneticinin karşı cinsten alt personeline bu tarz hitaplarla mesajlar atması, personelin taciz iddiası olduğunda çok sıkıntılı. Düşünsenize alt personelinizin böyle bir iddiası olsa kendinizi mahkemede zora sokan bir durumla karşı karşıya kalırsınız. Hakime nasıl anlatacaksınız karşı taraf doğru dürüst hitap bile kullanmazken lakayıta varan o mesajları. İş yerinde samimi olabilirsiniz bey hanım falan kullanmayabilirsiniz ama mesajlar 7-8 aylık iş ilişkisini aşan mesajlar ve hitaplar var. Anladığım kadarı ile buradaki arkadaşların hepside benimle aynı fikirde. Bence artık ama fakat şöyle böyle gibi bahanelerden vazgeçip hatanızı kabullenip, bu konuda dikkatli olmanızın zamanı gelmiş. Kötü niyetlisiniz kesinlikle demiyorum ama yapınız ve bu konudaki tavrınızın da suistimale açık olduğu çok aşikar.

Online terapistim Ankara'da psikiyatrist, en son "sen yine maskeli depresyona girdin" diye Prozac yazdi (normalde Concerta kullaniyorum sadece). O diyor ki ben 33 yasindaymisim ama duygusal olarak buyumemisim. Su an yasadigim seyler buyume sancilariymis. Depresyona girip durmamin sebebi de oymus. Cocuksu bir karakterim varmis ve kendimi defolu mal gibi gordugum icin en ufak reddedilmede kahroluyormusum, vicdan azabim cok yuksekmis, obsesif de bir kisiligim varmis cunku annem de obsesifmis. Hayir diyince cok suclu hissediyormusum. Ama buna ragmen surekli cabalamam surekli gelismeye calismam, bilmedigim ortamlarda surekli yeni yerlere tasinmam, kilo vermem, spora gitmem, korkmama ve beni dislayacaklar diye dusunmeme ragmen bazen cat cat dusuncelerimi ifade etmem hayranlik vericiymis, bir kekeme inatla konusmaya calisip basardiginda nasil hayranlik uyandiriyorsa benim de bu kadar zayif ve ozguvensiz olmama ragmen bunlari yapmaya curet etmem takdire sayanmis. Ben fark etmesem de gec de olsa buyuyormusum ve daha da buyuyecekmisim. Bunlari dedi.

Yok yok bahaneler degil ben cidden anladim mesaji bu kadar kisiye guvenmesem zaten sormazdim. 180 derece degisemem tabi hemen ama boyle vicik vicik hitaplari en azindan kaldiricam yine yumusak olurum ama mesafeli olurum en azindan yani cinsel taciz olarak yorumlanacak seyler asla yapmicam artik yok o konuda zaten yuzde 100 hak verdim hepinize o konuda.

Aslında çok güzel şeyler söylemiş seni güzel de tanımlamış bana göre, bence devam etmelisin. Ben senin yol alacağını düşünüyorum, gerçekten içgörün ve farkındalığın çok yüksek. Şurda o kadar naif karşılıyorsun ki eleştirileri hayran kalıyorum sana.

Böyle bir iş ortami var mı cidden buradan bakınca çok eğlenceli gözüküyor benim çalıştığım yerde de sıkıntıdan ölmemeye çalısıyorum
Ilk mesaji yazan bebisim diyen de erkek mi?
Evet mesajlariniza karsilik gelen mesajlar daha ciddi bundan sonra biraz daha dikkat edersiniz ama anlattiklariniza bakilirsa daha rahat ve sicak ortam duruyor o yuzden cok da takmayin çoğu kisinin iş ortamı öyle olmadığı için böyle tepki verildigini düsünüyorum.

Bence siz tatli ve samimi birisiniz:) Kafanıza çok takıyorsunuz. Çokta başarılı birisiniz.
Arkadaşınıza konu açıp sonradan kendiniz içinde kafaya takmayın buradan da onaylanmayı beklemeyin:)

Tabii herkesin ortamı farklı.
Ben zaten iş dışında katıldığım ortamlarda da mesafeliyimdir,severim de kendimi bu konuda.
Tekne turu,alkol almak zaten bana çok ters.
Hepiniz aynı kafadaysanız belki de yadırganmıyorsundur bilemedim.
Çünkü gerçekten benim de etrafımda çok var herkesle samimi olup yakın hitaplarda bulunanlar,aynen dediğin gibi alkol ortamında coşanlar.
Benim kızdığım karşılığı olmadığı halde üsteleyenler.
Yoksa sizde alan razı veren razıysa beni bağlamaz.

ben iş ortamında böyle yaklaşan birini gördüğümde diğerlerinin düşüncelerine fazlaca önem veren, kendinden %100 emin olmayan, sürekli başkalarına yaranma halinde olan ve bunu da günün birinde lazım olur diye çıkarı için yapan biri olduğunu düşünüyorum.

Biziimm bi yönetici vardıııı o zaman yeni mezunum, işsizlikten call center girmiştim bi gün adam sinirlendi bi bağırdı sizi hayvanlar diyeeeee hahahah aklıma geldi

Konu sahibi kocama biri böyle yazsa ona okkalı bi sesli mesaj atarım ayrıca kızabilirsin ama çok yalaka geldi konuşma tarzın. Karşındakilerde rahatsız ki bi cümle yazmışlar sadece.

konu sahibinin ortamı sanırım bunu kaldırıyor .Bende böyle düşünüyorum

Arkadaşlar burda şu kişi demek istemedim konu sahibi için bende bilmiyorum kim sadece değişik hissediyorum kendisiyle ilgili sasirmayın yani

Yok ilk mesaji yazan bebisim diyen kadin. Ben gun icinde ona yazmistim ama mesajlar belki beni sehrimi isimi vs ifsa eder diye sildim ondan dolayi ona cevap vermemisim gibi duruyor. Sag olun guzel sozleriniz icin. Yani bircok kisi taciz olarak bile algilanabilecegini soyledi kendimi hemen 180 derece degistirip kati bir yonetici olamayacagim muhtemelen ama en azindan hitaplarima dikkat edecegim artik ve cok laubali cok yilisik olmayacagim bir tik daha profesyonel olacagim.

Bence kaldırmıyor. Cevaplara baksana zorla yazmışlar gibi.

Yok o konuda katiliyorum yani beni muhtemelen herkes gercekten biraz sok edici ve samimiyetsiz buluyor uslubumdan dolayi ama sadece derecesini anlatmak icin o son mesajlari ekledim yani herkes 40 laubali ise (iste beraber icmek, bu yazdigim insanlarin da ara sira millete canim demesi, hanim bey olmamasi) ben belki 80 90 laubaliyim yani kendi ortamima gore de laubaliyim sadece hani kafada bir tahta eksik gibi gorunmemek icin o son mesajlari koyarak aciklamalar yaptim.

Son konuşmayı görmem ve mideme bi şey olması.
Seni ısırır , yerim falan
Bu nasıl bir ortam yaw. Bebişim falan Annem bile bana ısırırım yerim falan demez KORKUNÇ

Son mesaj facia. Ya seni kırmak istemiyorum zaten kendini eleştirmişsin ama bu laubalilik değil bildiğin basitlik. Bu düşüncelerimiz seni üzüyor olabilir ama yazışmalardan anladığım , onlarda farklı düşünmüyor.
Bence sende set çek bundan sonra.

Arkadaşlar burda şu kişi demek istemedim konu sahibi için bende bilmiyorum kim sadece değişik hissediyorum kendisiyle ilgili sasirmayın yani
Burdaki en dürüst üyelerden biri bibi bu üye. Hayatında anlattıkları herşey doğru. Ve eleştiriyi daima kaldırdı kimseyle polemiğe girmedi. Psikolojik sorunları olduğunu tedavi gördüğünü hep açık açık yazdı zaten. Klasik Türk tipinde fikirleri olan yaşantısı olan bir kadın zaten değil. Kafası çok karışık 33 yaşındaki bedende sıkışmış 15 yaşında bir ergen o aslında

Son konuşmayı görmem ve mideme bi şey olması.
Seni ısırır , yerim falan
Bu nasıl bir ortam yaw. Bebişim falan Annem bile bana ısırırım yerim falan demez KORKUNÇ
Ben mesela arkadaşlarıma arada kuzum derim ama aşkımmm birtanemmm hayatımmm kadın arkadaşlarıma bile demedim hiç. Samimi gelmiyor riyakar geliyor bu hitaplar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…